HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Haziran 2018 Perşembe - 13:48

Büyükşehir yara sarıyor

Bölgedeki ekiplerin koordinasyonu için Çukurköy'de bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, yerleşim yerinden geçen dere yatağının değiştirilmesi için başlattıkları proje çalışmaları sürerken, doğa koşullarına karşı da  amansız bir mücadele verdiklerini söyledi.

Büyükşehir yara sarıyor

İzmir'in Menemen ilçesinde geçtiğimiz Cuma akşamı etkili olan şiddetli yağış ve ardından oluşan selin hasara yol açtığı Çukurköy mahallesinde yaraları sarmak için seferber olan Büyükşehir Belediyesi ekipleri zorlu şartlarda görev yapıyor. Bir yandan yerleşim alanlarındaki tahribatı gideren ve yaşam normale dönene dek vatandaşların temel ihtiyaçlarını giderecek yardımları sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da sorunu kaynağından çözmek için kesintisiz çalışıyor.

Ancak olayın üzerinden henüz 6 gün geçmişken aynı bölgede yine şiddetli yağışın etkili olması işleri daha da zorlaştırdı. Yüzlerce personel ve araç gereçle çalışmalar sürdürülürken bu kez dere yan kollarından bir diğeri harekete geçti. Bunun üzerine bölgede hazır bulunan ekipler anında gerekli müdahaleleri yaptı. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun bölgedeki ekiplerin koordinasyonu görevini verdiği İzmir Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe yönetimindeki fen işleri, İZSU, itfaiye, yerel hizmetler ve sosyal proje birimleri ihtiyaç duyan tüm vatandaşların yardımına koştu. Hasarın büyümemesi için önlemler alınırken, görevli personel su basan evlerdeki eşyaların taşınmasına da yardım etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tüm sorunlar çözülene kadar bölgedeki çalışmasını sürdüreceği, aşevinin yemek çıkarmaya devam edeceği belirtildi.

KALICI ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞILIYOR
Dere yatağı üzerine kurulan Çukurköy'ün benzer sorunları gelecekte de yaşamaması için gereken çalışmaların Başkan Aziz Kocaoğlu'nun talimatıyla başlatıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe "İlk etapta köyün içinden geçen ve yıllar içinde tıkanan kapalı kanalı açıyoruz. Dere yatağının değiştirilmesi, ıslahı ve kuşaklama çalışmaları da devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm gücü ve imkanlarıyla burada ve sorun tamamen çözülmeden de Çukurköy'den ayrılmayacak" diye konuştu.

Çukurköyde oluşan tahribatı gidermek, vatandaşların gıda, temizlik malzemesi ve barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışma yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi,  hasar gören evlerin onarımı ve yeniden inşası için de harekete geçti. Cumartesi günü bölgeye giden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaşam normale dönene dek 24 saat kesintisiz görev yapacaklarını söylemişti.

BİR HAFTADA İKİNCİ SEL
Bugün öğle saatlerinde etkili olan sağanak, köyde yeniden küçük çaplı selin yaşanmasına neden oldu. Ekiplerin müdahalesiyle suların evlere dolması önlendi. Evi ve iş yeri zarar gören Sami Bal, "Köyümüzde böyle bir felaket ilk kez yaşanıyor. Yağmur ilk başladığı zaman dükkana su girmesin diye önlem almaya çalıştım ancak sonrasında araçlar sürüklendi. Biri de bakkalın duvarına çarpınca yıkıldı. O andan sonra tüm sel suları bakkalın içerisine doldu. Ben de çocuklarımı alıp çıktım, canımızı zor kurtardık" dedi.

Necmiye Cenkci de binlerce liralık zararlarının olduğunu, yetkililerden kendilerine yardım etmelerini beklediklerini söyledi. Köylülerden Ayşe Duman da selden zarar gören evinin önünde çalışmaları izlediği sırada yaptığı açıklamada, "Selden evimin alt katında bulunan mutfağım, yiyeceklerim zarar gördü. Bir daha bu olayların yaşanmaması için önlem alınsın" diye konuştu.

Bu arada, mahallede geçen haftaki sele ilişkin yeni görüntüler de ortaya çıktı. Köylülerin çektiği görüntülerde, sağanak sonrasındaki sel sularının sokaklardan akmasının yanı sıra zarar gören evler ve sürüklenen araçlar da yer alıyor.

 
Kahreden haber! 2 yıllık savaşını kaybetti...
 
Rektör Budak'tan mezuniyet gururu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'dan can dostlara 5 yıldızlı yuva
Can dostlara daha çağdaş ve sağlıklı yaşam şartları sunmak için Örnekköy ...
Konak’ta yatırımlar bir bir yükseliyor
Konak Belediyesi’nin temelini bu yıl attığı yatırımlar arasında yer alan ...
Buca’da eğlenceli yaz
Buca Belediyesi’nin öğrencilerin yaz tatillerini daha verimli geçirip, ...
 
Büyükşehir'den örnek proje: İzmir'e çevreci havuz
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemer İZBAN istasyonunun yanındaki 5 bin ...
Kupalarını Başkan Uyar’a getirdiler
Urla Belediyesi Spor Kulübü U11 futbol takımı 17 ekibin katıldığı “Troia ...
Mahalleli istedi... Başkan Atila harekete geçti
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçedeki mahalleleri tek tek gezerek ...
 
İzmir'de toplu ulaşıma sınav ayarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu hafta sonu yapılacak üniversite sınavları ...
Kemeraltı’na gidecekler dikkat!
Kemeraltı'nı su baskınlarından kurtaracak önemli yatırım için 28 Haziran ...
Gaziemir'den 'Balkan Fatihi' çıktı!
Balkan Atletizm Federasyonları Birliği’nin düzenlediği 16 ülkeden 338 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva