HABERLER>GÜNCEL
4 Mayıs 2011 Çarşamba - 13:48

Büyükşehir çalışanlarından AKP'ye siyah çelenk

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik hafta başında yapılan operasyonun ardından tepkiler artarak sürüyor. İlk İki gün miting düzenleyen belediye çalışanları bu gün AK Parti İl Başkanlığına yürüdü.

Büyükşehir çalışanlarından AKP ye siyah çelenk

Soner Çağlar / Egedesonsöz-  İzmir Büyükşehir Belediye binasının İZSU’ya bakan tarafında toplanan belediye işçileri, daha sonra AK Parti il Başkanlığı’na sloganlar eşliğinde yürüyüp, bina önüne siyah çelenk bıraktı. Eylem olaysız sona erdi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü Genel-iş, Belediye-İş, Sosyal-İş ve Tüm-Bel-Sen’e yaklaşık 2 bin işçi sık sık sloganlar attı. İşçiler, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Azize uzanan eller kırılsın”, “İzmir uyuma başkanına sahip çık”, “İzmir azizdir, aziz kalacak”, “Burası İzmir, Kayseri değil”, “Gavur İzmir burada, Başbakan nerede” şeklinde sloganlar attı. Belediye binasının önünden önce Hisarönü mevkiine ardından da AK Parti il Başkanlığı’nın bulunduğu Halit Ziya Bulvarı’na geldiler. Sloganlar ve ıslıklar eşliğinde bulvara giren işçiler, AK Parti İl Başkanlığı binasının önüne kurulan polis barikatına kadar ilerlediler.

Burada bir basın açıklaması yapan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Cafer Gonca, “Şehrin ihtiyaçları arttığı halde emekliler nedeniyle çalışan sayısı azalmış olan Belediyeye, ihtiyaç duyduğu işçileri AKP hükümetinin çıkardığı norm kadro yasaları nedeniyle alamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamu hizmeti üretmek için AKP politikalarına karşı gelerek belediyenin öz şirketlerine yönelmiştir. İşte İzelman, İzbeton, İzenerji, İzulaş, İzfaş ve Grand Plaza şirketleri bu kamu hizmetlerini yerine getiren belediyenin öz şirketleri yani halkın öz işletmeleridir” dedi.



Bu şirketlerde çalışan sendikalı binlerce işçinin de aslında kamu hizmeti üreten belediyenin öz işçileri olduğunu dile getiren Gonca, şöyle devam etti: “Bizce İzmir Büyükşehir Belediyesi ve belediye şirketleri bu nedenlerle saldırılara hedef yapılmaktadır. Çünkü belediyenin öz şirketleri AKP’nin taşeronlaştırma politikaları ve yüzbinlerce taşeron işçisi için onlara göre kötü örnek olmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesinin taşeronlaşmaya karşı olduğunu açıkça ilan ederek 2011 yılı başında 2 bin 500 taşeron işçisini hiçbir ayrım yapmaksızın bu öz şirketlerine alması da bizce operasyonun asıl sebeplerindendir.”

Gonca, “Bizler yan işçi sınıfının örgütleri olan sendikalar, ne güzel şehrimiz Kars’ı kirletmesinin ödülü olarak şehrimize gönderilen Kültür Bakanına ne de demokrasi düşmanı diğerlerine güzel İzmirimizi teslim etmeyeceğiz. Üyelerimizin hakları için gerekirse greve çıkacak olsak bile AKP’nin ve sermayenin bu son saldırısına karşı İzmir Büyükşehir Belediyesini yalnız bırakmayacağız” diye konuştu.



Basın açıklamasının ardından sendika temsilcilerinden oluşan grubun polis barikatını geçiçp AK Parti il Binası’nın önüne üzerinde ‘Adalet ve Hüküm Tanımayan AKP’ yazılı siyah çelengi bırakmasına izin verildi.

İşçiler tekrar ıslıklar ve sloganlar eşliğinde Konak Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Konak Meydanı’nda bir açıklama yapan Belediye-İş 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Mutoğlu, Sendikalar olarak gelişmeleri takip ettiklerini belirtti. Mutoğlu, söz konusu operasyonun bir komplo ve iftira operasyonu olduğunu kaydederek, “Belediye bürokratlarımız serbest bırakılıncaya kadar eylemlerimiz artarak devam edecek. İzmir’in her sokağı eylem sahası olacak” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 5 Mayıs 2011 Perşembe 11:39

devrim isimli 'çakma' devrimciye... o yazdıgın kelimeden utanç duymalısın. sen misin devrimci? devrim ak partinin safsata politikalarına inanmak mı? adam fazla özgürlük yeter diyerek interneti bile kısıtlıyor bu mu devrim? ileri demokrasi adı altında yazarları bir bir içeriye alıyor bu mu devrim? nedim şener gibi dünyada örnek gösterilen insan haklarını savunan yazarlardan biri olan, hrant dink olayını sonuna kadar savunan birini ergenekon bağlantılı diyerek içeri aldırıyor bu mu devrim? senın o devrım aldı altında nasıl bir beyin yapın olduğunu çok iyi biliyorum. 'peçeli' devrim!

Yorumu oyla      13      6  
devrım 5 Mayıs 2011 Perşembe 11:25

yorumları okuyorumda chp yı benımsemış kardeslerım dunden bugune chpye laf kondurmuyor maazallah.bırısı yazmış ıç ıçlerı bakının talımatıyla hayır akrdes yanılıyorsun.bu baskın yargıtay tarafından yapıldı.ayrıca sunu unutmayın rahnetlı prıstına olduğunde pıyangodan cıkan azız baskanı kım getırdı ben soylıyeyım alaattın yuksel azızı baskanın ıkıcesmelıktekı otopark ıhalesıyle alakalı ses kaydı ne olacak sunu unutmamal lazım bır ısyerınde ıçsı patrondan habersız ış yapmaz yaparsada o patron dukkanına hakım bırı değıl becerıskız bırıdır.kabul etmek lazım.bu olaya taraflı bakmamak lazım gercekelrı gormek lazım bazı kose yazarları mesela yılamaz ozdıl vs bunalr hep oldum olalı ızmırde halkı akpye dusman oalrak gostermıştır baskada yazsı yoktur cunku ısı budur. ızmır halkı aydındır okur dusunur sız bunalra ınanlardan olmayın beynınızı yıkamalarına ızın vermeyın(eskı bır devrımcı)

Yorumu oyla      11      6  
erhan 5 Mayıs 2011 Perşembe 10:32

arkadaşlar çok taraflı davranıyorsunuz eyer bu iktidar seçim üstü bu işleri yaptırıyorsa . geçen belediye seçimlerinde buca belediye başkanını hapse attıran hangi iktidardı bunun cevabını yazın lütfen.

Yorumu oyla      13      6  
okan 5 Mayıs 2011 Perşembe 10:23

izmir'de asıl yaşanan "izmir iktidarını" elinde tutan güçlerin bu işlerden yediği kaymağı başkalarına yedirmeme isteğidir. taşeronluğu kaldırdık diyorlar ancak asıl yapılan akrabaları belediye kadrosuna almaktır. grubun kalabalık olduğuna ve bundan sonra başka protestolar yapacaklarına bakmayın, hepsi CHP'li bir delegenin, vekilin, meclis üyesinin, üyenin torpillisidir. ayrıca, izmir CHP'nin en büyük şansı da oy verenlerin çoğunun sadece yılmaz özdil okuyup kendilerini aydın sanmasıdır.

Yorumu oyla      12      6  
HASAN TUFAN 5 Mayıs 2011 Perşembe 08:41

AKP SERT KAYAYA ÇARPTI. SEN KAYRESİRİDE AYYUKA ÇIKAN YOLSUZLUKLARI KAPATMAYA ÇALIŞ, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İZMİRE SORUŞTURMAYA İZİN VERSİN.BU TAMAMEN SİYASİDİR. BÜTÜN BELEDİYELERE SORUŞTURMAYA İZİN VERSİNLER İZMİRDE SORUŞTURULSUN.

Yorumu oyla      14      8  
5 Mayıs 2011 Perşembe 08:13

Kan kaybeden CHP bu olayı tamamen siyaset malzemesi yapmıştır.40 gün bu olayı gündemde tutup 9. sıradaki milletvekili adaylarını kutluyorlar.Halbuki bu baskından önce İzmir listelerini dizayn edenler 10 da 10 yapamayacaklarını çoktan alamış bişey yapmalı derken.... sonucu hepimiz görüyoruz.Bu baskın listeleri hazırlayanları oldukça rahatlatmıştır.Kesinlikle ve kesinlikle 40 gün boyunca mağduriyetlerini anlatıp kan kazanacaklardır.

Yorumu oyla      12      7  
İZMİRLİ 4 Mayıs 2011 Çarşamba 20:43

NEYİN TELAŞI NEYİN PANİĞİ ANLAMAKTA ZORLANIYORUM.NER DE KALDI ÇAĞDAŞLIK HUKUKA SAYGI NE OLURSA OLSUN HEMEN BİR SUÇLU ARAMA PSİKOLOJİSİ BASMA KALIP SLOGANLAR BEKLEYİN BAKALIM SONUCU EĞER KİRLİ ŞEYLER ÇIKARSA ÇELENGİ NEREYE KOYACAKSINIZ MERAK ETMEKTEYİM.AZİZ BEY DÜRÜST İNSAN BENDE İNANIYORUM DAA ETRAFINDAKİLER NE KADAR DÜRÜST BİLEMİYORUM.YARGI SONUCUNDA ANLAŞILACAK.BİDE YAPILAN SORUŞTURMA KİME YARADI ONUDA DÜŞÜNMEK GEREKİR.BİRAZ SABRETMEK GEREKİR.ŞİMDİ AKP NİN ÖNÜNE KONAN SİYAH ÇELENK,1 YILDIR TAKİP ALTINA ALINAN BİRÇOK BELGE VE BİLGİ YE DAYANILARAK YAPILAN SORUŞTURMA DOĞRUYSA NERENİZE KOYACAKSINIZ MERAKLA BEKLEMEKTEYİM

Yorumu oyla      17      13  
İzmir'e Yazık.. 4 Mayıs 2011 Çarşamba 17:48

Aferin devam edin. Gidin çelenk filan bırakın sağa sola. Yargı sürecindeki bir meseleye bu kadar müdahale, bu kadar yorum.. Çok garibime gidiyor. Durun bakalım, mahkeme ne karar verecek. Verilen karara göre hareket etmek durumunda değil miyiz?

Yorumu oyla      18      21  
meçhul 4 Mayıs 2011 Çarşamba 17:07

burada yorum yazan herkesi tebrik ediyorum hepsini kutluyorum görevlerini güzel yapıyorlar korkudanmı baskıdanmı yalakalıkdanmı bilmiyorum fakat şunu çok iyi biliyorum korkaklar hergün ölür. biz korkmuyoruz hiçbir baskı bizi yıldıramaz biz aziz kocaoğluna dünden dahaçok inanıyoruz nekadar dürüst olduğunu izmir halkı cevabını verir

Yorumu oyla      29      11  
DEVRIMCI 4 Mayıs 2011 Çarşamba 16:02

AKP YE GIDICEĞINZIE ADLIYENIN ONUNE GDIN YARGITAYA GIDN ONUN ONUNE KOYUN NE CIRPINIYONUKI YARANIZ MI VAR SORUŞTURMAYI YAPAR GIDERLER KUYRUĞUNA BASILAN KEDI SALDIRIR NE BICIM SOLCU NEBICIM DEVRIMCISINIZ

Yorumu oyla      18      29  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valilikten sağanak uyarısı
İzmir'in Bergama, Dikili ve Kınık ilçelerinde öğlen saatlerinden itibaren ...
Bodrum'da MİT’çiyi öldüren kadın teslim oldu
Bodrum’daki evinin banyosunda ölü bulunan emekli MİT mensubu Haluk Akter’i ...
Menemen köprüsüne kavuştu
İzmir’in Menemen ilçesine bağlı Belen Köyü’nde, Menemenlilerin “Mucize” ...
 
İzmirli yazarların 'operasyona' bakışı
İzmirli 8 köşe yazarı, Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, ...
Operasyonda 3. gün: Gizli kamera iddiası
İzmir'de özel yetkili cumhuriyet savcılarının talimatıyla mali büro ekiplerince ...
Ekşi Sözlük kapatılıyor mu?
BTK'nın 22 Ağustos'ta devreye sokacağı 4 farklı internet filtresinin şoku ...
 
Hava ambulansı farkını gösterdi
Karayollarında yol çalışması yaparken greyderin altında kalan işçinin ...
Kocaoğlu arkadaşlarını göremedi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesindeki ...
Dink’i uyaran MİT’çilere soruşturma
Hrant Dink'e öldürülmeden önce 'Yazılarına dikkat et' diye uyarıda bulunan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva