HABERLER>SAĞLIK
14 Nisan 2022 Perşembe - 13:08

Çağdaş Hekim Grubu iddialı: Demokrasi getireceğiz!

İzmir Tabip Odası’nın 16-17 Nisan’da gerçekleştirilecek genel kurulunda yönetime talip üçüncü grup olan Çağdaş Hekim Grubu da yarışa iddialı giriyor. Yönetim Kurulu aday listesinde bulunan Dr. Altan Gökgöz, başkan adaylarının olmadığını, başkanlarını da demokratik yoldan seçeceklerini söyledi, “Tabip Odası’nı demokratikleştireceğiz” ifadesini kullandı.

Çağdaş Hekim Grubu iddialı: Demokrasi getireceğiz!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Tabip Odası genel kurulu 16 Nisan’da, 17 Nisan’da ise seçimleri gerçekleştirilecek. Demokratik Katılımcı Hekimler Grubu ve Hekim Güçbirliği Grubu dışında Çağdaş Hekim Grubu da seçime girecek. Çağdaş Hekim Grubu yönetim kurulu adaylarından Dr. Altan Gökgöz, bu yarışa neden girmek istediklerini, niçin başkan adayı göstermediklerini, seçilmeleri durumunda nasıl bir yönetim sergileyeceklerini Ege’de Son Söz’e anlattı.

BİZ ÖYLE ÜÇ BEŞ KİŞİNİN OLUŞTURDUĞU BİR YÖNETİM SEÇMEDİK
30 kişilik aday listeleri olduğunu belirten Dr. Altan Gökgöz, mensubu oldukları Çağdaş Hekim Grubu’nun, Ankara ve Antalya’daki Çağdaş Hekimler Grubu ile siyasi ya da başka bir ortak noktasının olmadığının altını çizdi. Çağdaş Hekim Grubu’nun olmazsa olmaz ilkelerinden söz eden Dr. Gökgöz, “O ilkelerin ışığında toplanmış her bilimden, her branştan, işyeri hekimliği, kurum hekimliği, aile hekimliği ve özel hastane hekimliği yürüten arkadaşlarız. Her grup temsilcilerini seçti. 63 kişilik yürütme kuruluşla 45 temsilci üzerinden 30 kişi yönetim kuruluna aday gösterildi. Biz öyle üç beş kişinin oluşturduğu bir yönetim kurulu seçmedik. O yüzden başkan adayımız yok. Başkanımızı seçme yolumuz da demokratik olacak. Yönetim kurulu kendi içinden birini başkan olarak seçecek” dedi.

YEDİ KİŞİLİK GENÇ BİR EKİP OLUŞTURULDU
İzmir Tabip Odası’nı tüm hekimlerinin ortaklaşa yönetmesini amaçladıklarını anlatan Dr. Altan Gökgöz, aile hekiminin kendi sorunlarını daha iyi bildiğini belirterek, “Her arkadaş, kendi alanıyla ilgili çektiği videoda sorunlarını, ve çözümlerini anlattılar. Tüm sorunları dayanışma yoluyla çözeceğiz” ifadesini kullandı. Feray Güleç Uyaroğlu, Altan Gökgöz, Adem Aydın, M.Elcil Kaya Biçer, Çağrı Dursun, Rana Savlu ve İnan Mutlu’dan oluşan yönetim kurulları için genel kurul üyelerinden destek isteyen Dr. Altan Gökgöz, şu değerlendirmelerde bulundu:

ÖNCELİĞİMİZ, HEKİM HAK VE EMEKLERİNİ SAVUNMAK
“Emeğe değer veren, cumhuriyeti ve değerlerini sahiplenen, laik, ilerici, aydınlanmacı, yurtsever bir hekim birlikteliğine ihtiyaç var. Küçülen, işlevsizleşen, küstüren bir tabip odasından, gerçek bir meslek örgütüne dönüşmek, ancak bu değerlerle mümkün olacaktır. Biz bu değerleri yükselterek, bağımsız, katılımcı, gençleşen, dayanışmacı, demokratik çağdaş İzmir Tabip Odası’nı kuracağız. Hekimler, sağlık emekçisidir. Ayrıştıran, çatıştıran her türlü kimlik ve yaklaşımları riskli görüyoruz. Önceliğimiz, hekim hak ve emeklerini savunmak olacaktır.”

MESLEK ÖRGÜTÜMÜZÜN SİYASAL BAĞIMSIZLIĞINI SAVUNUYORUZ
Laiklikten asla taviz verilmeyeceğinin özellikle vurgulandığı Çağdaş Hekim Grubu’nun bildirisinde ise şu görüşler yer aldı:

“Gericilerle asla kol kola girmeyeceğiz. Cumhuriyetin kazanımlarının yeniden ayağa kalkması kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Tıp alanında kendine yer açmaya çalışan her türlü bilim karşıtı fikir ve uygulamanın kurumsallaşmasının karşısında yer alacağız. Sağlıkta şiddete tolerans asla kabul edilemez. Bu durum, basın açıklamalarıyla geçiştirilecek bir sorun değildir. Hekimlerin insanca yaşamalarına yetecek, emekliliğine de yansıyacak gelir güvencesinin olması gerektiğini savunuyoruz. Toplum sağlığını tehlikeye sokan çevre sorunlarına karşı duyarlı bir meslek örgütü olacağız. Bu dönemde bağımsız, katılımcı, gençleşen, dayanışmacı, demokratik çağdaş bir tabip odası için daha fazla olanak ve ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Meslek örgütümüzün siyasal bağımsızlığını savunuyoruz. Katılımcı, hekimleri birleştiren bir tabip odasını savunuyoruz. Meslek örgütü yöneticiliğini, yalnızca boş zaman aktivitesi ya da siyasi temsiliyeti olanların mesleği olarak görmüyoruz. Tabip Odasını demokratikleştireceğiz.”

 
İzmir İl Milli Eğitim ile Ticaret Borsası arasında işbirliği!
 
'Kaşıkçı' kararına itiraz: S. Arabistan'a devri iptal olsun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürü halinde geziyorlar... Ölümcül tehlike!
Nisan – Mayıs aylarının gelmesiyle kızılçam ağaçlarında yaşamını sürdüren ...
Yerli insülin üretimi için harekete geçildi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yerli ...
Son 24 saatte 31 can kaybı, 5 bin 529 yeni vaka
Türkiye'de son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 31 kişi yaşamını yitirirken, ...
 
804 hastanede Covid-19 hastası kalmadı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tüm Türkiye’de, yoğun bakımda bir tek COVID-19 ...
Uyuşukluğun sebebi belli oldu... Bu gıdalara dikkat!
İngiliz beslenme uzmanlarının araştırmasına göre insanlardaki uyuşukluğun ...
Bakanlık’tan koronavirüs ilacına güncelleme
Sağlık Bakanlığı, molnupiravir etken maddeli antiviral Covid-19 ilacının ...
 
Salgında günün bilançosu: Vakalarda düşüş sürüyor!
Türkiye'nin 12 Nisan 2022 günlük corona virüs tablosu açıklandı. Türkiye'de ...
Antidepresan antibiyotik direncine neden oluyor
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Doç. Dr. Müjde Eryılmaz ve ...
En gözde cerrahlar İzmir’de buluşacak!
İzmir, Omuz Dirsek Cerrahisi Derneği tarafından uluslararası boyutta düzenlenecek ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva