HABERLER>GÜNCEL
23 Ağustos 2018 Perşembe - 08:07

Bu gurur İzmir'in: Gecekondudan Türkiye şampiyonluğuna!

Şiddet gördüğü eşinden boşandıktan sonra bir okulda temizlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan annesiyle birlikte, İzmir’de bir gecekonduda yaşayan 12 yaşındaki Melih Candaş, imkansızlıklar içinde gösterdiği başarısıyla atletizmde Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

Bu gurur İzmir in: Gecekondudan Türkiye şampiyonluğuna!

İzmir’de eşinden boşandıktan sonra bir okulda asgari ücretle temizlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan annesi ile birlikte Gültepe mevkiinde bir gecekonduda yaşayan 12 yaşındaki Melih Candaş’ın hayatı, beden eğitimi öğretmeninin kendisini keşfetmesiyle değişti.

İlkses Gazetesi’nden Emine Çağla Geniş’in haberine göre; okuldaki atletizm seçmelerinin ardından atletizm takımına seçilen Melih, katıldığı yarışlarda çok sayıda birincilik madalyası kazanarak imkansızlıklar içerisinde gösterdiği başarısıyla örnek oldu. Anne Yurdagül Bilgen, oğlunun ihtiyaçları karşılayabilmek için bir yandan da evlere temizliğe giderek ek iş yapmaya başladı.  Annesinin çabalarını karşılıksız bırakmayan Melih, Sivas’ta yapılan MEB Küçükler Türkiye Şampiyonası’nda 60 metrede 7.73 derecesiyle birincilik kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Melih’in hedefi, milli takım formasıyla ülkesini yurtdışında temsil edebilmek.

“MİLLİ TAKIMA GİRMEK İSTİYORUM”
Mustafa Rahmi Balaban Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi olan 12 yaşındaki Melih Candaş, sporun kendisi için büyük önem taşıdığını ve elde ettiği başarıların kendine güvenini artırdığını söyledi. Sporla hayatının farklılaştığını, çevresindekilerin artık kendisine saygı duyulduğunu kaydeden Melih, “Aslında her şey beden eğitimi öğretmenim Rahman Öğüt’ün 5’nci sınıfta beni Ata’ya Saygı Koşusu ve 19 Mayıs Koşusu’na götürmesiyle başladı. Bu yarıştan sonra öğretmenim annemle görüşerek bendeki yeteneği dile getirdi. Yarışlarda ilk başlarda heyecanlanıyordum ama artık heyecanlanmıyorum. Çünkü birinci olacağımı biliyorum. Koşarken yalnızca birinci olmayı düşünüyorum. Antrenmanlarım derslerimi etkilemiyor. Yaklaşık bir yıldır koşuyorum. 12 madalyam var; birçoğu birincilik. Atletizmi seviyorum, hedefim milli takım formasıyla ülkemizi her yerde temsil etmek” dedi.OĞLU İÇİN MÜCADELE EDİYOR
Eşinden boşandıktan sonra bir okulda asgari ücretle temizlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan ve oğlunun ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ek iş yaparak evlere temizliğe giden 46 yaşındaki Yurdagül Bilgen, “Tek odalı bir gecekonduda kalıyoruz. Oğlumla birlikte bir başımıza hayatla mücadele ediyoruz. Melih çok hareketli bir çocuk, aslında hızının farkındaydım ama maddi imkansızlıklar ve çalışmam sebebiyle zaman sıkıntısı yüzünden başta bir yere götüremedim. okuldaki öğretmeninin de yeteneğini dile getirmesi üzerine İzmir Atletizm Spor Kulübü’ne götürdüm. Oradaki Kulüp Antrenörü Hanife Sancak’ın da destekleriyle katıldığı ilk yarışta 2’nci oldu. Daha sonra katıldığı bütün yarışlarda 1’nci oldu. Çocuğumun başarısını ve hızını görünce daha çok destek olmak istedim. Hafta sonları tüm maddi sıkıntılarımıza rağmen çalışmalara götürdüm. Kötü alışkanlıklar yerine spor gibi iyi şeylere yöneldiği için çok mutluyum. Onu ileride olimpiyatlarda izlemek istiyorum.”

AMACIMIZ HEM EĞİTİM HEM SPOR
Yaklaşık bir yıldır Melih’i yarışlara hazırlayan İzmir Atletizm Spor Kulübü Antrenörü Hanife Sancak ise, “Biraz koordinasyon bozukluğu vardı ama her yarışta biraz daha iyi oldu. Haftanın 3 günü birlikte antrenman yapıyoruz. Amacımız Melih’in eğitimi ile sporu yaşantısını birlikte götürmesi. Annesi çok zorlanıyor. Ama başarılı bir sporcu olursa belki burs alacak ve çok fazla zorlanmayacaklar” şeklinde konuştu.

 
DİSK'ten çarpıcı rapor: İzmir ve Ege'de kaç kişi işten atıldı?
 
Bedia Akartürk Ödemiş'te Huzurevi Sakinleriyle Bayramlaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Badem vatandaşlarla bayramlaştı: Ankara'dan müjdeler getirdi
Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Kurban Bayramının ikinci günü ...
Ödemiş emniyetinin acı günü
Kalp krizi sonucu yaşımını yitiren Ödemiş Emniyet Müdürlüğünde görevli ...
Güngör Uras son yolculuğuna uğurlandı
Ekonomi dünyasının duayen ismi Prof. Dr. Güngör Uras son yolculuğuna uğurlandı.
 
İzmir'de sokağa ses bombası atmışlardı: Serbest kaldılar
İzmir'in Gaziemir ilçesinde sokağa ses bombası attıkları iddiasıyla gözaltına ...
İzmir'de hareketli sabah...Rahip Brunson’un evinin önü boşaltıldı
İZMİR’de ABD vatandaşı rahip Andrew Craig Brunson’un ev hapsinde bulunduğu ...
İzmir'de trafik kazası: 4 yaralı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı.
 
Yunan yargısından 8 darbeci kararı
Yunanistan'da Danıştay, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası Yunanistan'a ...
Gümüşhane'de 2 terörist etkisiz hale getirildi
Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü ...
Hükumete rapor: Suriye'den yeni bir göç dalgası
Başta Rusya olmak üzere birçok ülkeyle yaptığı görüşmelerde masaya gelen ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP’nin ‘sancak gemisi’ bunları neden yaşıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva