HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Aralık 2013 Salı - 09:53

Bornova turizmin de merkezi olma yolunda

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, bu sene 7’incisi düzenlenen "Travel Turkey Turizm Fuarı ve Konferansı"nda Bornova'nın turizm potansiyelini ve yapılan çalışmaları anlattı. Başkan Sındır yapılan yatırımlarla Bornova’nın kentin turizm açısından yakın gelecekte önemli bir noktada olacağını belirtti. İzmir'in yerleşik tarihinin 8500 yıl öncesine dayandığını gösteren Yeşilova Höyüğü’nün yanı başında tamamlanma aşamasına gelen Ziyaretçi Merkezi projesini anlatan Başkan Sındır, ‘‘Bu Merkez daha şimdiden dünyanın ilgisini çekiyor’’ ifadesini kullandı.

Bornova turizmin de merkezi olma yolunda

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Turizm sektörünün ulusal ve uluslararası aktörlerini bir araya getirdiği Travel Turkey 2013 Fuarı kapsamında düzenlenen "Bornova'nın Turizm Potansiyeli" başlıklı konferansta Bornova’nın turizm dinamiklerini, bu dinamikleri belirleme kullanma yöntemleri ile belediye kapsamında yaptığı çalışmaları anlattı. Konferansı, Bosna Hersek Turizm Bakan yardımcısı Nedjeljko Babić'in yanı sıra pek çok yabancı ziyaretçi de takip etti.
 
İlçenin turizm değerlerinin ortaya çıkarılması için çeşitli projeler geliştirdiklerini ifade eden Bornova belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Kentin geleceğinin en önemli temel taşı turizm yatırımları. Bornovamızın turizm alanında önemli bir potansiyeli var ve bu doğrultuda belediye olarak projeler geliştiriyoruz’’ dedi.
 
8500 YILLIK TARİHE YOLCULUK
İzmir'in yerleşik tarihinin 8500 yıl öncesine dayandığını gösteren Yeşilova Höyüğü’nün yanı başında tamamlanma aşamasına gelen Ziyaretçi Merkezi projesini anlatan Başkan Sındır, ‘‘Bu Merkez daha şimdiden dünyanın ilgisini çekiyor’’ ifadesini kullandı. Bornova'nın tarımsal değerleri olan değerleri Misket Üzümü ve Bornova Bamyası'nı anavatanına geri kazandırdıklarını belirten Sındır, Dünya literatüründe de yeri olan bu üzümü yetiştirip fidanlarını, kınalı bamya olarak da geçen ve lezzeti dillere destan Bornova Bamyası'nın da tohumlarını vatandaşa ücretsiz olarak dağıttıklarını söyledi.
 
Bornova belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ilçedeki tarihi yapılara da sahip çıktıklarını belirterek,  ‘‘Dramalılar Köşkü'nün restorasyonunu yaptık ve Kent Arşivi ve Müzesi olarak hizmete açtık. Bornova'nın geçmişine ait bilgi, belge ve eşyaların sergilendiği tarihi mekanda dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini de sanatseverlerle buluşturuyoruz. Kent kültürünü yaşatmak amacıyla restorasyonunu tamamladığımız Bornova Cumhuriyet Evi'nin açılışını da yakında yapacağız’’ diye konuştu.
 
Yurt içi ve dışından olan çok sayıdaki kardeş kentleri ile yakın ilişkilerinin sürdüğünü söyleyen Başkan Sındır, ‘‘Yaşar Üniversitemizle birlikte bir Turizm Master Planı hazırladık. Bu plan kapsamında turizm rehberleri, ve yatırım planları oluşturuldu. Daha pek çok çalışmamızı Bornova'nın turizm kimliğini göz önünde bulundurarak hazırlıyoruz" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar yaralarını sarıyor
Yaşanan şiddetli yağışta evleri ve işyerleri su basan, araçları hasar ...
'Yaratıcı Çocuklar' hayallerini gemiye yükledi
Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından Havagazı Fabrikası’nda açılan “Gemiler” ...
Yarımada'ya 'duble' çevre müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bütünşehir Yasası ile birlikte kendi sınırlarına ...
 
‘Sümerbank derbisi’nde beklenen sonuç: 4-3!
Kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan Sümerbank arazisi kararı İl Genel ...
Bornova Belediyesi’nden yurt sorununa Avrupa modeli çözüm
Üniversite öğrencilerinin en yoğun olduğu ilçelerin başında gelen Bornova’da ...
Gaziemir Kültür Evi'ne coşkulu açılış
Bu yıl 16.’sı düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne ...
 
Başkan Kocaoğlu yeniden baba ocağında…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, memleketi Tokat’a gitti.
Karşıyaka Belediyesi artık 'bir tık' uzaklıkta
Karşıyaka Belediyesi hizmet anlayışını “bir tık”lık mesafeye taşıdı. Hizmet ...
Bremen-Buca ortaklığa devam dedi
Bremen Eyalet Parlamentosu’nun Türk Milletvekili Ruken Aykaş’ın girişimleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva