HABERLER>OTOMOBİL
2 Haziran 2020 Salı - 09:53

Büyükşehir'in 'dakikalık araç kiralama' uygulamasına taksicilerden tepki!

İzmirli taksiciler, özel bir araç kiralama firması ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Genel Müdürlüğü'nün ortaklığıyla hayata geçirilen 'dakikalık araç kiralama' uygulamasının kendilerini mağdur ettiğini iddia etti. Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala, uygulamanın taksici esnafına darbe vurduğunu belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamaya destek vermesine tepki gösterdi.

Büyükşehir in  dakikalık araç kiralama  uygulamasına taksicilerden tepki!

Akıllı telefonlara indirilerek, dakikalık araç kiralama hizmeti sunan uygulama, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Genel Müdürlüğü ile özel bir araç kiralama firmasının iş birliğiyle şubat ayında hayata geçirildi. Kullanıcılar bu hizmet çerçevesinde, akıllı telefonlara indirilen bir uygulama yoluyla en yakın aracı sistem üzerinde beğenip gördükten sonra aracı kiralayabiliyor. Kiralanan aracın başına gelindiğinde ise telefonu algılayan otomobilin kilidi otomatik olarak açılıyor. Torpido gözünden anahtarı alan kullanıcı, aracı kullandıktan sonra güvenli bir yere park ederek kiralamasını sonlandırıyor. Kilometre bazlı ödemenin yapıldığı bu uygulamayı kullanan vatandaşlar, aynı zamanda İZELMAN otoparklarını da ücretsiz olarak kullanabiliyor. 200 araçla hizmete giren uygulamaya, kendi işlerine darbe vurduğu gerekçesiyle bazı taksiciler tepki gösterdi.

Uygulamadaki fiyatların daha yüksek tutulmasını ya da belediye desteğinin sona erdirilmesini talep ettiklerini söyleyen Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala, "Taksi esnafımıza zarar verecek ve darbe vuracak bir uygulama. Bu konuyla ilgili bizim hiçbir görüşümüz alınmadı. Özel araba kiralıyorsunuz ve kamu hizmeti vermiyorsunuz. En azından fiyatları bu kadar düşük olmamalı. Şoförsüz olduğu için maliyeti düşürüyor. Bu nedenle bu uygulama, taksicilerle rekabet etme durumuna geldi. Fiyatları yüksek tutulmalı ya da belediye tarafından destek verilmemeli. Böylece taksici esnafının ekmeğini bölmesine son verilmesini istiyoruz. Şu anda 200 araç var ve bunların hepsinin dolu olduğunu görüyoruz. Bu da taksici esnafına çok büyük bir darbe vuruyor. Şu anda 200 arabayla taksicinin ekmeğini bölüyorken, yakında 1000 ya da 1500 arabayla işler daha da kötüye gidecektir. Bir an önce bunun önüne geçilmesini istiyoruz" dedi.



'TAKSİCİLERİN EKMEĞİNİ BÖLÜYOR'
Yaklaşık 25 yıldır taksi şoförlüğü yapan taksi sahiplerinden Sezgin Özdemir, bu uygulamadan geri dönülmesini arzu ettiklerini belirterek, "Taksici esnafına sorulmadan yapılmış yanlış bir uygulama. Bizim şoförlerimiz var, hepsi evine ekmek götürüyor. Onların şoför maliyeti olmadan böyle bir taşımacılık yapması yanlış. Taksicilerin ekmeğini bölüyor. Bu uygulamadan geri dönülmesini bekliyoruz. İnşallah bu hatadan dönerler" diye konuştu.

8 yıldır taksi şoförlüğü yapan Ahmet Yalın ise, "Bu sistem hiç iyi değil. Tamamen şoförün ekmeğiyle oynuyor. Taksicileri mağdur ediyor. Bu uygulamadan memnun değiliz" dedi. (DHA)

 
CHP'li Serter: Hükümet 65 yaş üstünün sesini duysun
 
FETÖ operasyonu: 118 gözaltı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
işçi 3 Haziran 2020 Çarşamba 08:58

taksici arkadaşlar 10 20 liralık mazot yayıp 60 70 lira alırsan millette alternatif yönelir fiyatları düşürün sizde kazanın taksi sahibi söföre günlük 100 120 tl veriyor kendisi 500 600 kazanıyor yok böle bi kazanç...

Yorumu oyla      2      3  
2 Haziran 2020 Salı 13:23

İnsanlar niye taksileri değil de alternatiflerini kullanıyor, kullanmak istiyor diye kendinize hiç sordunuz mu? Aynı şekilde minibüsler. Yeterli alternatifi olsa müşteri bulamazlar.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sıfır otomobil aldı, raporu görünce şaşkına döndü
İzmir'de bir firmadan 2020 model otomobil satın alan Duygu Çamtaş, ekspertiz ...
Nissan iki ülkede fabrikalarını kapatıyor
Japonya merkezli otomotiv üreticisi Nissan, 2019 yılı için 671,2 milyar ...
Dünyaca ünlü firmadan konkordato başvurusu
Şirketin ve ABD ile Kanada'daki bazı iştiraklerinin konkordato başvurusunda ...
 
Otomobil satışlarına koronavirüs darbesi
Avrupa Birliği otomobil pazarında toplam satışlar, yeni tip corona virüs ...
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: Kaskoda yeni dönem!
Türkiye'de ilk kez aylık kasko sigortası kullanıma sunuldu. Aylık kasko ...
Yeni araçlarda alkol kilidi hazırlığı!
Kara yollarında can ve mal güvenliğini korumak, ölümlü ve yaralanmalı ...
 
Yeni araçlarda bulunması zorunlu sistemler belirlendi
Kara yollarında can ve mal güvenliğini korumak, ölümlü ve yaralanmalı ...
İkinci elde satışlar azaldı, fiyatlar yükseldi!
İkinci el online pazarda nisan ayında araç fiyatları mart ayına kıyasla ...
En çok tercih edilen otomobil markası belli oldu
Türkiye'de bu yılın ilk çeyreğinde trafiğe kaydı yapılan otomobiller arasında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva