HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Haziran 2017 Cuma - 08:58

Büyükşehir umudu büyüttü: Sürüsüne bereket!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılı Ekim ayında Kınık'taki 80 üreticiye 306 adet koyun-keçi dağıtarak başlattığı destek programı katlanarak büyüdü. Eğitimlerde başarılı olan 1653 üreticiye ücretsiz dağıtılan hayvan sayısı, yeni yavrularla birlikte 8 bin 137'e ulaştı.

Büyükşehir umudu büyüttü: Sürüsüne bereket!

Köyden kente göçün önlenmesinde en önemli adımlar İzmir’den atılıyor. Üreticilerin refah düzeyinin artırılması için örnek bir model geliştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, farklı desteklerin yanı sıra, ücretsiz küçükbaş hayvan dağıtımıyla da köylünün yüzünü güldürüyor.

Yerelde kalkınma hedefiyle Türkiye’ye örnek olan projeleri hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama’da üreticilere ücretsiz koyun ve keçi dağıtımının 4. etabını da gerçekleştirdi.Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan ve Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları’nın da katıldığı dağıtımda, “Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi” projesi kapsamında verilen eğitimi başarıyla tamamlayan 113 üretici, 443 adet koyun ve keçinin sahibi oldu.

UMUT SÜRÜSÜ
Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kesimde küçükbaş hayvancılığı desteklemek için hayata geçirdiği proje ile bugüne kadar Karaburun, Urla, Kınık, Beydağ, Bergama, Seferihisar, Selçuk, Menderes ve Kiraz ilçelerinde toplam bin 653 üreticiye 6 bin 392 adet ücretsiz hayvan dağıtıldı. Yavrulayan küçükbaş hayvanlarla birlikte bu sayı bugün 8 bin 137'e ulaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu projeye 2015 yılı Ekim ayında, Kınık Poyracık’taki 80 üreticiye 306 adet kıvırcık koyun-koç, Sakız koyunu, Tahirova cinsi koyun-koç ve keçi dağıtarak başlamıştı.

 
İşte İngiltere'deki seçimden ilk sonuçlar
 
AK Partili Kaya'dan Sabuncubeli Tüneli müjdesi: Açılış tarihi belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 9 Haziran 2017 Cuma 15:19

Et fiyatları dusmesini soyleyen arkadasa sunu iletmek isterim ; et fiyatları bu politikalarla dusmez bunu hep beraber zaten yasıyoruz . nedeni cok basit , besicilikte girdi maliyetleri anormal yuksek bu nedenle et fiyatları duşmez ( dunyanın en pahalı yakıtı,elektrigi ,su bile pahalı , ve de anormal yuksek vergiler netice de besicilikte girdi maliyetlerini yukseltiyor ) . vergiler kademeli ciddi olcude dusmezse yakında uretim bile yapamayacak hale gelecegiz , baksana bazı koyluler tarlasını ekince zarar ediyorum diyor ve tarlasını ekmiyor . Ha vergiler neden dusmuyor o da basit devlet eskiden fabrika vs isletir zarar ederdi ama bir sey uretirdi simdi hic bir sey uretmeden devasa harcamalar yapıyor ama hic bir sey uretemiyor. toplumun tum tasarruflarını vergi diye alıp uretimsiz harcıyor ve toplum bir yandan fakirlesiyor diger yandan uretim yapamaz yada pahalıya uretir hale geliyor . cozum : 1) Devlet COK ACELE KUCULMELI M2)yerel yonetimleri Avrupa standartlarına getirmeli 3) devletin kurumlarında bile yerellesmeye gidilmeli 4) tayin denilen şey sadece askerde olmalı polis bile bir sehire gidince oradan emekli olmalı ve diger tum kamu gorevlileri calıstıgı sehirden emekli olmalı , sehirler arası tayinler HEMEN kalkmalı . bu uygulamalara da pilot bir iki sehir belirleNip oradan 2-3 yıl uygulanır ve diger sehirlere yaygınlastırılır . ulkede huzur attıkca devletin guvenlik harcamaları otomatik duser, suraya baksanıza gencecik insanlar ya polis ya asker ya da banka onlerinde guvenlik gorevlisi olmak icin sıra bekliyor ki bu hizmetlerin hic birisi uretim degildir .uretemeyen devletler de ne huzur olur ne adalet .

Yorumu oyla      11      5  
9 Haziran 2017 Cuma 13:23

Büyükbaş da dağıtılacak mı? Tavuk, kaz gibi hayvanlarda dağıtılabilir.

Yorumu oyla      11      5  
9 Haziran 2017 Cuma 12:28

Türkiye'nin kırmızı et tüketimi 1 milyon 300 bin ton ancak üretimimiz 1 milyon 150 bin ton. Fiyatların yüksek olmasının sebebi budur. Bunun da tek çözümü besiciliktir. Bunun için de hükümet yaklaşık 200 bin besi hayvanını uygun fiyatlarından üreticiye dağıtmaya başladı. Önümüzdeki dönemde et fiyatlarında düşme olur.

Yorumu oyla      11      5  
9 Haziran 2017 Cuma 12:05

Hafta sonu Gaziemir' de bir AVM'deydim. Bomboştu(!). Halkımız AVM istemiyor(!) ??

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 9 Haziran 2017 Cuma 12:00

Aziz başkan bir kıvılcım yaktı ornek oldu bundan sonra tum Belediyeler Aziz bey ne yapıyorsa aynısını yapmak zorunda kalacak cunku ay almak için insana dokunan ve gercekten ihtiyacı olanın ayağına hizmeti direk gotureceksin ve HİÇ BİR KARŞILIK BEKLEMEYECEKSİN, mesela secim zamanı bizim partinin mitingine gel demeyeceksin , o zaman bu halk seni takdir eder , Aziz beyi ettiği gibi...( ornek prjeler : koyun keci dagıtımı ve egitimi,arıcılık egitimi kovan dagıtımı , fidan dagıtımı,balıkcılık malzeme dagıtımı,koy derelerinin islahi ,koy yollarının asfaltlanmasi traktorune binen adamın toz yutmadan tarlasına gitmesi , sulama sistemlerine destek verilmesi , zeytincilik desteklenmesi , seracıların desteklenmesi , koy pazarlarının gelsitirilmesi , soguk depolama zincileri , Zirrat odalarına tarım makina alet dagıtımı, derelerin goletlrin kirlenmemesi icin ciddi arıtmaların kurulması vs vs vs ) . İzmir de yaşamaktan gerçekten onur duyuyorum...

Yorumu oyla      13      5  
emre 9 Haziran 2017 Cuma 10:14

dalga gecin hadi koyun keci dagitiyo diye.. etin kg su 40 tl olmus devletin yapamadigini yapiyor..bazilari gibi avm gokdelen otoyol manyagi olmaktansa keci koyun dagitsin daha iyi..tebrikler baskan

Yorumu oyla      17      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocaoğlu'ndan canlı yayında FETÖ çıkışı: Amerika'daki adama...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Habertürk TV’den Balçiçek ...
Foça'da '4 Mevsim Turizm' için toplantı
Foça Turizmciler, Yatırımcılar ve Esnaf Derneği (TUDER), Foçalı Turizm ...
Öğrencilerden yaz etkinliklerine yoğun ilgi
Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezleri tarafından düzenlenen 2017 ...
 
İzmir Kent Konseyi'nden zeytin yasasına tepki: Ölüm fermanı!
İzmir Kent Konseyi, yaptığı yazılı açıklamada Üretim Reformu Paketi ile ...
İzmir'in o ilçesinde su arızası: Ekipler seferber oldu
İZSU Genel Müdürlüğü,  Cumhuriyet Bulvarı üzerinde bulunan 1400 milimetre çaplı ...
Yarbay Yakut’un adı Karşıyaka’da yaşayacak
Karşıyaka Belediyesi, Şırnak’ta şehit düşen Yarbay Songül Yakut’un adını ...
 
Karşıyakalı Romanlar iftarda buluştu
Ramazan Ayı’nın bereketini tüm ilçeye yayan Karşıyaka Belediyesi, Roman ...
Geleceğin dehaları Konak'ta yetişiyor
Konak Belediyesi’nin iki yıldır başarıyla yürüttüğü ‘Bizim Dahiler’ projesinde ...
Başkan Arslan sorunları yerinde tespit ediyor
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, ilçeyi mahalle mahalle, sokak sokak gezmeye devam ediyor.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva