HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ağustos 2016 Pazartesi - 20:24

Büyükşehir Meclisi’nden ortak ‘darbe’ tepkisi: 9 maddelik bildiri!

15 Temmuz sonrası ilk kez bir araya gelen meclis 3 parti grubunun imza koyduğu bildiriyle darbe girişimini lanetledi.

Büyükşehir Meclisi’nden ortak ‘darbe’ tepkisi: 9 maddelik bildiri!

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Meclis 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilk kez bir araya geldi.

Ağustos ayının ilk olağan oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.

Oturumda gündem darbe girişimi olurken, mecliste üyeleri bulunan 3 partide ortak kınama geldi.

CHP, AK Parti ve MHP Grupları FETÖ’cü darbe girişimini 9 maddelik ortak bildiriyle kınadı.

Açılışta konuşan Başkan Kocaoğlu, “FETÖ’nün ülkenin bağımsızlığına ve ülkeyi ele geçirmek için yaptığı darbe girişimini hain bir girişim olarak şiddetle lanetliyoruz. 240 şehit verdik. Vatandaşlarımız, askerimiz, polisimiz şehit oldu. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bu yana ilk defa böyle bir hain saldırıyla karşı karşıya kaldı. Bundan sonra başta siyasiler olmak üzere, hepimizin birik, beraberlik içerisinde, kara bulutları dağıtmak için kol kola, omuz omuza, tek vücut olarak durdurup karşı koyabilir ve bu kara bulutları def edebiliriz. Bugün bir fırsat doğmuştur. Alacağımız en büyük ders birlik, beraberlik ve demokrasiyi geliştirerek, hukuk sistemini yeniden tesis ederek ordumuzu hainlerden arındırdıktan sonra demokrasinin yeniden tesis edilmesi ve emniyetimizin temizlik yaparak yeni bir düzen getirmesi zorundadır. Ama bu arada bu çalışmaların masumların mağdur etmeden titizlikle yapılması gerekmektedir. Bugünlerde dedikodu ve ispiyon mekanizması çalışıyor, masum insanların onuruyla oynanıyor ve sosyal medya üzerinde karalama kampanyası yürütülüyor. Hepimize büyük görev düşüyor. 15 Temmuz’dan sonra daha ileri, Türkiye Cumhuriyeti prangalarından arınmış olarak yoluna devam edecek. Ülkemizin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyetler düzeyine çıkacağını düşünüyorum. Yeter ki mazlumun yanında olalım, adaletten ayrılmayalım” ifadelerini kullandı.

Kocaoğlu’nun konuşması sonrası darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşların anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından hazırlanan ortak bildiri okundu.

İŞTE O BİLDİRİ

1- 15 Temmuz gecesi halkın doğrudan iradesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanını, TBMM’ni, meşru hükümeti, siyasi partileri, devlet kurumlarını, basınımızı, yerel yönetimleri ve anayasada belirtilen kurum ve kuruluşları devirmeyi ve kanun dışı yollardan ülke yönetimini ele geçirmeyi hedefleyen menfur darbe girişimini düzenleyen FETÖ mensubu vatan hainleri, bütün gayret ve tuzaklara rağmen, Türk halkının vatanperver duygu ve gayretiyle top yekün savunmaya dönüşen milli irade karşısında diz çökmüş; hazin ve utançlı bir mağlubiyet ile devletimizin kolluk kuvvetlerine teslim olmuştur.
2- Bu kanlı ve karanlık ruhlu darbe girişimi, kısa süre içinde cumhurbaşkanlığının, yüce Meclisin, merkezi hükümetin, siyasi partilerimizin, yerel yönetimlerin, kahraman ordumuzun ve şerefli Türk Polisi’nin, vatan ve millet idealindeki ortak iradesiyle ve demokrasi değerleriyle çok kısa sürede mağlup edilmiş ve tamamen safdışı bırakılmıştır.
3- Haysiyetsiz hevesler ve menhus emellerle bütünleştirilmiş bu hain darbenin failleri, Yüce Meclisi kapatarak dar kadrolu bir cunta yönetimini hedef almışlardı. Böylece bütün demokratik yönetim disiplinlerini ve etkin karar otoritelerini bertaraf eden içten pazarlıklı tertiplere devlet disiplinini ve karar isabetini cunta keyfiliğinin esaretine dönüştürmeyi hedef almışlardı.
4- Türk demokrasi idealine yöneltilmiş bu meşum isyanın kara lekesi, Türk demokrasi onurunun dirayet ve liyakat bütünlüğünde bertaraf edilmiş ve şerefli tarih varlığımızın aklığını ebediyetin onurlu ve şanlı sayfalarına dere etmiştir.
5- Cumhurbaşkanının şahsını, ailesini ve resmi ikametgahını hedef alan bu cinayet şebekesi, bu cunta heveslilerinin emri altında, Yüce Meclisi bombalayarak, halkına kurşun sıkacak kadar hain teşebbüslerin faili olarak tezahür etmiş ve görev üstlenmiştir.
6- Bütün bu girişimler kolluk kuvvetleriyle ulusumuzun el ele verdiği bir azim ve kararlılık içinde bastırılmış ve demokrasi idealini taçlandıracak bir Meclis iradesinin tezahürüne vesile olmuştur.
7- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Grupları olarak Türk Demokrasisine ve Türk halkının siyaset ahlakına ve vatanperverliğine yöneltilen bu haysiyet ve hukuk dışı darbeyi hazırlayan ve uygulayanları şiddetle kınıyor ve lanetle teşhir ediyoruz.
8- Meşum emelleri doğrultusunda Türk halkının, Türk Ordusu’nun ve polis teşkilatının vatanperver evlatlarını şehit edenleri Allah’ın huzurunda ve hukuk karşısında lanetliyor ve hepsini ilahi ve milli adaletimizin hükmüne ve isabetine teslim ediyoruz.
9- Bu hain emellerin bütün niyet ve gayretlerini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Yüce Tanrı’dan gazilerimize sağlık ve afiyetler, şehitlerimize rahmet, ebedi huzur ve sükun diliyoruz. Geri kalan ailelerine sabır, selamet ve yüce Tanrı’nın iftiharını diliyoruz.
Allah ulusumuzun beka ve akıbetini bahtiyar ve muvaffak eylesin…

İSİM TARTIŞMASI!
Öte yandan oturumda AK Partili üyeler tarafından Konak Meydanı ve Çevik Bir Meydanı’nın isminin değiştirilmesi önerisi tartışmalara neden oldu.

Başkan Kocaoğlu, “12 yılı aşkın bir süredir isim vermek konusunda prensibimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Konak Meydanı’nın adının ne olduğunu bilen var mı? Biz isim değişikliği yapmıyoruz. 42 dönümlük yeni bir meydan yapıyoruz. Sıfırdan yaptığımız, adı olmayan sahildeki bu meydana 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ya da Demokrasi Şehitleri Meydanı ismini verebiliriz. Benim gönlümden geçen 240 tane şehidimizin isimlerinin oraya tek tek yazılmasıdır. Konak Meydanı’nın şu anda kullanılmasa da asıl adı Atatürk Meydanı’dır. Bunu değiştirmek üzere meclisin karar almasını doğru bulmuyorum. Bir meydana iki isim olur mu?” dedi.

Kocaoğlu Şirinyer’de hazırlıkları süren park projesine 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri adını verebileceklerini söylerken, Çevik Bir Meydanı için gelen talebin reddedilmesi sonrası AK Partili üyelerin ‘Vicdanlara yara açıyorsunuz’ sözlerine sert tepki gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı, “Bu general darbeciyse, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre hüküm giyer biz de adını değiştiririz. Şu anda bu generalimiz hayattadır. Sorgulanır, yargılanır… Buna biz karar veremeyiz. Karar verilir, buraya gelir, o zaman da biz gereğini yaparız. Benden sonra kim nasıl değiştirir, onu ben bilemem. Darbeci mi diyorsunuz? Bugün iktidarda kim var? Adalet ve Kalkınma Partisi var. Yargılanır, hüküm giyer, bu meclis de adını değiştirir. Yargılanmamış bir kişinin adını burada darbeci diye değiştirmenin anlamı yoktur. Daha önceden yargılananlar hüküm giydi” dedi.

 
İzmir’deki otelde dehşet: 22.kattan ölüme atladı!
 
Erdoğan: Putin'in hızlı desteğinden memnunum
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Ağustos 2016 Pazartesi 20:41

Her yere 15 Temmuz adını vermeye gerek yok. İstanbul başta olmak üzere bir çok yere bu isim verildi. Abartmaya gerek yok. Her olayda meydanların ismi mi değişecek?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESHOT’tan ulaşıma ‘nöbet’ ayarı: Ücretsiz seferler…
Demokrasi nöbetlerinin 10 Ağustos’a uzaması nedeniyle saat 20.00’den itibaren ...
Gaziemir'in 'özel' çocuklarından mavi mutluluğa kulaç!
Yazın tatil yapma şansı bulamayan çocukları, hayata geçirdiği ‘Bu Çocuklar ...
Çamdibi Atatürk Parkı yenilendi
Bornova Belediyesi, ilçedeki yeşil alan sayısını artırmak ve mevcut alanları ...
 
KARGEM'den uluslararası eğitim
KARGEM bu yaz öğrencilere dil eğitimi vermek ve kültürel gelişimlerine ...
Torbalı Belediyesi’nden dev spor atağı
Torbalı Belediyesi ilçenin 10 ayrı mahallesinde 6 adet futbol halı sahası ...
Konaklı minikler okul öncesi moral depoladı
Konak Belediyesi’nin yaz tatilinde de hizmet veren ücretsiz spor okullarında ...
 
Urla'ya tam donanımlı 'can dostlar' barınağı!
Hayvan dostu Belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Urla Belediyesi’nin ...
Mobilyacılar Sitesi'nin çehresi değişiyor!
Buca Belediyesi, Seyhan Mahallesi'ndeki Mobilyacılar Sitesi'nde İzmir ...
Güzelbahçe'nin balık bayramına muhteşem final
Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı sona erdi. Bayramın son gününde balık ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva