HABERLER>GÜNCEL
4 Ağustos 2016 Perşembe - 05:25

Büyükada sorgusu: Eski CIA'ci o gece orada mıydı?

15 Temmuz darbe girişiminde eski CIA yöneticilerinden Fuller’ın da rol oynadığı, kendisinin darbe gecesi İstanbul’da olduğu yolundaki iddiaların hükümet tarafından da ciddiye alındığı ve bu iddiaların her yönüyle soruşturulması talimatının verildiği ortaya çıktı.

Büyükada sorgusu: Eski CIA ci o gece orada mıydı?

15 Temmuz darbe girişiminde eski CIA yöneticilerinden Graham Fuller’ın da rol oynadığı, kendisinin darbe gecesi İstanbul’da olduğu yolundaki iddiaların hükümet tarafından da ciddiye alındığı ve bu iddiaların her yönüyle soruşturulması talimatının verildiği ortaya çıktı.

Bu konudaki iddiaların iktidara yakın yayın organlarında ortaya atılmasının ardından AK Parti Milletvekili Orhan Deligöz de Fuller’ın 15 Temmuz gecesi Büyükada’da bir otelde toplantı yaptığını ileri sürmüştü.

Deligöz, Fuller’ın toplantı sonrasında darbenin başarısız olması üzerine Büyükada’dan botla ayrıldığı, darbeci askerlerle buluşarak Dedeağaç’a kaçtığını iddia etmiş, “O sekiz asker kaçtı denilen helikopterin içerisinde Fuller da vardı” demişti.

Bu iddiaların hükümet tarafından büyük bir ciddiyetle ele alındığı öğrenildi. Bu çerçevede atılan ilk adımlardan biri 15 Temmuz günü Büyükada’daki bir otelde Kültür Üniversitesi Küresel Siyasal Eğilimler Merkezi (GPOT) ile Washington’daki tanınmış düşünce kuruluşlarından (think tank) Wilson Center’ın ortaklaşa düzenlediği toplantının büyüteç altına yatırılması oldu.

PROF.AKGÜN İFADE VERDİ
Nitekim söz konusu merkezin direktörü olan Prof. Mensur Akgün, dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ifade vermeye çağırıldı. Prof. Akgün, Emniyet’ten ayrıldıktan sonra yaptığı açıklamada, kendisine toplantının içeriğinin, kimlerin katıldığının ve Graham Fuller’ın katılıp katılmadığının sorulduğunu belirterek, “Graham Fuller ne davetliydi ne de oradaydı. Tamamen İran’la ilgili bir konferans olduğunu anlattım. İran’la nükleer anlaşmanın yıldönümü nedeniyle aylar öncesinden kararlaştırılmış, davetiyeleri gönderilmiş, web sitemizden duyurusunu yaptığımız açık bir toplantıydı. Ayrıca Dışişleri Bakanlığı’nın da bu toplantıdan büyük olasılıkla haberi vardı” dedi. 

Akgün, toplantıyı Wilson Merkezi’yle birlikte düzenlediklerini, bu nedenle merkezin Ortadoğu Programı Direktörü Prof. Henri Barkey’nin ve konuyla ilgili diğer yabancı uzmanların da konferansa konuşmacı olarak katıldıklarını vurguladı. Öte yandan Büyükada’da söz konusu toplantının yapıldığı tarihteki tüm otel, ev ve işyeri güvenlik kamera kayıtlarının polis tarafından incelendiği bildirildi. 

TOPLANTIYA KATILAN HOCA AÇIKTA
Bu arada Büyükada’daki toplantıya eşi Yrd. Doç. Dr. Bayram Sinkaya ile katılan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Pınar Arıkan Sinkaya, AÜ Rektörlüğü tarafından açığa alındı. Darbe girişimi gecesi yapılan toplantıya tesadüf eseri katıldığını söyleyen araştırma görevlisi Pınar Arıkan Sinkaya, “Bu toplantının amacını Prof. Dr. Mensur Akgün hocam açıkladı. Ben o otele tatil amacıyla gittim. Eşim orada konuşma yapacaktı. Ben de tesadüfen toplantıya dinleyici olarak katıldım. Bunun dışında hiçbir amacımız yoktu. Hakkımda neden soruşturma açılıp açığa alındığım konusunu konuşmak istemiyorum” dedi. (Hürriyet)

 
Gündoğdu'da tarihi gün... Kılıçdaroğlu: Bu memleket bizim!
 
'Kaset komplosu'nu da o ekip yapmış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir alevlerle savaştı: 3 ilçede yangın kabusu!
Seferihisar’da 50 hektarda etkili olan yangına İzmir ve çevre illerden ...
İZİAD Başkanı’na ‘FETÖ’den gözaltı!
İzmir İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Resul Seçilmiş, gözaltına alındı.
Darbeci pilot: Meclis'e bombayı bizzat kendim attım!
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Hava ...
 
15 Temmuz gecesi Çiğli Üssü: İşte saniye saniye yaşananlar
Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki FETÖ üyesi askerlerini darbe girişiminin ...
15 Temmuz gecesinden yürek yakan görüntüler!
Darbe girişiminde Ankara'daki Jandarma Genel Komutanlığı önünde darbecilerin ...
İşte kahraman astsubayın darbeci generali vurduğu an!
Astsubay Ömer Halisdemir’in darbeci Semih Terzi’yi vurma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.
 
Zaman'ın o reklamı delil oldu: Dumanlı'ya yakalama kararı!
"Sükutun Çığlığı" adlı reklam video, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ...
Davutoğlu'na cenazede ölüm tehditi!
Eski Başbakan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun bugün katıldığı ...
İzmir'in iki ilçesinde yangın kabusu!
Seferihisar'da otluk alanda belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva