HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Aralık 2023 Çarşamba - 18:28

Büyükşehir, İZSU, İZBAN… Dev borçlanma taleplerine oy birliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı olağan meclis oturumunda Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinin borçlanma yetkileri meclis gündemine geldi.

Büyükşehir, İZSU, İZBAN… Dev borçlanma taleplerine oy birliği!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı olağan meclisinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yokluğunda gerçekleştirilen oturuma Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlık yaptı.

Yaklaşık 20 dakika süren oturumun gündeminde ise borçlanma yetkileri yer aldı.

500 MİLYONLUK KREDİYE OYBİRLİĞİ
Aralık ayı olağan meclisinin ikinci oturumu gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 500 milyon TL’lik kredi talebi meclis gündemine geldi. 2023 Mali Yılı Bütçesi’den yatırım, kamulaştırma ve diğer harcamalar için nakdi veya gayrinakdi kredinin kullanılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

İZBAN’A ÇİFTE İMZA
İZBAN A.Ş’nin Yönetim Kurulunda, ‘Tren Setleri Kredi Yapılandırması için dilimler halinde ya da tek seferde kullanılmak üzere, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. tarafından İZBAN A.Ş lehine onaylanan 100.000.000 USD karşılığında Türk Lirası olarak kredi kullanılmasına karar verildiği, ilgili kredi limitinin kullanımı için Büyükşehir Belediyesi’nin kredinin yüzde 47’si oranında müteselsil kefil olarak kefalet imzasının alınması, kredinin sağlanması ve kullanılması, borçlanmaların yapılması krediye ait gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlerle ilgili her türlü sözleşme taahhütname ve protokollerin imzalanması, kredi kullanımı ile ilgili oluşabilecek bankalar ve resmi kurumlar nezdinde her türlü işlemlerin yapılması ve tamamlanması, sözleşme taahhütname imzalanması ile ilgili banka/bankalar nezdinde her türlü hesap açılması konularında ve krediye ait her türlü yazışmalarda bulunma konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yetki verilmesi önerisi de oy birliği ile kabul edildi.

Yüzde 47’si İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan, geri kalan payı ise TCDD’de bulunan İZBAN’da, İZBAN A.Ş’de yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında sermaye artışı yapılmasına karar verildi. Karar sonrası sermaye payını korumak amacıyla harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüzde 47’lik hissesine tekabül eden 235 milyon TL’lik sermaye artışı oy birliği ile kabul edildi

İZSU'YA 100+200 MİLYONLUK ONAY
Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan İZSU Genel Müdürlüğünün İller Bankası A.Ş’den kullanacağı, yatırım ve diğer harcamalarda kullanılmak üzere yurt içi borçlanmaları için toplam faiz hariç 200 milyon TL’lik gayrinakdi kredi kullanılması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yetki verilmesinin oybirliği ile uygun bulundu.

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğünün 2023 Mali yılı ve 2024 Mali yılı bütçesinde finansmanın ekonomik sınıflandırılmasında öngörülen iç borçlanma tutarını aşmamak üzere 2023 Mali yılı ve 2024 Mali yılı bütçesinde yatırım ve diğer harcamalarında kullanılmak amacıyla nakdi veya gayrinakdi kredi kullanmak üzere bankalardan 100 milyon TL tutarında kredinin kullanılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi adına müteselsil kefil olmaya, tüm bu işlemler için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yetki verilmesinin oybirliği ile uygun bulundu.

 

 
Öğrenciyi merdivenden itmişti: O müdüre komik ceza!
 
MHP'li Osmanağaoğlu: Enerjide bağımsızlığımızı kazanacağız
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
128 milyar 14 Aralık 2023 Perşembe 21:18

Adamın maaşı belli, fiyatlar, enflasyon ortada, ortalığı hırsızlar, baronlar, fenomenler basmış, suçlular dışarıda, gariban içeride, hakkını arayan tekme tokat, diyor ki giderayak! Şimdi buna sığır desek, hayvanlara ayıp olur, bunlar farklı bir tür, insan desen değil, hayvan hiç değil, öbür yandan ağzı var, konuşuyor! Ha, bir de AKPlisi dahi evet demiş, buna ne oluyorsa?

Yorumu oyla      3      3  
bakar kör olmak 14 Aralık 2023 Perşembe 15:58

500 milyonu çok zanneden yurdum insanı. Ekonomiyi getirdikleri durum ortada, daha hâlâ konuşabiliyorlar. ulan Ankara 8 milyar, İstanbul 14 milyar borçla devredildi. Neredeydiniz?

Yorumu oyla      4      5  
Mustafa 14 Aralık 2023 Perşembe 09:04

Yani şimdi Başkan Vekili ve Meclis Başkan Vekili olan Özuslu Bergama Başkan adayı değil mi? Neden meclisi o yönetiyor? Bir şeyin illa kanunda tanımlanması gerekmez, etik vardır, insaniyet vardır, akıl vardır, izan vardır mesela.. amaan neyse 2023 Türkiyesinde etik falan boş laflar ediyoruz..

Yorumu oyla      7      3  
Aytennnnn 14 Aralık 2023 Perşembe 07:50

Kale yıkılmaz :)

Yorumu oyla      4      3  
Yazık yazık yazık !!! 14 Aralık 2023 Perşembe 00:10

Benden sonra kopsun tufan mantığı... Dilerim senden kurtuluruz! Nedir bu 500 milyon borçlanma kardeşim nedir??? Gider ayak kimlere peşkeş çekiliyor bu güzel İzmir'in paraları ??? Yazıklar olsun size oy verenlere! Seferihisar batırdın, şimdi de İzmiri giderayak batıracak! İnşallah seni aday yapmazlar!!

Yorumu oyla      12      7  
Ayten Castelli 13 Aralık 2023 Çarşamba 19:49

Giderayak ...........

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den selzedelere 2 milyonluk destek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz kabarmasının afet boyutuna erişmesi ...
Beste Yarışması'nda kazananlar ödül töreninde belli olacak
Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Soyer 'yüzde 87 tamam' dedi, ekledi: Türkiye’de böyle bir belediye yok!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte bulunan sivil toplum ...
 
Buca’nın dev dönüşüm planları askıda!
Buca’da bin 305 hektar ve 18 mahalleyi kapsayan imar planları İzmir Büyükşehir ...
MMO İzmir'den Çiğli'ye ödül
Çiğli Belediyesi, Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen ...
Bergama Kültür Merkezi'nde 4,5 yılda 300'den fazla gösteri!
Tarih ve kültür kenti Bergama’da kültür sanat etkinlikleri, tiyatrolar, ...
 
35 yıldır sorun çözülememişti... Narlıdere'de zirve!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, arsa sahipleri ile yaşadıkları anlaşmazlık ...
İzmir futbolu için el ele proje!
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı ...
İzmir'e bronz gurur!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün tekvando branşındaki ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva