HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Kasım 2023 Salı - 12:43

Büyükşehir teyakkuzda... Bin 500 personel sahada!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, meteorolojik uyarıların ardından İzmir’de etkisini öğle saatlerinden itibaren gösterecek kuvvetli yağışlar nedeniyle teyakkuza geçti. Yaklaşık bin 500 personel, 500 iş makinası ve araç ile sahada olduklarını belirten Başkan Tunç Soyer, “Kuvvetli rüzgar, hortum, dolu yağışı kaynaklı muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmayı tüm vatandaşlarımdan istiyorum. Hiçbir cana ve mala zarar gelmeden bu günleri atlatmak için tüm gücümüzle teyakkuzdayız” dedi.

Büyükşehir teyakkuzda... Bin 500 personel sahada!

İzmir Büyükşehir Belediyesi bugün öğle saatlerinde başlayacak şiddetli yağışa karşı teyakkuza geçti. Cumartesi gününe kadar devam edecek yağıştan kentin en az derecede etkilenmesi için İZSU, İtfaiye ve Fen İşleri’ne bağlı yaklaşık bin 500 personel ve 500 iş makinası ve araç ile ekipler sahada kesintisiz görev yapıyor. Olumsuzluk yaşanabilecek bölgelerde de önleyici çalışmalar yürütülüyor.
 
Tüm gücümüzle teyakkuzdayız
Kent genelinde önlem aldıklarının altını önemle çizen İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer, “Ekiplerimiz sahada. Kuvvetli rüzgar, hortum, dolu yağışı kaynaklı muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmayı tüm vatandaşlarımdan istiyorum. Hiçbir cana ve mala zarar gelmeden bu günleri atlatmak için tüm gücümüzle teyakkuzdayız” dedi.
 
İtfaiye 299 araç, 308 personel ile sahada
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekipleri hafta sonu Alsancak ve Mavişehir’de deniz taşkını sonrasında pek çok noktaya müdahale etti. İtfaiye Dairesi Başkanlığı bugünden itibaren etkili olacak yağışta da 299 araç, 308 personel ile sahada görev yapıyor. Gerekli görüldüğünde Aliağa, Torbalı ve Urla’dan destek ekiplerini kent merkezine çektiklerini ifade eden İtfaiye Arama Kurtarma Şube Müdürü Şenol Dereköy, “Yapılan son değerlendirmelere göre bugün öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerinden itibaren Çarşamba günü gece saatlerine kadar yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın daha dikkatli ve tedbirli olması gerek. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olarak 24 saat teyakkuzdayız” dedi.
 
İZSU önlemleri arttırdı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri de meteorolojik uyarılar doğrultusunda oluşabilecek olağanüstü durumlara karşı tüm ekiplerini görev başında tutuyor. Yaklaşık bin personel sahada görev yapmak üzere hazır bekliyor. Şiddetli yağışlara karşı önlemlerini alan İZSU ekipleri, ALO 185 ve Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) vasıtasıyla gelen talep ve şikâyetler doğrultusunda olumsuz durumlara müdahale ediyor. Su baskını ve taşkınlara karşı kanal ve yağmur suyu ızgaralarında kontroller ve gereken noktalarda temizlik yapılıyor. Derelerin çevresinde de taşkın riskini ortadan kaldıracak önlemler alınıyor

 
Göz-Göz'de neşter!
 
Altınordu'da öz kaynak sınıfta kaldı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 29 Kasım 2023 Çarşamba 09:22

logarlar mutlaka bi şekilde dolar.pislik gelir o gelir bu gelir. önemli olan yağmurlar gelmeden temizlemek. o zaman çöpümüzü de atmayalım. belediye temizlemek zorunda kalmaz böyle mantık olur mu? belediye koruyacağımda diye...

Yorumu oyla      2      3  
Can 28 Kasım 2023 Salı 14:51

Keşke çöpümüzü sigara izmaritimizi atmasak o logar'lara da tıkanmasa dimi Belediye ne kadar uğraşsa boş bizler kirletmeye devam ettikçe...

Yorumu oyla      10      5  
izmir 28 Kasım 2023 Salı 13:13

keşke yazın logar temizliğini, yağmur su kanalların bakımlaırnı yapsaydınız. yazdık buralarda. him e de ama nafile... yaz boyu yattınız şimdi günaydın. dostlar alışverişte görsün..

Yorumu oyla      7      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençler yapay zekâ eğitimini tamamladı
Gençlerin yazılım alanında kendilerini geliştirmeleri için İzmir Büyükşehir ...
4 çeşit yemek 49.90 TL... Bayraklı'nın sosyal tesisleri vatandaşın yanında!
İzmir’in en güzel manzaralarına sahip 10 sosyal tesiste BAYBEL AŞ aracılığı ...
Başkan Engin muhtarlarla buluştu: Ortak akıl vurgusu!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, mahalle muhtarları ile bir araya ...
 
Selçuk'ta kadına şiddete dikkat çekildi!
Selçuk Kadın Platformu tarafından kadına yönelik şiddete dair söyleşi ...
İzmir'de vapur seferleri iptal!
Olumsuz hava koşulları nedeniyle arabalı vapur seferleri iptal edildi.
Meclis’te tartışmalara neden olmuştu… Bayraklı’dan Baro’ya ret!
Bayraklı Belediyesi Meclisi’nde tartışmalara neden olan Baro Bahçe’nin ...
 
Bergama'da kültür sanat etkinlikleri başlıyor
Bergama Belediyesi, vatandaşlarını Aralık ayında da kültür – sanat etkinlikleriyle ...
OYAK'tan Karabağlar Belediyesi'ne: Al parseli, sil borcu!
OYAK, Karabağlar Belediyesi’ne olan borçlarına karşılık 3 parsel bağışı önerisinde bulundu.
Konak'a yeni belediye binası... Ve ilk kazma vuruldu!
Konak Belediyesi’nin Basmane’de inşa edilecek yeni hizmet binası arazisinde ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva