HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Nisan 2021 Çarşamba - 18:06

Büyükşehir meclisinde Karaburun tartışması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ile AK Parti meclis üyesi Hüsnü Boztepe arasındaki tartışma damga vurdu.

Büyükşehir meclisinde Karaburun tartışması!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı olağan Meclisi'nin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen Meclis oturumuna İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yokluğunda 1'nci Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlığında gerçekleştirildi.

Mecliste gündeminde yer alan Büyükşehir Belediyesi 2020 yılı Faaliyet Raporu ve ESHOT 2020 yılı Faaliyet Raporu'nun görüşülmesi maddesi, Meclis üyelerinin oy birliği ile bir sonraki Meclis oturumuna bırakıldı.

Meclis gündemi maddelerinin birçoğunun oy birliği ile kabul edildiği Meclis oturumuna Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ile AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe'nin atışmaları damga vurdu. 

GERGİNLİK YENİ MECLİSE TAŞINDI
Geçtiğimiz pazartesi düzenlenen Mecliste Hüsnü Boztepe'nin salondan çıkmasının ardından Başkan Erdoğan, "Boztepe burada mı bilmiyorum ancak beni tanımıyormuş önce kendimi tanıtayım dedim.  Ben rahatsızlığım nedeniyle sadece 2-3 meclise gelemedim, sanırım beni meclise katılamayan  Cumhur İttifakı belediye başkanları ile karıştırdı. Ben yokken burada konuşmuş . O haberi biraz imla bilen, okuma bilen ve düşüncesi olan anlar. Ben hiçbir şirkete kendimi genel başkan atamadım. 2 şirkette görev alıyorum ve 1 kuruş para almıyorum. Ben çok misafirperverimdir, gelmek isterseniz gelin sizleri en iyi şekilde ağırlarım. Siyaset bu kadar çirkin yapılırsa, kadına saldırılırsa, kadınlar ancak siyasete karşıdan bakarlar. Bunlara da pabuç bırakmayız" ifadelerini kullanmıştı.

KENDİSİ İLE HERHANGİ BİR SORUNUMUZ YOK
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, geçen Meclis Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın kendisi hakkında yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Boztepe, "Ben bir kere meclisten erken çıktım bu da pazartesi günüydü. Karaburun belediye başkanımız bizi davet etti. Ramazan sonrasında Grup Başkanvekilimiz ile kendisine ziyarette bulunacağız. Türkçe ile ilgili bir kıtlıktan bahsetmiş, ben Kürt kökenli bir siyasetçiyim. Türkçeyi de iyi kullanmaya çalışırım. Kendisi de Türkiye'de 2 tane şirketin genel müdürlüğü yapıyormuş, doğrudur. Maaş almıyormuş, o da doğrudur. İlk başlarda 3-4 defa maaş aldı o da gündeme gelince o maaşları bir yere bağışladı.. Bir cümle benim dikkatimi çok çekti. 'Koçlar' gibi diyince  bir hanımefendiye böyle bir ataerkil bir kelime kullanmasını bir erkek olarak yakıştıramadım. Toplumsal cinsiyet ile ilgili Nilay hanım sürekli bir şeyler söylüyor, buradan Nilay hanımın ne diyeceğini merak ediyorum. Aslında dilimizin gereği bu. Karaburun'un da çok meşhur keçisi var. Orada mesela ceylan gibi diyebilirdi, o zaman güzel olurdu. Koçlar gibi kelimesi de benim de başıma gelen gibi insanın doğası gereği  alışkanlık olunmuş kelimeleri kullanıyoruz. Yoksa bizim Karaburun Belediye Başkanımız Erdoğan hanım ile herhangi bir sorunumuz yok . Kendisi direkt bize sataştı. Ben kendisini gerçekten tanımıyordum. Kendisiyle de tanışmış oldum. En kısa sürede kendisini ziyaret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

BENİ TANIMAMANIZI ANLAMADIM
Yeniden söz alan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ise, "Koçlar gibi lafı bir deyimdir. Öğretmen olanlarımız var burada, bunlar deyimdir. Kadın ya da erkek olarak bu kelimenin kullanılmasında bir ayrıştırma yoktur. Ben hala yanlış bilgilendirildiler diyorum ondan gelin dedim, çünkü ben hiçbir zaman  2-3 yerden maaş almadım. Sadece 1 kere 4 ay sonra maaş yatırdılar bir gün sonrada okula bağışladım. Ne gösterildiği gibi defalarca maaş aldım nede hakkımda açılan bir dava var. Koçlar gibi demekte bir argo kelime değil dil bilgisi kuralıdır. Beni tanımamanızı anlamadım. Benim yerim ikinci sıradadır Abdül başkanımın yanında otururum, defalarca konuşursunuz bende ısrarla  selam veririm, görmek istemiyorsanız başka bir şey" dedi.

HÜSNÜ BEY BİZİMLE BERABER ÇALIŞSIN
Erdoğan'ın ardından söz alarak konuşan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç ise, Boztepe'ye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu'na davet etti. Kökkılınç, "Biz bu dönem Toplumsal Cinsiyet Eşitliği olarak bu sene 3'ncü dönemimizi yaşıyoruz. Geçen sene boykot edilmiştik, bu sene de boykot edildi. İsterdim ki Hüsnü Bey bizimle beraber çalışsın. Bu teklifi yapıyorum kendisine" ifadelerini kullandı.

25 YILLIK PROBLEME ÇÖZÜM BULDUK
Oturumda ayrıca Başkanlık Makamınca Gündeme Eklenen Önergelerin Görüşülmesi sırasında Buca Belediyesi için kritik bir öneme sahip olan 'BMC TGR 1832L markalı 15 adet 13+1,5 m³ çöp kamyonu, ISUZU NPR10 A2 marka 5 adet 8+1 m³  çöp kamyonu, FORD 2633 DC marka     3 adet 16+5 m³  çöp kamyonu, 2 adet ISUZU NPR10 marka 5 m3 moloz kamyonu, 1 adet FORD 3542 DC marka 14 m³  moloz kamyonu, 1 adet IVECO 100E 19K marka 5 m³  yol süpürme aracı, 1 adet Karcher marka 1 m³  yol süpürme aracının trafik tescil işlemleri yapıldıktan sonra söz konusu araçların Buca Belediye Başkanlığına devredilmesi' önergesi görüşüldü. Madde ile ilgili gündem dışı konuşmalarda söz alan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise, “Buca’mızın yaklaşık 25 yıllık bir problemi olan temizlik araçlarını bu maddeyle Buca’ya kazandırmış olduk. Öncelikli olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz böyle bir taleple geldiğimizde hiç düşünmeden kabul etmiş olması ve sonrası bu hususta bize bu süreç boyunca her aşamada yardımcı olan Buğra Gökçe’ye ve önergeyi doğrudan kabul eden tüm meclis üyesi dostlarıma teşekkür ediyorum. Buca için çok önemliydi” dedi.

 
İzmir'de pazar yankesicileri yakalandı!
 
Kaf Kaf Play-Off iddiasını sürdürdü!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cemal Özacar 19 Nisan 2021 Pazartesi 13:58

Ağzina saglik Başkanim ağızlarinin payini vrrmissin.???

Yorumu oyla      2      3  
iZMİRLİ 15 Nisan 2021 Perşembe 00:18

Boztepe sistemin aynı hiç deyişmemişsin bayraklıdaki tutum ve davranışların aynı işini çok iyi biliyorsun kurt siyasetçi buna derler helal olsun sana.AK parti seninle gurur duyması lazım senin meclis üyeliğin son bulup vekil olarak Ankara da görmeliyiz.

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş rıza 14 Nisan 2021 Çarşamba 20:19

Büyük şehir belediye meclisi değil âdeta büyükşehir belediyesi tartışma ve münazara meclisi,sayın üyeler ilçelerden geliyorsunuz hizmet ve halkın yararı için verimli projeler üretileceğine kısır çekişmeler ve hamasi nutuklar tartışmalar ile zamanı boşa geçirdiğiniz size kim söylecek ve uyaracak acaba inanın öğretmeni olmayan sınıf öğrencileri sizden daha iyi uslu durur derslerini yapar lütfen hizmet ve projeler üretiniz halka daha hesaplı su nasıl verebiliriz esnaf-sanatkarların üstünde duran kira ücretleri konusunda ne yapalım diyerek sorunları ortak akıl olarak değerlendirmeye ne zaman geçilecek acaba sussuz yoğurt ezme boş zaman diliminden dönün artık bütün partili meclis üyeleri ön seçim olsaydı sizlerin bir çoğu sanırım o koltukta olamazdınız halk ve seçmen her şeyin farkında...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Belediyesi iftarda yolda kalanların yanında
Buca Belediyesi, ramazan ayı boyunca, görevleri nedeniyle çalışırken ...
Çaka Bey büstü meydanına kavuştu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çaka Bey Meydanı olarak anılan Konak Pier ...
Alaçatı’da tepki çeken inşaata Başkan Oran ne dedi?
Bakanlığın kanal derinleştirme çalışmasının Tabiat Varlıklarını Koruma ...
 
Karşıyaka'ya 'teknoloji üssü' resmen kuruldu
İzmir Ticaret Odasında (İZTO) atılan imzaların ardından Kuzey İzmir Teknoloji ...
İzmir Valiliği 'kamuda çalışma saatleri'ni duyurdu!
Koronavirüs önlemleri kapsamında ‘kısmi kapanma’ süreci içerisinde kamuda ...
Karakayalı'dan 'katı atık tesisi' yorumu: Sen ağa ben ağa, peki bu ineği kim sağa?
Menderes'te yapılması planlanan 'katı atık toplama tesisi' tartışmaları ...
 
Evlere iftar sofrası servisi... İzmir’de Ramazan dayanışması başladı
Paylaşma ve dayanışma geleneğini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
Öykü Arin’den Başkan Soyer'e teşekkür ziyareti
"Öykü Arin'e Umut Ol" kampanyasıyla lösemi hastalarına umut ışığı olan ...
Başkan ‘işler yürümüyor’ dedi… İzmir’de o belediyenin 3’te 2‘si pozitif!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, belediye personelinde koronavirüs ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva