HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ocak 2021 Cuma - 16:04

Çeşme Belediye Başkanı Oran’dan “Büyük Çeşme Projesi” yorumu: İstemezükçü değilim!

Sonsöz TV'nin canlı yayınına konuk olan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme'de yapılması planlanan ve 'Çeşme projesi' olarak bilinin proje için şu ana kadar ki taleplerinin karşılandığını ve itiraz edecekleri bir şey olmadığını söyledi. Oran, "Çeşme projesinde bu gün itibari ile kadar karşı olacağımız bir olay yok. Ben istemezukçü değilim. Ben acele kamulaştırma ve yüksek kat istemiyorum dedim onlar kabul edildi. Suyla ilgili sıkıntımız var dedik su kullanmayacağız dendi. Şu an ortada proje yokken proje fikrine karşı çıkmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum" dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Oran’dan “Büyük Çeşme Projesi” yorumu: İstemezükçü değilim!

EGE’DESONSÖZ - Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Sonsöz TV'nin konuğu oldu… Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Başkan Oran, “Benim en büyük sevdam Çeşme. CHP rozetini çıkardım, ilçemin rozetini taktım” dedi.

Tohumunu Seferihisar’dan getirttiği Ata Ekmeği’yle ilgili fiyat tartışmalarından, sakız üretimine; siyaset dilinden Çeşme’de iki yılda gerçekleştirdiği değişimlere kadar bir çok konuda değerlendirmelerde bulunan Başkan Ekrem Oran, Pandemi sonrası turizmin gözbebeği ilçenin çok farklı olacağını söyledi.

"HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"
Çeşme Belediyesi'nin kış nüfusunun geçmiş dönemlere göre arttığını ifade eden Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Adresiniz Çeşme” kampanyası ile kazananın Çeşme halkı olacağını belirtti, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu an barajdaki su seviyemiz yüzde 51 seviyesinde. Yağışlar biraz daha sürerse rahat edeceğiz. Kış nüfusumuz bu yıl diğer senelere göre daha yüksek seviyede; bu da tüketimi arttırıyor. Çeşme'nin nüfusu 44 bin'di. Biz 50 bini geçmek için (Adresiniz Çeşme) başlığı altında kampanya başlattık. Ümit ediyorum ki, 50 bini geçtik. Bu sene geçemesek bile önümüzdeki 2022’de geçeriz. Özellikle İzmir'de mesai sonrası Çeşme’ye gelen vatandaşlara baktığımızda büyük bir gelişme var. Bu Cumhuriyet Tarihi’nin Çeşme’ye en büyük akını dersek yanlış olmaz. Bizim hayalimiz de buydu aslında. Çeşme'de Pandemi geçtikten sonrada hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü benim Çeşme ailem ve vatandaşlar, Çeşme'nin kış güzelliğini de gördü. Çeşme’nin nüfusu artarsa  sadece belediye kazanmayacak; ilçenin tüm kamu kurumları kazanacak. Belediye'de çalışan personel sayısı ve kamu kurumlarının aldığı bütçe artacak. Çeşme ailem beni 2019'da kucakladı ve ilçeyi emanet etti. Lütfen elinizi taşın altına koyun ve birinci ikametinizi Çeşme’ye alın. Çünkü 12 ay Çeşme’de yaşıyorsanız, ilçeye en büyük katkınız emlak verginizle değil, ikametgahınızı aldırmakla olacak.”

"CHP ROZETİNİ ÇIKARDIK, ÇEŞME ROZETİNİ TAKTIK"
Çeşme’nin Reisi Ekrem Oran, Pandemi sürecinde Çeşme Belediyesi'nin çok ciddi bir sınav verdiğini belirtti, “Biz yazın bir milyon yurttaşımıza hizmet veriyoruz. 150-200 binlerin ihtiyaçlarına zevkle yetişiyoruz” dedi. Başkan Oran; CHP rozetini çıkarıp, Çeşme rozetini taktığını efade etti:

“Biz Çeşme olarak çok güçlü bir aileyiz. Çeşme Belediyesi de pandemi sürecinde çok ciddi bir sınav verdi. Evde çalışma sistemi hayata geçtiğinden beri ciddi bir nüfus Çeşme'ye geldi ve kaydını buraya aldırdı. Biz seçimi aldığımız gün CHP rozetini çıkarttık ve Çeşme rozetini taktık. Ben önüme bakıyorum ve doğruyu yapmaya çalışıyorum. Kimseyi, (Sen Vanlısın, Ağrılısın) diye ayırmıyorum. Siyasi fark gözetmeksizin herkese aynı görüşte bakıyorum. Tamam, partili bir belediye başkanıyım ancak partizan bir belediye başkanı değilim. Beyaz yakalılar da Çeşme’nin tadını aldılar… Bu yüzden diyorum ki, Çeşme bir yeryüzü cennetidir.”

"OY ORANIMIZ EN DÜŞÜK OLAN 3 YERDE HAYATA GEÇİRDİK"
Seçim döneminde vaat ettiği “Masal Evi” çalışmalarının tamamlandığını müjdeleyen Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, TOKİ sakinlerine su müjdesi verdi; “Festivallar ne olacak?” sorusu için şunları söyledi:

“Çeşme de kültür turizmini yayalım dedik anacak geçen sene maalesef Alaçatı Ot Festivali’ni yapamadık. Duruma göre bakacağız bu yılın festival takvimine. Çünkü biz istedik ki, Çeşme festivaller kenti olsun. 25 yıl aradan sonra Çeşme Müzik Festivali’nin doğumunu kutladık… Biz festivallarle birlikte Çeşme'nin kültür etkinliklerini çoğaltmak için de kolları sıvadık ama maalesef Pandemi geldi. Bu nedenle biz de kültür ve sağlık hizmetlerine önem verdik… Seçimde söz verdiğimiz gibi hasta nakil aracını devreye aldık. Çeşme Melekleri Projesi’ni hayata geçirdik. AKP İlçe başkanı bir kanalda çıktı ve (Vaatlerini yapmadı) dedi. Ancak kendisinin yapmadı dediği tüm vaatleri biz hayata geçirmiştik. Kendisinin siyasette yeni olmasına veriyorum bu durumu. Bizim özel terapi numaralarımız var onları arayıp randevu ile telefonda terapi alıyorsunuz. Üç tane masal evimizi de hazırladık. Oy oranımız en düşük olan üç yerde hayata geçirdik. Özellikle seçtik buraları ki, herkes görsün, Ekrem Oran, vatandaşı ayrıştırmadan çalışıyor. Reis Dere, Germiyan ve Ovacık'ta açtık bunları. Seçimde Sosyal Konut sözümüz vardı. O projei gecekondu bölgesinden geçen bir proje. 412 konutluk. Göreve gelmeden iki hafta önce olağanüstü meclis toplantısı ile sosyal bir kooperatife uygun olmayan bir şekilde tahsis gerçekleştirilmiş. Biz de geldiğimizde bu tahsisi iptal ettik. Kooperatif yönetimi bizi mahkemeye verdi ve yürütmeyi durdurma istedi. Ancak mahkeme bunu reddetti. Kooperatifin kimliği önemli değil. Ancak gecekondu önleme yasasına göre bu kooperatifin yapısı oraya uymuyor. Çeşme Belediyesi daha önce de yaptığı gibi sosyal konutlarımızı inşa edecek ve ihtiyacı olan vatandaşlarımıza kura ile ayrım yapmadan teslim edeceğiz. Sosyal Konut projemiz yürüyor ve yürümeye devam edecek. İlk önce 412 sonra 700 konut yapılacak. Reis Dere'de bir TOKİ yapıldı. Biz orada yüksek kata karşıydık. Şimdi TOKİ ile barışma zamanı dedik ve göreve gelir gelmez TOKİ yönetimi ile yoğun çalışmalara başladık ve Çeşme Belediyesi olarak elimizi uzattık. Denize akıttığı iddia edilen arıtma tesisinin işletiminin İZSU'ya devrini sağladık. Şimdi sıra TOKİ'de yaşayanlara su bağlamaya geldi. Kuyu suyu kullanıyorlar. En kısa zamanda İZSU aracılığı ve Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Tunç Soyer ile birlikte verdiğimiz sözü tutup, o bölgeye baraj suyu vereceğiz. Orada üç dönümlük bir pazaryeri alanı vardı. TOKİ başkanının da yardımıyla orayı 709 bin TL. bedelle satın aldık. TOKİ başkanına teşekkür ediyorum bize satma yoluna gitti. Geçtiğimiz Pazartesi projesini imzaladım. Çeşme’nin ilk kapalı pazaryeri olacak. Katlı pazaryerinde otopark ve en üstte düğün salonu bulunacak.”

"KENDİ YALANLARINA KENDİLERİ DE İNANIYOR”
Vatandaşlar arasında çok sık dile getirilen “Çeşme’de fiyatlar çok yüksek” algısının doğru olmadığını dile getiren Başkan Oran, ilçenin önceki başkanlarına sitem etti; sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çeşme'de her bütçeye göre işletme var. Çeşme Belediyesi olarak, benimle birlikte yüzde 100 yüz sermayesi belediyeye ait ÇEŞTUR üzerinden sosyal işletmeler açmaya başladık. Esnafa rakip mi oluyorsun diyenler var. Birincisi ben esnafa rakip olmuyorum. İkincisi Çeşme’de issizlik sorunu var. Biz istihdam yaratmak için ucuz bütçeli kafeler açıyoruz. Biz mesela orada çiftlik balığı satıyoruz. Benim emeklim, emekçim, polisim, memurum ailesini alsın gelsin balığını mezesini yesin ve uygun fiyat ödesin. Ayrıca orada 250 tane genç arkadaşımız iş yapıyor. Nuri Ertan başkanım mesaj atmış ve demiş ki, kapalı pazaryerini Karaköy’e yapsaydın. Ben ne demek istediğini anlıyorum ancak, sayın başkanım siz ve Faik Bey artık gençleri desteklemeniz lazım. Hep köstek, hep köstek nereye kadar? Reisdere’de sizlerin yapamadığını bizler yapıyoruz. Helal olsun demek lazım. Faik Bey'i 20 sene bu partililer başkan yaptı. Ondan sonra sen bu partinin adayının karşısına çıkıp, kapı kapı dolaşarak karşı taraf için oy istedin. Sonra parti atınca da gittin mahkeme yoluyla geri döndün. Sen mahkeme ile dönsen ne olacak? Bu parti ve insanlar seni gönlünden atmış. Bu bir partiye ihanet değil midir? Sen 30 sene bu partinin lideri olmuşsun, tut elimizden kaldır kahraman ol. Muhittin abiye de aynısını yaptı. Bana üniversite mezunu değil dedi. Halbuki kendi ilçe başkanı oradayken Ekrem Oran gitti orada da aday oldu. 2014'de bütün başkan adaylarının öğretim durumunu servis ettiler orada da Ekrem Oran lise mezunu dedi. Kendi yalanlarına kendi inanmaya çalışıyor ancak Çeşme halkı buna inanmadı. Küçük olsun bizim olsun mantığı bize artık uymuyor. Çeşme büyük olsun ama değerlerini de korusun bizim amacımız bu.”

"YAKLAŞIK 5 EKMEK BÜYÜKLÜĞÜNDE"
Sosyal medyada gündem olan 'Ata Ekmeği' fiyatını, stüdyoya getirdiği ekmekle açıklayan Başkan Ekrem Oran, Çeşme'ye Üretim Çiftliği kurulacağını söyledi, gelişmeleri şöyle anlattı:

“Çeşme köylüsünün yetiştirdiği buğdaydan yapılan ata ekmeğimiz. Normal ekmeğimizi 1.5 TL'den satıyoruz ancak bunun maliyeti çok yüksek ve yaklaşık 1 kilo. Yani maliyeti yüksek yaklaşık 5 ekmek büyüklüğünde. Biz Çeşme’de Çeşme Belediyesi Üretim Çiftliği kuruyoruz. Ben geldiğimde Çevre Müdürlüğü yoktu Çeşme'de. Ovacık’ta belediyemize ait 50 dönümlük alanda Üretim Çiftliği kurmayı hedefliyoruz. Aynı buğdayımıza yaptığımız gibi orada ürünlerimizi üretmeye devam edeceğiz. Çeşme kavunumuz var, limonumuz, domatesimiz var. Yani Çeşme'ye has ürünlerimizi tohumlayıp üreticimize dağıtacağız. Ekilmeyen çok toprak var ve bunların ivedilikle üretmek lazım. Biz tarım müdürlüğü üzerinden tarım akademisini kuracağız. Burada insanlara hangi tohumu nerede yetiştirmesi gerektiğini öğreteceğiz ve dinleyeceğiz.”

"ÇEŞME DÜNYA PAZARINDA SAKIZ ÜRETİMİNE RAKİP OLACAK"
Başkan Oran, Çeşme'de sakız üretimine başlamalarının ardından Yunanistan'dan tepkiler yükseldiğini dile getirdi:

“Çeşme Belediyesi'nin sakızlıkları var ve özellikle park ve yeşil alanlarda dikmeye devam ediyoruz. Bu sene 4 bin tane diktik. Çeşme Belediyesi ilk defa sakız hasadı yaptık. Karşı taraf Atina'da soru önerisi verdi engel olmayacak mısınız diye. Bu sadece sakız adasında yetişiyordu. Bizim şimdi Ilıcamız’da, Çiftlikköy'de ve Alaçatımız’da bu ürünün yetiştiğini gördük. Şu anda havai köklendirme metodu ile çoğaltmaya başladık. Şimdi 10 sene sonra ürün verecek dahi olsa, bizden sonra gelecek nesiller için büyük bir yatırım. Biz en iyi şekilde bunu üreteceğiz ve Çeşme dünya pazarında sakız üretiminde rakip olacak. Çeşme Festivali’nde dostlarımız geldi onları misafir ettik ve onlara sembolik bir hediye koyduk. İçinde sakızlı kurabiye falan vardı ve aşırı milliyetçi birkaç gazeteci Ekrem Oran ne yapmak istiyor diye sesini yükseltti ve yabancı basında da yer aldı. Biz ısrarla söz sahibi olacağımızı düşünüyoruz. Bunun Sakız ile aramızı bozmaması lazım.”

"HADDİNİ BİLMEYENE DE HADDİNİ BİLDİRİRİZ"
Türkler için skandal sözler kullanan Sakız Adası Belediye Başkanı Stamatis Karmantzsiz'i yok hükmünde saydığını belirten Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, gelişmeleri şöyle anlattı:

“Sakız'da yeni seçilen belediye başkanı bir sene önce 'en iyi Türk ölü Türk'tür' demiş. Bence Yunan Başkonsolosu aracılığı ile haber gönderip, Çeşmelilerden ve bütün Türk Milleti'nden bunun için özür dilemesi lazım. Aksi taktirde kendisini yok hükmünde sayıyorum dedim. Bekledik ve özür falan gelmedi. Bende çıkış dedim ki Sakız halkı benim komsum ancak belediye başkanı ile bir ilişkim artık yoktur. Onlarla resmi ilişkileri benim milletime hakaret eden belediye başkanı oldukça onlarla birlikte hareket etmeyeceğim. Onlar bizim komşularımız onlarla bir problemimiz yok ancak adam çıkıyor diyor ki, “En iyi Türk ölü Türk'tür”. Böyle bir şey olabilir mi? Herkes haddini bilecek. Haddini bilmeyene de haddini bildiririz.”

"SİTTİNSENE ÇEŞME'DE İKTİDAR OLAMAZSINIZ"
Muhalefetin eleştirilerine de sert bir yanıt veren Oran, yapıcı bir siyasetten yana olduğunu ifade ederken, eleştiri oklarını AK Parti’ye yolladı:

“Siyaset siyaset yapmak için olmaz, siyaset hizmet içindir. Yapılan hizmeti de taktir etmek lazım. Bizim arkadaşlarımız takdir etmeyi bilmiyor. Bunu öğrenmediği sürece, siz siyasette nezaketi bilmediğiniz sürece, takdir etmeyi bilmediğini sürece siz sittinsene Çeşme'de iktidar olamazsınız. Gelin beraber çalışalım. Ben 1 senedir sağlık bakanlığından Ilıca’daki sağlık tesisi için onay bekliyorum. Siyaset yapmak istiyorsanız gelin girelim kol kola gidelim Sağlık Bakanlığına. Yaptırmamak için yapılan mücadeleyi ben anlamıyorum. Gelin birlikte yapalım ve bende diyelim ki helal olsun Çeşme örgütü bunu yaptı diyeyim. Ama yaptırmamak için yapılan mücadeleyi anlamıyorum. Yapılan şeyi yapmamış olarak göstermek olmuyor Çeşme halkı kör değil, sosyal medya diye bir yer var, benim halkım görüyor. Yapıcı siyaset yapmak lazım.”

"ÇEŞME PROJESİ FİKRİNE KARŞI ÇIKMAK ANLAMSIZ"
Büyük Çeşme Projesi’ne karşı olmadıklarını belirten Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, önce projenin görülmesi gerektiğini söyledi. Oran, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben 5 sene ilçe başkanlığı yapmış birisiyim. Biz parti programında alternatif enerji kaynaklarına karşı değiliz. Ancak bunların yaşam alanlarımıza ve tarihi eserlerimizin içine girmesine karşıyız. Biz bu konuda gerekli mücadeleyi veriyoruz. Bağırıp çağırma konusuna gelince ben çözüme gitme yönünde çalışıyorum. Çeşme projesinde bu gün itibari ile kadar karşı olacağımız bir olay yok. Ben istemezukçü değilim. Ben acele kamulaştırma ve yüksek kat istemiyorum dedim onlar kabul edildi. Suyla ilgili sıkıntımız var dedik su kullanmayacağız dendi. Şu an ortada proje yokken proje fikrine karşı çıkmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Bölge çorak bir bölge tarım yok, eskiden hayvancılık vardı şimdi o da yok. Çeşmeyi yaşatacak, Çeşmeye turist getirecek ve doğal hayatı bozmayacak projeye ben karşı çıkmam. Biz konuşmak üzere masadayız. Çeşme'nin çıkarları için ben varım dedim.”

"BİZ ÇEŞME’NİN 25-30 YILLIK SORUNU BİTİRDİK"
Başkan Ekrem Oran, seçim döneminde verdiği sözlerin tamamını gerçekleştireceğini belirtti, şöyle devam etti: “Çeşme'de sanayi siteleri konut alanlarının içinde kalmış durumda. Çeşme'nin bacasız sanayi sitelerine ihtiyacı var. Çeşme'de çok başarılı bir başhekim var.Pandemi’de mükemmel işler çıkardılar… Pandemi sürecini Çeşme en az zararla atlattı ve böyle de devam edeceğiz. Çeşme'de esnafın HES kodu ile açılması yönünde talebimiz var. Bu şekilde AVM'lere giriliyorsa, kafelere de girilebilir. Çeşme'de her yağmurda çarşıyı su basardı. Bizim muhalif arkadaşlarımız Çeşme çarşısında yüzenleri çekerdi. Biz 25-30 yıllık sorunu bitirdik. Normalin 8 katı hızla tahliye etmeye çalıştık suyu. Büyükşehir Belediye Başkanımız bizim büyük başkanımız, çeşme için ne talebimiz olursa yardımcı olmaya çalışıyor. Ilıca'da eski belediye başkanımız zamanında yapılan 4 katlı bina var. Üstündeki 3 kat bomboş. Bu binayı da biz Büyükşehir ile birlikte çok amaçlı kültür salonu yapacağız. Çeşme’de kışın kültür turizmi olsun istiyoruz. Bin 500 butik otel de açılsın, Çeşme kongre merkezi de olsun. Çeşme'de meydan düzenleme konusunda SİT kurulundan geçti, onaylandıktan sonra çalışmaya devam edeceğiz. Çeşme'de kalenin karşısındaki bütün alüminyum doğramaları kaldırdık. Pargalı İbrahim Hamamı'nı da düzenledik, pandemi sonrası bunu açacağız. Vaat ettiklerimizin tamamını beş sene için tamamlayacağız. Balıkçı Kooperatiflerimize soğuk depo sözü vermiştik onu da kısa sürede yapacağız. Elimizden gelen her şeyi bütçemiz doğrultusunda yapacağız. Ben 20 yıl bu dersi çalıştım. Belediye Başkanı olduğumda ne yapacağımı ben planladım ve şu an hepsini yapıyoruz. Çeşmede gençlerimiz ve yaşayanlarımız için ne gerekiyorsa kademe kademe mücadelemize devam ediyoruz.”

"ÇALIŞMALARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR"
Yeniden belediye başkan adayı olup olmayacağının sorusuna da yanıt veren Başkan Oran, canlı yayındaki röportaja şöyle nokta koydu:

“Aday olduğumda 2 dönem için geliyorum, dedim. Çeşme’nin 3 sorunu vardı. Birincisi hafriyat atıkları. Belediye sınırlarımız içinde hafriyat döküm alanı yoktu ve geldiğimizde 2 yere döküm alanı açtık. İkincisi de bahçe atığı sorunuydu. Eskiden budama sonrası kapısının önüne koyuyorlardı. Büyükşehir'in projesi olan bahçe atıklarından organik gübre üretimiydi, bunun tesisini açacağız. Üçüncüsü ise sokak hayvanları için Çeşme'de ilk kez poliklinik açtık. Doğalgaz ile ilgili geçen hafta bir kampanya başlattı. Çünkü Çeşme’de ısınmada herkes elektrik kullanıyor. Elektrik altyapısına zamanında yatırım yapılmamış. Isınma gelince problem olarak dedik ki, (Urla'ya geldi, Çeşme olarak biz de istiyoruz.) Şu ana kadar mevcut termal kaynaklarımız ısınma için yeterli kapasite ve ısıda değil. Bunla ilgili araştırmalarımız devam ediyoruz. Beş bin haneyi ısıtabilecek bir kaynak bulundu ve bununla ilgili yabancı bir şirketle görüşüyoruz. Makamda oturmayı sevmiyorum, sokakta halkımız ile olmayı seviyorum. Bazen oğlum annem şikayet ediyor seni göremiyoruz diye. Benim sevdam, benim aşkım Çeşme. Ben Çeşme'ye yürekten bağlıyım.”

 
'Bol para kazanma' vaadiyle tuzağa düşürdüler!
 
Çanakkale’deki olayın ateşi İzmir’e düştü!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Semra Kostak 31 Ocak 2021 Pazar 16:46

Kış nüfusu artarsa, hele birde doğalgaz gelirse Çeşme nin yazı cekilmez olur fikrindeyim. Önce kanalizasyon ve deniz temizliği, plaj düzenlemeleri yapilmali

Yorumu oyla      2      3  
Sabit 30 Ocak 2021 Cumartesi 12:01

Harika işler yapıyorsunuz. Sağolun VAROLUN...Müzik festivalleri bir ilçeye bu kadar mı yakışır. Lütfen geri getirin...

Yorumu oyla      2      3  
Belgin 30 Ocak 2021 Cumartesi 11:36

Çok güzel işlere imza attınız tebrikler inşallah bu seneimarda olur evlerimize geçeriz umudum yüksek tşkr

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 29 Ocak 2021 Cuma 23:05

Çeşmedeki belediye başkanlarının gözünü rant hırsı bürümüş. Parayı bir şekilde elde edersin ama dengesini bozduğun doğal yaşam alanlarını geriye getiremezsin bunu kalın kafanız bir türlü almıyor.

Yorumu oyla      3      3  
KSKLİ 29 Ocak 2021 Cuma 21:11

Sakız belediye başkanı yok hükmünde. Dünya barışı kardeşlik hikayeleri ne oldu.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de gündem 'borçlanma' ve 'devir'
Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan yönetiminde gerçekleşecek ...
Batur: Kadınlarını geri bırakan toplum geride kalmaya mahkûmdur
Pandemi nedeniyle ziyarete kapalı olan Uşakizade Köşkü, çevrimiçi yayınlarının ...
Ödemiş'te yeraltına otopark müjdesi
Ödemiş kent merkezinde ihtiyaç duyulan yer altı otoparkı İzmir Büyükşehir ...
 
Bayındır'ın yüksek kesimleri beyaza büründü
Bayındır Belediyesi, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde temizleme ...
Bergama'da araç filosuna 14 yeni araç katıldı
Bergama Belediyesi’nin hizmet filosuna kattığı 14 adet 0 kilometre aracın ...
Torbalı'da kreş için düğmeye basıldı
Sosyal çalışmalara ağırlık veren Torbalı Belediyesi, kadınların iş gücüne ...
 
Selçuk'ta promosyon sevinci
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel belediye personeline verdiği ...
Konak'a insani gelişme ödülü
Konak Belediyesi, İNGEV’in “İnsani Gelişme Endeksi” çalışmasında, 188 ...
Bayraklı'da 'taş ocakları' yeniden hayat bulacak
Bayraklı Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan taş ocaklarının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva