HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ağustos 2023 Salı - 11:46

Büyükşehir askıya çıkardı… İzmir’e yeni tarım ve hayvancılık merkezi!

Kentin tarım merkezlerinden Kemalpaşa’da bin 50 hektarlık alana kurulmak istenen Halilbeyli Tarım ve Hayvancılık İhtisas Alanı’nın planları yayımlandı. 

Büyükşehir askıya çıkardı… İzmir’e yeni tarım ve hayvancılık merkezi!

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemalpaşa’da hayata geçirilmek istenen Halilbeyli Tarım ve Hayvancılık İhtisas Alanı’nın 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı’nı askıya çıkardı. 

Askıya çıkarılan planlarla ile birlikte kente yeni bir tarım ve hayvancılık merkezi kazandırılacak. Tamamına yakın şahıslara ait bin 50 hektarlık planlama alanında maliye hazine ait arsalar da bulunuyor. 
Planlarla birlikte alanın yüzde 48’i tarım arzilerine, kalanı da tarım ve hayvancılık tesis alanına çevrilecek.

Plan açıklama raporunda şu ifadeler yer aldı:

Planlama alanı, Organize Sanayi Bölgesi ve diğer kentsel çalışma alanlarının etkisinde olması, İzmir – İstanbul Otobanı ve İzmir- Ankara Caddesi gibi çok önemli karayolu ulaşım bağlantılarının üzerinde olması ve önemli miktarda yapılaşmamış alanlara sahip olması gibi özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Halihazırda toplam alanın; yaklaşık %7,3’lük kısmında yapılaşmalar yer almakta olup alanı %92,7’lik kısmında yapılaşma bulunmamaktadır. Yapılaşma bulunan alanlara ilişkin olarak kullanımlar ve alan büyüklükleri aşağıda yer alan Tablo 5 üzerinde detaylı şekilde yer almaktadır. Alan içerisinde belediye hizmet alanı, spor alanı ve mezarlık gibi kamusal kullanım için kullanılan bölgeler ile tarımsal ve hayvansal üretim odaklı at çiftliği, tavuk çiftliği ile besi çiftliği gibi yapılar yer almaktadır. Ek olarak güneş enerji santrali ve biyogaz tesisi ile kullanıcıların konaklaması amacıyla yapılmış çiftlik evleri ve işçi konutları bulunduğu tespit edilmiştir. Bununla beraber harabe durumda bulunan yapıların olduğu da gözlemlenmiştir.

Bölge içerisinde belirlenen farklı kullanım kararları ile bölgenin bütüncül olarak değerlendirilerek bölgenin stratejileri doğrultusunda tarım ve hayvancılık faaliyetleri için hem üretimlerin yapıldığı hem de üretilen ürünlerin işlenerek katma değeri yüksek çıktılara dönüştürüldüğü farklı bölgelerin tasarlanması, Yatırım ve gelişme eğilimlerinin planlı olarak yönlendirilmesi,  Bölge bütününde belirlenen kullanım kararlarına ilişkin olarak ortaya çıkabilecek ihtiyaçlara yönelik olarak farklı standartlar ve uygulamaların geliştirilmesi,  Ulaşım akslarının önem derecesine göre irdelenip; otoyol ve karayolu bağlantılarıyla süreklilik arz eden bir ulaşım şeması ve kademelenmenin sağlanarak bölgede erişilebilirliğin güçlendirilmesi,  Bölgenin çalışma kalitesini yükseltecek Kentsel Sosyal ve Teknik Altyapı alanlarının planlanması ile bölge stratejilerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlanması, Dere güzergahları boyunca planlama alanı içerisinde yeşil koridorlar geliştirilerek yeşil alanlarının sürekliliği ve alan içi ulaşım bağlantılarına katkı sağlanması,  Kurum ve kuruluşların proje ve yatırımlarının bulunduğu, saha, hat veya güzergâhların korunması ve altyapı, üstyapı alanlarının büyüklük ve ölçek kapsamında plana aktarılması, Tarımsal üretim süreçlerinde entegre nitelikteki tesislerin organize hale gelmesi, ortak altyapı ve tesis düzenlemeleri ile sağlıklı kentsel altyapı alanlarının oluşturulması ve katma değeri yüksek ürünlerin üretileceği alanların ile birlikte bu alanlara hizmet edecek tesislerin bir arada kurgulanması,  Topografik, su yüzeyi ve jeolojik açıdan önlem alınması gerekli sahaların yapılaşmadan ve yapılaşma etkilerinden uzak tutulup, pasif ve aktif yeşil alanlarla tanımlanarak bütünleştirilmesi, hedeflenmiştir.

 
İzmir'de cayrocopterle havadan denetim!
 
Vahşet... 13 kişiye ait ceset parçaları bulundu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tireli 15 Ağustos 2023 Salı 14:19

Tire ve Ödemiş bölgesi, Türkiye'de kendini ispatlamış, birçok süt üretim firmasının ve kooperatifin bulunduğu bir bölgedir! Bu proje yatırımların bölünmesine neden olacaktır. Bugün Sütaş, Pınar, Tire Süt Koop gibi devler Tire'den hizmet vermektedir. Bugün Tire'ye giderken, Tire'nin bir tabelası dahi yoktur. İzmirde hayvancılıkla ilgili bir sanayi bölgesi yapılacaksa bu Tire olmalıdır.

Yorumu oyla      4      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'de bir ilk... Karşıyaka'dan gıda krizi hamlesi!
Karşıyaka Belediyesi, dünyanın karşı karşıya olduğu gıda krizi ile mücadelede ...
Ön kayıtlar başladı... Bayraklı'da ücretsiz YKS'ye hazırlık kursu!
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi'nde ücretsiz üniversite sınavlarına ...
Bedia Muvahhit, özel gösterimle anıldı
Atatürk’ün arzusu ile 100 yıl önce tiyatro sahnesine ilk kez İzmir’de ...
 
Başkan Soyer'den acil su tasarrufu çağrısı!
Son yıllarda iklim kriziyle birlikte artan kuraklık tehdidi İzmir’in içme ...
ESHOT’tan dijital hamle!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı “Kurumsal ...
38 yıllık gelenek devam ediyor... Alman öğrenciler Torbalı'da
38 yıllık Türk-Alman ilişkilerine önemli katkılar sağlayan Torbalı-Wunsiedel ...
 
Bergama'da Zafer Kupası heyecanı başlıyor!
Bergama Belediye’sinin “Her yaşta her branşta spor” sloganıyla başlattığı ...
Başkan Soyer’den 'Örnekköy' eleştirilerine sert yanıt: Körfez de büyükşehir de kokmuyor!
Örnekköy Kentsel Dönüşüm çalışmasında yaşanan gelişmeler ile ilgili eleştirilere ...
Başkan Tekin ‘hakaret var’ dedi, suskunluğunu bozdu... Torbalı’da soğuk savaş!
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, CHP İlçe Kongresi’nde belediye ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva