HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Şubat 2021 Pazartesi - 21:01

Büyükşehir’de yoğun meclis: Kültürpark planında uzlaşı ve onay!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Kültürpark koruma amaçlı imar planları Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı uzlaşısı ve ortak onayı ile meclisten geçti. Büyükşehir meclisinde ayrıca yıkım kararı alınan Büyükşehir binasının güçlendirilmesi ve yeniden hizmete açılması, sel afeti ile altyapı ve Boğaziçi üzerinden meclis tartışmalar yaşandı.

Büyükşehir’de yoğun meclis: Kültürpark planında uzlaşı ve onay!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan meclisi Başkan Tunç Soyer’in yönetiminde Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde toplandı.

Meclise Kültürpark için yeni yapılan koruma amaçlı imar düzenlemesi, 2 Şubat’ta yaşanan afet, sel ve altyapı konusu ile Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na Şevket Meriç ile ilgili yapılan tartışmalar damga vurdu. Toplantı öncesinde ise “Kültürpark’a Dokunma” topluluğu yeni yapılan düzenlemeye karşı bina önünde eylemdeydi.  

CHP Grup Başkanvekili Nilay Kökkılınç, planlama ile ilgili olarak bazı hollerin yıkılarak yeniden yapılacağını belirterek “Burası doğal sit ve tarihi sit özelliklerine de sahip. Buranın daha önce imar planları yapılmıştı ancak biz yeni göreve geldiğimizde dedik ki bu konudaki odaların görüşlerini de alalım ve bu düşünce ile 16 ay süren görüşmeler sonucunda bir ortak rapor oluşturuldu. Hukuk komisyonu bununla ilgili bir koşul getirildi. Burada yönetim ve işletim planında belediye gündemine gelmesi ve birinci bölge kültür varlıklarını koruma müdürlüğünden de onaylanmasını istedi. İmar komisyonu da dediler ki burada eski isimlerle anılan yapılar var ve bunlar korunsun dendi. Biz de bunu kabul ettik. Korunması gereken ve sit yapıları haricinde yüzde 5 yapılaşma getirildi. Holler yıkılıp yeniden yapılacak ve kurucu irade de göz önüne alınacak. İzmir kentine İzmir’in tüm dinamikleri ile hazırlanmış bir plan oldu” dedi.

AK PARTİLİ YILDIZ: DEĞİŞİKLİĞİ OY BİRLİĞİ İLE YAPIYORUZ
AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız ise konunun komisyonlarda tartışıldığını belirterek, “Geçen aydan bu yana şüphelerimiz vardı. Kamuoyunda da tartışıldı. Bizim en temel durduğumuz konulardan biri plan notlarının içinde bazı hususların tam oluşmaması. Bizim asıl endişemiz meclis gündemine gelmeden geçmesi durumundaydı. Süreç anlamında çok imkan olmadığını görüyoruz. Bazı alanlar netleşerek gelseydi bazı tartışmalar da olmazdı. Metrekareyi düşüyoruz ancak nasıl bir yerleşim olduğu konusunda endişeler var. Celal Atik'in korunması yönünde bir irade koyduk ortaya ancak doğrusu, yapının yıkılıp yeniden yapılması gündeme geldi. İzmir'in yeşil anlamında ve kullanış anlamında daha güzel bir yere dönmeli Kültürpark… Biz bu değişikleri oy birliği ile yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

AK PARTİLİ BOZTEPE: KÜLTÜRPARK KORUMA PLATFORMU’NA TEESSÜF EDİYORUM
AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe yaptığı konuşmada, “Sanırım iki ya da üç kere geri yolladık maddeyi, tartıştık ve birbirimize girdik gerektiğinde. İzmir Kültürpark bir anı defteridir. Biz anı defteri için 4-5 komisyonda konuşup eksikleri tamamladık. Ben dışarıdaki Kültürpark Koruma Platformu’na teessüf ediyorum. Burada uzun süredir çalışma yapılıyor, bu arkadaşların emeklerine haksızlık yapıyorlar. Ben kendilerine bize söylenen söylemleri aynı şekilde teslim ediyoruz. Bu meclisteki çalışmalar yüzüğün üzerindeki taş gibi işleniyor” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ PARLAR: TOPLUMUN BÜYÜK BİR YÜZDESİNİN OLURUNUN ALINMASI ÇOK GÜZEL
CHP Meclis Üyesi Ozan Parlar ise, “Kültürpak İzmir’de doğanlar için önemli bir yer. Bazı yerlerin yenilenmesi gerekiyor ve burada tarafların görüşleri alınması gerekiyor. Her halde 10 yılda çok defa yenilenmek istendi Kültürpark ancak meslek odaları karşı çıktı. Ben Tunç Soyer'e teşekkür ediyorum bu süreçte tüm odalar ile birlikte ortak bir çalışma yürüttünüz. Mimarlar Odası Başkanı'na da yapıcı eleştirilerinden dolayı teşekkür ederiz. Toplumun büyük bir yüzdesinin olurunu alarak böyle bir karar almamız çok güzel. İzmir'in yeşilinin korunması ve sürdürülebilir olması İzmir ve Meclis için güzel bir onur” diye konuştu.

SOYER: KÜLTÜRPARK SAĞLAM BİR ANAYASAYA SAHİP OLDU
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konu ile ilgili olarak, “31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerin ardından Kültürpark’ın yaklaşık 2 hektarlık en önemli kamusal alan olduğu dikkate alınarak ortak akılla fikir alınması için sürecin değerlendirilmesi kararı verilmişti. Arama konferansı düzenlenmiş ve 2019 yılında uygun bulunan koruma amaçlı alanlar için söz konusu alanların dikkate alınmasına karar verilmişti. İlgili meslek odaları, katılımıyla toplantılar düzenlenmiş ve teknik konular yer alacağı düşünülerek Belediyemizin de içinde bulunduğu teknik bir heyet oluşturuldu. 11 ayrı toplantı düzenlendi. İlgili taraftarlardan alanla ilgili görüşler alındı ve meslek odaları doğrultusunda kararlar verildi. Kültürpark’ta hakkında bilimsel uzman raporu hazırlanıp eklendi. Kültürpark, ikinci derecede doğal sit alanı dışında tarihi sit alanıdır. Tarihi alanına uygun bir biçimde çalışmalarına devamı sağlanmış, mevcut hollerin devam etmesi, fuar, anonim ve festival alanı olarak benimsenmesi için emsal 0,05 olarak benimsenmiştir. İçinde kültür, sanat, spor, dinlence, eğlence, sosyal tesis, enternasyonal fuar alanları yer alacak şekilde eklenmiştir. Alanın tarihi kimliği devam ederken Celal Atik Spor Salonu’nun mimarı özellikleri dikkate ele alınarak düzenlenmesinde karar alınmıştır. Bu süreçte emek veren tüm bürokrat arkadaşlarımıza odaların temsilcilerine, meclis üyelerimize ve komisyon üyelerine teşekkür ediyorum. Bu şekilde İzmir'in en önemli alanlarından biri olan Kültürpark sağlam bir anayasaya sahip oldu” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BİNASI: AK PARTİ ‘GÜÇLENDİRELİM’; SOYER ‘MALİYETE BAKACAĞIZ” DEDİ…
AK Partili Hüsnü Boztepe ise Büyükşehir Belediye binasının güçlendirilip İzmir’e kazandırılması, Kuş Cenneti, sel ve kooperatiflerden alım konuları ile ilgili açıklamalar yaptı. Boztepe, Soyer’e dönerek “Meclis salonu işine köklü bir çözüm bulmalıyız. Önümüzde herhangi bir masa yok. Bu konuda sıkıntı çekiyoruz. Bir diğer konuda bina meselesi... Bizim binamızı o günkü heyecanla ‘evet’ dedik ancak bizim Büyükşehir binamız güçlendirilmeye müsait bir bina. Hem konum hem mimari olarak. Bizim Büyükşehir Binamız güçlendirilebilir. Bu konuda hazırlanmış projelerin olduğunu biliyoruz. Bu konuda size bir an önce bilgi verilsin ve biz de ne yapacağımızı bilelim. Bizim Kuş Cenneti ile ilgili 2020 yılında genel kurul toplantısını pandemiden ve depremden kaynaklı yapamadık. Kuş Cenneti ile ilgili bir türlü yol alamadık. Orada flamingolar masumca bizi bekliyorlar. Biz protokol için bakanlık ile görüştük. Kuş Cenneti’ndeki durum çok vahim. Biz o alan ile ilgili bir şey yapmak istiyoruz. Burada başka bir tarım mümkün diye sunum yaptınız, biz buna katılıyoruz. Ancak buradaki asıl sorun altyapı kentsel dönüşüm gibi asli görevleri var. Siz bunu 2 yılda neden yapmadınız diye demiyoruz ancak 2 yıl içinde bir şeylere başlanabilirdi. Ben 20 yıldır yerel yönetimler ile konuşuyorum ve arkadaşlarımız da uyardı. Sel baskınları ile ilgili eleştiri yapmayalım diye ancak biz bu sene bir çok sorunu daha net gördük. Biz İBB ve İZSU olarak derhal ve bir an önce buna çözüm bulmalıyız. Kentimiz artık zarar görmesin. Tarım eyvallah, bir alım yapacaksınız protokoller ile. 28 kooperatif ile anlaşma yaptınız ve neredeyse hepsi Köy-Koop'a bağlı… İzmir'de bine yakın kooperatif var ve sadece Köy-Koop’a bağlı kooperatifler ile yapılmasını anlamış değiliz. Biz ilk önce asli görevimizi yapalım, sonra diğerlerin yapalım” dedi.

Başkan Soyer ise, “Biz Köy-Koop hariç tarımsal üretim yapan tüm kooperatiflerden ürün almak için söz veriyoruz. Almak içinde heyecanlanıyoruz. Kuş Cenneti ile ilgili de elimizden geleni yapacağız. Eski belediye binası ile ilgili de çalışma henüz tamamlanmadı. Güçlendirmenin maliyetine bakılacak” dedi.

SELZEDELERE NAKDİ DESTEK
İzmir’de meydana gelen sel felaketinde maddi kayıp yaşayan ve mağdur olan vatandaşlara İzmir asgari 2 bin lira, azami 12 bin lira; iş yerleri hasar gören vatandaşlar için ise asgari 2 bin lira, azami 15 bin lira maddi destek sağlanması hususu konusu “acil” kaydıyla Bütçe ve Hukuk Komisyonu’nda görüşüldü ve söz konusu önerge meclisten oy birliği ile geçti.

SEL TARTIŞMASI: YATIRIM YAPILMIYOR GİBİ BİR İDDİA MESNETSİZ
CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu, İzmir’de yaşanan afetin ardından altyapı ile ilgili eleştirilere yanıt olarak  “Türkiye'nin her yerinde birleşik sistem mevcuttur. Yani atık su ile yağmur suyu birlikte deşarj edilmektedir. Bu konuda tek şehir İzmir değildir. Yapılması gerekir evet ancak yapılmamış. Evet, bir çok felaket ile sınanıyoruz. Bazı arkadaşlarımız espri olarak meteora kaldık diyor. 8 saatte 126 kilogram su düşüyor metrekareye. Yağsın bereket ancak aynı zamanda iklim krizinin yol açtığı bu yağışların sele dönüşmesinin altına hepimizin bakması gerekir. Yatırım yapıyor muyuz peki? Evet, yatırım da yapılıyor. Yatırım yapılmıyor gibi bir iddia mesnetsiz. Bundan sonra da yapılmalıdır. İzmir'in altyapı ve ulaşım konuları çalışılmalı ve geliştirilmeli. Diğer konu ise sayın Boztepe'den rica edeceğim yardımcı olsunlar. Meclis salonu konusunda bir mutabakata varalım. 3 kilometre gitsek İl Genel Meclis Binası vardı. Oranın mülkiyetinin yüzde 50’si bizim gerisi Çevre ve Şehirciliğin. Orası ilgili yetkililer lav edildiğinde nereye verilmeliydi? İBB'ye verilmeliydi. Orayı 4 yıldır Milli Eğitim kullanıyor. Şimdi 4 yıllığına da bize versinler” dedi.

ALTYAPI SORUNU VAR, ELEŞTİRMEYECEK MİYİZ?
AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Özgür Hızal, yaşanan sel felaketi ile ilgili olarak altyapı ile ilgili eleştirilerini sıraladı. Hızal açıklamasında “Bugün bu mecliste konuşmamız gereken en temel konu İzmir'i ilgilendiren altyapı sorunu. Kısmen diğer arkadaşlarımız girdi. Yerel meclislerin ve buradaki asıl görevimizin İzmir'i konuşmak ve nasıl İzmir'i daha iyi duruma getirebilirizi bulmak olduğunu söyleyebiliriz. 30 Ekim'de deprem gerçekleşti ve dedik ki bu şehrin en temel sorunu kentsel dönüşüm ve deprem. O gün dedik ki bu şehirde deprem her an gerçekleşebilir. Sonra aradan 3-4 ay geçti ve bir yağmur yağdı. Sonuç itibari ile 2 vatandaşımızı kaybettik. Bu şehirdeki neredeyse bütün dereler taştı. Belki de binlerce işyerini su bastı. Sonrasında özellikle İBB çalışanları ve kurum çalışanları bir emek sarf ettiler bu acı hadiseyi ortadan kaldırmak için. Sizin dirençli şehirler diye bir sözünüz var. Bu yaşanan hadiseler sonrası acıları silmek değildir. Doğal afetlerin İzmirlilere en az acıyı vermesi gerekir.  2013 yılında bir yağmur yağdı bu şehirde, o zamanda CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı vardı. O gün de aynı eleştirileri yapıyorduk ve o günde Tepecik'te bulunan itfaiye daire başkanlığı da sular altında kaldı ve milyonlarca lira zarar oluştu. O gün de eleştirdik ve İzmirlilere yardım edecek İtfaiye Daire Başkanlığı yardıma muhtaç dedik. Aradan yıllar geçti ve yine aynı alan sular altında kaldı. Aradan 2 hafta geçti yağmur yağdı ve yine aynı alan sular altın kaldı. Tek fark neydi? Bu sefer tedbir alındı ve araçlar oradan çıkartıldı. İki hafta önce yağan yağmur sonrasında sayın başkan küsüden "belediyemize şu sayıda başvuru var bu kadar başvurunun zararlarını gidermeye çalışıyoruz ancak sizin bildiğiniz bize başvurmayan kişiler varsa bize bildirin" diyen varsa itfaiye daire başkanlığını söyleyeyim mi diye sordum. İzmir'in alt yapı durumu bu. 2013 yılından bugüne altyapı durumu ortada. Biz başka şehirlerde yaşamıyoruz. Biz başka şehirlerin seçmenleri tarafından seçilmiş meclis üyeleri değiliz. Biz bunları eleştirmeyecek miyiz? Bunu her eleştirdiğimizde bize afetten siyaset üretiyorsunuz diye anlamsız bir sözcükle karşımıza çıkıyorsunuz. Altyapıyı konuşmayacak mıyız? 5 bin kilometre ayrıştırmanın yapılmadığını söylemeyecek miyiz? Bunlarda yanlış olan ne var? Bunları söyleyeceğiz ki sizle düzelteceksiniz. Hani İzmir körfezini temizlemek için özel hiçbir çabaya gerek yoktu?  Sadece Mavişehir'de göstermelik bir derenin etrafının düzenlenmesi bu şehrin altyapı sorununu ortadan kaldırmaz. İyi belediyeciler ile gerçek belediyeciler gerçek yatırımı yerin altına yapar.  Tarım önemli, başkanımız meclis öncesi bir sunum yaptı ve oradaki bazı hususlara katılmakla birlikte bazılarına katılmıyoruz. Biz yurtdışından saman ithal eden bir ülke değiliz. Dünyada özellikle ekonomik ve tarımsal anlamda hangi seviyede olduğumuzu hepimiz biliyoruz. CHP Grup Başkanvekili ülke genelinde gündemde olan bir konuya girdi.

TARIM DAİRE BAŞKANLIĞI ATAMASINA BOĞAZİÇİ’Lİ SALVO!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tarım Daire Başkanlığı’na yapılan atama ile Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan Rektör atamasının usül olarak benzerliğine vurgu yapan Hızal “Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılan rektör atama durumu diğer üniversitelerden bir farkı yok. Yasaların belirlemiş olduğu usule göre yapılmış bir atama. Elbette bu atamalara birileri karşı çıkabilir. Elbette ki karşı çıkılabilir. Teröre bulaşmadığı sürece yasal anlamda bir sıkıntı da yaşanmaz. Ne zaman teröre bulaşır o zaman ne gerekiyorsa o yapılır. Bugün tarımsal daire başkanlığına bir sosyolog arkadaş atandı. Olabilir bence yanlış ancak başkanın tercihi. Bir yandan tarımdan bahsedeceksiniz bir yandan tarımla alakası olamayan birini atayacaksınız tarımın başına. Buna itiraz eden birinin çıkıp İZSU odasını işgal ettiğini düşünün. Bugün Türkiye Cumhuryeti'nde yaşanan da budur. Hiç kimse bir yeri işgal edemez” dedi.

Atama ve diğer konularda Hızal’a yanıt veren CHP’li Nilay Kökkılınç, “Liyakat demek illa diploma demek değildir. Tarım Daire Başkanlığı’na atanan arkadaşı tanıyoruz ve biliyoruz. Yıllardır bu konuda çalışıyor. O yüzden kendisine yapılan eleştirileri haksız buluyoruz. İfade özgürlüğü ve protesto özgürlüğü anayasal bir haktır. Terörle ilişkisi var mı yok mu bu yargısal bir iştir ancak her konuyu teröre bağlamak ne kadar doğrudur bunu düşünmek lazım. Altyapı konusuna da gelince, biz diyoruz ki İzmir'i Türkiye'den ayırmıyoruz.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da bir altyapı sorumluluğu var ve yerel yönetimlerle birlikte çalışması lazım. Yakın zamanda yaşadığımız sel felaketi son 100 yılda yaşanmış en büyük 3'ncü felaketmiş. Bu konuda yaraların sarılmasında da dirençli kentler örneği gösterdik. Bu konudan bir siyaset yürütmemek lazım. Belediyeler merkezi idarenin onayladığı yasalar çerçevesinde hizmetler üretiyor. Bundan dolayı hep beraber yaklaşalım ve altyapı konusunda aynı yaklaşımı gösterelim. İZSU ve Büyükşehir Belediyesi bütçesinin yüzde 42'sini yatırıma ayırmış durumda” dedi.

HALKPINAR-OTOGAR METROSU
AK Partili Özgür Hızal ise, “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım anlamında bekleyen bir dosyası var mı? Çünkü bir ifade var bazı yatırımların yapılması yönünde hükümetin çalıştırılmadığı konusunda” deyince Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Halkapınar-Otogar Metro İstasyonu projesi var 7 yıldır bekliyor” dedi. Hızal ise “O, Ankara'da bekleyen bir proje değil. Ankara'da bekleyen Büyükşehir Belediyesi'nin bir projesi olmadığını sizde biliyorsunuz. Keşke bizi de davet etseniz de Çiğli Tramvayı konusunda bizde temel atma töreninde orada olsaydık” dedi.

BOĞAZİÇİ TARTIŞMASI YAŞANDI
CHP’li Meclis Üyesi İlhan Dal, Boğaziçi protestoları ile ilgili AK Partili Meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında “Anayasal haklarımı kullanıyorum. İtiraz edenler gösteri yapanlar bunu kullanıyor. Aralarında terörist varsa görevi onları ayıklamaktır. Devlet her şeyden önce iyi bir baba olmalı. Kendisi gibi düşünenlere parmak sallayan bir devlet var. Yeter ya, 20 yılımızı çaldılar. İnançlarla bakara makara diyerek inançlarla dalga geçenlerin büyükelçiler... Sonrasında içki içtiler dediler mi dediler. Kabataş diye bir yalandan bahsettiler. Hala gösterecek bekliyoruz. Bunun gibi onlarcası var. Teröre bulaşan varsa devletin görevidir” deyince mecliste gerginlik yaşandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal mikrofonunu açarak 'devlet gereğini yapmıştır' ifadelerini kullanırken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise görevlilere Hızal'ın mikrofonunun kapatılması talimatında bulundu. Dal'ın konuşmasının ardından ise mecliste CHP'li ve AK Partili Üyeler arasında sert tartışmalar yaşandı.

SOYER: İZMİRLİ HERKES İZMİRLİ OLMAKLA İFTİHAR EDEBİLİR
Tartışmaların yaşanmasının ardından son olarak söz alan Başkan Soyer AK Partili Üyelere karşı ise 'Bu nedir arkadaşlar, böyle bir şey olabilir mi? İzmirli herkes İzmirli olmakla iftihar edebilir. Sorunlar yaşadık ve İzmirliler şunu gördü, İzmirlilerin iftihar edebileceği bir belediye arkalarında var. İzmir Büyükşehir Belediyesi dirençli bir kent özelliği göstererek sorunlarını kısa sürede çözmüştür. İklim krizine, Almanya'da caddelerde sandallar ile gezen polislere baksınlar.  Dirençli bir kent görmek isteyenler baksınlar. Depremden 30 gün sonra vatandaşların tamamına kalacak yer buldu. Türkiye'de atık suyun yüzde 97'sini arıtan başka bir kent yok. Elbette var eksiğimiz ancak hepsini teker teker çözeceğiz” dedi.

Belediye meclisi bünyesinde esnaf komisyonu kurulması konusunda konuşan CHP’li Meclis Üyesi Şerif Sürücü, “Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak A4 statüsüne bağlıyız. Bu da İçişleri Bakanlığına göre kurulması zorunlu olan daire başkanlığının yanında, içinden 29 tanesi seçilecek 42 başkanlık gönderilmiş. Bunların 42'sinde de esnaf daire başkanlığı yok. Yani biz istesek de bu daire başkanlığını kuramıyoruz. Bunun kurulmasını en çok isteyen biri ben olurum. Ancak kanun ve yasa gereği, İçişleri Bakanlığı böyle bir başlık açarsa bu daire başkanlığını zevkle oy birliği ile kurarız. Bu belediyede esnafa ne kadar destek verildiğini gösteren, oy birliği ile geçen konular var. Komisyonun bir önerisi var. Mevcut kurulu olan sosyal hizmetler daire başkanlığı adı altında esnaf sorunları hizmet birimi oluşturabiliyoruz. Eğer mümkünse sosyal hizmetler daire başkanlığının bütçesi de olduğu için bu birimi hemen hayata geçirebiliriz” diye konuştu.

'PAŞA' HATASI KOMİSYONLARDA
Büyükşehir Belediyesi Meclis gündeminde yer alan maddeye ile “Fatih Sultan Mehmet Paşa” isminin gelen talepler doğrultusunda “Fatih Sultan Mehmet Han” olarak değiştirilmesi talebi Büyükşehir Meclis üyelerine sunuldu.

Meclis gündeminde yer alan, "Menderes Kaymakamlığının 18/01/2021 tarihli ve 132 sayılı yazıları ve eki doğrultusunda; Menderes-Ata Mahallesinde bulunan “Fatih Sultan Mehmet Paşa” isimli yolun “Fatih Sultan Mehmet Han” olarak yeniden isimlendirilmesi" talebi,  Hukuk komisyonu sevk edildi.

37 TABANCAYA EMEKLİLİK KARARI
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan 37 adet tabanca  ve 440 adet 7,65 mm çap fişeği hurdaya ayrılmak üzere M.K.E Kurumuna hibe edilmesine karar verildi. Meclis gündeminde yer alan, "Belediyemiz İşletme ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı demirbaşına kayıtlı ve Önergede seri numaraları belirtilen, 37 adet tabanca ekonomik ömrünü doldurduğundan dolayı bedelsiz ve şartsız olarak hurdaya ayrılmak üzere M.K.E Kurumuna hibe edilecek olup; bahse konu Kırıkkale marka tabancaların ve bu tabancalara ait 440 adet 7,65 mm çap fişeğin, ekspertiz raporunun alınması ve söz konusu tabancaların Belediyemiz silah demirbaş kadrosundan düşülmesi hususunun görüşülmesi" maddesi, Meclis üyelerinin oyları ile Hukuk ve Bütçe Komisyonu komisyonlarına sevk edildi.

MEZAR YAPIM RUHSATI TARİFESİNDE GERİ ADIM
Meclis gündeminde yer alan bir başka madde de ise, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan kabristanlarda “Mezar Yapımı Ruhsatı Harcı” ücretinde indirime gidilmesi görüşmeleri yer aldı. Mecliste görüşülen "Belediye Meclisimizin 27/11/2020 tarihli ve 05.1103 sayılı Kararıyla “Mezar Yapımı Ruhsatı Harcı” 2021 Mali Yılı Gelir Tarifemizde 100,00-TL olarak belirlenmiş olup, söz konusu ücretin 20,00-TL olarak tekrar değerlendirilmesi hususunun “Harcı ibaresinin Tarife olarak değiştirilmesi” şeklindeki görüş doğrultusunda değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Tüketiciyi Koruma Komisyonları Raporu" maddesi Meclis Üyelerinin onayına sürüldü. Komisyonlardan oy birliği ile gelen madde, mecliste de oy birliği ile kabul edildi.

BATTI ÇIKTI İÇİN MECLİS ONAY VERDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in seçim vaatleri içerisinde yer alan battı çıktılar arasında yer alan Alsancak Garı önündeki alt geçit için ilk adımı atmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Meclis gündeminde yer alan “Konak ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi, Liman Caddesi, Atatürk Caddesi, Vahap Özaltay Meydanı ve Şair Eşref Bulvarı üzerinde planlanan Vahap Özaltay Alt Geçit Tünel Altyapı Çalışmaları İşi” kapsamında proje alanında bulunan Dağıtım Varlıklarının deplase edilmesine yönelik, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokollerin” oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk – Plan ve Bütçe – Ulaşım Komisyonları Raporu" görüşüldü. Meclis'ten de komisyonlardan geldiği şekilde oy birliği il geçen madde sonrası, ilk battı çıktı için önemli bir viraj geride bırakılmış oldu.

 
Erdoğan: AB ile ilişkileri ilerletmede kararlıyız!
 
Kayalıklarda mahsur kalan keçi ve yavruları için operasyon
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den 'metro borçlanması' açıklaması
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile CHP Genel ...
Başkan Tugay’dan Emlakbank Konutları çıkışı: Halk yapının korunmasını istiyor
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay tartışmalara neden olan Atakent’teki ...
İzmir Valisi'nden iki memura gurur belgesi
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 2 Şubat'ta yağış sırasında yolda mahsur ...
 
Güzelbahçe Belediyesi'nden '5 milyonluk' kiralama
Güzelbahçe Belediyesi, bünyesinde bulunan ve içerisinde eğitim kurumu ...
Tahtalı Barajı'ndan sevindiren görüntü
Tahtalı Barajı'ndan sevindiren görüntü
Büyükşehir'in yarışmasına 62 ülkeden katılım
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ...
 
Oryantiring milli takımı Bergama’da kampa girdi
Türkiye Oryantiring Milli Takımı, doğa sporlarının merkezi olmaya aday ...
Torbalı’da can dostlara sıcacık yuva
Torbalı Belediyesi, Alfemo Mobilya iş birliği ile Torbalı’nın bütün mahallelerine ...
Bornova’da faylar mercek altında!
Bornova Belediyesi, deprem master planını hazırlamak amacıyla çalışmalara ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva