HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Aralık 2015 Perşembe - 09:33

‘Bornova İçin Fikirler’ literatüre girdi!

Bornova Belediyesi’nin üniversitelerle ortaklaşa hazırladığı kamusal alanlara yönelik tasarım projeleri, BİF (Bornova İçin Fikirler) adı altında basılı yayın haline getirildi. Böylece tasarım alanında faaliyet gösteren kurumlar için önemli bir başvuru kaynağı ortaya çıkmış oldu.

‘Bornova İçin Fikirler’ literatüre girdi!

Bornova Belediyesi’nin üniversitelerle birlikte ortak akıl ilkesiyle gerçekleştirdiği kamusal alanlara yönelik tasarım çalışmaları ilgili kişi ve kuruluşların yararlanabilmesi için basılı yayın haline getirildi. BİF (Bornova İçin Fikirler) adı verilen yayınların ilk baskısı yapılırken, dileyen herkesin ulaşabilmesi için bif.bornova.bel.tr adresinden ulaşılabilecek şekilde web ortamına taşındı. Üniversitelerin mimarlık, şehir bölge planlama, endüstriyel tasarım, peyzaj mimarlığı, belediyelerin proje ve tasarım birimleri, ilgili meslek odaları ve akademisyenler için kaynak niteliği taşıyan kitaplar kütüphanelerde de yerini almaya başladı.


 
10 kitaptan oluşan BİF yayınları arasında, 2014-2015 güz dönemi içinde Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün çeşitli bölümlerinden 474 öğrencinin, 10 alanda çalıştığı projeler yer aldı.
 
Kitaplar şu başlıklar altında yayınlandı: ‘Bornova Belediyesi Hizmet Binası Tasarımı’, ‘Çamdibi Atatürk Parkı Kentsel Tasarım Projesi’, ‘Bornova Büyükpark Kentsel Tasarım Projesi’, ‘Altından Atatürk Kültür Merkezi İç Mekan Tasarımı Projesi’, ‘Bornova Gençlik Merkezi İç Mekan Tasarım Projesi’, ‘Yaka Köyü Tematik Proje Çalışmaları’, ‘Doğanlar Kreş Binası Mimari Projesi’, ‘Bornova Kent Merkezi Kentsel Tasarım Stratejileri’, ‘Bir Kentsel Koruma Planlaması Deneyimi; İzmir Bornova Tarihsel Kent Merkezi’, Bornova Küçükpark Kent Mobilyası Tasarımı.’
 
ÜNİVERSİTELERLE PROJELER ÜRETİLİYOR
BİF adıyla yayınlanan projelerin daha önce sergilerle paylaşıldığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bu çalışmaları kalıcı hale getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir kenti tasarlamak, o kent için bir yaşam hayal etmek ve bu hayali gerçekleştirmeye çalışmak, yerel yönetimlerin en önemli görevleri arasındadır. Bornova Belediyesi olarak, bu görevi yerine getirirken en önem verdiğimiz unsurlardan bir tanesi ortak akıl ilkesi. Bornova’da, Bornova için üretilen tüm fikirleri kentimizde yer alan tüm yerel inisiyatiflerin ve paydaşların katılımı ile ele alıyor ve geliştiriyoruz. Özellikle üniversitelerle birlikte geliştirdiğimiz ve geliştirmeye devam ettiğimiz projelerle bu hedefimize bir adım daha yaklaştığımızı düşünüyoruz” dedi.
 
Bu doğrultuda, göreve geldiği günden itibaren Kentsel Tasarım Müdürlüğü koordinasyonunda pek çok üniversite ile ortak proje üretildiğini ve yeni çalışmaların da devam ettiğini söyleyen Başkan Atila, “Üretilen bu projeler, Bornova’nın geleceğinin tasarlanması için ortaya konan fikirler ve hayallerdir. Bu fikir ve hayallerin tamamını hayata geçirmek belki olanaksızdır ancak, Bornova’nın geleceğinin tasarlanması noktasında ortaya konan her bir düşünce, her bir fikir, ulaşmak istediğimiz hedef için feyz alacağımız önemli basamak taşlarını oluşturmaktadır” diye konuştu.
 
Öte yandan 18 Aralık 2015 saat 14.00’te  Bornova İçin Fikirler (BİF) başlıklı 2. Tasarım Sergisi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde açılacak.
 

 
İZSU’nun 2016 yol haritası: 597 milyonluk yatırım
 
Alaçatı Ot Festivali'nin tarihi belli oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gazi arslan 17 Aralık 2015 Perşembe 15:56

2 yılda tek bir dişe dokunur gerçek proje down cafe oldu. Laf laf bunlar yetmez sevgili yüksek mimar başkanım

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU’nun 2016 yol haritası: 597 milyonluk yatırım
Kentin en önemli yatırımcı kurumları arasında yer alan İzmir Büyükşehir ...
İzmir modeli Sudan’a taşınıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tarım kesimine verdiği destekler ve kooperatiflerden ...
Aliağa’da tepki çeken yol çalışmasına Büyükşehir freni!
Aliağa’nın en büyük yeşil alanında vatandaşın büyük tepkisine neden olan ...
 
Yaralı şahine belediye sahip çıktı!
Milli Parklar İl Müdürlüğü'ne başvurusundan sonuç alamayan vatandaşın ...
Bornovalı muhtarlara modern ofis
Modern görüntüsüyle dikkat çeken binaların ilki Kemalpaşa Mahallesi’nde hizmete açıldı.
Potanın yıldızları Karşıyaka'da ortaya çıkıyor
Aktif Şehir unvanını alarak sportif ve kültürel etkinliklerde marka kent ...
 
Büyükşehir’de ulaşım zirvesi: Hedef 2030
Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in kent içi ulaşımında gelecek 15 yılı şekillendirecek ...
Konak'ın lezzet ustaları tam not aldı
Konak Belediyesi’nin pastacılık kursuna katılan kadınlar düzenlenen yılsonu ...
İzmir’de muhtarlıklara su indirimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İZSU Tarifeler Yönetmeliği’nde ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva