HABERLER>POLİTİKA
23 Şubat 2024 Cuma - 21:11

Büyükşehir Adayı Tugay'dan iktidara yaylım ateşi: En kötü CHP'li Belediye, en iyi AK Partiliden daha iyidir!

Partisinin seçim koordinasyon merkezi açılışında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, "Başka şehirlerde o şehirlerin talan edilişine, o şehirlerin ranta kurban edilişine bakınca diyorum ki en kötü Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı en iyi AK Partili'den çok daha iyidir. Bunu hatırlamakta fayda var" dedi.

Büyükşehir Adayı Tugay dan iktidara yaylım ateşi: En kötü CHP li Belediye, en iyi AK Partiliden daha iyidir!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal'ın Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay hükümete sert sözlerle yüklendi.

TUGAY: ÇOK ONURLU BİR MAKAMA ADAY OLDUM
Şov yapmayı hiçbir zaman sevmediğini belirterek sözlerine başlayan Tugay, "Böyle gönül gönüle hep birlikte olduğumuz zaman bizlere güç veriyorsunuz. Günün biraz yorgunluğu var üzerimde. Çünkü gerçekten sabahtan beri epey bir koşturduk. 24 saat böyle buluşmalarla birlikte olarak ayakta kalacağız ve sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz. Bana diyorlar ki sen biraz fazla sakin görünüyorsun. Ben de diyorum ki evet normalde öyleyim. Sakin bir insanım. Ama kararlıyım. Yani birisi gelsin de benim halkımın hakkını yemeye çalışsın bakayım. O sakinlik neye dönüşüyormuş göstereyim onlara. 5 yıldır aranızdayım. Ben hayatım boyunca şov yapmayı çok abartılı gösterilere kaçmayı, çok fazla süslü konuşmalar yapmayı sevmedim. Ben halkın içinden gelen bir insanım. İşin doğrusu bu. Gerçekten çok başarılı bir mesleki kariyerim oldu. Ve Allah nasip etti belediye başkanlığı da oldu ve şimdi de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi çok onurlu bir makama aday oldum" diye konuştu.

BAŞIMI ÖNE EĞECEK HİÇBİR ŞEY OLMAYACAK!
Karşıyaka Belediyesi'ndeki çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini sunan Tugay, "57 yaşımın içindeyim. Cemil aynı insan. Hangi makamda olursam olayım, hangi mevkide olursam olayım. Ben insanların sevgisiyle, insanların saygısıyla birilerinin büyük olduğunu düşündüm hep. Şatafatıyla, süslülüğüyle, makamıyla, mevkisiyle değil. O yüzden gönüllerinizde yer etmek, güvenlerinizi kazanmak saygınızı ve sevginizi kazanmak esas amacım. Ama ne olursa olsun bizi bugün aday gösterdikleri görev bu şehirde yaşayan herkesin ama herkesin hakkını gözetmemiz gereken kimsenin hakkının yenmesine izin vermememiz gereken bir görev. Ve kısa çöpün uzun çöpten alacağı var! Bu 5 sene geçecek. 5 senenin sonunda belki kısmetse tekrar geleceğim böyle önünüzde duracağım ve diyeceğim ki nasıl geçti 5 sene? O gün benim başımı öne eğeceğim hiçbir şey olmayacak emin olun. Bugüne kadar olma hiç olmadı Allah'a çok şükür. Bundan sonra da olmayacak. Beni tanıyanlar çok iyi biliyor. Özellikle belediyede beraber çalıştığımız arkadaşlarım... Onlara hep şunu söyledim; Bu halkın parası. Bu halkın malı mülkü. Biz burada sadece geçici olarak bulunan insanlarız. Ben belediye başkanı olarak halkı temsilen burada görev yapıyorum. Onların adına konuşuyorum. Onların adına bunları size söylüyorum diyordum. Hep sağ olsunlar bana her zaman yardımcı oldular. Karşıyaka Belediyesi'nde çalışan arkadaşlarım onlara yürekten teşekkür ediyorum. Çok minnettarım. Onlar benim kahramanlarım" ifadelerini kullandı.

AKLIMIZDA FİKRİMİZDE BAŞKA BİR ŞEY YOK
Tugay sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü;

"Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan arkadaşlarımızla, kardeşlerimizle rastlaşıyoruz. Şimdiden elini sıkmalarından, bana gösterdikleri sevgiden, bana gösterdikleri o yakınlıktan anlıyorum ki o bağı şimdiden aramızda kurulmuşuz. Karşıyaka Belediyesi çalışanlarıyla bir aile olduk. Kocaman güzel bir aile olduk. İyi günümüzde, kötü günümüzde birbirimizin yanında olduk. Aynı şeyi büyükşehir belediyesinde yaşayacağız. Ve ben çok iyi bir hizmet yapacağımızı biliyorum. İnanıyorum buna. Aklımızda fikrimizde başka bir şey yok. Aklımızda fikrimizle bu şehrin yollarını daha güzel nasıl yaparız? Otobüs seferlerini daha düzenli nasıl yaparız? Körfezini daha temiz nasıl yaparız? Bu şehri daha fazla temiz nasıl yaparız? Kentsel dönüşüm ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, onların hakkını yemeden onları üzecek bir sonuca gitmeden nasıl çözeriz? Trafik sorununu nasıl hallederiz? Bunlar var. Neticede insan iyi bir şey isteyince iyi bir şey gerçekleştirmek üzerine gece gündüz kafa yorup çalışınca hele hele çevresinde temiz düzgün, çalışkan bu ülkeye inanmış, bu ülkenin insanlarına inanmış çalışma arkadaşları varsa başaramayacağı hiçbir şey yoktur."

EN KÖTÜ CHP'Lİ BELEDİYE...
"Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak uzun zamandır İzmir'de belediye başkanlıklarını alıyoruz. Yerel yönetimleri götürüyoruz. Sizlerle birlikte, sizlerle dayanışma içerisinde de çalışıyoruz. Neler yaptığımız az ya da çok belli. Zaman zaman eksikler, zaman zaman hatalar olmuş olabilir. Ama başka şehirlerde o şehirlerin talan edilişine, o şehirlerin ranta kurban edilişine bakınca diyorum ki en kötü Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı en iyi AK Partili'den çok daha iyidir. Bunu, hatırlamakta fayda var.  Biz bu şehrin halkının hakkını korumakta, bu şehrin ağacından, sokak hayvanından aklınıza gelecek her türlü değerinden, onları korumakta bu şehrin teminatıyız bugüne kadar hep böyle olduk. Bundan sonra da böyle olacak. Küçücük çocuklar var aramızda. Onların özgür bir ülkede yaşamasını istiyoruz. Onların haklarını aldıkları eşitlik sağlandığı bir ülkede yaşamalarını istiyoruz. Bu mücadele verilecek. Burada 85 milyon insanın hakkı var. Yalanla, dolanla satın aldığınız medyayla, internetteki on binlerce trole yazdırdığınız yalan yanlış yorumlarla bu milleti kandıramayacaksınız. İzmirliyi hiç kaldıramayacaksınız. Boşuna çabalıyorsunuz. Bu güzel insanları, bu akıllı insanları o yalanlarla asla kandıramayacaksınız! Teklif ettiğiniz o rüşvetlerle asla satın alamayacaksınız! Size söz veriyorum ve yemin ediyorum, bu ülkedeki en uygun su fiyatını, bu ülkedeki en uygun toplu ulaşım fiyatını, bu ülkedeki en uygun ücretli belediye hizmetlerini İzmirliler alacak"

İZMİR ONURLU BİR ŞEHİRDİR
"Bunu İrfan kardeşim gibi bizim davamıza inanmış insanlarla yapacağız. Ve biz kimseyi sen şuralısın sen buralısın, senin dilin şu, senin mezhebin bu, senin rengin bu, sen oradan göçtün, sen buradan geldin diye ayırmayacağız, ayırmadık bugüne kadar. Bunu yapmalarına da izin vermeyeceğiz. Bu ülkede yaşayan herkes, tüm vatandaşlarımız, tüm yurttaşlarımız bizim kardeşimiz, bizim yoldaşımız. Onlara hizmet bizim için kutsal bir görev. Ve o yüzden bütün İzmir'den talep ediyorum ve diliyorum; Lütfen bu zalimlere karşı sandıkta birleşin. Bu zalimleri asla yol vermeyin! Bunlar bu ülkeyi daha fazla talan etmesinler. Şehirlerimizi daha fazla talan etmesinler. Ona buna peşkeş çekmesinler. Ağaçlarımızı kesmesinler. İnsanlarımızın özgürlüklerini kısıtlamasınlar. O konser, bu festival yasaklamasınlar. Gençlerimize bu haksızlıkları yapmasınlar. Kadınlarımıza bu baskıyı yapmasınlar. Hiçbirimiz buna izin vermeyelim. İzmir onurlu bir şehirdir! Onuruyla büyümeye, gelişmeye devam edecek!  Söz veriyorum size! İhtiyaç duyduğumuz ve duyacağımız her şeye sahibiz.  Bu şehirde benim belediye başkanlığımda kalkınma belediyeciliğini devreye sokacağım."

ONURLA VE ŞEREFLE TESLİM EDECEĞİM
"Göreceksiniz işsizliği nasıl azaltıyoruz! Göreceksiniz üretimi nasıl arttırıyoruz! Göreceksiniz ihracatını bile bu şehrin nasıl arttırıyoruz! Nasıl daha fazla markamız olacak, nasıl daha fazla pazarlamada başarılı olacağız... Ve dolayısıyla bu ülkede iş kurmak isteyen, iş yapmak isteyen, bir şey üretmek isteyen herkes yanında bizi görecek, belediye başkanlarını görecek. Çiftçi de bunu görecek. İşçi de bunu görecek, memur da bunu görecek. Ama bugün ülkeye karşı görevini yapmış emekli olmuş, maalesef o üç kuruş maaşa mahkum edilmiş büyüklerimiz de her sıkıntıya girdiklerinde bizi, kendi evlatlarını görecek. Hiçbir emeklimizi yalnız bırakmayacağız. Hiçbirinin sıkıntı çekmesine izin vermeyeceğiz. Namus ve şeref sözü veriyorum sizlere! Ben doktorum. Ben bu ülkede insanların sağlıksız hale nasıl getirdiğini ve hasta edilip de özel hastanelere nasıl gönderilmeye çalışıldığını görüyorum. Sizlerin hasta olmaması için belediyenin bütün imkanlarıyla  ne gerekiyorsa onu yapacağım. Açacağımız sağlık merkezleriyle bu şehrin dört bir yanını donatacağımız sağlık hizmetleriyle evde sağlık hizmetleriyle bundan sonra insanlarımızın özel hastane kapı beklememesi için de üzerime düşeni elimden geleni yapacağım. Yani ben doktorum, ben bu şehri iyileştireceğim. Kendi anneme, kendi babama, beni bugüne kadar yetiştiren öğretmen bugüne kadar koruyup kollayan seven çok değerli birbirlerinin değerli İzmirlilere, büyüklerime, bugün geleceklerinde onlara umut vermek zorunda olduğumuz gençlere olan borcumuz nedeniyle bunları yapacağım. Sadece bunun için yapacağım. Bir gün size eyvallah diyeceğim. Kendinize iyi bakın diyeceğim. Ben görevimi yaptım diyeceğim. Benden sonra gelecek, genç bir arkadaşım o bayrağı onurla ve şerefle teslim edeceğim."

BİZE MUTLAKA ULAŞABİLECEKSİNİZ
"Sizden ricam, büyükşehir belediyesinden ya da Bayraklı Belediyesi'nden her ne istiyorsanız, ne bekliyorsanız, sorununuz, sıkıntınız neyse gidin oradaki arkadaşlarınıza söyleyin not alsınlar ve bize iletsinler. Biz göreve gelene kadar bunları biriktirelim. Göreve geldikten sonra da derhal gereğini yerine getirelim. Ve 5 sene boyunca kapımız, gönlümüz, telefonumuz size açık olacak. Mutlaka ulaşabileceksiniz. Bunun sistemini kuracağım. 4,5 milyon insanın bir tane belediye başkanına canı istediği zaman nasıl ulaştığını göreceksiniz. Ve ihtiyacınız olan her zaman yanınızda olacağım. Bu konuda da bize güvenin. Çünkü biz sizden insanlarız yabancı değiliz. Buralara misafir olarak gelmedik. Sizden bir parçayız. O yüzden sizi içtenlikle, dürüstlükle hizmet edeceğiz. Sizleri çok seviyorum. Sizlere çok büyük saygım var. Lütfen umudunuzu kaybetmeyin. Lütfen mutlu olmayı hayal etmekten vazgeçmeyin. Hiç kimse bir yere gitmesin, bu ülkeyi ve bu şehri hep beraber güzelleştireceğiz, hep beraber kurtaracağız" diye konuştu.

ÖNAL: BİZLERİ İKTİDARA TAŞIYACAĞINIZA İNANIYORUZ
Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, kentsel dönüşümde kamu desteğine dikkat çekerken, "Hizmet yarışını daha ileriye taşımak noktasında çıkmış olduğumuz bu yolda İlçe başkanımızın anlattığı gibi ekonomik çıkmazda AKP'nin yönetiminde bizler CHP'li belediyeler olarak her zaman yoksulun mazlumun yanında oldu. Bundan sonra da yapacağımız tüm hizmetlerimizi daha  ileriye taşıma noktasında irademizi ortaya koyacağız. Bu yola çıkarken Bayraklı'nın ne temel öncelikli sorunu olan kentsel dönüşüm noktasında 5 yılda edindiğim tecrübe ile Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ile bu çalışmaları sürdüreceğiz. Bunu yaparken rakiplerimizden farklı orlak  biz vatandaşımızın sırtına daha fazla yük getirmeyecek, bunu kamu adına yükleyeceğiz. 18'lik uygulamalarını da belediye olarak yükleyeceğiz. Hme planlamayı yapacağız hem uygulamasını beraber bitireceğiz ve tapuları hazır halde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 2 büyük eserin den biri olan Cumhuriyet Halk Partinin evlatlarından biri olarak, sosyal demokrat anlayış ile burada oluşacak artı değeri vatandaşımıza eşit şekilde sunacağımıza söz veriyorum .Bayraklı Belediye seçiminde kendimi, Büyükşehir'de Cemil Başkanımı da sizlere emanet ediyoruz, desteklerinizi, oylarını bekliyoruz.Bizi bir kez daha bizler iktidara taşıyacağınıza inanıyoruz" dedi.

 
Ailesine destek olmak istemişti... 13 yaşındaki Yasin'in acı sonu!
 
İzmir'de tefecilere operasyon!
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Girne cad. 24 Şubat 2024 Cumartesi 20:47

Nikahta keramet vardır diyerek evlilik yapılır genel merkez yöneticileri bu işi bu başkan yapar diyerek atamışlar,çünkü bize Izmır'de gözü kara olarak değişim desteği verdi onun için atama yaptılar ilk beş sene bu işi öğrenir gelecek beş yıl içinde öğrenmiş olarak başarılı belediye başkanı olur mantığı ile atanmıştır,düşünün bakalım Hatay belediye başkanı Savaş atansın mı? Diyerek günlerce cimnastik yaptılar ama Saruhanlı CHP örgütü treni kaçırdı bu iş kervan yolda düzülür mantığı ile hareket edildiği sürece kervan dağılır gider olsun genel başkan ve ekibi koltuklarında olması yeterlidir iktidar olupta yıpransınlar mı?...

Yorumu oyla      4      0  
ahmet 24 Şubat 2024 Cumartesi 11:30

seni karşıyaka belediyesinden iyi bilmeyiz. bak işine

Yorumu oyla      1      0  
Deprem 24 Şubat 2024 Cumartesi 10:31

OY VER DERS VER

Yorumu oyla      1      0  
İzmirli 24 Şubat 2024 Cumartesi 10:22

Bu adam kazara seçilirse ki asla seçilmemesi lazım! Büyükşehir belediyesi çalışanlarının maaşını dahi ödeyemeyez! Büyükşehiri yönetecek akıl ve kabiliyete sahip değil.. chpliyim fakat asla asla oyumu buna vermem!!

Yorumu oyla      2      0  
yaşadığınız yer mi yoksa ideoloji fikir mi 24 Şubat 2024 Cumartesi 10:19

işte kendi ağzı ile gerçekleri anlatam bir söylem. Bu sözün üzerine daha ne eklenebilir ki. Ne demek en kötü chp. Kendi de başkan olduğunda açık açık çalışmayacağını koca bir 5 yılı yata yata geçireceğini belirtiyor. Zaten izmir büyükşehir olmasına rağmen bazı anadolu şehirlerinden bile geri kalmış durumda. Sayın izmir halkı iyi düşünün sizin yaşadığınız yeri ankara da oturan şahıs mı belirleyip böyle çalışmayan bir başkan yollayıp sırf ideoloji uğruna şehirinizi berbat etsin ya da çalışması hizmet üretmesi belli bir adayı ideolojine uymasa da ama şehirini yaşanacak yapacak bir adaya mı oy atmak istersin

Yorumu oyla      1      0  
izmir 24 Şubat 2024 Cumartesi 09:35

projen nerde?.. yine bir tok kelime kalabalığı yapmış ve saçmalamışsınız...

Yorumu oyla      3      0  
İZMİRLİ 24 Şubat 2024 Cumartesi 08:00

ondan mı seni aday yaptılar... bu nasıl bir denklem komidi resmen

Yorumu oyla      9      0  
Murat 24 Şubat 2024 Cumartesi 07:21

Bence tam tersi. Ha bu arada sen chp nin de en kötüsü olduğunu izhar ediyorsun. Es kaza hile hurda seçilmiş olursan İzmir in en büyük felaketini yaşayacağına iddiaya girerim.

Yorumu oyla      12      0  
Rant 24 Şubat 2024 Cumartesi 03:18

Harika bir yaklaşım ,ihale komisyon üyelerini sayayımmı hemen satalım borçları kapatalım kuzgunlar bekliyor

Yorumu oyla      6      0  
erdal 24 Şubat 2024 Cumartesi 02:23

en kötü chp belediyesi ne demektir ya... ne kepazeliktir.. bile bile akpye vereceğiz izmire bu arkadaşla... utandım bu cümlesinden

Yorumu oyla      7      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhur İttifakı adayı Dağ'dan rakiplere: Kemeraltı'ndayım, neredeler?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ile Cumhur İttifakı ...
'3 binin üzerinde derslik protokolü yaptık'
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Sadece 2023 yılının Haziran ayından ...
Büyükşehir adayı Tugay’dan rakibi Dağ’a: Siz ağaç görseniz elinize balta alırsınız!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar ...
 
Yetişkin seçim ofisi açılışında konuştu: Türkiye İttifakı'nı kuracağız
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar ...
'İstanbul ittifakı yine sandıkta kurulacak'
CHP Genel Başkanı Özel, "Partilerin yönetimleri anlaşamamış olabilir, ...
Bakan Işıkhan ‘İzmir 40 yıldır aynı’ dedi ve ekledi: Cumhur İttifakı İzmir’i bir yıldız gibi parlatacak!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın katılımı ...
 
'Ulaşım ve iletişim altyapısı için önemli adımlar atıyoruz'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ülkemizin ulaşım ve ...
CHP’li Bakan’dan Jandarma Komutan Yardımcısı’na tepki: Laik hukuk devletinde suçtur!
İçişleri Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili ...
İmamoğlu: Çiller'e ballı börek bir imar çıkarıldı
Çekmeköy'de konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP’nin ‘sancak gemisi’ bunları neden yaşıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva