HABERLER>POLİTİKA
26 Ocak 2024 Cuma - 11:02

Büyükşehir adayı Dağ’dan muhtarlar buluşmasında mesajlar: İzmir için gecemizi gündüzümüze katacağız

Karabağlar’da görev yapan muhtarlarla bir araya gelen Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Ben 12 yıl boyunca milletvekilliğim döneminde bizde başka bir aşk yok, sadece İzmir dedik ve yine aynı şeyi söylüyoruz. Büyükşehir belediye başkanı olduğumuzda da artık bizde başka hiçbir aşk yok. Sadece İzmir diyeceğiz. Sadece İzmir için çalışacak,  sadece İzmir'i konuşacağız, sadece İzmir'i düşüneceğiz. Ve sadece İzmir için gecemizi gündüzümüze katacağız inşallah” dedi.

Büyükşehir adayı Dağ’dan muhtarlar buluşmasında mesajlar: İzmir için gecemizi gündüzümüze katacağız

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında Karabağlar’daki muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltı sonrası basına açık bölümde açıklamalarda bulunan Dağ, sonrasında ise basına kapalı bölümde muhtarlarla sohbet etti.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİN BAŞLAMASI İLE BİRLİKTE…
Muhtarların önemine vurgu yaparak sözlerine başlayan Dağ, “Devlet yönetiminin vatandaşa direkt temas eden en alt noktasında görev yapan insanlarsınız. Biz sizlerle ilk defa bir araya gelmedik. Bugüne kadar defalarca bir araya geldik. Özellikle cumhurbaşkanı sisteminin başlamasıyla birlikte muhtarlarımızın önceki dönemdeki bize gelen talep ve isteklerini artık daha da azalmaya başladığını, cumhurbaşkanı hükümet sistemiyle beraber, Cumhurbaşkanımızın milletin evinde ağırlaması ile birlikte muhtarların hem gücünü bu anlamda artmaya başladığını, talep ve isteklerini daha sık bir şekilde yerine gelmeye başladığını hep gördük. Ben de bu şiarla özellikle İzmir'imiz bin 300’e yakın muhtarımızın her birinin telefonunu kendi telefonuma kaydettim. Ve muhtarlarımız bizi aradıklarında o anda ulaşamazsa da mutlaka geri dönüş yapmaya çalıştık. Şimdi de 1 Nisan'dan sonra şundan çok net bir şekilde emin olun ki bu evladınız, bu kardeşiniz, büyükşehir belediye başkanı olduğunda bütün muhtarların cep telefonları bizzat benim cep telefonumda olacak ve belki o anda açamayacağım ama mutlaka ya kendim ya arkadaşlarım kendisine geri dönüş yapacak. Mahallenizin sorunlarını ilk elden bu kardeşinize ulaştırma imkanı bulacaksınız” dedi.

BENDEN KAYNAKLI BİR EKSİKLİK DEĞİL
Dağ açıklamasında “Belki beni bu sürede aramayan muhtarlar vardır. Ve onlar da buna şahit olmamış olabilirler. İçinizden çokça şahit olan var bunu biliyorum. Çünkü çoğuyla hep ayrıca görüştük. Ama hiç aramayan da var. Mesela bir tane muhtarımızın ismini telefonumdan seçiyorum… İhsan Alyanak muhtarı… Numaranız bende var, benim numaran sizde var mı? En azından numaram sizde var. Numaramın olmadığı muhtarlarımız da vardır. Kusura bakmayın. Bu benden kaynaklı bir eksikliğin değil” diye konuştu.

NARLIDERE METROSU YİNE BİTMEDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gelen taleplerin yerine getirildiğine vurgu yapan Dağ, “Biz İzmir’de büyüdük. İzmir'in caddelerinde yol yürüdük ve bu şehrin her yerinde bir izimiz, bir eserimiz oldu. Üniversite yıllarımız, meslek hayatımız bu şehirde geçti. Ve bu 4 dönem sizlerin desteğiyle milletvekili olmak şerefi bize nail oldu. Biz o görevi en iyi şekilde ifa etmeye gayret gösterdik. 30 tane ilçemizin her mahallesine neredeyse tamamına ulaşan bir süreç yaşadık. Durmadık. Frensiz yürüdük, sürekli koştuk. Bazen biz gittik, bazen hemşehrilerimiz geldi. Ve bu şehirde bize talep ve istek olarak ne geldiyse elimizden geleni yapmaya gayret ettik. Bu sadece bize oy veren AK Partili veya Milliyetçi Hareket Partili dostlarımızın, hemşehrilerimizin değil bize İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden de, ilçe belediyelerinden de bir talep geldiğinde o talep makul, mantıklı bir çerçevede ise sonuna kadar peşinden koştuk. Bunların en başında hemen yan tarafımızda Yeşillik Caddesidir. Yeşillik Caddesi Konak Tüneli'nden dolayı Karayolları’na geçmişti. Büyükşehir Belediye Başkanımız 2019 Mart'ında  seçildikten sonra bunu büyükşehir ağına alınmasını talep etti. Biz 2019 Haziran'ında bunu onayını Ulaştırma Bakanlığı'ndan çıkardık. Yine Buca Metrosu… Buca Metrosu’nun yatırım programına alınmasını ve bu sayede daha uygun kredi bulunmasını talep edilmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından biz hızlıca Buca metrosunun yatırım programına alınmasının takipçisi olduk. Yine Narlıdere Metrosu bitmedi. Yine bitmedi hala bitmedi... Demek ki içeride kaynak tükendi. Borçlanma talebi oldu büyükşehir belediyesinin. Bizden bir talep oldu ve biz o talebi yerine getirdik. Koku sorunu ciddi anlamda İzmir'in gündemiydi ve koku sorunu gündemdeyken Çiğli 4’üncü fazının harekete geçmesi, yapılması gerekiyordu. Onu söyledi büyükşehir belediyesi. Ve biz 4’üncü fazın harekete geçmesi için İller Bankası'ndan gerekli krediyi çıkarttık. Mezarlıklar meselesi... Şehrimizin en en önemli gündemlerinden birisi. Neredeyse bir yakınımız vefat ettiğinde artık Ödemiş'e, Bergama'ya defnedilir noktada. Bununla ilgili uzun süredir bizzat takip ediyoruz. Ve büyükşehir belediyesi sadece bir yazı yazdı Çevre Şehircilik Bakanlığına... Yazı yazmak değil. Bu işlerde işin peşini bırakmamak gerekir. Takip etmek gerekir. Biz de bu şekilde haberdar olduk o yazıdan. Ve bizzat takip edip Seferihisar'daki Milli Emlak’a bir araziyi mezarlık yapılması noktasında büyükşehir belediyesi tahsisini geçen ay yaptırdık” ifadelerinin kullandı.

1 NİSAN SONRASI HEPİNİZ GÖRECEKSİNİZ
Seçilmesi durumunda samimiyetle hareket edeceklerini belirten Dağ, “Ben 12 yıl boyunca milletvekilliğim döneminde bizde başka bir aşk yok, sadece İzmir dedik ve yine aynı şeyi söylüyoruz. Büyükşehir belediye başkanı olduğumuzda da artık bizde başka hiçbir aşk yok. Sadece İzmir diyeceğiz. Sadece İzmir için çalışacak, sadece İzmir'i konuşacağız, sadece İzmir'i düşüneceğiz. Ve sadece İzmir için gecemizi gündüzümüze katacağız inşallah. 1 Nisan sabahı,Türkü ile Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle bu şehirde yaşayan dört buçuk milyon hemşehrimizi tamamı kazanacak. Tamamı mutlu olacak, tamamı yeni bir güne merhaba demiş olacak. Biz bu şiarla hareket ettik. Ondan sonra da hep 4,5 milyon hemşehrimizde beraber yola devam edeceğiz. 1 Nisan'dan sonra da hepinizle istişare ederek taleplerini dinleyerek ve bize ileteceğiniz talepleri yerine getirme gayreti göstererek belki imkanımız tamamına yetişmeye yetmeyecek. Hem belediye imkanları yetmeyecek, hem kendi zamanımız yetmeyecek. Ama şunu çok net göreceksiniz. Bunun için çalışan samimiyetle mücadele gösteren birileri var, birisi var. Ve onun bir ekibi var. Bu ekip ruhuyla Allah'ın izniyle hareket ettik bugüne kadar. Bundan sonra da aynı noktada hareket edeceğiz” dedi.

 
İzmir'de dev ihale... Yeni Emniyet binasına 7 talipli!
 
Karabağlar Belediyesi’nden ‘ek zam’ açıklaması: İşçileri hiçbir zaman mağdur etmedik!
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Skandal! 26 Ocak 2024 Cuma 21:00

Ahmak mı? İmamoğlu bu kelimeden dolayı 3 yıla yakın hapis cezası aldı. İP'den seni bulurlar, geçmiş olsun.

Yorumu oyla      1      1  
Cahil olduğunun farkında olmamak 26 Ocak 2024 Cuma 20:54

İZBAN'a belediye 1 milyar TL yatırım yapmasaydi o da hizli tren, otogar metro gibi hâlâ daha yapılmamış olurdu. Mal TCDD'nin ama daha doğru düzgün bir sinyal sistemi bile yapamadı. Konak Tüneli ise İzmir'in verdiği verginin yanında çerez parası bile değil. Her haltı da belediye yapacaksa karayollarına, bakanlıklara ne gerek var? Vergiyi belediyeye verelim, her şeyi belediye yapsın .

Yorumu oyla      2      1  
Murat 26 Ocak 2024 Cuma 20:29

Cahiller sürüsü belediyenin yapması gereken bir çok işi hükümet yaptı ama bu ahmaklar anlamazdan geliyor. Mesela konak tüneli olnsa şimdi rezil perişandınız. Bir de İzban var ki tamamına yakını devlet katkısı ile yapılmıştır. Utanın biraz dicem ama nerdeeeeP?

Yorumu oyla      1      3  
gazo 26 Ocak 2024 Cuma 17:59

Dağ İzmirli ile dalga geçme sen ve partini çok iyi biliyoruz 22 yıldır iktidardasınız İzmiri ve İzmirliyi hakir gördünüz hakaret ettiniz şimdimi aşkınız depreşti?İşiniz gücünüz rant ve talan.Sana oy moy YOOOK.

Yorumu oyla      2      1  
Murat DEMİR 26 Ocak 2024 Cuma 17:13

Ulan Hamza biz Gavuruz, sana oy yok. Git müslümanlardan oy iste.

Yorumu oyla      5      2  
Dersimli 26 Ocak 2024 Cuma 16:51

AKP İstanbulu da 25 yıl yönetti sonra kalkıp ne dedi biz bu şehre ihanet ettik. Şimdi sıra izmirde oy verin talanı görün.

Yorumu oyla      10      1  
MURTAZA SORAR 26 Ocak 2024 Cuma 16:28

Sayın DAĞ 25 yıldır iktidarsınız. Kimi kime şikayet ederek vatandaşın karşısına çıkıyorsunuz anlamadım gitti. Mazotu kim 41 lira yaptı, hasta vatandaş neden hasta hanede müşteri muamelesi görüyor, süt veren inekler neden kesildi, neden buğday için Ukrayna'ya muhtacız, eğitim neden ticarileşti, hukuk neden kayıp v.s

Yorumu oyla      8      1  
:) 26 Ocak 2024 Cuma 16:22

Bazı asalaklar diyor ki oy verilmedi ama bunu şunu yaptılar. Arkadaş bir kulak arkası kaldı zaten.. sen daha neyi savunuyorsun makarna patates beyinli. Bak bduy işte bundan sonra seçilirsen izmir için çalışcaz diyor kendiside itiraf ediyor daha önce çalışmadık çaldık diye :)

Yorumu oyla      8      1  
O zaman vergiyi de oy verenden alsın 26 Ocak 2024 Cuma 14:50

Tuna, oya göre mi proje yapılıyor? Benim verdiğim vergiyle kime hava atıyorsunuz? Yapılan işlerin çoğu da YİD. İzmir'in verdiği vergiler nerede? Belediye metrolari YİD mi yapıyor?

Yorumu oyla      6      1  
Birol DOYRANLI 26 Ocak 2024 Cuma 14:47

Bırakın içi boş söylemlerle Milleti kandırmaya çalışmayı. İzmirli sizin içi boş söylemlerinize kanıp size oy değil, zırnık vermez. Madem ki hizmet için bu kadar susamışsınız neden 22 yıllık iktidarınızda devleti iflas ettirip, milletin büyük çoğunluğunu açlığa, yoksulluğa mahkum ettiniz. Eminim ki size oy veren çoğu seçmen bugün bin pişmandır. "GAVUR İZMİR, DİNSİZ İZMİR" söylemleriniz hala kulaklarımızda bunları söyleyenlerin partisine oy verirsek ahiret hayatında bizlere bunun hesabı sorulur ve bu vebali taşımayız.

Yorumu oyla      6      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM'de emekli zammı protestosu!
CHP Grubu, Meclis'te görüşülen emeklilere 49,25 zam yapılmasını da içeren ...
Yılın ilk MGK'sında terörle mücadele vurgusu!
Yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. 3 saat 45 dakika ...
İsveç kararı Resmi Gazete'de yayınlandı
İsveç'in NATO üyeliğine onay veren kanun, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlandı. 
 
CHP'nin İzmir kararında 'DEM Parti' rotasyonu... Gözler ilçe adaylarında!
31 Mart Yerel Seçimleri için süre daralırken CHP’de aday belirleme süreci ...
Büyükşehir adayı Dağ'dan Gaziemir ziyareti
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, bugünkü ...
'İstifa' iddiasına Özlale ve Akşener'den açıklama!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
İYİ Parti'de yeni kriz... 'Ümitleri karıştırdık' iddiası!
Gazeteci Fatih Altaylı, İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
Aday Dağ'dan Balkan mesaisinde mesaj seli: 15 yıllık geçmişim kefaletim!
Kosova Rumeli Kültür Sanat ve Turizm Derneği ziyaretinde konuşan Cumhur ...
Gelecek Partisi'nde toplu istifa!
Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı tüm teşkilat ve 880 üye ile birlikte partiden istifa etti
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva