HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ekim 2023 Cuma - 15:42

Büyükşehir'den 103 milyonluk yatırım... Bergama'ya hayat hattı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün "Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Proje" başlıklı yatırım programı kapsamında Bergama’da hayata geçirilecek 21 kilometrelik atıksu ve yağmursuyu hattını içeren iki ayrı proje ile 29 kilometrelik içme suyu hattı projesini içeren çalışmaların temel atma töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Büyükşehir den 103 milyonluk yatırım... Bergama ya hayat hattı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi İzsu Genel Müdürlüğü’nün "Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Proje" başlıklı yatırım programı kapsamında Bergama’da hayata geçirilecek 21 kilometrelik atıksu ve yağmursuyu hattını içeren iki ayrı proje ile 29 kilometrelik içme suyu hattı projesini içeren çalışmaların temel atma töreni gerçekleştirildi.

103 milyon liraya mal olması beklenen 3 projenin temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Mustafa Özuslu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

SOYER: ÇALIŞMAK İÇİN GÜÇ VERİYOR
Gerçekleştirilen çalışmalardan kaynaklı duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Tunç Soyer, "İZSU Genel Müdürlüğümüz'ün Nisan ayında duyurduğu seferberliğimizi adım adım uygulama çalışıyoruz. Bunların yerine getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.Bu nedenle Bergama'dayız. İlçemizi koruyacak güçlendirecek çok önemli altyapı yatırımlarının temelini birlikte atıyoruz. 4,5 yıllık görev sürecimizde sizlerin talebini kılavuz edindik. Sizlerin bizden en büyük beklentisi altyapı sorunlarının çözülmesinde. Altyapı yatırımlarına öncelik verdik. Bu kararlılık ile İzmir'in en büyük altyapı seferberliği başlattık. İzmir'in günümüze kadar bekletilmiş tüm sorunlarını çözüyoruz. Tüm İzmirlilere insan hayatına yakışır bir hayat sözümüz var. Altyapıya yaptığımız yatırım sadece 16 Milyar lira. İzmir'in her yerine kesintisiz ve sağlıklı içmesuyu sağlamak için 4 milyarlık yatırım ile içme suyu şebekeleri yaptık. Bugün de buna yenisini eklemek için buradayız. 3 inşaatı bugün itibari ile başlatıyoruz. Bergama'nın altyapı ağına 21 kilometrelik atıksu ve 28 kilometrelik içme suyu hattını kazandırmış olacağız. 2019'dan bu yana yaptığımız hizmetlerimiz bunlarla sınırlı değil. İlçemizde 183 milyon TL'lik çok öneki yatırımları tamamladık. Çok yakında Bergama'ya 13 yeni içme suyu kuyusu açmak için çalışmalarımızı başlatıyoruz. 4,5 yıl boyunca yaptığımız çalışmalar ile Bergamalıların içme suyu ihtiyacını nesiller boyunca güvenilir hale getirdik. Bugün bu açılışta muhtarlarımız, değerli belediye başkanlarımız ile beraber olmak daha fazla hizmet etmek, çalışmak için enerjimizi ve gücümüzü arttırdı. Bergama Belediye Başkanımıza nazik karşılamasından kaynaklı ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KOŞTU: ÇOK ÖZEL BİR BÖLGEDE BULUNUYORUZ
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ise altyapı çalışmalarının önemine vurgu yaparken, "Bugün Bergama’da önemli bir hizmetin temel atımı için toplanmış bulunuyoruz. Bu konuda emeği geçen Tunç Başkanımız olmak üzere İZSU yetkililerine çok çok teşekkür ediyoruz. Bergama doğal özellikleri, verimli toprakları ile İzmir’in en müstesna ilçelerinden bir tanesi. İzmir'in coğrafi olarak ne büyük ilçesi. Tabii ki bu alanda hizmet etmek kolay değil. Ancak bu dönemdeki zorluklar tüm belediye başkanlarımız ile yaşadığımız pandemi, İzmir depremi ve ardından 6 Şubat Depremi… İnşallah o günler bir daha yaşanmaz, biz de bir an önce kendimizi toplarlar ve yolumuza devam ederiz. Hayat ve ihtiyaçlar devam ediyor. Bizler de ilçemize birçok yeniliği kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Bizler bir işi yaparken kurumlar arası ilişki ve bağlantı çok önemli. Altyapıdaki eksiklikler giderilmezse yapılan yatırımların anlamı kalmıyor. Bulunduğumuz bölge çok özel bir bölge. Antik Selinos Kanalı’nın bulunduğu bölgede altyapı yatırımı çok önemli bir yer tutuyor. Burada yapılan her şey dünyanın gözü önünde olan UNESCO Dünya Mirası içerisinde yer alan ilçemizde büyük önem taşıyor. Bundan kaynaklı tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Yapılany atıtırımın İzmir ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 
Katliam gibi kaza: 5 ölü, 5 yaralı
 
Büyükşehir'de 100'üncü yıla özel oturum... Koltuklar gençlerin ve çocukların!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aytuğ 21 Ekim 2023 Cumartesi 18:36

Önce izbanı yapın siz. 10 senedir izban gelecek daha çekiç bile vurulmadı

Yorumu oyla      2      3  
Akli Selim 21 Ekim 2023 Cumartesi 16:06

Ayinesi istir kisinin lafa bakilmaz. Buyuksehir Sadece CHP li ilce belediyelerine hizmet goturse AKP li belediyelerde yasayan ve CHP li kardesleriniz susuz kalsa eyvallah oyle mi? Bu zihneyette CHP li varsa ben CHP den ayrilirdim. Yapilan her guzel hizmeti takdir etmek herkesin borcudur. Helal Sana Tunc Soyer. Bir Bergamali olarak cok mutesekkir oldum. Helal Sana Hakan Kostu. Belediye demek hizmet demek siyaset ustu bir zihniyet gerek.

Yorumu oyla      2      3  
HACI HÜSEYİN BAYRAK. 21 Ekim 2023 Cumartesi 12:15

Tüm emeği geçenlere ve halkımızın çağdaş yaşamına katkı sunan ve ödediğimiz vergilerin bizlere hizmet olarak dönmesine çalışan yöneticilere teşekkür ediyorum sevgiler selamlar.

Yorumu oyla      2      3  
Nadir 21 Ekim 2023 Cumartesi 09:39

Dikili de İzmir''in ilçesi .Burada salihleraltına kadar kanalizasyon yok. Bunu ne zaman halledeceksiniz . Derelerden denize lağım suları akıyor. Kimsenin umurunda değil.

Yorumu oyla      2      3  
Cevdet Aslan 21 Ekim 2023 Cumartesi 00:07

Geç kalan bir altyapı çalışması. Umarım Bergama belediyesi nin yaptığı yolları kazmazlar. Çünkü yap bozlardan bıktık.Hakan Koştu başkanımızıda tebrik ederim. Bergama için işbirliği yaparak ayrımdan yana olmadığını göstermiş oldu.

Yorumu oyla      2      4  
KEMAL İSTİFA..... 20 Ekim 2023 Cuma 19:46

CHP KAPATILSIN

Yorumu oyla      2      4  
KEMAL İSTİFA 20 Ekim 2023 Cuma 19:46

KEMAL İSTİFA....

Yorumu oyla      2      4  
izmirli 20 Ekim 2023 Cuma 18:42

Oy veren yere yatırım yok , vermeyen yere yatırım çok. Sanki oy mu alabileceksiniz.

Yorumu oyla      2      3  
20 Ekim 2023 Cuma 16:31

AKP'li belediye demeden yatırım yapılması güzel.

Yorumu oyla      2      3  
selçuklu 20 Ekim 2023 Cuma 16:21

Şu BüyükŞehir Selçuk'ada Biraz yatırım yapsa???

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’deki ikramiye krizinde yeni gelişme!
İZENERJİ’de devam eden ikramiye krizine karşı Genel İş Sendikası’nın Egemenlik ...
Konak'ta amatöre can suyu
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sporcuların yeni sezonda kullanacağı ...
Hedef öğrencileri bilinçlendirmek... İZSU okullarda!
Farklı yaş gruplarından öğrencileri küresel iklim krizi, su tasarrufu ...
 
Şirince dünyanın En İyi Turizm Köyü seçildi!
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından başlatılan En İyi Turizm ...
Bornova Belediyesi’nden zeytincilik eğitimi
Bornova Belediyesi tarımsal üretime verdiği destekleri sürdürüyor. Bornovalı ...
Pehlivan muhtarlarla buluştu: Yerel yönetimlerin temel taşları!
Muhtarlar Günü dolayısıyla Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene ...
 
Karşıyaka’da bebek bakım odaları yaygınlaşıyor
Anne ve bebek sağlığına yönelik çalışmalarıyla “Bebek Dostu Destekleyici ...
Başkan Soyer müjdeyi verdi... İzmir'den İtalya'ya direkt uçuşlar başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, görev süresi dolan İtalya’nın ...
Başkan Sandal teftişte!
Mahalle ziyaretlerini aralıksız sürdüren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Devlet baba nasıl yıkılır 33 yıl önce anlatmıştı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva