HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Nisan 2015 Perşembe - 19:00

Buca’dan Adıyaman’a kardeşlik köprüsü

Buca Belediyesi tarafından Adıyaman’ın Kesmetepe Beldesi’ne yaptırılan park düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

Buca’dan Adıyaman’a kardeşlik köprüsü

İZMİR - Buca Belediyesi’nin “Kardeş Belediye Projesi” kapsamında Adıyaman’ın Kesmetepe İlçesi’nde yapımını tamamladığı park düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Parkın açılış kurdelesini, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Adıyaman İl Başkanı Neşet Tarhan ve Kesmetepe Belediye Başkanı Vakkas Acar ile Kesmetepeli çocuklar birlikte kesti. Törende ayrıca, Buca Belediyesi tarafından bir adet hizmet aracı da Kestepe Belediyesi’ne tahsis edildi.


 
Cumhuriyet Halk Partisi’nin il ve ilçe belediyeler arası dayanışma ve yardımlaşmayı arttırmak adına hayata geçirdiği ‘Kardeş Belediyeler Projesi’ kapsamında Buca Belediyesi, Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Kesmetepe Beldesi’ne, 2 bin metre kare park kazandırdı. İçerisinde yaya yolu, yeşil alanlar, oturma bankları ve çocuk oyun alanları bulunan parkın açılış töreninde ayrıca Buca Belediyesi tarafından Kesmetepe Belediyesi’ne belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet hizmet aracı da hediye edildi.
 
AĞBABA VE PİRİŞTİNA’YA TEŞEKKÜR
Açılış töreninde konuşan Kesmetepe Belde Belediye Başkanı Vakkas Acar, ilk olarak kardeş belediyecilik projesini gerçekleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya ve ardından Kesmetepe Beldesi’ne bir adet hizmet aracı, 2 bin metre park alanı kazandıran ve 4 caddeye 10 bin metrekarelik kilitli taş yaptıran Buca Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti. “Kardeş Belediyeler Projesi”nin önemine değinen Acar, ”Cumhuriyet Halk Partisi’nin dayanışma, birlik ve beraberlik ilkesinin bir sonucu olarak en batıdaki ve en doğudaki halklarımızı kaynaştırma ve yardımlaşma duygusunu yaşamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Belediyecilikte yaptığımız bu örnek takdire şayan atılımların sonucu olarak 7 Haziran’da halkın iktidarı ile sonuçlanacaktır. CHP olarak yerel yönetimlerin güçlendirilerek adil, demokratik bir Türkiye’nin yeniden inşaa edileceği düşüncesindeyiz. Ülkemiz içinden geçtiği siyasal, ekonomik ve sosyal bunalımların ancak CHP iktidarı ile aşılacağı fikri geniş halk kitleleri tarafından çokça dillendirilmeye başladığını görüyoruz. Ben şimdiden 7 Haziran’ın Başbakanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adıyaman’dan ilan ediyorum” dedi.
 


 “BİZİM KARDEŞLİĞİMİZ SÖZDE DEĞİL ÖZDEDİR”
Tüm ülkede sözde kardeşlik adına adımlar atıldığını söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Bizim kardeşliğimiz sözde değil özdedir” dedi. Projeye olan inançlarını ve hayata geçirmek noktasındaki samimiyetlerini açılışı yapılan park ile gösterdiklerini vurgulayan Başkan Piriştina bu projenin mimarı CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya teşekkür etti.
 
Piriştina şunları söyledi; “Bu proje ilk somut meyvelerini vermeye başladı. Daha çok meyve verecek o zaman kıymeti daha da çok anlaşılacak kardeş olmanın, dayanışmanın, birlik olmanın anlamı yerelde atılan bu adımlarla göreceğiz hep birlikte neler doğuracak. Bu proje bizi iktidara götürecek daha sonra bugün yönettiğimiz ilçeler, beldeler, kentler bizi bu ülkeyi yönetmeye attığımız ilk adımlar olacak. İlk Kesmetepe’ye geldiğimiz buranın suyunu içtiğimiz gün bu projeyi dillendirmeye başladık. Buca’ya döndüğümde partili arkadaşlarımla örgütümle kadın kollarım, gençlik kollarımla ve vatandaşlarla Adıyamanlı olsun ya da olmasın ben bir köyden geliyorum dedim, orda bir manzara ile karşılaştım dedim, sanki Buca’da gibiydik bize sarıldılar sofralarını açtılar evlerini açtılar dedim. Onların istediği parklar bahçeler yollar değildi bize sadece arada uğrayın hal hatır sorun bizi unutmayın talebi geldi. Aslında onların beklentileri yollar değildi. Ama oradan bana dediler ki mütevazi olabilir onlar büyük taleplerle gelmemiş olabilirler ama orda gördüğünüz bir eksiklik varsa genel merkezinde böyle bir projesi varsa ne gerekiyorsa yapın biz buca halkı olarak arkanızdayız dediler. Bugün gördüğünüz eserleri de onlarında tam desteği olarak yapmak bizlere nasip oldu. Bu projede Kesmetepemizde ki bugün gördüğünüz her şeyde Buca’nın, Bucalıların koyduğu katkı, kucak dolusu sevgisi ve emeği vardı. Onlara ve Bucalı hemşerilerimize de sizin adınıza teşekkür ediyorum. Bu bir ekip işi idi bu işte herkesin emeği vardı. Ancak Kesmetepelilerin şunu bilmesini isterim ki, gerçekten şanslısınız sizi seven yaşadığı yere bağlı ülkesine bayrağına bağlı, bu topraklara olan borcunu hiç yorulmadan ödeyen yürekli bir belediye başkanınız var. Kendisini buraya adamış kendisini bu topraklara adamış ve eminim hizmetleri artarak devam ettirecek bizde onun bu hizmet yarışında bu onurlu mücadelesinde elimizden gelen kardeş belediyesi olarak kardeşi olarak ve fahri bir Kesmetepeli olarak tüm katkılarımı koymaya çalışacağım. Böylesi güzel bir havada böylesi güzel insanlarla partimizin genel başkan yardımcıları, İl başkanları, milletvekili adaylarımız onlarla olmaktan son derece mutluyum iyi ki varsınız, yolunuz açık olsun.”
 


‘‘PİRİŞTİNA KESMETEPE’NİN KARDEŞTEN ÖTE YOLDAŞI OLMUŞ’’
Projenin mimarı CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Biz Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile bir proje gerçekleştirdik imkanı geniş olan belediyelerle imkanı kısıtlı olan belediyeleri kardeş yaptık. Projeye Ağustos ayında başladık Buca Belediyemizi de Kesmetepe ile kardeş yaptık. Sevgili başkanımız Levent Piriştina’ya, Eylül Ayı içerisinde böyle bir projemizin olduğunu mümkün olursa projemizde küçük belediyelerimizi değil de büyük belediyelerimizin ayağına gitmesi gerektiğini söyledik. Oda büyük bir memnuniyetle kabul etti. 13 Ekim’de işsizlikten sorumlu başkanımız Sayın Murat Karayalçın, Sayın Neşet Taran, Sayın Başkanımız Levent Piriştina, Odunpazarı Belediye Başkanımız Sayın Kazım Kurt, Nilifer Belediye Başkan yardımcılarımızla iki gün program yaptık. Belediye Başkanı Vakkas beyle projeye baktılar. Biz programımıza devam ettik. Onlar sağ olsunlar projeyi yaptık diye geldiler. Doğru mu söylüyorlar, eksik mi söylüyorlar, tabi o anda anlayamadık. Ama sonra gördük ki sağ olsun Levent Piriştina, bütün samimiyetliğiyle, bütün içtenliğiyle Kesmetepe’nin kardeşi değil başkanın söylediği gibi ecdadı olmuş, onların yoldaşı olmuş. Ben huzurunuzda Levent Piriştina’ya çok içten teşekkür ediyorum.” Dedi.
 
Konuşmaların ardından parkın açılışını, protokol üyeleri ile Kesmetepeli çocuklar birlikte yaptı. Açılışın ardından parkta gönüllerince eğlenen çocukların sevinci ise gözlerinden okunuyordu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Veli 1 Mayıs 2015 Cuma 09:15

Bucada trafik Felç ,arabaları satıp.at ,Eşek alacağız.böyle doğal ortam sağladığı için başakanımıza teşekkür ederiz

Yorumu oyla      14      5  
sezai 30 Nisan 2015 Perşembe 22:08

Bravo başkan... Helal olsun sana...

Yorumu oyla      13      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Vali Toprak’tan ‘Bilal Erdoğan zirvesi' açıklaması
Kaya Termal Otel'de düzenlenen ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı ...
Büyükşehir’de ‘yüzen’ ihale: Biri gitti, ikisi elde kaldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ömrünü doldurduğu gerekçesiyle satışa ...
Dünya mirası Bergama Dubai yolcusu
Bergama’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesinin ardından yurt içi ...
 
Torbalı'da 70 yıllık palmiyelere yeni yaşam alanı
Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid Han tarafından 1887 yılında yaptırılan ...
Tarihi cami palmiyelerini müftülükle paylaştı!
Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid Han tarafından 1887 yılında yaptırılan ...
Konak üstünü örtüyor Hatay pazarına kavuşuyor!
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın Hatay semtinde yer alan kapalı pazaryerinin ...
 
Karşıyaka Belediyesi’nde sendika müjdesi
İş güvencesini sağlamak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, ...
Başkan Özkan’dan Bornova’ya büyük övgü
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile Altınordu Başkanı Seyit Mehmet ...
Başkan Arslan öğrencilere yerel yönetimi anlattı
Çiğli’de faaliyet gösteren Çakabey Koleji 4. Sınıf öğrencileri, sosyal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva