HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Haziran 2016 Pazar - 08:57

Bornova'dan 'can dostlar' için örnek proje!

Bornova Belediyesi sokak hayvanlarına yönelik yaptığı çalışmalarına bir yenisini ekledi. Belediye ile İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası arasında “Hayvan Dostu Taksi Durağı” protokolü imzalandı.

Bornova dan  can dostlar  için örnek proje!

Bornova Belediyesi, “Bornova Bizim Evimiz” sloganıyla tüm ilçe genelindeki canlılar için hayata geçirdiği projeler devam ediyor. Son olarak İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve Bornova Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen “Hayvan Dostu Taksi Durağı” projesin imzalanan protokolle başladı. Türkiye’de bir ilk olan proje kapsamında Bornova Belediyesi tarafından ilçe sınırları içinde istekli taksi duraklarına sokak hayvanlarının beslenebilecekleri ve su içebilecekleri kaplar konulacak. Taksici esnafı ise bir yandan bölgelerinde bulunan sokak hayvanlarını beslerken diğer yandan hasta, yaralı, küpesiz hayvanların tespit ederek Bornava Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bildirecek. Böylece sahipsiz hayvanlar tedavileri tamalanıp küpelendikten sonra tekrar bulundukları bölgelere bırakılacak.

Evcil hayvan sahiplerine ulaşım kolaylığı

“Hayvan Dostu Taksi Durağı” projesi kapsamında ayrıca, evcil hayvanlarıyla taksi ile ulaşımda zorluk çeken vatandaşlara da kolaylık getiriliyor. Projeye katılan taksi duraklarına Bornova Belediyesi tarafından tahsis edilen taşıma kafesleri, müşterilerin talepleri doğrultusunda taksilerde buluncak. Böylece evcil hayvan sahipleri şehir içi taksi ulaşımında minik dostlarıyla rahatça seyahat edebilecekler.

Atila: “Türkiye’ye örnek olacak bir proje”

“Hayvan Dostu Taksi Durağı” protokolü imza töreninde konuşan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Celil Anık projenin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Anık taksi duraklarının çevresinde başıboş dolaşan birçok hayvan olduğunu vurgulayarak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve taksi durakları olarak sevimli dostlarımızın ihtiyaçlarını belediye işbirliğiyle karşılayabileceklerini ifade etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise yaptığı konuşmada şimdilik 10 taksi durağında pilot olarak bu uygulamaya başlandığını belirtti. Başkan Atila her sene sokak havyanları için aşılama, kısırlaştırma, tedavi gibi hizmet hedeflerinin üstüne çıktıklarını ve Bornova Belediyesi olarak çeşitli etkinliklerle bu konuda da farkındalık yarattıklarını vurgulayarak  “Bu projeyle taksiyle seyahat etmek isteyen hayvan dostları, durağa telefon ettiklerinde belediye tarafından verilen taşıma kafeslerini isteyecekler. Hayvan sahipleri böylece sevimli dostlarıyla birlikte seyahat edebilecekler” dedi. Atila bu projenin farkındalık yaratacak örnek bir proje olduğunu olduğunu ve ilçede yaşayan hayvanların da bu kentin bir parçası olduğunu belirterek “Bu proje çok kısa zamanda İzmir’de ve tüm Türkiye’de ses getirecek. Her şeyin başı eğitim. Veterinerlik Müdürlüğümüz çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamak için okullarda eğitimler düzenliyor. Bunu farklı etkinliklerimizle de destekliyoruz. İnanıyorum ki, doğaya daha saygılı bir toplum olacağız. Bu projede emeği geçen başta esnaf odası başkanımız Sayın Celil Anık olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 
Kupayı Başkan Atila’ya getirdiler
 
CHP Gaziemir Gezi sonrası Türkiye’yi tartıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kupayı Başkan Atila’ya getirdiler
İzmir’i Türkiye finallerinde temsil eden Bornova temsilcisi İzmirgücü ...
Karşıyaka’dan ‘Kardeş’ Akçaşehir’e park hediyesi
Anadolu'nun farklı kentlerine yardım eli uzatan Karşıyaka Belediyesi, ...
Konak’ta Nazım ve Brecht buluşması
Konak Belediyesi, Türk Edebiyatının önemli şairlerinden Nazım Hikmet Ran’ı ...
 
Askere gideceklere mehteranlı uğurlama
İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan Bergama Şehit Ve Gazi Aileleri Derneği ...
Tarihi Bergama Kermesi'nde kültür sanat şöleni
UNESCO Dünya Mirası Bergama’da bu yıl 80’inci kez düzenlenen tarihi Kermes ...
Büyükşehir'den Dünya Çevre Günü'nde faaliyet raporu: Çocuklara sözümüz var
Yaşanabilir bir çevre ve sürdürülebilir bir kent hedefiyle çevre yatırımlarını ...
 
Büyükşehir’den kalkınma formülü: Masada 'Küçük Menderes'
Büyükşehir merkez dışında kalan ilçelerde hızlı kalkınma sağlayabilmek ...
Gündoğdu'da çevre şöleni: 'Atık Pil'de yine rekor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 19. kez düzenlediği ‘Atık Pil Toplama ...
Foça'da kitapseverler şenlik yaptı
Foça Kitap Kulübü ve Foça Belediyesi’nce düzenlenen ‘Foça Kitap Kulübü ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva