HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Temmuz 2021 Cuma - 16:24

Buca'da gündem 'cezaevi'… Başkan Kılıç'tan 'hizmet' vurgusu

İzmir'in en kalakabalık nüfusuna sahip olan Buca'da kaldırılması kesinleşen Buca Cezaevi ile ilgili konuşan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, " Cezaevi şunu gösterdi, hizmetin siyaseti olmaz. Buca için bir gayda oluşacaksa bütün siyasi partiler bu işi sahiplenecek ve bu şekilde her işi bitirilebilir. Bizim için as olan cezaevini arkasındaki yolun açılması. Burası Bucalılar için çok önemli" diye konuştu.

Buca da gündem  cezaevi … Başkan Kılıç tan  hizmet  vurgusu

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis Oturumu gerçekleştirildi. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya,  Buca Belediyesi Meclis Toplantı Salonu ev sahipliği yaptı.

SİYASİ PARTİ OLMAKSIZIN TÜM MİLLETVEKİLLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Mustafa İnce, "Buca cezaevinin kaldırılması için çalışan partimizin milletvekillerine, sizlere ve parti ayrımı olmaksızın tüm milletvekillilere teşekkür ederim. Hizmetin partisi olmaz" diye konuştu.

BUCAMIZA HAYIRLI GELECEĞİNİ BİLİYORUZ
Konuyla ilgili söz alarak konuşan Başkan Kılıç, "Cezaevi şunu gösterdi, hizmetin siyaseti olmaz. Buca için bir gayda oluşacaksa bütün siyasi partiler bu işi sahiplenecek ve bu şekilde her işi bitirilebilir. Bizim için as olan cezaevini arkasındaki yolun açılması. Burası Bucalılar için çok önemli. Buca'nın dışarıda anılırken ceza evi ile anılması, 21'nci yüzyılda E Tipi cezaevinin bulunmasını hem de kentimizde bulunmasının ne kadar elzem olduğunu biliyorduk. Burada siyasi parti ayırmaksızın bütün partiler çaba verdi. Bunun artısını eksisini bizler yaşayıp göreceğiz. İnşallah olumlu sonuçlanıp olumlu biter. Bucamıza hayırlı geleceğini biliyoruz" dedi.

BU TÜR KATLİAMLARIN BİR DAHA OLMAMASINI DİLİYORUZ
Meclisin açılışında konuşan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "Bundan 28 yıl önce Sivas'ta tarihin gördüğü en aşağılık katliamlardan bir tanesi yapıldı. Burada şehit düşen 33 aydınımız 2 otel çalışanımıza Allahtan rahmet diliyorum, ışıklar içinde uyusunlar. Katliamdan sonrasını incelemek lazım… Yapılan yargılama, zaman aşımları, affedilenler… Gerçekten böylesi bir ülkede, böylesi bir durum karşısında yaşananlar hepimizi üzüyor ve beklediğimiz adaletin tecelli etmesi konusunda yaralıyor. Bunun dışında yıllardır talep ettiğimiz otelin bir utanç müzesi haline getirilmesi talebini tekrarlıyoruz. İnşallah bu ülkede bir daha bu tür katliamlar olmamasını diliyoruz" dedi.

BAZI ÖNERGELER SON DAKİKA GELİYOR
Başkanlıktan gelen önergelerin görüşülmesi sırasında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, "Geçtiğimiz mecliste de gündeme getirdik. Başkanlıktan gelen önergeler son dakika geliyor. 4-5 tane geliyor bu konuda biraz daha hassasiyetli olunmalı. Sanki özel maddeler geliyor bu tarz. Geçen sefer de 7 milyonluk borçlanma yetkisi istendi" dedi.

BUNDAN SONRA DAHA DİKKATLİ OLACAĞIZ
Gündoğdu'nun ardından söz alan Başkan Erhan Kılıç ise, "Bazen acil durumlar gelebiliyor. Örneğin gelen 1'nolu önerge İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu kanal suyu ile ilgili bir önerge bunun hızlı geçmesi lazım. Tartışılması ihtimal konular hakkında bundan sonra daha dikkatli olunması yönünde dikkatli olacağız" diye konuştu.

BUCA'DA 'KIRSAL MAHALLE' ÇIKMAZI
1 Nisan 2014'te Büyükşehir statüsündeki 30 ile bağlı 16 bin 220 köy, mahalle yapılırken, 16 Ekim 2020'de, 7254 Sayısı Torba Yasa ile Büyükşehir kanununda yapılan düzenlemeyle, mahalleye dönüşen köy ve beldelerin, başvuruda bulunmaları, ilçe ve Büyükşehir meclislerinde taleplerinin kabul edilmesi halinde, köy yerine "kırsal mahalle" statüsüne geçme imkanı tanınmıştı. Alınan karar sonrası ise İzmir'de birçok mahalle yeniden kırsal mahalle olmak için başvuruda bulunurken, Buca'da da 4 Mart tarihinde sekiz mahalle 'kırsal mahalle' statüsü için Buca Belediyesi'ne başvuru yapmıştı.

Bu çerçevede gerçekleştirilen;  29 Ekim, Belenbaşı, Doğancılar, Karacaağaç, Kırklar, Kaynaklar, Yıldızlar ve Zafer Mahallelerinin kırsal mahalle olması talebi ise bir türlü sonuçlanamadı. Mart ayı olağan meclis oturumunda gündeme getirilen konu ile ilgili, geçtiğimiz ay CHP'li Meclis Üyeleri Temmuz ayını işaret ederken, 8 mahalle Temmuz ayı olağan Meclis oturumunda da eli boş döndü.

Haziran ayı oturumu sonrası görüşülen ilgili gündem maddesi ile ilgili Meclis'ten sonra görüşmelerini gerçekleştiren komisyon üyeleri ilgili madde ile ilgili sonuç alamadı. Komisyon üyeleri, Temmuz ayı olağan Meclis oturumuna getirilen ilgili gündem maddesinin gündemde tutulmasını önerdi. İlgili gündem maddesi İmar ve Bayındırlı, Esnaf, Tarım, Plan Bütçe ve Hukuk komisyonuna sevk edildi. 

 
Elmalı davasında kritik rapor yayınlandı
 
Foça'da dehşet... Tek darbede cinayet!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da mikrofon komedyenlerde
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen; şehre rengini, ruhunu ve neşesini ...
Başkan Soyer’den Marble İzmir’e tam destek!
Dünya doğal taş sektörünün en önemli fuarlarından biri olan 26. Marble ...
Altınyol’da sel baskınlarını önleyecek çalışma
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2 Şubat’taki sel felaketinde sular altında ...
 
Torbalı Belediyesi öğrencilere rehber olacak
Türkiye’de bir milyonu aşkın öğrencinin girdiği LGS sonuçlarının açıklanmasının ...
Kütahya Porselen'den Bornova'da büyük yatırım
Porselen sektörünün öncü markalarından Kütahya Porselen, İzmir’in en büyük ...
Karabağlar'da Madımak karanfillerle anıldı
Sivas Madımak Oteli’nde 28 yıl önce diri diri yakılan aydınlar, Karabağlar ...
 
Başkan Engin, İl Yönetimi ile zirve ve iki yıl raporu
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve Narlıdere Belediye Meclis Üyeleri, ...
Büyükşehir Hasret Gültekin müzikaline ev sahipliği yapıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sivas'ta katledilen ozan Hasret Gültekin’i ...
Buca Belediyesi'nden personele rekor promosyon
Buca Belediyesi, maaş ödemesi yapacak banka ile promosyon anlaşmasını, ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva