HABERLER>GÜNCEL
26 Ağustos 2020 Çarşamba - 16:24

Büyükşehir'de TİS tıkandı, grev kapıda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde İZULAŞ, İZDOĞA ve İZSU işçilerini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmesinde anlaşma sağlanamadı. Arabulucu sürecinin tamamlanmasının ardından grev süreci başladı. Grev kararı kapıya asıldı. Diğer yandan Büyükşehir Belediyesi’nin yüde 17’lik zam verdiği ancak sendikanın yüzde 24’lük zamda direttiği öğrenildi.

Büyükşehir de TİS tıkandı, grev kapıda!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi ile Belediye-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması sebebiyle sendika grev kararı aldı.

İZULAŞ, İZDOĞA ve İZSU’da çalışan 3650 işçiyi ilgilendiren sözleşme görüşmeleri tıkanınca arabulucu süreci başladı. Arabulucu sürecinde de anlaşma sağlanamayınca grev süreci başlamış oldu. Sendika üyeleri bugün Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. İşçiler sosyal mesafe çubuklarıyla halay çekti.

İzmir Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan kalabalık adına basın açıklamasını Belediye-İş 1 No’lu Şube Başkanı Ömer Bolsoy gerçekleştirdi. Açıklamanın ardından grev kararı belediye binasına asıldı.

Toplu iş sözleşmesinde Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 17 zam konusunda ısrarlı olduğu ancak sendikanın yüzde 24’ten geri adım atmadığı bildirildi.

Bolsoy’un açıklaması şu şekilde:

 “Bizler bu toplu sözleşme sürecinde bütün iyi niyetimizle her zaman dediğimiz gibi en iyi sözleşme masada biten sözleşmedir” zihniyetiyle hareket ettik.

Bizler asla masadan kalkan taraf olmadık. Bizler elimizi hep uzattık, bizim size söyleyeceğimiz ‘elimizi havada bırakmayın, gelin el ele vererek bu toplu iş sözleşmesini gerektiği gibi davulla zurnayla masada bitirelim’ dedik.

Ancak iş verenin diyalogdan uzak, uzlaşmaz tutumu İzmir Büyükşehir ve bağlı kuruluşları olan İZSU Genel Müdürlüğü, İZULAŞ A.Ş, İZDOĞA A.Ş, toplu sözleşmelerimizi tıkadı.

 “MİLLETİN AKLIYLA OYNAR GİBİ YÜZDE 11.76 AÇIKLIYOR”
Bizler emekçiyi, bizler buradan aldığımız ücretle evimizi geçindiriyoruz. Hiç kimse bizden çocuklarımızı açlığa, yoksulluğa itecek bir anlaşmayı kabul etmemizi beklemesin.

Büyükşehir’imizin değerli Başkanı Tunç Soyer, her zaman, her yerde ‘eşit işe eşit ücret’ dedi. Her zaman ‘ben de bir emekçiyim’ dedi. Her zaman ‘alın teri önceliğim’ dedi. Bizler başkanımızın sözüne güvenerek gereğini yapmasını istedik. Sevgili başkanımız bizler sizlerden belediyenin kasasını istemiyoruz. Ülkede enflasyon nasıl açıklandığı belli, TÜİK denen kurumun saraydan gelen talimatla enflasyonu açıkladığını herkes biliyor. Şu an da milletin hissettiği enflasyon yüzde 40-50 iken milletin aklıyla oynar gibi yüzde 11. 76 olarak açıklıyorlar.

2. Bu gerçeklikle bağı olmayan enflasyon rakamını sizin bağlı bulunduğunuz siyasi parti de kabul etmiyor. Onlar enflasyon rakamının enflasyon rakamının gerçekçi olmadığı eleştirisini yapıyorlar, biz emekçiler de eleştirileri sonuna kadar destekliyoruz.

“SİZ SESİMİZİ DUYMADINIZ”
Dolar, Euro, altın her gün rekor üstüne rekor kırarken, çarşıda pazarda temel gıda ürünlerinin fiyatları ateş pahalısı olmuşken, bize asla AKP iktidarının talimatıyla iş yapan TÜİK’in açıkladığı rakamlar üzerinden gelmeyin.

Bizim sizden ricamız toplu sözleşme teklifinizin partinizin açıklamalarındaki enflasyon kadar gerçekçi olmasıdır.

Bizler iyi günde de kötü günde de hep İzmir halkının belediyemizin hizmetinde olduk. Ülkemiz ve dünyada deva eden Covid-19 virüsüne rağmen, ailelerimizi ve çocuklarımızı riske sokmayı göze alarak hep çalıştık.

İzmir halkına hizmet vermekten asla geri adım atmadık Bizler bu şekilde İzmir halkına hizmet etmek için özveriyle çalışırken, “ aman çalıştığımız kuruma kimse laf etmesin” diye titizlikle işimizi yaparken bizi yok saymanız veya bizi görmemezlikten gelmeniz ne doğrudur ne de etik.

Sevgili Başkanım biz size hep sesimizi duyurmaya çalıştık ama siz bizi duymadınız”

“BİZİ GÖRMEK İSTEMEYEN GÖZLER GÖRECEK”
Biz emekçiler olarak bugün buraya duyulmayan sesimizi da gür duyurmak için toplandık. Bugün sesimiz daha gür çıkacak! Duymayan, duymak istemeyen kulaklar duyacak! Bizi görmeyen, görmek istemeyen gözler görecek!

Biz emekçiler olarak bugün bu meydana toplu sözleşmemizi bitirmek için toplandık. Toplu sözleşme sürecini tıkayanlara, emekçiyle diyalogdan kaçanlara sizin huzurunuzda tekrar sesleniyoruz!

Enflasyon kağıt üzerinde yüzde 11.76 olarak açıklanırken, gerçek enflasyon yüzde 45-50 iken bize asla TÜİK’in verdiği rakamlar gerçekmiş gibi teklifte bulunmayın. Bu yol çıkmaz yoldu. Bizi yoksulluğa mahkum etmeye çalışmayın. Eğer ısrarınızdan vazgeçmezseniz bunu altında bizimle beraber kalırsınız”

 
Benzin fiyatlarına zam yapıldı!
 
36. Ödemiş Milli Fuarı iptal edildi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 26 Ağustos 2020 Çarşamba 22:39

%24 mu utanın utanın, milletin işsiz aşsız kaldığı bu dönemde %17 verilmiş %24 istiyorsunuz, ayıptır, yazıktır, gunahtır... %24 verseler 3 5 ay sonra ikramiyeleri 6 7 ay sonra maaşlarınızı alamazsınız... biraz önünüzden yiyin %24 ile vatandaşa ulaşım zammı olarak çıkmayın...

Yorumu oyla      4      4  
Hasan 26 Ağustos 2020 Çarşamba 21:45

Bıraksınlar gitsinler . Biz açız geliriz o paraya

Yorumu oyla      4      4  
Ercan 26 Ağustos 2020 Çarşamba 21:31

Bu greve giden arkadaslara biri hatırlatsın Belediye gelirleri en az yuzde kirk azaldi.Ulke derin bir krize dogru hizla gidiyor.Diyelim sizin istediginizi verdi.Uc ay sonra o maaslari alamamaya baslama riskini goze aliyormusunuz.Olmayan parayi istemek nasil bir hesap.

Yorumu oyla      4      4  
TLG 26 Ağustos 2020 Çarşamba 16:51

pardonda %24 zammı kim alıyorda siz istiyorsunuz. Ayıptır çoğu kişi %10 bile alamıyor bu kriz ortamında. Suçlu arıyorsanız hükümete gidin, belediye size enflasyonun bu kadar üstünde zam yapmak zorunda değil.

Yorumu oyla      10      8  
Sacit durmaz 26 Ağustos 2020 Çarşamba 16:42

Bu sendikalar tabiki de haklı, ancak belediyede haklı, zam yapılırsa ulaşıma zam yapmak zorunda .Şimdi sendikacı arkadaşlar gücünüz yetiyorsa ona ,buna zam yapan hükümete karşı bir eylem bir grev kararı alda görelim.Alamazsiniz

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Oynamayan korona olsun' dedi... Hem kendisi hem düğün sahibi ceza yedi!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde sokak düğününde piyanist, davetlilere "Oynamayan ...
İçişleri Bakanlığı'ndan 'Musa Orhan' açıklaması
İçişleri Bakanlığı'nca, Siirt'te 18 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunduğu ...
Rumlardan suça bulaşmış kişilere 'altın pasaport' zırhı
AB üyesi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, 2013'ten bu yana yıllardır yolsuzluk, ...
 
İzmir'de vicdanları kanatan olay!
İzmir’in Narlıdere ilçesinde kimliği belirsiz bir kişi sokak köpeğini ...
Kepçe lastiğinden 11 bin 800 paket sigara çıktı
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan ...
Ağabeyi, Nurbari'yi laubali davrandığı için öldürmüş
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, kız kardeşi Nurbari Mircihan'ı (17) ...
 
Üç günde 36 bin 372 radar cezası kesildi!
EGM tarafından ülke genelinde yapılan denetimler sonucunda 36 bin 372 ...
YKS yerleştirme sonuçları açıklandı!
Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı.
İzmir için flaş korona kararları: Sokak düğünleri yasaklandı!
İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karar ile kent genelinde sokak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva