HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Kasım 2015 Cuma - 19:48

Büyükşehir Meclisi’nde tramvay tartışması: Fasonvay proje mi olacak?

Oturuma AK Partili Doğan’ın tramvay çıkışı damga vurdu. Doğan proje hakkında birçok soru sordu ve “Fasonvay proje mi olacak?” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Meclisi’nde tramvay tartışması: Fasonvay proje mi olacak?

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının altıncı oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yokluğunda Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.
 
Toplantıya AK Parti cephesinden gelen çıkışlar damga vurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan Konak Travmayı projesini sert sözlerle eleştirirken, AK Partili Üye Çağlar Haspolat da elektronik kartta yeni yapılacak ihalenin mevcut yüklenici şirket KARTEK’in kazanmaması gerektiğini söyledi.



TEMEL GÖSTERMELİK Mİ ATILDI?
Konak Tramvayı projesinin neden başlamadığını soran AK Partili Doğan, “Kent içi ulaşımda nefes aldıracak yatırımlardan biri olan Konak Tramvayı’nın temeli nihayet atıldı. Ancak ne yazık ki ihalesi 26 Şubat 2014’te yapılan, yer teslimi ise 3 Temmuz 2014’te gerçekleşen bu projeyle ilgili Konak halkının ve İzmirlilerin aklında ciddi sorular var. Konak Tramvayı’nın Üçkuyular’daki temeli göstermelik mi atıldı? İzmirliler kandırılıyor mu? Tramvay hattının geçeceği güzergahta etüt ve deplase çalışmaları tamamlandı mı? Dünyanın hangi ülkesinde önce ihale sonra deplase çalışmalarının yapıldığı başka bir proje, başka bir örneği var mıdır? Görüyoruz ki yapılan bu hatanın bedeli belediyeden ve İzmirlinin cebinden çıkacaktır” dedi.
 
HATTI İNÖNÜ CADDESİ’NE Mİ TAŞIYACAKSINIZ?
Tramvay projesinin beraberinde otopark sorunu getireceğini söyleyen Doğan, vatandaşların arabalarını nereye park edeceklerini sordu. Doğan, “Bir revizyon yaprak hattı İnönü Caddesi’ne mi taşıyacaksınız? Ek maliyet artışı ne kadardır? Tramvayı dayatmacı tutumla, bilimden uzak, kavga dövüş anlayışıyla yapılmasında bir an önce vazgeçilmesini diliyoruz. Masa başında olan bu proje her gün başka sıkıntılarla karşı karşıya kalınıyor. Bu projenin kararlı bir şekilde hayata geçirilmesini diliyoruz” dedi.
 
FASONVAY PROJE Mİ OLACAK?
Projede neden bugüne kadar çivi dahi çakılmadığını soran Doğan, “Fasonvay proje mi olacak? Yoksa yüklenici firmadan kaynaklı veya ihale mevzuatı gereği midir? Yoksa belediyenin iş bilmezliği midir? Ankara’daki bürokrasi buna engel oluyorsa elimizden gelen katkıyı koymaya hazırız. 3 senede bitirilmesi gereken projenin bir buçuk senesi geride kaldı. Başkan Kocaoğlu kalan bir buçuk yılda bu projeyi bitirebilecek mi? Yoksa bir sabah ansızın mı bitirilecek? İnşallah İzmirlilere verilen diğer sözler gibi bu da diğerlerine benzemez. Muzaffer Tunçağ’ın dediği gibi hep beraber metroya bineriz” ifadelerini kullandı.
 
CİDDİYE ALMASAM DA DİNLİYORUM
Doğan’a cevap veren Başkanvekili Aydoğan, “Sizi ciddiye almasam da dinliyorum. Temcit pilavı gibi hala metroda kaldınız. Bunlar olabilir. Biz işimizi yapmaya çalışıyoruz. İzmirlilere bir şeyler kazandırmaya çalışıyoruz. Eksiklikler olabilir. Manisa Tüneli güzel yatırımdı. Ne oldu? Müteahhit kaçtı! Ne yapsın şimdi Ulaştırma Bakanlığı… Bunlar doğru şeyler değil. Bu tramvay projesinin bir an önce bitmesini istiyorsunuz. Ama biraz para gönderin. Alın metroyu otogara uzatın” ifadelerini kullandı.
 
İHALE KARTEK’TE KALMASIN
Elektronik ücret toplama ile ilgili ESHOT’un ihalesi ile ilgili görüş beyan eden AK Partili Çağlar Haspolat, şartnamenin değiştirildiğini söyledi. Haspolat, “ESHOT Genel Müdürlüğü elektronik ücret toplama sistemi için tekrar ihaleye çıkıyor. Burada ihale şartnamesinin değiştiğini görüyoruz. Şimdi KARTEK firması ileri teknoloji belgesiyle ihaleye girebilecek mi? Daha önceki ihalelerde olduğu gibi bu ihaleye girmesi için geçerli değildir. Adrese teslim iş yapılmaması ve ihalenin KARTEK firmasında kalmaması gerekir” dedi.

 
Maden ocağında patlama: 1 işçi öldü
 
Rusya’dan IŞİD’e petrol darbesi!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 21 Kasım 2015 Cumartesi 16:37

Marina kavşağından başlayan ray kazısını görmediler galiba :))

Yorumu oyla      11      5  
volkan 21 Kasım 2015 Cumartesi 10:55

1 metre ray dosemezler sonra belediyenin yaptigi tranway a laf ederler

Yorumu oyla      14      7  
yemreylmz 21 Kasım 2015 Cumartesi 09:53

Yıllar önce ihalesi yapılan (yerel seçimlerden önce) bir GÖZTEPE stdaı vardı, o ne oldu? Asarız keseriz biz yaparız denilen? :)

Yorumu oyla      14      7  
20 Kasım 2015 Cuma 22:33

1,5 yıl önce temeli atılan Bayrak'lı da bir hastane vardı. 30 ayda bitecekti. Herhalde bitmiştir. 😀😁😂 adamlar zemin etüdü yapmadan tünel yaptılar, tramvayın altyapısını soruyor, şaka gibi.

Yorumu oyla      25      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valilikten Grup Yorum yasağına ilginç gerekçe!
İzmir’in Kınık İlçesi'nde, Maden İşçileri Mücadele Derneği'nin organizasyonunda ...
Valilik Büyükşehir’den gece izni için evrak istedi!
Gece ve hafta sonu çalışma taleplerini değerlendiren İzmir Valiliği İl ...
Çeşme'de temiz deniz harekatı
Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi, İzmir Deniz Ticaret Odası, TURMEPA ...
 
Bergama Belediyesi'ni onurlandıran ödül
Bergama Belediyesi, tarihi Havra ve Ev Restorasyonları nedeniyle, "En ...
Başkan Atila şoför esnafıyla ‘ortak akıl’ için buluştu
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Şoförler ve Otomobilciler ...
‘Karşıyaka’nın Filizleri’ne Avrupa onuru!
Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ve sınırları Türkiye'yi aşan ...
 
Ödemiş'te rekreasyon çalışmaları başladı
Ödemiş’in turizm açısından önemli bir yere sahip olan Gölcük mahallesinde ...
Çiğli'de 'evde sağlık' hizmeti
Çiğli Belediyesi tarafından, belediyenin hasta nakil aracıyla taşınan ...
KKTC’nin yeni Konsolosu’ndan Kocaoğlu’na ziyaret
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İzmir Konsolosluğu’na atanan İpal ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva