HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Mayıs 2021 Çarşamba - 19:37

Büyükşehir vize verdi: Soyer 'e 75 milyon Euro'luk borçlanma yetkisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in seçim vaatleri arasında yer alan Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu için 20 Milyon Euro ve Çiğli Tramvayı çalışmalarına için ise 55 Milyon Euro'luk kredi kullanım talebi meclisten onay aldı. Diğer yandan mecliste Alsancak planları ve trafik tartışması yaşandı.

Büyükşehir vize verdi: Soyer  e 75 milyon Euro luk borçlanma yetkisi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan Meclisi'nin ikinci oturumu gerçekleştirildi.

Süper Lig mücadelesi için finalde karşı karşıya gelen iki İzmir takımı olan Altay ve Altınordu'nun İstanbul'daki karşılaşmasını takip etmek için İstanbul Olimpiyat Stadyumuna giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yokluğunda, Meclise Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlık yaptı. Meclis oturumuna  Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Başkan Vekili Özuslu yönetiminde gerçekleştirilen Meclisin gündem maddelerinin tamamı oy birliği ile onaylandı.

ÇİĞLİ TRAMVAYI VE NARLIDERE METROSU İÇİN 75 MİLYON EUROLUK KREDİ TALEBİNE ONAY
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in seçim vaatleri arasında yer alan 'İzmir'i demir ağlarla öreceğiz' söylemi sonrası çalışmalarına başlanan Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu için 20 Milyon Euro ve Çiğli Tramvayı çalışmalarına için ise 55 Milyon Euro'luk kredi kullanım talebi için Başkan Soyer Meclis'ten onay istemiş ve talebi görüşen Meclis üyeleri geçtiğimiz oturumda ilgili öneriye oy birliği ile acil kaydıyla Bütçe Komisyonu'na sevk etmişti.

Komisyonlara acil kaydı ile görüşülen ilgili madde olağan ikinci meclis oturumuna gönderildi. Komisyonlardan oy birliği ile gelen madde Meclis üyeleri tarafından da oy birliği ile kabul edildi.Komisyonlardan gelen maddenin Meclisten de oy birliği ile kabul edilmesi sonrası Başkan Soyer'e toplamda 75 milyon Euro'luk kredi çekme yetkisi verilmiş oldu.

MECLİSİN ZAN ALTINDA KALMAMASI İÇİN KONUYA AÇIKLIK GETİRİLMELİ
Alsancak’ta İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ile iş dünyasının tanınan simalarından Aliberti ve Gürel ailelerinin ortaklaşılığında satın alınan dev arazi ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni planlama yapmıştı. Yeni planda kat sayısı 8’e düşürülürken inşaat yoğunluğu yüzde 25 oranından azaltılmıştı. Plana Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi dava açmıştı.

Gündem dışı konuşmalarda söz alaran AK Parti Meclis Üyesi Fikret Mısırlı, plana itiraz eden isimlerden olan ve plana dava açacağını ilan eden CHP'li meclis üyesi Taner Kazanoğlu'nu hedef aldı. Mısırlı açıklamasında "Biz 12 Şubatta Meclisimizi yaparken imar konusuyla ilgili karar oy birliği ile meclisimizden geçti. Bu kararın alınması bölgemizde 7 bin 699 metrekare olan bir yer. Özel idareden 14 milyon TL'ye 12 sene önce alınmış. Bizde Meclis'imizce bunun 28 kattan 8 kata geldiği ile ilgili olarak yüzde 25 zayiat olduğu yönünde bunu oyladık. Ancak CHP Meclis sıralarından biri, ki 175 meclis üyesinin tamamının evet dediği maddeye burada rant olduğunu ve buraya itiraz edeceğini ve dava açacağını söyledi. Ben 175 meclis üyemiz ve başkanımız dahil böyle bir ranta imza attıysa ben İzmir adına üzülüyorum. Böyle bir rantı oy birliği yapıyorsak burada bir tuhaflık var. Ben bunun rant olduğunu düşünmüyorum. İş insanı gelmiş parasını yatırmış ve almış. Odalarımız böyle bir yatırım zamanı ortaya çıkıyor ve hatırlanıyorlar. O arkadaşımız o gün meclise gelmediyse sonraki meclise gelip bizleri uyarması lazımdı. Ben yatırımcıların böyle bir şeyin rant olduğunu görüşünde değilim. Odalar bizim üzerimizde bu kararları her seferinde alıp konuları farklı yerlere götürecekse, ki bir meclis üyesi onlara kanal açıyorsa bu İzmir'e yapılan en büyük kötülüktür. Yatırımcının buraya gelmesinin hevesini keseriz. Biz kıyı şehriyiz. Burada bir yatırımda ranttır. Burada sadece yeşili koruyalım, sırf binaya oturma ruhsatını verelim diye rantın önüne geçeceğiz diyorsak, iş insanının önüne geçmek büyük haksızlıktır. Ben başkanımızın Meclisi zan altında bırakmadan konuya açıklık getirmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

1 SAATTE KARŞIYAKA'YA GİTMEK İSTEMİYORUM
Söz alarak açıklamalara yanıt veren CHP'li Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu, "Fikret bey bu hikayeyi anlatırken şunu da eklemesi lazımdı, 'ithal meclis üyesi' diye eklemeliydi. bir gazeteci aradı ben bir şey söyledim, Fikret Bey sonrasında ithal meclis üyesi üzerine bir suçlama yaptı. Benim buradaki meclis üyelerinden 1 farkım var. Ben ihanet edilmiş bir kentten geliyorum. 5 sene İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği yaptım. Ve İstanbul ihanete uğramış bir kent. Biz 5 sene içinde o kadar davalar açtık ki. En son Sayın Cumhurbaşkanımız da bizi tasdik edecek şekilde açıklaması oldu. İzmir benim çocukluğum memleketi. İzmir'e Diyarbakırlısı da gelir, 3 sene sonra İzmirli olur. Biz 2 senedir İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyesiyiz ancak ithallikten kurtulamamışız. Niye rant dedim? Dosyaya bakmamız lazım. Hikaye şu; 28 kat özelleştirme idaresinden iş insanı almış, Büyükşehir Belediyesi 8 kata düşürmüş. Burası tütün fabrikalarının kamu donatım alanı. Babanın malı mı demişsiniz Fikret bey? Babamın malı değil ancak orada benim hissem var. 80 milyonda 1 benim hissem var orada. Hissem olan bir yeri benim iznim olmayan yeri 260 milyon Dolara bir iş insanına sattı, aynı iş insanı 2,5 milyar dolara ABD'lilere sattı. Özelleştirme idaresi 28 kat ile ilgili bir karar vermiş. İş insanları buradaki en mağdur insanlar aslında. 28 katlık yeri almış, sonra demiş ki burası kamu donatım alanı özelleştirme idaresinin yetkisi yok deyip idare mahkemesine dava açmış. Sonra Danıştay'a gitmiş idare mahkemesinin kararı, Danıştay da mahkeme haklı demiş. Bizim önümüze birden farklı bir şekilde yüzde 25 terk ile 8 katla gelmiş. Bu kent hepimizin… Oradaki yaratacağı 8 katlı binayı 20 bin metrekarelik yeri Alsancak'ın merkezine koyuyorsunuz. Oradaki trafik yoğunluğu ve insanlara vereceği zarar benim cebimden gidecek. Boztepe, Çiğli'ye gidecek, orada trafik bitti… Bu tip binaların kent içinde yapılması ile bu tip zararları var.  Bu kentin rüzgarı çalındı. Kamu donatı alanını imara açıyorsak burada 8 katlı bina çıkarıyorsan bunun adı ranttır. Ekonomik koşullarda belediyelerin rant da yaratması lazımdır. Alsancak gibi kendin merkezine böyle bir kütleyi koyuyorsun. Bunun başka izahı yok. Bu kentin yeşile de ihtiyacı var. Her tarafı bina… Bu pandemi bize şunu öğretti, zengini fakiri herkes eşitlendi. Sokaklar bizim. Ben o trafikte 1 saatte Karşıyaka'ya gitmek istemiyorum" dedi.

EĞER SİZ HUKUKEN ÇALIŞMIŞSANIZ VE GÜÇLÜYSENİZ…
CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırmaları durduğunu söyleyerek, “Cuma günkü meclisimize de plan değişikliği ile ilgili konu gündeme gelecek. Hiç endişe edilmesin. Dile getirilen dava açma konusu ise İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tüm parti gruplarının oy birliği ile alınmış bir karar. Valiliğe bildirildikten sonra da kesinleşiyor ve yürürlüğe giriyor. Yürürlüğe girdikten 60 gün içerisinde tüm vatandaşların odaların, meslek odalarının dava açma hakkı var. İzmir Büyükşehir Belediyesi kendine güveniyor. Hukuk, imar komisyonlarında, her yerde tartışılıp değerlendirilmiş. İster belediye meclis üyesi olun, ister başka bir vatandaş olsun yargıya gitmek hakkıdır. Ama eğer siz hukuken çalışmışsanız ve güçlüyseniz yargıdan da korkmamak gerekir” şeklinde konuştu.

RANTA KARŞIYIM
AK Partili Meclis Üyesi Fikret Mısırlı, ise ranta karşı olduğunu belirterek, “Nilay Hanım, eğer ranta karşı biri itiraz eder ve dava açma yolu var derse bu Meclis’e bir yüktür. Bir meclis üyesi bunda rant var diye telaffuz etmesi ancak Meclis’te yapması doğrudur. Yoksa herkes itiraz edebilir. Bununla ilgili olarak odalar zaten yapıyor. Benim işaret ettiği mesele sadece rant meseledir” dedi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN OLMASI MÜMKÜN DEĞİL
Eleştirilere cevap veren CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Burası meclis, İzmir’in meselesi konuşuluyor. Siz de açık yüreklilikte bir eleştiri getirdiniz. Ama burada unutmamamız gereken şey, tecelli eden bir meclis iradesi var zaten. Öyle bir rant yaratma ve haksız bir biçimde o rantı bir yerlere gönderme, yaratma gibi bir faaliyete İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin olması mümkün değil. Basında meclis kararlarının, konularının ya da meclis faaliyetlerinin meclis üyeleri tarafından dile getirildiği ilk mesele bu değildir. Sosyal medya ve dijital basına alakasız bir sürü konuda görüş veriyorlar. Bunlarla bir anlamda yaşamak, bunlarla bir anlamda baş edebilmek gücü… Haklısınız siz bu tesisi savunacaksınız Nilay Hanım da açıkladı. Bir rant ile ilgili bizim söyleyecek bir sözümüz yok” dedi.

MECLİSTE İTİRAZ ETMELİYDİ
CHP'li Kazanoğlu'nun açıklamaları sonrası söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise, "Biz iki yıldan fazladır bu meclisteyiz. Biz bu süre boyunca hiçbir meclis üyesi arkadaşımız için ‘ithal’ tanımı yapmadık. Buradaki meclis üyesi arkadaşlarımız bizim için her zaman İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesidir. Ben söz konusu önergenin teknik detaylarına girmeyeceğim. Biz görev süremiz boyunca bazen tartıştık bazen oy birliği yaptık. Ama bunların hepsi bu salonda gerçekleşti. Eğer konu gündemi ilgilendiren bir konuya burada konuşulur. Mesela Menderes’te yapılacak olan çöp tesisiyle ilgili... Kendisi Çiğli Belediye Meclis üyesi olarak ilçesindeki çöp sorunun çözümüne ilişkin kendi grubunun kararına karşı bir duruş sergilemişti. Bu tam bir demokrasi örneğidir. Taner Bey o mecliste konuşmalıydı. O gün demokratlıktan bahseden bir meclis üyesinin partisinin görüşüne bakmaksızın konuşması gerekiyordu. Onu o şekilde yapmayacaksınız sonrasında çıkıp alınan karar sonrasında birilerini rantiyecilikle suçlayacaksınız. Bu doğru bir şey değil. Odalar elbette ki dava açacaktır. Açıyorlar. Aynı odalar, Taner Bey’in çok iyi bildiği Bayraklı’daki plan notlarıyla ilgili dava açtılar. Aynı Taner Bey gönül isterdi ki o davanın karşısında da siyasi duruş sergileseydi.

TRAFİK TARTIŞMASI
Merkezi iktidarın İzmir’de yaptığı 1 metre bile tüp geçit yok” sözlerine yanıt veren Hızal, şunları söyledi; “Pazartesi yaptığımız oturumumuzda trafik sorununa değinmiştim. Çünkü son birkaç haftadır İzmir’in her noktasında inanılmaz bir trafik var. Siz de araç sayısının artmasına bağlamıştınız. Biz bunu kabul ediyoruz. Ama kabul etmediğimiz şey şu: Bunun öngörülebilmesi gerekiyordu. Çünkü pandeminin ilk günlerinde bir toplantı yapılıp kriz belediyeciliği sözü verilmişti. Bunun anlı kenti olabilecek her türlü soruna karşı hazırlamaktır. Ama Sayın Soyer geçtiğimiz toplantıda merkezi iktidarın İzmir’de 1 metre bile raylı sistem yapmadığını söylemişti. Şimdi İzmir’in toplam raylı sistem uzunluğu 186 kilometre. İzmir’i demirağlarla ördük, öreceğiz. Bu 186 km’nin 136’sı İZBAN. Bu, merkezi idareyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak projesi… 2,5 milyarlık bu projenin yüzde 50’si İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yüzde 50’si Devlet Demir Yolları’na ait. Şimdi İzmir’in bir çevre yolu var. İkincisi de yapılacak. Ama itiraz etmeyeceksiniz. ‘Çevre katliamı oluyor’ demeyeceksiniz. Ayrıca Konak Tüneli de merkezi iktidar tarafından yapılıp teslim edildi" dedi.

KENDİLERİNİ YIRTMALARINA GEREK YOK
Yeniden söz alarak AK Parti sıralarına yanıt veren CHP’li Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu ise; “Evet, o gün meclise gelemedim. Ama benim huyum vardır bu konularda hiç rahatsız olmam. Tek başıma da hayır derim. Birkaç defada grup kararına uymadığım için disipline gitmişliğim vardır.  Şimdi Bayraklı konusunu gündeme geldiği için konuşmak istedim. Bayraklı konusunda ‘niye bizim yanımızda yer almıyor’ diyor. AK Parti grubunu Sayın Cumhurbaşkanının beyanlarına karşı bir davranış biçimi içerisinde görüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız diyor ki; yatay mimari olacak. Yüksek değil diyor. Bakıyorum AK Parti hala yüksek mimariden gidiyor. Yüksek katla ilgili bir mücadele içerisinde. Bayraklı ile ilgili olarak; insanların Manavkuyu ve Mansuroğlu bölgesinde 8-10’ar katlı binalar vardı. Geldiler dediler ki; bunların hepsi 5 katlı olacak. Burada haklar kayboldu. Benim gönlüm arzu ediyordu ki; o arkadaşlar için kavga verilsin. Gidip bir müteahhidin, iş adamının bir yerinin inşaatı için bu kadar kendilerini yırtmalarına gerek yok. Bana göre keşke o Bayraklı’daki insanlar için çabalasalardı. Orada çok davalar açılacak. Orada ikinci Fikirtepe olma ihtimali var. Çok da üzülüyorum. Bir felaketin üstünden ticaret yapılmasını doğru bulmuyorum. Hep en hikmetse İstanbul firmaları burada... Onların İstanbul’a ne yaptıklarını görüyoruz. Bu kentte biz geçiciyiz, çocuklarımız yaşayacak. Yanlışken sorayım, Alsancak’taki o yol direkleri, köprü ayakları ne olacak?” şeklinde konuştu.

‘BEN YAPTIM OLDU’ MANTIĞIYLA HAREKET ETMEK DOĞRU DEĞİL
Hızal’a yanıt veren CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç ise, trafiğin yalnızca Büyükşehir'in sorunu olmadığını ifade etti ve “Geçen mecliste başkanımızın söylediği şey devletin metroya 1 lira bile harcamamasıydı. İZBAN farklı bir sitem. Bu bakış açısıyla ilgili. Devlet neden her yere yatırım yaparken neden İZBAN’da belediye katkı sağlamak zorunda kaldı. Devlet tek başına yapsaydı. Devletimizin ne yazık ki İzmir’e metro ve tramvay hatlarında hiçbir maddi katkısı yok. Bu sayısal veriler ve resmi kayıtlarla da sabit. Konak Tünelleri’ne değinildi. Konak Tünelleri yapılırken tepki çekti. Çünkü o bölgede bulunan Kemeraltı dünyadaki en uzun çarşı ve en eski yapıların yer aldığı yer. Konak Tüneli o bölgede merkezi iktidarın ‘yaptım oldu’ diyerek hayata geçirdiği bir proje. Trafik sorunu yalnızca Büyükşehir'in sorunu değil. İzmir ulaşımı için kararlar alan ortak bir kurul var. İzmir Valiliği de bu kurulda. Evet, İzmir bugün bir trafik sorunu yaşıyor olabilir ama bu sadece Büyükşehir'in sorunu değil. İzmir’de tüp geçitten bahsediliyor. Ama bunlar için İzmirlilere fikir sorulmuyor. Çoğulcu bir şekilde karar almak gerekiyor. O tüp geçit İzmir’in Kuş Cenneti’nden geçiyor. O yüzden ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla hareket etmek doğru değil” dedi.

SORUNU ÇÖZMEK HEPİMİZİN YARARINA
Konuya ilişkin son konuşmayı yapan Özuslu, “Biz halkın parasını harcıyoruz. Hepimiz kamuyuz ve vatandaşın vergisini kullanıyoruz. Dolayısıyla hükümeti ile belediye arasında İZBAN yüzde 50-yüzde 50. 136 km değil, bin 36 km yapalım. Birlikte yapmışız. Ne güzel. Devlet ve büyükşehir el ele vermiş ve kamu için çalışmış. Bunda bir sıkıntı yok. Sayın Soyer, otoyollardan bahsetmedi. Metrodan bahsetti. Özgür arkadaşım da bunu biliyor. İstanbul’da metro hattını yaptı. Arkadaşlar tekrar söylüyoruz 640 bin araç 1 milyon 400 bin araç olmuş. Buna hep birlikte çözüm bulmalıyız. Muhalefetin önerisi varsa getirsin. Çünkü bu sorunu çözmek hepimizin yararına” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BİNASI KARARI KOMİSYONLARDA
Meclis gündeminde yer alan maddeye göre,  "İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binasının Deprem Güvenliğinin ve Güçlendirilmeye Uygunluğunun ve Depremi Sonrası Yapılan Gözlemler Işığında Değerlendirilmesi” için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Enstitüsü arasında protokol imzalanması için Başkan Tunç Soyer yetki istemişti. Öneriyi değerlendiren Meclis üyeleri ilgili maddeyi geçtiğimiz oturumda oy birliği ile acil kaydı ile Hukuk, Plan Bütçe ve Afet ve Deprem Komisyonu'na sevk edilmişti.

Komisyonlara acil kaydı ile görüşülen ilgili madde olağan ikinci meclis oturumuna gönderildi. Komisyonlardan oy birliği ile gelen madde Meclis üyeleri tarafından da oy birliği ile kabul edildi. İlgili Maddenin kabulu sonrası İzmir Büyükşehir Belediye binası için çalışmaların yapılması bekleniyor

 
50 yaş üstüne aşılama 1 Haziran'da başlayacak!
 
Son 24 saatte 166 can kaybı, 8 bin 738 yeni vaka!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
beyaz 27 Mayıs 2021 Perşembe 08:50

beyler bayanlar bırakın ucuz laf yarışını. lütfen izmir için birşeyler yapın lütfen

Yorumu oyla      2      3  
26 Mayıs 2021 Çarşamba 23:30

İZBAN bu şehrin başına bela edilmiş bir sistemdir. Tamamen ucuza mal edilmiş, metro olmadığı kesin ama metro gibi kullanılmaya çalışıldığı için açıldığı günden beri sorunlu bir sistemdir. Tabelalar bile doğru çalışmıyor. 10 yazıyor tren geliyor, 1 yazıyor 8-10 dakika sonra tren geliyor :) TCDD'nin yapması gereken yatırımı belediye yapmasa o sistem de yapılmazdı. Var olan hatta doğru düzgün sinyalizasyon bile yapamayanlar İZBAN yaptık diyorlar. İZBAN yaptık diyenlerin kaçı bu sistemi sürekli kullanıyorlar?

Yorumu oyla      2      3  
Canpolat 26 Mayıs 2021 Çarşamba 21:03

Eyvah Eyvah Eyvah!!!

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kıyı Ege, Batur’la devam
Yeniden Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı olarak seçilen Konak Belediye ...
Karabağlar’da vezneler hafta sonu açık
Karabağlar Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı bu hafta ...
Başkan Sandal açıkladı: Şehir Hastanesi'ne teleferik bağlantısı yolda!
Bayraklı'da yapımı devam eden Şehir Hastanesi'ne ulaşım için yapılması ...
 
Çiğli iklim toplantılarında yeni başlık İklim Adaleti
Çiğli Belediyesi tarafından başlatılan "Çiğli İklim Eylem Planı" çalışmaları ...
Büyükşehir o planı reddetmişti: Büyük rant iddiası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mahkeme kararlarını gerekçe göstererek ...
Bucaspor şampiyonluk kupasını Soyer'e götürdü
Futbolda 3. Lig play-off finalini kazanarak 2. Lig'e çıkmaya hak kazanan ...
 
Narlıdere Belediyesi'ne iki yeni çöp kamyonu daha
Narlıdere Belediyesi vatandaşlara daha iyi bir hizmet sunabilmek için ...
Bornova Belediyesi’nden vatandaşa vergi kolaylığı
Bornova Belediyesi, Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergileri’nin ...
Karşıyakalı Başpehlivan Kara Ali unutulmadı
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, eski Kırkpınar başpehlivanlarından ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva