HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ocak 2023 Perşembe - 20:07

Buca'da Forbes Köşkü gündemi... 170 milyonluk borçlanmaya onay!

Buca Belediyesi 2023 yılı Ocak ayının ilk meclis oturumu yapıldı. Meclise Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç başkanlık yaptı. Mecliste, Buca'da bulunan Forbes Köşkü gündeme geldi. Ayrıca, Başkan Kılıç, 170 milyonluk kredi kullanımı için meclisten yetki istedi.

Buca da Forbes Köşkü gündemi... 170 milyonluk borçlanmaya onay!

EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi 2023 yılı ilk meclisi gerçekleştirildi. Meclisi Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç yönetti.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in TBMM'ye taşıdığı Buca Forbes Köşkü, Buca Belediyesi Meclis gündeme geldi. Gündemde köşke dair korunup, bakımının yapılması ve kamu hizmetlerinde kullanılabilmesi için kiralanmasını öngören önerge tartışıldı.

GÜNDOĞDU: BİR AY DAHA GÜNDEMDE KALSIN
AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, önergenin gündemde kalmasını isteyerek, "Kiralama üzerine protokol istiyorsunuz, biz Bakanlık nezdinde gerekli girişimleri yaptığımız için gündemde kalmasını talep ediyoruz. Bakanlık düzeyinden netice alalım, yüklü meblağ gerekiyor. Belediyemiz bu yükün altından kalkamaz" ifadelerini kullandı.

KILIÇ: O ZAMAN KİRALAMA YAPAMAYIZ
Gündoğdu'ya karşılık olarak Başkan Kılıç, "O zaman kiralama yapamayız, 1 ay bekler. Şimdi her şey hazır. Kentimizin çok önemli değerlerinden biri, korunması ve gelecek nesillere miras olarak aktarılması gerektiğini düşünüyorum. Hizmetin siyaseti olmaz. Kültür Bakanlığı ciddi hibeler veriyor, bu konuda birlikte çalışırsak Forbes Köşkü'nü ilçemize kazandırmış oluruz" dedi. İlgili önerge hukuk, plan bütçe, kültür, kent tarihi komisyonlarına sevk edildi.

170 MİLYONLUK KREDİ KULLANIM TALEBİ
Başkan Kılıç, 170 milyonluk kredi kullanımı için meclisten yetki istedi. AK Parti'den gelen itirazlar üzerine Kılıç, "Bankalardan alamıyoruz krediyi, neden vermiyorlar bilmiyoruz. Buca Belediyesi'nin borcu 2023 yılı bütçesinin belki de 7'de 1... Biz geldiğimizde bütçemizin 2 katı borcumuz vardı, şu an 7'de 1'i. Biz bu parayı alacağız, asfalt şantiyesine kullanacağız, EYT'liler geliyor, oraya da gidecek. Eğer çekebilirsek! Seçim sürecinde bankaların böyle bir sürece girmesi çok zor, keşke çekebilsek krediyi. Her yıl istiyoruz, deniyoruz, bir daha deneyeceğiz" dedi.

‘PROJE VARSA ANLATIN İKNA OLALIM’
Kılıç’ın sözleri üzerine AK Partili Gündoğdu, "Buca'mıza hizmet edebileceğimiz, projeleriniz varsa anlatın ikna olalım" ifadelerine ilişkin konuşan Başkan Kılıç, "Biz başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Kadın sığınma evimizi yaptık, asfalt şantiyesi, parke taşı üretim tesisi yaptık. Şantiyelerimiz dağınıktı Buca'ya yakışmıyordu, Buca'ya yakışır büyük bir şantiye yapıyoruz, 30'a yakın otopark hizmeti açtık. Mali disiplini sağladık. Çöp toplama hizmetini belediyemize kazandırdık. Geçen yıl 83 araçlık alım kararı geçirmiştik meclisten, bunun bir kısmını aldık. İzmir'in en büyük bütçelerinden birini yapıyoruz. 2 tane yüzme havuzu projemiz var, bir kongre salonu yoktu Buca'da içinde tiyatro salonu, piyana asansörünün bile olduğu salonumuz bu yıl bitecek. 3 tane tematik parkımız var, parklarımızın büyük çoğunluğunu yeniden yaptık, altyapısı ve elektrik bağlantılarıyla. Cezaevi kalktı, yol açılıyor, hizmette siyaset olmaz diyerek ilçemize katkı sağlayan milletvekillerimiz Tuncay Özkan, Hamza Dağ, Mahmut Atilla Kaya, meclis üyelerimiz, ilçe başkanlarımıza teşekkür ederim. Bunlardan vatandaş faydalanacak. Yol açılacak. Buca'nın en büyük sorunu asfalt, yollarımız çok eski, serme asfalt yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı

Yaşanan tartışmaların AK Parti grubunun ret oyu verdiği önerge, oy çokluğu ile kabul edildi.

 
Yangın çıkan ev küle döndü!
 
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Öğrenci 6 Ocak 2023 Cuma 09:23

O parayı oraya vereceğinize yollara asfalt atsanız. Natonun önündeki yaya yolunu yapsanız, Daha önemli şeylere harcasanız iyi değil mi?

Yorumu oyla      3      3  
Vahdettin Sisman 6 Ocak 2023 Cuma 08:50

Çok Yazık Levent piristinaya sövüyordu buca, ondan beter hale getirdi bu beyefendi. Belediyeyi kartci ve bankamatikcilerle, doğrudan temincilerle doldurdu. Hic bir hizmet yapmadi. Bu adami belediye baskani yapanlar Kadar o mecliste meclis uyesi olanlar da sucludur. Yurt disi gezileri ile sahsi cikarlarini kopardiklari icin susan dilsiz seytanlar Rezil ettiniz bu partiyi.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’da tansiyon yükseldi… 104 milyonluk krediye oy çokluğu!
Bayraklı Belediyesi Meclisi’nde 104 milyonluk borçlanma talebi tansiyonun ...
Karabağlar'da oy çokluğu ile geçti... KARBEL'e 45 milyonluk sermaye aktarımı!
Karabağlar Belediyesi'nin iki şirketinden biri olan KARBEL'in Plan Bütçe ...
Dava sonrası mecliste konuştu: Uzun yıllar daha buradayız!
Gaziemir Belediyesi Ocak ayı olağan meclisinin ikinci oturumunda konuşan ...
 
Başkan Çerçioğlu'ndan koyunları telef olan üreticiye destek
Yenipazar’ın Donduran Mahallesi’nde küçükbaş hayvanları telef olan üreticinin ...
Fethi Sekin ve Musa Can anıldı
Altı yıl önce İzmir Adliyesi’nin önündeki terör saldırısında şehit olan ...
İzmir’in muhtarları turneye çıkıyor
İzmir’in kurtuluşunun 100. yıl dönümü için hayatlarında ilk defa tiyatro ...
 
Büyükşehir'in umut sürüsü büyüyor... Ödemiş'te üreticilere destek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi küçük üreticiyi ve iklim krizine karşı küçükbaş ...
SMA hastası Kaan'ın ailesinden Başkan Koştu'ya ziyaret!
Kampanyası tamamlanan SMA hastası Kaan Efe'nin anne-babası Mehtap ve Barış ...
Başkan Koştu'dan 'Bergama Sunağı' çağrısı yorumu: Vicdanın sesi!
lmanya'da Berlin Eyaleti Adalet, Çeşitlilik ve Ayrımcılık Senatörlüğü ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gıdanın Geleceği: Dönüşüm; Yerel Mirastan Evrensel İşbirliğine
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Uyutalım’ derken vicdanlar uyumasın!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva