HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ekim 2022 Cuma - 16:16

Büyükşehir'den İKÇÜ'ye belgeli yanıt: İzin istedik, dönüş yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin üniversiteli gençlerin bütçesine destek olmak için başlattığı sıcak yemek desteği, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin (İKÇÜ) engeline takılmıştı. İKÇÜ'nün Büyükşehir Belediyesi’nin üniversiteye bir başvurusunun olmadığı yönündeki açıklamasına yalanlama geldi. 10 Ekim tarihinde resmi başvuru yapıldığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi kendilerine izin konusunda bir dönüş yapılmadığını duyurdu.

Büyükşehir den İKÇÜ ye belgeli yanıt: İzin istedik, dönüş yok!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere ücretsiz olarak dağıttığı yemek servislerinin Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından içeriye alınmaması ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

İKÇÜ tarafından izin başvurusu yapılmadığı yönünde yapılan açıklamayı reddeden Büyükşehir Belediyesi, üniversitenin onay vermesi durumunda yemek dağıtımının kampus içinde yapılacağını duyurdu.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yasin Bulduklu'nun "biz resmi yazı yazılmasını istedik ve bize ‘geçen sene de dağıttık’ dediler. Ancak bu sene henüz izin almadılar. bize geçen hafta Perşembe günü anca yazı geldi. Bir Genel Sekreter Yardımcısı bize yazı göndermiş ancak o da resmi bir yazı değil. Yazıda ne tarih  ne sayı var” ifadelerine ise belgeli yanıt verildi.

İKÇÜ'NÜN AÇIKLAMASI

Büyükşehir’den yapılan açıklama şöyle:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi ekonomik krizin derinden etkilediği üniversite öğrencilerinin beslenme sorununun çözümüne destek olmak amacıyla geçen yıl dört kamu üniversitesinde ücretsiz sıcak yemek dağıtım hizmeti başlatmış, bu yıl yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte mevcut dört kamu üniversitesine iki yeni üniversite daha dahil edilmiştir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı aşevinde üretilen sıcak, hijyenik ve sağlıklı yemekler Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Katip Çelebi Üniversitesi’nin yanı sıra öğrencilerden gelen talep üzerine artık İzmir Demokrasi Üniversitesi ile Bakırçay Üniversitesi kampüslerinde öğrenim gören gençlerimize de sunulmaktadır. Böylece dağıtılan yemek sayısı günlük beş binlere ulaşmıştır.

Katip Çelebi Üniversitesi öğrencilerine sunulan yemek dağıtım hizmeti geçen yıl üniversitenin Çiğli Ana Yerleşkesi kütüphane bölgesinde yapılmasına karşın üniversite idaresinin bu yıl farklı bir tutum alarak öğrencilerin hizmetten yararlanmasına yönelik işbirliğine yanaşmadığını üzülerek ifade etmek durumundayız.

10 Ekim 2022 tarihinde izin talebini içeren resmi yazımız üniversiteye ulaştırılmasına rağmen yemek dağıtımına giden araçlarımız güvenlik görevlileri tarafından üniversite kampüsüne gerekçe gösterilmeksizin alınmamıştır. Genel Sekreter Vekilimiz Sayın Barış Karcı imzası ile üniversiteye iletilen resmi yazıya 11 gündür yanıt verilmemiştir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi gençlerimizin bu zorlu ekonomik koşullarda ücretsiz sıcak yemek hizmetinden mahrum kalmaması için dağıtım araçlarını kampüs alanı dışında konuşlandırarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Katip Çelebi Üniversitesi yönetiminin izin talebimizi işleme alarak gerekli kolaylığı sağlaması halinde, öğrencilerimiz geçen yıl olduğu gibi yemek dağıtımlarından daha sağlıklı koşullarda faydalanabilecektir.

Konunun farklı alanlara çekilerek gereksiz tartışmalara zemin yaratılmasının tek beklentisi yemek hizmeti olan öğrencilerimiz adına bir fayda sağlamayacağı açıktır.

 
HDP'li Güzel 19 Aralık'ta hakim karşısına çıkacak
 
İzmir'de zehir tacirleri polisten kaçamadı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
rektor istifa!!! 21 Ekim 2022 Cuma 18:31

rektor ıstıfa etsin resmı belge ortada

Yorumu oyla      3      3  
Objektif Yorum 21 Ekim 2022 Cuma 18:24

Bunların amacı üzüm yemek değil ki bağcıyı dövmek. Böyle bir iznin verilmemesi insanın aklına bazı sorular getiriyor. Öğrencileri siyasete alet etme oldukça yakışıksız. Bırakın öğrencilerinizin boğazımdan bir sıcak çorba ve bir sıcak yemek geçsin.

Yorumu oyla      3      3  
brate 21 Ekim 2022 Cuma 17:01

rektör politik olarak yaranıcam diye milletin çocuğunu aç bırakıyorun

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Kitap Fuarı kapılarını açıyor!
Türkiye’nin fuarlar kenti İzmir, yeni bir kitap fuarına ev sahipliği yapmaya ...
Narlıdere'de Cumhuriyet coşkuyla kutlanacak!
Narlıdere Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bir dizi etkinlikle ...
Şirinyer Migros için ihale kararı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan Şirinyer'deki Migros ...
 
Başkan Soyer'den Viyana mesaisinde finans kuruluşlarına çağrı: Şehirler daha çok desteklenmeli!
İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, Viyana’daki Avrupa İmar ve Kalkınma ...
Bornovalı minikler toprakla buluştu
Bornova Belediyesi, betonlaşan kentte bitki ve çiçek yetiştirme imkanı ...
Kınıklılar artık yaz-kış yüzebilecek
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer; İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü ...
 
Karabağlar'da çocuklar çevre bilinciyle yetişiyor
Karabağlar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Karabağlar ...
AYTO'dan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Aydın Ticaret Odası'nın (AYTO) yeni yönetim kurulu, Ticaret Odası Başkanı ...
Başkan Gümrükçü havada paniği anlattı: 20 yıllık pilot ‘böylesini yaşamadım’ dedi!
CHP tarafından parti faaliyeti için Hakkari-Yüksekova’da görevlendirilen ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva