HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2022 Cuma - 19:23

Bornova Meclisi'nde soğuk duş... Belediye aracı ile uyuşturucu sevkiyatı iddiası!

Bornova Belediye Meclisi AK Parti Grubu, belediyede çalışan bir personelin mesai saatleri için kamu araçlarını kullanarak uyuşturucu sattığı iddiasını meclis gündemine taşıdı. Başka İduğ yaptığı açıklamada "Böyle bir şey olursa kimseye sormadan ben gereğini yaparım. Bunu bizzat takip olarak alıyorum. Bu konu doğruysa ilgili personllerin iş akdini fesih ederim” dedi.

Bornova Meclisi nde soğuk duş... Belediye aracı ile uyuşturucu sevkiyatı iddiası!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Bornova Belediyesi Eylül Ayı olağan Meclis Toplantısı Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclisi Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ yönetti.

Meclis başlamadan önce belediyenin Ağustos ayında yaptığı faaliyetler sinevizyon sunumu olarak meclis üyelerine gösterim yapıldı

AK Parti Grubu meclis üyelerince verilecek önergelerin görüşülmesi sırasında ortaya atılan bir iddia mecliste soğuk duş etkisi yaşattı.

AK Parti Grubu’nun iddia ettiğine göre; belediye araçlarında mesai bitimlerinde uyuşturucu satıldığı ve belediye personellerinin bu konu hakkında yazılı ve sözlü olarak şikayet ettiğine dair gelen söylemler üzerine soru soruldu.

İDUĞ'A 4 SORU
Mehmet Turu, Adem Kasacı, Cihan Dağlıer, Hatice Yıldırım imzası ile yazılı biçimde başkanlığa verilen sorularda "Bir belediye çalışanımızın mesai saatleri içinde ve kamu araçlarını kullanmak suretiyle uyuşturucu madde sattığı ve bu konuyla ilgili belediyemize bir çoK şikayet yapıldığı  doğru mudur? Bununla ilgili iddialar gerçekse emniyet ile ilgili belediyemiz hangi işlemleri yapmıştır? Bu olayın gerçekleşmesinden çok önce personelimizin amirliklerine şikayette bulunduğu doğru mudur? Doğruysa neden hızla bir şey yapılmamıştır?” denildi.

İDUĞ: İŞ AKDİNİ FESHEDERİM
İddiayı yanıtlayan Başkan İduğ, böyle bir durumun ispat edilmesi durumunda gereğini yapacağının altını sert bir şekilde çizerek, “Bana buna dair bir bilgi gelmedi. İspat edilirse gereğini yaparım. Biz uyuşturucuyla mücadelede emin adımlar atıyoruz. Böyle bir şey olursa kimseye sormadan ben gereğini yaparım. Bunu bizzat takip olarak alıyorum. Bu konu doğruysa ilgili personllerin iş akdini fesih ederim” dedi.

İDUĞ: ÖDEME OLMASAYDI BELEDİYEYE HACİZ GELECEKTİ
Başkan İduğ meclis başlamadan önce meclis üyelerine bilgilendirme yaptı. İduğ yaptığı bilgilendirme 1990 yılında yapılan imar planı uygulamasından dolayı süren davada 95 milyonluk borç çıktığını 21 milyonun kısmını haciz sürecinin başlamaması için ödemek zorunda kaldıklarını belirtti. Başkan İduğ, “Bornova Belediyesi’ni bekleyen riskler üzerine çalışması yaptık. 1990 yılında yapılan imar planı uygulamaların bugünkü bedelini gördük. 2022’de bu dava süreçleri sonuçlandı. 95 milyonun 21 milyonluk kısmını ödemek zorunda kaldık. Olmazsa haciz süreci başlayacaktı belediyeye. Bankalar bu süreçte teminat mektubu vermiyor ama belediyenin imkanları ve iletişimi sayesinde 42 milyonluk teminat mektubu aldık. Bunun mutlaka düzenlenmesi lazım. Kesinleşmemiş mahkeme sonuçları da icra kararı alınabilecek bir hale geldi. Belediyeler Birliği ile toplantı yapılması lazım. Bu da belediyenin üzerine binerse inanılmaz hale gelir. Biz bu durumu uzlaşı halinde çözmeye çalıştık. Biz ileriye bir şey bırakmıyoruz. Böyle bir miras aldık ama geriye dönük böyle sıkıntılar yaşanmasın diye uğraş verdik” dedi.

EK GÜNDEM İÇİN MECLİSE ARA VERİLDİ
Başkanlıktan gelen önergelerin arasında; “5393 sayılı belediye Kanununun 15'inci maddesinde, belediyenin proje karşılığı borçlanma yoluyla elde ettiği gelirleri, şartlı bağışlar ve kamu hizmetlerinde fiilen kullanılan malları ile belediye tarafından tahsil edilen vergi, resim ve harç gelirleri haczedilemeyeceği belirtilmiş 5779 sayılı İl Özel İdarelerine ve Belediyelerine Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanunun 7'inci maddesinin birinci fıkrasında da belediyelere, genel bütçe vergi gelirleri tahsilatından ayrılacak paylar ile diğer kanunlarda bu idarelere verilmesi öngörülen payların vergi hükmünde olduğu hüküm altına alınmış olup, bu doğrultuda belediyemizin vergi, resim, harç katılım payları, proje karşılığı alınan bağış ve yardımlar, proje karşılığı borçlanma yoluyla elde edilen gelirlerin bulunduğu Banka hesaplarımız hakkında Kamuya Tahsil edildiğine dair karar alınması hakkında” önerge verildi.

Başkanlıktan gelen önerge hakkında açıklamalarda bulunan İduğ, “Ek gündem yasayla korunan bir madde ama bankalar meclis kararını şart koydular. Bu yüzden onaylatmak istiyoruz. Belediye meclis kararını bankalar talep etmiş durumda. İcra konusunda sıkıntımız yok ama tedbiren… Acilen karar almamız lazım icra olmasa bile tedbiren bu kararı şimdi almamız lazım” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan, bu durumda meclise ara verilmesi gerektiğini çünkü acil alınacak karar ile zimmet çıkmaması gerektiğini belirterek, “Meclise ara verelim, komisyon toplansın. Detaylara vakıf değiliz. Bankalar talep edebilir ama yasalarda bu böyle mi bir bakalım. Bu durumda zimmet dahi gelebilir, ara verelim bakalım. İlgili hesapların kamuya tahsis edildiğine diyoruz ama kamunun malıdır diyoruz. Bunun görüşülmesini istiyoruz” önerisinde bulundu.

ARA SONRASI AK PARTİ’DEN RET
Başkan İduğ komisyon toplanmasında sakınca olmadığını belirtti. Belediye meclisine komisyonlarda toplanması için ara verildi. Plan bütçe ve hukuk komisyonunda ek gündem maddesi değerlendirildi. Aradan sonra komisyonun aldığı karar açıklandı. AK Parti Grubu’nun ret vermesi üzerine madde oy çokluğu ile onaylandı. AK Parti Grubu ret gerekçesini, “Bütçe harcamasından meclisin bilgisi olmadığı için ret verilmiştir” diyerek açıkladı.

SARIKÜSE KILIÇDAROĞLU’NUN GÖNÜLLÜ EKİBİNDE
AK Partili Taştan meclis sonunda daha önce gündeme önergeyle getirdikleri Bornova Belediyesi sözleşmeli memurlarından Sinan Sarıküse’nin CHP’de aktif siyaset yapmasıyla ilgili soruyu İduğ’a yöneltti. Taştan, sözleşmeli memurun aktif siyaset yapamayacağının altını çizerek Sarıküse’nin konumunu gündeme getirdi. Başkan İduğ da, “Sarıküse, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönüllü ekibinde aktif yer almaktadır” dedi. Taştan da, siyasetin zaten gönüllülük esasına dayandığını belirterek, sözleşmeli memurun siyaset yaptığının kabul edildiğini söyledi.

 
Göztepeli Öniz Muş yolcusu!
 
Polis memuruna 'park' dayağı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Belediyesi'ne 60 milyonluk ek bütçe!
Karabağlar Belediye son günlerde akaryakıt, elektrik ve doğalgaz gibi ...
Torbalı'da 5 gün sürecek kurtuluş coşkusu!
Torbalı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı bu yıl da bir dizi ...
Kuşaklar arası köprüyü “Bir Tabak Ot Yemeği” sergisi kurdu
İzmir’de yenilebilir yabani otlardan yapılan ot yemeklerinin ve ot kültürünün, ...
 
Aydın kurtuluşun 100. yılını coşkuyla kutlayacak!
Büyükşehir Belediyesi, Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl ...
Slow Food International Genel Sekreteri İzmir'e geldi
Slow Food (Yavaş Gıda) International Genel Sekreteri Paolo Di Croce, bugün ...
Yeni Lozan Kapısı görücüye çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin fuarcılık, kültür ve sanat tarihinin ...
 
Kemalpaşa'nın tarihine sempozyum ışık tutacak
Kemalpaşa’nın tarihi, kurtuluşun 100. Yıl dönümünde “Tarihin Kucağında ...
Buca Metrosu için ilk tünel kazısı... Ağaçlar koruma altında!
Buca Metrosunun inşaat çalışmalarına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
Neva Kafe Buca’da yeni yüzüyle hizmete giriyor
Yaz tatilinin ardından semte dönen ve kent içinde kaliteli zaman geçirmek ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva