HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Eylül 2022 Cuma - 19:15

Karabağlar Belediyesi'ne 60 milyonluk ek bütçe!

Karabağlar Belediye son günlerde akaryakıt, elektrik ve doğalgaz gibi enerji ücretleri ile diğer emtia bedellerinde yaşanan fiyat artışları, personel giderlerinde yaşanan artışlar sebebiyle belediye bütçesinin arttırılması için harekete geçti. Komisyon kararı ile 60 milyon TL’lik ek bütçe oybirliği ile meclisten geçti.

Karabağlar Belediyesi ne 60 milyonluk ek bütçe!

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleştirildi.

Meclis gündemine ek bütçe talebi gündem oldu. Yaşanan ekonomik kriz sebebiyle ihtiyaç duyulan ek ödenek talebi ile ilgili gündem önerisi meclis üyelerinin oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Başkanlıktan gelen önergelerinin bitmesinin ardından meclis toplantıya ara verdi. Arada, toplanan Plan ve Bütçe Komisyonu önergeyi gündeme gelen aldı. Komisyon 60 milyonluk ek bütçeye oybirliği ile onay verdi. Ek bütçe meclisten de oybirliği ile geçti.

SELVİTOPU'NDAN BAKANLIĞA YANIT
Meclis açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Selvitopu devam eden faaliyetler hakkında meclisi bilgilendirirken, İçişleri Bakanlığı’nın Karabağlar Meclisi’ne gönderdiği müfettişlerin raporu hakkında ise, “Denetimler gerçekleştirdi. Hazırladıkları rapor tarafımıza gönderildi. Meclisi ilgilendiren maddeler arasında toplantıların yayınlanması konusu var. Meclisimizin aldığı kararlarla ilgili kararlar uygulama kabiliyeti olmayan kararları almayan şeklinde tavsiyeleri var. Bu da gayet normal. Komisyon toplantılarımız ile ilgili kararları da var, komisyon kararlarının duyulması sağlanmalıdır diyor. Bu zaten duyuruluyor. Bakanlığa bilgi verdik.  Raporla ilgili belediyemize tavsiye ve öneriler var belediyemiz yasal hükümlerle tek tek cevapladı” ifadelerini kullandı.

Karabağlar Belediyesi’nin eğitim desteklerinin de aynı şekilde sürdüğünü belirten Başkan Selvitopu, şunları söyledi:

“Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezimiz yani KARBEM aracılığıyla bu yıl liseye hazırlanan öğrencilerden yüzde 98.5’i liselere yerleşmeye hak kazanmıştır. Üniversite sınavına katılan öğrencilerimizin başarı oranı da yüzde 81.18’dir. Bu öğrencilerimiz arasında Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği, mühendislik fakültelerini kazananlar var. Tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyor, başarılar diliyoruz. İhtiyacı olan okulların bakımı için yakında ihaleye çıkacağız. Ayrıca okullarımızda dezenfeksiyon çalışmaları da yürütüyoruz. Eğitime desteklerimizi aralıksız sürdüreceğiz”

Başkan Selvitopu, Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Bilim Merkezi’ni, açıldığı günden bu yana 10 bini aşkın çocuğun randevu alarak ziyaret ettiğini, yılbaşına kadar bu sayının artacağını söyledi. Yine aynı şekilde Aqua Yaşam Havuzları’nın da yaz aylarında yaklaşık 50 bin kişiyi ağırladığını bildirdi.

Atatürk Gençlik Spor Merkezi, Çalıkuşu Semt Merkezi gibi projelerin yapımının hızla sürdüğünü belirten Başkan Selvitopu, Kavacık Üzüm Festivali’nin 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceğini hatırlattı.

Başkan Selvitopu, İzmir’in Kurtuluşu’nun 100. yılının Karabağlar’da da coşkuyla kutlanacağına dikkat çekerek, “8 Eylül’de Kibar Pazaryeri’nden Eskizmir Pazaryeri’ne kortej yürüyüşümüz olacak. Yürüyüşten sonra Eskiizmir Pazaryeri’nde Mustafa Özarslan konseri gerçekleştirilecek. Sizleri ve tüm vatandaşlarımızı bu coşkuya ortak olmaya çağırıyoruz” dedi.

JEOLOJİK YASAKLI ALAN İÇİN PLAN DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ
Başkanlıktan gelen önergelerden bir diğeri Ali Fuat Cebesoy Mahallesi’nde yer alan ve yapı yasağı olan iki parselle ilgiliydi. 2001 yılında dönemin Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan etüt sonucu ‘jeolojik yapı yasağı’ getirilen 3589 ada, 1191 ve 1065 parseller için 2017 yılında onaylanan son rapor doğrultusunda 1/1000 ölçekli imar planlarında değişiklik önerisi meclis gündemine sunuldu. Öneri meclis üyelerinin kararı ile İmar Komisyonu’na gönderildi. Komisyonlardan gelen rapor parsellerin geleceğini şekillendirecek.

İlçe sınırlarındaki amatör futbol kulüplerine, alt yapı takımlarına ve engelli spor kulüplerine destek verilmesi de meclis üyeleri tarafından onaylandı.

 
Borsa haftayı rekorlarla tamamladı
 
Göztepeli Öniz Muş yolcusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı'da 5 gün sürecek kurtuluş coşkusu!
Torbalı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı bu yıl da bir dizi ...
Kuşaklar arası köprüyü “Bir Tabak Ot Yemeği” sergisi kurdu
İzmir’de yenilebilir yabani otlardan yapılan ot yemeklerinin ve ot kültürünün, ...
Aydın kurtuluşun 100. yılını coşkuyla kutlayacak!
Büyükşehir Belediyesi, Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl ...
 
Slow Food International Genel Sekreteri İzmir'e geldi
Slow Food (Yavaş Gıda) International Genel Sekreteri Paolo Di Croce, bugün ...
Yeni Lozan Kapısı görücüye çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin fuarcılık, kültür ve sanat tarihinin ...
Kemalpaşa'nın tarihine sempozyum ışık tutacak
Kemalpaşa’nın tarihi, kurtuluşun 100. Yıl dönümünde “Tarihin Kucağında ...
 
Buca Metrosu için ilk tünel kazısı... Ağaçlar koruma altında!
Buca Metrosunun inşaat çalışmalarına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
Neva Kafe Buca’da yeni yüzüyle hizmete giriyor
Yaz tatilinin ardından semte dönen ve kent içinde kaliteli zaman geçirmek ...
Başkan Selvitopu Zabıta Haftası'nı kutladı
Zabıta Teşkilatı'nın kuruluşunun 196. yılı ve Zabıta Haftası Karabağlar'da ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva