HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Şubat 2017 Perşembe - 10:35

Büyükşehir’den bir yarışma da ‘son durak’ için!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar'da kuracağı “Ulaşım Entegrasyon Merkezi”nden sonra, metronun son durağı Evka 3’teki otobüs durak ve araç otopark alanının düzenlenmesi için de ulusal mimari proje yarışması yapıyor.

Büyükşehir’den bir yarışma da ‘son durak’ için!

İzmir'de yapılacak mimari eserlerin yarışma yoluyla seçilmesi yöntemini tercih eden Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar “Ulaşım Entegrasyon Merkezi Mimari Proje Yarışması”ndan sonra yeni bir proje yarışmasına daha start verdi. Bornova Evka-3'te metronun son durağı ile otobüs son durak ve araç otoparkının bulunduğu alanın “Sosyal Merkez ve Aktarma İstasyonu” olarak yeniden tasarlanması amacıyla açılan mimari proje yarışmasında, hem işlevsel ve yenilikçi çözümlerin öne çıkarılması hem de çevreye duyarlı bir anlayışın ortaya koyulması hedefleniyor.

Yapılacak “Sosyal Merkez ve Aktarma İstasyonu” İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 21.108 m2lik araziyi kapsıyor. Yarışmada birinci olan projeye 80 bin TL, ikinciye 60 bin TL, üçüncüye 40 bin TL; dördüncü, beşinci ve altıncıya ise mansiyon ödülü olarak 30 bin TL verilecek. Yarışmaya katılacak projelerin son teslim tarihi 7 Şubat 2017.

ÇEVREYE DUYARLI, GÜVENLİ VE KONFORLU
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Evka-3 için açtığı proje yarışmasında, çevreye duyarlı ve çoklu ulaşımın (yaya, bisiklet, otobüs, raylı sistemler) teşvik edilmesi amacıyla “Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik” kavramı öne çıkarılıyor. Böylece İzmirlilerin sadece aktarma istasyonunun taşıdığı aktif ulaşım imkanlarını kullanmakla kalmayıp, aynı zamanda yaşam, eğlence ve öğrenme alanlarının tasarlanması da öngörülüyor.

Evka-3 Aktarma İstasyonu ile entegre ve tasarım alanını sınırlayan Cengizhan Caddesi boyunca 2 km’lik güzergah üzerinde güvenli bisiklet yolları oluşturulması düşünülüyor. Yarışmacılardan çevre ve iklime duyarlı tasarım çözümlerinin yanı sıra aktif ulaşımı destekleyen, kolay erişilebilen, güvenli ve konforlu yaya bisiklet ağı çözümleri getirmesi; yalnızca bir “Aktarma Merkezi” ve bununla entegre bir “Sosyal Merkez” projesi değil, aynı zamanda kentsel alan ve mahalle yaşamıyla bütünleştirecek aktif kentsel bir çevre için gerekli önerileri geliştirmeleri de bekleniyor.

Yapılacak projede “Eğitim Merkezi” olan alanda atölyeler, dans stüdyosu ve çocuk oyun okulu, “Çarşı” olarak konumlanan yerde ise eczane, kuaför (bay bayan), terzi, tekel bayi ve bakkal, elektronik eşya ve spor malzeme satış yeri, kitapevi, kırtasiye, lostra salonu (ayakkabı tamiri) ve kuru temizleme de olacak.

SEÇKİN JÜRİ ÜYELERİ
Projelerin değerlendirilmesinde Mimar Cem İlhan'ın jüri başkanlığı yapacağı yarışmanın asil jüri üyeleri Mimar Devrim Çimen, Mimar Cem İlhan, Mimar Hüseyin Sinan Omacan, Mimar Didem Özdel ve İnşaat Mühendisi Deniz Alkan'dan oluşuyor. Yarışmanın yedek jüri üyeleri arasında Mimar Orhan Ersan, Mimar Ülkü İnceköse, İnşaat Mühendisi Necati Atıcı yer alıyor. Danışman jüri üyeleri ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Buğra Gökçe ve

Şehir Plancısı Koray Velibeyoğlu, Mimarlar Odası Şube Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, Peyzaj Mimarı Yeşil Alanlar Şube Müdürü Ayşe Gevrek Gözsoy ve Mimar Ömer Yılmaz'dan oluşuyor.

 
Baro’dan ‘tavsiye’ tarifesi: Danışma 660 TL, boşanma el yakıyor!
 
Söke'de yollar yenileniyor, yüzler gülüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent gönüllülerinden Başkan Pekdaş’a plaket
Konak Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Konak Belediye Başkanı Sema ...
Roman kadınlar Buca’da bir ilke imza attı
Buca Belediyesi’nin roman kadınların istihdamına yönelik olarak Charlie ...
Bornovalı şehidin adı büyüdüğü mahallede yaşayacak!
Beşiktaş’taki hain saldırıda şehit olan Bornovalı Öğretmen Polis Memuru ...
 
Menderes Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci
Menderes Belediyesi’nde çalışan 82 kadrolu işçi için Belediye İş Sendikası ...
Konak'ta o planlar hem CHP'yi hem AK Parti'yi böldü: Olumsuz rapora onay!
‘Yeni Kent Merkezi planları’ komisyonların olumsuz raporuyla tekrar meclis ...
Karabağlar’da hayata grev darbesi!
Genel İş Sendikası, Karabağlar Belediyesine ait Karbel A.Ş. ile yürütülen ...
 
Sanat dostu Konak’a üç yılda üç ödül
‘Şimdi Sahnede Konak Var’ sözüyle yola çıkan ve üç yılda yüzlerce tiyatro ...
Başkan Kocaoğlu sözünü tuttu!
Zeytindağlılara “Eksiklerinizi tamamlayıp 2 ay sonra yine geleceğim” diyen ...
Karşıyaka 3.kez Avrupa'nın yıldız şehri!
Katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde sürdürdüğü çalışmaları Avrupa ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva