HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Haziran 2018 Pazar - 11:17

Bornova'da yeni pazar yeri: Bir gün bile kapanmadan...

Bornova Belediyesi, Yeşilova Mahallesi’nde uzun yıllardır yol üstünde kurulan pazaryerini kaldırıp hemen yanındaki alana taşıdı, hem pazarcılar, hem esnaf hem de alışverişlerini buradan yapan vatandaşlar Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.

Bornova da yeni pazar yeri: Bir gün bile kapanmadan...

Bornova Belediyesi pazarcıları, esnafı ve Yeşilovalıları uzun yıllardır 4076 sokak üzerinde kurulan pazarın neden olduğu sıkıntılardan kurtardı. Bornova Belediyesi, pazar esnafının mağdur olmaması için pazaryerini taşımadan önce 4076 Sokak paralelindeki alanın zeminini uygun hale getirip, gerekli düzenlemeleri yaptı. Kura çekiminin ardından Yeşilova Pazarı ilk kez bu hafta yeni yerinde kuruldu. Pazarın yeni yerinde kurulmasıyla birlikte 4076 Sokak’taki kargaşa yerini düzene bıraktı. Bornova Belediyesi kısa süre içinde Yeşilova Mahallesi için kapalı pazaryeri projesi hazırlayarak geçici olarak açılan pazarı buraya taşıyacak.

PAZARCILAR MEMNUN
Yeşilova’daki pazar kurulduğu ilk gün 4076 sokak üzerindeki esnafın, burada evleri olan vatandaşların, pazarcıların ve alışveriş yapan Yeşilovalıların beğenisini kazandı.

Pazarcı Metin Morkoç, “Çok güzel, en azından yeri belli sabit. Gelen müşteri rahatça gezip dolaşabiliyor. Biz çok memnunuz belediyemizden. Burada yerlerimiz eşit bir şekilde dağıtıldı. Herkes memnun” dedi.

Pazarcı Turgut Akkuş, “Ben pazarcıyım, yeşillik satıyorum. Yeşilova’ya bu pazaryerini kazandırdığı için Olgun Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Yolda çok sıkıntı çekiyorduk” diye konuştu.

Pazarcı Fatih Köseer, “Pazarın yolda kurulmasından hiç memnun değildik, buradan çok memnunuz. Şu an herkes çok memnun. Hem müşteriler hem de pazarcılar için çok iyi oldu. İnşallah daha da güzel olacak.

YEŞİLOVALILAR DÜZENLİ PAZARI SEVDİ
Hasine Yanar, “Çok güzel, çok beğendik. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. 4076 sokağın dibinde oturuyorduk. Gürültüden çok mağdur oluyorduk. Araçlarımızı koyacak yer bulamıyorduk” dedi.

Hatice Yanar, “Aradığımız her şeyi bulabiliyoruz. Herşey bir arada. Çok memnunuz. Başkanımıza teşekkür ederiz, her şey çok güzel olmuş” dedi.

Birgül Çırpıcı, “Pazarımızı bu haliyle çok beğendik. Çok düzenli, her şeyi çok rahat bir şekilde görebiliyoruz. Olgun Başkanımıza böyle bir şeyi düşündüğü için çok teşekkür ediyoruz. Yolda kurulurken hem bölgede oturanlar hem pazarcılar şikayetçiydi” dedi. 

Şahin Soyhan, “Pazar yolda kurulurken tıklım tıklımdı, geçemiyorduk, sürekli birbirimize çarpıyorduk. Şimdi çok güzel olmuş, aralarda çok geniş boşluklar var. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

ESNAF RAHAT NEFES ALDI
Bir işletmede yöneticilik yapan İzzet Çalışkan, Yeşilova’da doğup büyüdüğünü söyleyerek, “4076 Sokak’ta 250 civarında esnaf var. Cumartesi günleri daha çok iş yapmaları gerekirken, pazarın kargaşası nedeniyle daha az iş yapıyorlardı. Pazarcılar, Cumartesi kurulacak Pazar için Cuma gününden sokağı işgal ediyordu. Yolun açılması çok büyük bir adım oldu. Pazaryeri gayet düzenli bir hale geldi. Tezgah düzeni ve yürüyüş için ayrılan alanlar çok güzel olmuş. Gelişigüzel araç parklarının da önüne geçildiğinde her şey daha güzel olacak” dedi.

Abdülhamit Okçu, “Bu pazar çok güzel oldu. Önceden ana baba günüydü. Şimdi tertemiz, ferah. Hijyen var. Aradığını bulabiliyorsun, rahat gezebiliyorsun. Buna sebep olanlardan Allah razı olsun” diye konuştu.

Yeşilovalı Tekstilci Sedat Güz, pazarın yeni yerinde kurulmasından çok memnun olduklarını belirterek, “Bornova Belediyemiz güzel bir altyapı çalışması yaptı. Bornova Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Önceden sokağın pazar dağıldıktan sonraki hali perişandı. Trafik çok kötüydü. Pazar ilk kez bugün kuruldu, bundan sonra daha da iyi olacaktır” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Yeşilova’da kapalı pazaryeri yapılana kadar geçecek sürede tüm tarafları memnun edecek bir çözüm ürettiklerini belirterek, “Esnafımız için sabit düzenli bir alan, Yeşilovalılar için geniş yürüme alanları, esnaf için de Cumartesi günleri kapanmayan bir yol hedefiyle çalışmalarımızı tamamladık. Yeşilovalılar için pazaryerinden kaynaklanan sorunlar geride kaldı. Kimsenin mağdur olmaması da bizim için en büyük mutluluk” dedi.

 
İzmir uluslararası toplantıya talip 
 
İzmir'in 'Süslü Kadınlar'ı dünyaya açılıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 3 Haziran 2018 Pazar 12:44

O pazar yeri daha önce yolun üzerine kuruluyordu işkence gibiydi tamam da bu şimdiki yer orda her zaman vardı neden bu zamana kadar yapılmadı. seçimler yaklaşıyor tabi göz boyamak başladı. Ama yinede teşekkürler

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir uluslararası toplantıya talip 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Ulusal ...
Gaziemir'de öğrenciler iftarda buluştu
Gaziemir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde ücretsiz verilen eğitimle ...
Karşıyaka’da örnek uygulama: Her daire için 2 zeytin ağacı
Karşıyaka’daki yeşil alan oranını artırmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka ...
 
Büyükşehir'den kırsala can suyu: Umut sürüsü büyüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimi destekleme projesi kapsamında, ...
Başkan Kocaoğlu’ndan flaş çıkış: Gün kurtuluş günüdür!
Kocaoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’ndeki yöneticiler, hayali projeler peşinde ...
Menderes Belediyesi’nden bir tarla satışı daha!
Mart ayında Ataköy Mahallesi’nde 73 bin 985 metrekare büyüklüğündeki araziyi ...
 
-Kemalpaşa’da Ramazan dolu dolu sürüyor
Kemalpaşa Belediyesi tarafından her gün farklı bir mahallede düzenlenen ...
Foça'da sürüdürülebilir balıkçılık projesi
Foça, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından koordine edilen ...
Karşıyaka'da Çevre Günü ‘Çocuk Müzesi’nde kutlanacak 
Çocuklara çevre bilinci aşılamaya yönelik faaliyetlerini Dünya Çevre Günü’ne ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva