HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Temmuz 2012 Pazartesi - 20:59

Buca Meclisi’nde 'EXPO Gezisi' tartışması

Buca Belediyesi tarafından, EXPO’nun tanıtımı amacıyla gerçekleştirilecek olan yurtdışı gezisi tartışma yarattı. AKP’liler ile CHP’li muhalifler geziye karşı çıktı. “Geçen ay geziyi isteyenler, şimdi karşı çıkıyor” diye Başkan Tatı, kamu kaynaklarını zarara uğratmadıklarını söyledi.

Buca Meclisi’nde  EXPO Gezisi  tartışması

EGEDESONSÖZ - Buca Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Başkan Ercan Tatı’nın katılımı ile gerçekleştirildi. Meclis toplantısında, başkanlık önergesi olarak gündeme gelen ‘EXPO gezisi’ tartışma yarattı. 27 Ağustos- 3 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve Hollanda’nın Harlem kenti ile Lüksemburg, Paris ve Köln şehirlerinin ziyaretlerini de kapsayan geziye AK Partili meclis üyeleri ile CHP’li muhalifler karşı çıktı. Geçtiğimiz ay gündeme gelerek oy çokluğu ile kabul edilen ancak ‘çipli pasaport’ uygulaması nedeniyle, mücbir sebep gösterilerek Bakanlık tarafından ertelenen gezi bu kez tartışmalara neden oldu. Bazı meclis üyeleri, gezinin kamu yararını içermediğini ve belediye kaynaklarının etkin kullanılmadığını gerekçe göstererek gezi programın iptal edilmesini istedi. Belediye Başkanı Ercan Tatı ise gezi önergesinin geçtiğimiz ay kabul edildiğini ve bu karara dayanarak çalışma başlattıklarını savundu.
 
GEZİ TARTIŞMASI YAŞANDI
Önerge hakkında söz alan muhalif meclis üyesi Lokman Fazla “Kamu kaynakları doğru kullanılmıyor. Kişi başı bin 750 liraya mal olacak maliyet, yoksullara ya da yatırımlara harcanabilirdi” dedi. Belediye Başkanı Ercan Tatı “Bu önergeyi, geçtiğimiz ay bu meclis kabul etti. Mücbir sebep oluştuğu için tarih değişti. Biz, meclis kararına uyarak çalışma yürüttük. Gezinin elbette bir maliyeti olacak ancak kamu kaynaklarının kötü kullanıldığı doğru değil. Oylama sonunda ret kararı çıkarsa mahkemeye gideriz ve haklı- haksız ortaya çıkar. Geçen ay ki toplantıda bu geziyi isteyenler sizlerdiniz” dedi. İsim okunarak yapılan oylama sonunda 13 ret ve 13 kabul oyu çıktı. Başkan Tatı’nın da kabul oyu kullanması ile gezi programı resmiyet kazandı. Geçtiğimiz ay yapılan toplantıda gezi ile ilgili kabul oyu veren Rıza Zayıfoğlu’nun, bu kez ret oyu kullanması da dikkat çekti.



ZAYIFOĞLU DA İSTİFA ETTİ

Öte yandan; CHP Buca bir istifa ile daha sarsıldı. Eski İl Yöneticisi Azad Fazla ve meclis üyesi Adnan Öztekin’in ardından, muhalif meclis üyelerinden Rıza Zayıfoğlu da partiden istifa ettiğini açıkladı. Zayıfoğlu “29 yıldır hizmet verdiğim partimden, daha sonra açıklayacağım gerekçeler nedeniyle istifa ediyorum. Bağımsız meclis üyesi olarak görev yapacağım” dedi. Meclis toplantısında ayrıca, belediyenin Özel Proje Alanı olarak belirlediği alanın yeşil alan olduğu ve bölgenin imara açılmasının yanlış olduğu konusu da tartışıldı. Alanın, Özel Proje Alanı olarak belirlenmesi yönündeki temenni kararını içeren madde oy çokluğu ile kabul edildi.

 

ALİ ENGİN: "GELECEĞE BAKALIM"

Belediye Meclisi öncesi yapılan grup toplantısına sürpriz bir şekilde İl Başkanı Ali Engin de katıldı. Muhalif meclis üyelerini ve Başkan Tatı'yı dinleyen Engin, Buca'da yaşanan sorunlara çözüm getirmeye çalıştı. Muhalif meclis üyeleri, İl Başkanı Engin'e, İlçe Başkanı Bektaş Gül'ü ve belediye faaliyetlerini şikayet etti. Engin'in "Herşey geçmişte kaldı. Yasal olmayan bir uygulama olursa sorumlular yargılanabilir, parti o kişiyi yeniden görevlendirmeyebilir. Önemli olan bundan sonrasına bakmak. Gelin, yerel seçimler öncesi, sorunları birlikte çözelim. Kacga etmenin kimseye faydası yok. Kaybeden biz oluruz" dediği öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUCALI 3 Temmuz 2012 Salı 15:55

BUCA BELEDİYE BAŞKANI ERCAN TATI NIN,BUCA BELEDİYESİ MECLİS ÜYELERİNİN VE BUCA BELEDİYESİ BÜROKRATLARININ EXPO İLE İLGİLİ NE GİBİ KULİS FAALİYETLERİNİ YÜRÜTECEKLERİNİ,GİDECEKLERİ DÖRT ÜLKEDE HANGİ EXPO DELEGASYONUYLA GÖRÜŞECEKLERİNİ MERAK EDİYORUM..BİLGİ VERİRLERSE SEVİNİRİM.

Yorumu oyla      17      6  
BUCALI 3 Temmuz 2012 Salı 15:49

EY BUCA BELEDİYE BAŞKANI ERCAN TATI VE GEZİYE KATILACAK MECLİS ÜYELERİ ÖNCE BUCA GÖLETTE ÇALIŞAN İŞÇİLERİN 12 AYDIR ALAMADIKLARI MAAŞLARINI ÖDEYİN, EMEKLİ OLAN İŞÇİLERİN KIDEM TAZMİNATLARINI ÖDEYİN SONRA ADAM BAŞI 1.750 EURO YA MAAL OLACAK GEZİYE GİDİN.

Yorumu oyla      18      6  
isimsiz 46 3 Temmuz 2012 Salı 11:51

ATATÜRK ' ün partisini Buca ' da rezil eden ,hisseli harikalar kumpanyasına çevirip komik duruma düşüren bu kemiksiz ve kamuya AYKIRI siyasetçilere dur diyecek ÜST DÜZEY BİR PARTİ YETKİLİSİ ARANIYOR.Özellikle şu istifa eden muhteremle tatı ' nın hikayesi çok garip..Seçim öncesi yola birlikte çıktılar , seçimlerden hemen sonra kanlı bıçaklı oldular , bir baktık ki yine elele kol kola ,şimdi yine karşı karşıya..Siz Bucalı chp lilerle maytap mı geçiyorsunuz sayın siyaset fukaraları? Yazıklar olsun.

Yorumu oyla      20      6  
Serdar BUCALI 3 Temmuz 2012 Salı 09:33

EXPO Tanıtımı elbette çok önemli ve bu işler temas ile olur ancak.Mutlaka her ülke temsilcileri ziyaret edilmeli,ülkemize ,İzmir'e davet edilerek en iyi şekilde tanıtım yapılmalıdır.Bunlar mutlaka yapılmalıdır.ANCAAAK bu tanıtımı yapacak kişiler öncelikle çok iyi ingilizce bilen,bölgesini iyi tanıyan ve tanıtma yeteneği olan kişilerden seçilmelidir.Aksi halde eş ve dostu gezdirmekten öteye geçmez bu seyahat.Ayrıca bunu yaptıran ve yapan da haram yemiş sayılır.Bu işin siyaseti,eşi,dostu olmaz.

Yorumu oyla      19      7  
DEMOKRAT 3 Temmuz 2012 Salı 08:55

Gelde Şimdi Tav Olma! EXPO"ya Gidilsin Diye Binbirtürlü Bahaneler Uydurmuşsunuz.Kaçınızın Yabancı Dili Var.EXPO da Sizlere Verilmiş Bir Görevin de Olduğunu Hiç Zannetmiyorum.Zaten Görevli Ekibin Listesinde de Yoksunuz.Orada Belediyenin Kasasından Gezip Tozmaktan Başka Bir İş Yapmayacağınızı Herkez Tahmin Edebiliyor.Neyi Tanıtacaksınız.Aklıma Sadece Kaynaklardaki Uyduruk Organik Tarım Hikayesi Geliyor,Sanırım Bahaneniz O Olacaktır.Kendi Cebinizden Gidin Deseler,Hiç Biriniz Adım Atmazsınız!

Yorumu oyla      22      7  
Aslı 3 Temmuz 2012 Salı 01:09

Sn.Zayıfoğlu nun neden istifa ettiği bugüne kadar neler oturması ortada,gerçek CHP liler şimdi daha net görünüyor.Bunların niyeti bir an önce AKP ye geçmek.Bence tüm muhalifler istifa etsin.Meclis daha rahat çaılışır.

Yorumu oyla      15      10  
bucalı 3 Temmuz 2012 Salı 00:31

lüfen eefendim sayam ben vadantaşın gönlündeki meclis üyesi ben tanıyom halkın adamı orhan yılmaz yetmezmi:)

Yorumu oyla      13      11  
bucalılar 2 Temmuz 2012 Pazartesi 21:35

chp ve akp nin içerisinde bucayı ve halkı düşünerek kaç tane meclis üyesi var acaba mevcut meclis üyeleri öncelikle bucayı mı yoksa kendilerinimi düşünüyor onun için böyle başkana böyle meclis üyeleri çok bile

Yorumu oyla      19      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Durak: Siyasi kararlar almıyoruz
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak belediyenin siyesi kararlar almadığını ...
Liman zirvesi: Kocaoğlu ile Demirtaş ne konuştu?
Kurvaziyer Limanı’nın projesindeki AVM tartışmalarının gölgesinde iki ...
Aliağa'da kabotaj coşkusu bir başka
1960’lı yıllarda bir balıkçı kasabasıyken, 2 binli yıllarda liman, iskele ...
 
Narlıdere'de '33 can' için yürüyüş
2 Temmuz 1993 yılında Sivas katliamının unutulmadığını unutulmayacağını ...
TOKİ'nin Mavişehir planı: Cami de var hastane de...
Emlak GYO tarafından hazırlanan Mavişehir Planı askıya çıktı. Plana göre ...
Narlıdere de atık yağ protokolünü imzaladı
Narlıdere Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının “Bitkisel Atık Yağların ...
 
Selçuklu gençler antik yolculuğa çıktı
Efes Antik Liman Canlandırma Projesi kapsamında yapılan Roma Dönemi’ne ...
Aliağa'da kazan dostluk oldu
Aliağa Masterler Derneği’nin Aliağa Spor Kulübünün desteğiyle düzenlediği ...
Bornova'da yamaşak için 'engel' yok
Bornova Belediyesi ise 1.5 milyon liralık yatırımla ilçede engellilerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva