HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2015 Perşembe - 09:45

Buca 2016’da mega şantiyeye dönecek!

Buca, 2016’da hayata geçirilecek proje ve dev yatırımlarıyla şantiyeler kentine dönecek. Daha yaşanabilir bir kent yaratma hedefiyle hareket eden Buca Belediyesi, spordan, eğitime, gençlik merkezlerinden, ulaşıma kadar her alanda yapılacak milyonluk yatırım ve çalışmalarla adeta yeniden yaratılacak. 2016’nın Buca için tam bir etkinlik yılı olacağını söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, projeler hayata geçirilirken oluşacak şantiye görünümü için hemşehrilerinden sadece anlayış ve sabır beklerken, “Buca’yı İzmir’in parlayan yıldızı” yapacaklarını söyledi.

Buca 2016’da mega şantiyeye dönecek!

İZMİR - Buca 2016’da yatırım atağına geçiyor. 1, 5 yıllık görev sürecinde “Yaşanabilir bir Buca“ ilke ve hedefiyle çalışan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 2016 yılında Buca için yeni bir sürecin başlayacağını söyledi. Planlanan projelerin hayata geçmesiyle kentin şantiye alanına döneceğini belirten Başkan Piriştina , ”2016 yılı bizim hedefimizi koyduğumuz yaşanılabilir bir Buca için tam bir etkinlik yılı olacak. Tabi biraz şantiyeye döndüreceğiz Buca’yı. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı şimdiden özür dileriz. Ama sonucunda Buca, yıllardır beklediği güzelliğe ve konfora kavuşacak. 2016 yılı büyük projelerin başladığı, bir kısmının tamamlandığı, birçoğunun da temelinin atıldığı bir yıl olacak” dedi.



Ulaşım ve altyapı yenileme çalışmalarından, sosyal kültürel tesislere kadar onlarca proje için 2016’da ilk kazmanın vurulacağını açıklayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilk etapta Yaylacık Spor ve Seminer Kompleksi, Buca Gençlik ve Kültür Merkezi ve kent içinde 15 yeni parkın müjdesini verdi. Piriştina , ”Buca genciyle, Buca Dokuz Eylül Üniversitesi’yle anılıyor. Bizde buradan yola çıkarak 2016’da Buca’ya bir Gençlik Merkezi’ne kavuşturmaya karar verdik.  Merkezimiz, belki ilk değil ama en güzel Gençlik Merkezi olacak. İçinde fitness salonları, çamaşırhaneleri, 3 tane cep sineması, konferans salonları, dinlenme alanları, workshop alanları, bowling salonu yer alacak. Aynı zamanda eski belediye binasını da Kasım ayında gençlerimizin, kültür ve sanatın hizmetine açacağız. Yeni semt evleri, pırlanta merkezleri ve gübre tesisi projelerimiz arasında. Saymakla bitmesin istiyoruz ve o yoğunlukta çalışıyoruz. 2016 yılında Bucalı hemşerilerimiz hepsini görecek” açıklamasında bulundu.

Belediye bütçesini yoğunluklu olarak yatırım ve projelere yönlendireceklerini belirten Başkan Piriştina, Büyükşehir Belediyesi’nden ve yabancı yatırımcılardan gelecek yatırım destekleriyle de Buca’nın, İzmir’in parlayan yıldızı haline geleceğine inandığını vurguladı. Piriştina,” Bizim çalışmalarımızın yanında Büyükşehirden aldığımız yatırımlarımız var. 2016 yılında bunun artarak devam edeceğine canı gönülden inanıyoruz.  Yabancı yatırımcıların desteği ile belki de Buca’da yüz milyonlarca liralık yatırım yaptırmış olacağız” dedi.
 

 
Konak'ın trafoları tuval gibi!
 
HDP İzmir vaatlerini 6 Ekim’de açıklayacak
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sinan aslanoğlu 9 Mayıs 2016 Pazartesi 16:26

sayın başkandan isteğimiz 1417 sk. başlangıcındaki otoban çevre yolunun atık su kanalını tamamen yer altına alıp yağmurlarda 1419sk ve aşağılarını sel riskinden kurtarması 2016yılı bucasına yakşmıyor ve park alanıda bir an önce faliyete geçirmesi

Yorumu oyla      11      5  
hayriye 1 Ekim 2015 Perşembe 20:45

yoruk Ali efe parki gibi park istiyoz.kapali pazar yerleri istiyoz.yuzme havuzlari istiyoz.sokaklarin supurulmesini istiyoz.sokaklar pis.hadi garii.ne bekliyonuz.

Yorumu oyla      18      5  
hayriye 1 Ekim 2015 Perşembe 20:41

cek cak la bi isler olmuyo baskan.henuz buca da bir icraat goremedik.birbucuk sene gecti.pisman etme bizi .

Yorumu oyla      18      5  
1 Ekim 2015 Perşembe 12:57

Kentsel dönüşüm şart. Gerisi basit işler. Şu kadar park yapılacak deniyor. Ufacık park yapılacağına kamulaştırma yaparsın dev bir park yaparsın anlarımda gerisi kolay, basit işler.

Yorumu oyla      20      7  
ortak 1 Ekim 2015 Perşembe 12:04

birinci sorun trafik. izmirde en kötü trafikizmirde. büyükşehir ve buca belediyesi bu sorunu çözecek adımlar atsın. örneğin konak tüneli yapıldı büyükşehir konak tünelinden geçen konak-şirinyer aktarma arasında çalışacak ring koysun 5 dakikada bir körüklü olmayan araçlarla. araçların çoğunun şirinyer merkeze girişi engellensin. tınaztepe araçları akdoğan caddesinden içeri dönsün şirinyer trafiğine girmesin. üçüncüsü menderes caddesi ve mehmet akif caddesinde park yasaklansın. bu konuda emniyet parkı önleyecek cezalara başvursun. adam yola koyuyor arabayı. bir araba bazen 1 km yolu etkiliyor

Yorumu oyla      20      8  
egeden 1 Ekim 2015 Perşembe 11:48

Trarif trafik diye tutturan arkadaşlar. NE bekliyorsunuz? LEvent başkan ne yapsın trafik için ? En başta bucanın şehir içi trafik sorunun çözülmesi için yüzlerce tapulu ev ve binanın yıkılması gerekiyor. Hayır sanki bucayı ucube bir hale getiren levent başkanmış gibi konuşuyorsunuz. Ayriyetten ilçe belediyeleri ödenek ile işler. Büyük şehir ödenek almıyorki ilçe belediyeler alsın. PArk bahçe diyorsunuz ama hiç bir şey yapmamaktan iyidir.

Yorumu oyla      16      15  
TC misafir 1 Ekim 2015 Perşembe 11:06

Sayın Piriştina, pazaryerleri iyi temizlenmiyor su tutulup kaba çöpler alınıp bırakılıyor çıkın denetleyin kendi gözlerinizle görün, park yapacaksanız 3-5 banktan ibaret göstermelik işler olacaksa hiç yapmayın yapacaksanız Hasanağa gibi alanlar kazandırın. Hasanağa parkından bahsetmişken elden geçmesine rağmen ağaçlar çok bakımsız kaldı ilgilenilmedi bunun sonucunda birçok ağaç kurudu özellikle daha geçen yıl yemyeşil olan Kaynaklar dolmuşlarının durağı tarafındaki ağaçlar. İlçe Halk kütüphanesi çok küçük ve yetersiz üniversiteye sahip bir ilçede daha modern, büyük ve ihtiyaçları karşılayabilen bir kütüphane olması şart mevcut kütüphanenin okuma odası sadece 1 tane ve yaklaşık 8 metrekare. Umarım gözle görülür elle tutulur işlere imza atarsınız.

Yorumu oyla      25      10  
deli bekir 1 Ekim 2015 Perşembe 11:00

bunlar yapmanız gereken boş işler zaten. trafik ve şehirleşme için ne yapacaksınız?

Yorumu oyla      31      7  
1 Ekim 2015 Perşembe 10:17

Trafik felç değil ,öldü. İşe yürüyerek 1.5 saatte gidiyoruz.başkanın Buca da yaşamadığı belli

Yorumu oyla      32      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ın trafoları tuval gibi!
Konak Belediyesi'nin çalışmalarıyla baştan yaratılan Güzelyalı’daki üç ...
İzmir'i gururu Yağız 12. kez 'tam 12'den vurdu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün okçuluktaki gururu ...
Bergama'dan miniklere okul hediyesi
Eğitime verdiği önemi, her dönem öğrencilere ve okullara yönelik gerçekleştirdiği ...
 
İzmir’de 2 yeni sistem krizi: Kart yok, bayiler isyanda!
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Komisyonu AK Parti Üyesi Kemal Büyükkesim ...
Müsteşar Körfez’de kritik ÇED için tarih verdi!
‘Yüzülebilir Körfez Projesi’ kapsamında hayati önem taşıyan ve Ankara’da ...
Bornova’da yaşlılara belediye güvencesi
Sağlık alanında tüm Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza atan Bornova ...
 
Eğitime 'büyük' destek: 40 bin öğrenciye...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçedeki 613 okulda eğitim gören 40 bin ...
Muhtardan Başkan’a teşekkür: ‘Buca’nın güneşi Piriştina’
Mahalle ziyaretlerini tam gaz devam ettiren Buca Belediye Başkanı Levent ...
Güzelbahçe’ye modern spor kompleksi yola çıktı
Güzelbahçe’de içerisinde futbol oynamak için halı saha, basketbol ve voleybol ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva