HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ağustos 2020 Cuma - 10:18

Büyükşehir’den apartman görevlilerine hijyen eğitimi

Küresel salgınla mücadelede eğitimin önemine inanan İzmir Büyükşehir Belediyesi apartman görevlilerine hijyen eğitimi vermeye başladı.

Büyükşehir’den apartman görevlilerine hijyen eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yürüttüğü örnek çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Metropol ilçelerde çalışan apartman görevlilerine hijyen eğitimi verilmeye başlandı. Hijyen eğitimlerinin ilki 15 sitenin bulunduğu ve 3 bin yurttaşın yaşadığı Karşıyaka Mustafa Kemal Mahallesi’nde yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri ile Toplum Sağlığı Daire başkanlıklarının mahalledeki pazaryerinde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak birlikte düzenlediği eğitime 42 apartman görevlisi katıldı.

Uzmanlar sunum yaptı
Covid-19 ile ilgili bilgilerin aktarılması ile başlayan eğitimde doğru maske kullanımı, apartman temizliği, apartman görevlilerinin hem kendilerini hem apartman sakinlerini virüsten korumak için alması gereken önlemler ve sosyal mesafe kuralları anlatıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplum Sağlığı Daire Başkanlığı’ndan Dr. Yusuf Demir’in hijyen eğitiminin ardından İlk Yardım Eğitmeni Çağatay Delen apartman görevlilerine ilk yardım gerektiren durumları anlattı, sağlık ekipleri gelene kadar yapacakları doğru müdahaleler hakkında bilgi verdi.

Katılımcılara ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından içinde ilk yardım seti, diş fırçası ve diş macunu,  apartmanlara ve asansörlere asılmak üzere Covid-19 ile ilgili bilgilendirme broşürleri ve afişlerin yer aldığı çanta dağıtıldı.

Türkiye’ye örnek olacak
Karşıyaka Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Hanımşah Han, koronavirüs salgını sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara değinerek teşekkür etti. Sadece sitelerden oluşan mahallede apartman görevlilerine hijyen eğitimi verilmesini çok önemli bulduklarını söyleyen Han, “Türkiye de ilk defa böyle bir çalışmanın bizim mahallemizden başlaması bizi çok mutlu etti. Bu eğitimlerin Türkiye’ye örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Özellikle içinde bulunduğumuz bu pandemi döneminde apartman görevlilerinin hijyene dikkat etmesi çok önemli. Hijyen kurallarını bilecekler ki yaşam alanları olan apartmanlarda sağlık sorunu yaşanmasın” dedi.

Çok faydalı oldu
Eğitime katılan apartman görevlisi Rahmi Ercan, hijyen kurallarına göre doğru maske kullanımını öğrendiğini belirterek, “Verilen eğitim çok faydalı oldu. Kendi sağlığımızı ve apartman sakinlerimizin sağlığını düşünerek çalışmak zorundayız. Tüm arkadaşlarımı da bu şekilde çalışmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu. Diğer bir apartman görevlisi Fatma Evren ise çevrede hijyene önem vermeyen kişiler gördüğünü, aldığı eğitim sonrası bu konuları kendilerine aktarma imkanı bulacağını söyledi.

Eğitimler devam edecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Ali Kılıç, özellikle pandemi döneminde apartman görevlerinin hijyen kurallarına göre hareket etmesinin toplum sağlığı açısından önemine dikkat çekti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında yürüttüğü çalışmalardan birinin de eğitim olduğuna dikkat çeken Kılıç, apartman görevlilerine yönelik başlattıkları hijyen eğitimlerinin metropol ilçelerde tüm apartman görevlilerine ulaşıncaya kadar devam edeceğini bildirdi.

 
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ceyhan: İllere göre değil ülke genelinde önlem şart!
 
CHP’li Beko: 30 Ağustos’u yasaklamak kimsenin haddi değildir!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca, 30 Ağustos coşkusuna hazır
Buca Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesi hazırlıklara başladı. ...
Bayraklı'ya yeni taziyeevi
Bayraklı Belediyesi, ilçeye yeni bir taziyeevi daha kazandırıyor. Bu kapsamda ...
9. Şakir Süter Gazetecilik Yarışması ödülleri sahiplerini buldu
Bergamalı gazeteci- yazar merhum Şakir Süter anısına bu yıl 9'ncusu düzenlenen ...
 
Facebook’un İzmir İstasyonu Bornova’ya
Facebook, TOBB, ICC ve Habitat’ın İstanbul’da faaliyete geçirdiği topluluk ...
Selçuk'ta öz kaynaklarla hizmet
Efes Selçuk Belediyesi kent yaşamını kolaylaştırmak ve çevre temizliğine ...
Kızılay'dan Çiğli’de sosyal yardım protokolü
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile Türk Kızılayı Konak Şubesi Yönetim ...
 
İzmir’de vapur seferlerinde ‘doldur-boşalt’ dönemi!
Yakında uygulamaya geçirilecek "Doldur boşalt" sistemi çerçevesinde arabalı ...
Sağlık çalışanlarına ulaşım müjdesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sağlık çalışanlarına sağlanan ...
Karşıyaka’da bayat ekmekler toplanıyor
Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yepyeni ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva