HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Temmuz 2023 Salı - 19:22

Bornova'da mülteci hamlesi... Geri gönderme için fona başvuru!

Bornova Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk birleşimini Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ yönetti. İduğ, Birleşmiş Milletler tarafından İsviçre’de gerçekleştirilen konferansa dair aldığı notları meclis ile paylaştı. Konferansta gündeme gelen mültecileri geri gönderme konusunu meclise aktaran Başkan İduğ, bu anlamıyla 200 bin dolarlık fona talip olduklarını aktardı.

Bornova da mülteci hamlesi... Geri gönderme için fona başvuru!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Bornova Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk birleşimi gerçekleşti. Meclisi Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ yönetti.

Meclis başlamadan önce belediyenin bir önceki ayda yaptıklarına dair faaliyetler sinevizyon gösterimi ile meclis üyelerine izletildi.

Mecliste ilk olarak belediyenin Polonya’da bulunan kardeş şehri Bialystok Belediyesi’ne yapılan ziyarete dair meclis üyeleri görüşlerini aktardı.

Kardeş şehir ziyaretine dair izlenimlerin aktarılmasının ardından Başkan İduğ, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından İsviçre’nin Cenevre’de kentinde düzenlenen katıldığı konferansa dair notlarını meclise aktardı. İduğ, konferansta gündeme getirilen mülteci konusuna dair aktarımlarını, “BM’nin davetlisi olarak katıldık. Gündem yolsuzluk ve insan haklarıydı. Diğer konu da mülteci konusu oldu. Çok güzel bir çalışma oldu. Mülteci konusunda dünyada 350 milyon mülteci olduğu ve günlük 40 milyar dolar maliyetin olduğu söylendi. Kişi başı 70 dolar maliyetin olduğu aktarıldı. Kendi ülkelerinde yaşarlarsa maliyetlerin 5 dolara kadar ineceği anlatıldı. Esnek bir çalışma ile ülkelerine geri göndermek için çalışma içerisinde oldukları belirtildi. Bu çalışmanın ilk olarak ABD’den başlayacağını açıkladılar” ifadeleriyle açıkladı.

‘200 BİN DOLARLIK FONA TALİP OLDUK’
İduğ ayrıca mültecileri ülkelerine geri gönderme çalışmaları kapsamında yer alan 200 bin dolarlık fona talip olduklarını belirterek, “200 Bin dolarlık bir fon var ve talip olduk. Malatya’ya gideceğim. Yaz bitiminden sonra mültecileri konteynerlere yerleşme konusunda hızlı bir çalışma var. Bu parayla ilgili BM yetkilileri yerinde görmek için Malatya’ya geldiler. Yarın Malatya’ya gideceğiz ve fonu almaya çalışacağız” dedi.

CHP Meclis Üyesi Öner Baş, sağlık durumu sebebiyle mecliste aldığı görevlerden ayrılmak istediğini duyurdu. Baş’ın esnaf ve belediye taşınmazları komisyonlarında yer aldığı görevlere CHP tarafından yeni isimler önerildi. Esnaf komisyonuna Recep Daloğlu getirilirken belediye taşınmazları komisyonuna Murat Kaya getirildi.

AK PARTİLİ TAŞTAN: ÖDEMELER NEDEN ŞAHSİ HESABA YAPILDI?
AK Parti Meclis Üyesi Fatih Taştan, Kurban Bayramı boyunca gündeme gelen İZBAŞ’a ödenmesi gereken kurban kesim yer ücretlerinin şahsi hesaplara yatırılmasıyla ilgili olarak, “Işıkkent’te kurban kesim yeri vardı. İstemediğimiz şiddet olaylarına burada yer verildi. Sosyal medyada gördük bunları. Bununla birlikte sosyal medyada ve basın kuruluşlarında yer alan İZBAŞ üzerinden verilen kurban kesim yerleri ile ilgili olarak yapılan ödemelerin şahıs hesabına yattığı ve bu şahsın kurumla ilgili olmadığı gündeme getirildi. Bunların gerçekliği nedir? Konunun içeriği nedir?” sorularını sordu.

İDUĞ: KAYBIMIZ YOK AMA DOĞRU BİR YÖNTEM DEĞİL
Taştan’ın sorusu üzerine Başkan İduğ, “Meclis ilk gününden beri şeffaf olmaya çalışıyoruz. Bu konu bana aktarıldı. Öncelikle Ali Şanhan İZBAŞ’tan yetkili olarak gönderilmiş biri. 116 hesap İZBAŞ’a havale yapıyor, 2 kişinin gönderdiği paralar hesaplara aktarılmadığı için Şanhan parayı eşi üzerinden alıyor daha sonra İZBAŞ’a aktarıyor. Bu yanlış. Yaptığımız incelemeler sonrasında devletin bir kaybı yok. Ancak bununla yetinecek biri değilim. Teftiş kurulu raporuna göre gereği yapılır. Makbuz karşılaştırılması yapıldı. Bir sıkıntı yok ama doğru bir yöntem değil. İki ay içerisinde sonuçlanacaktır” diyerek yanıt verdi.

AK PARTİ’DEN ‘DENEYSİZ BELEDİLER’E ŞERH!
Komisyonlardan gelen raporların görüşülmesi esnasında belediyenin sokak ve barınak hayvanlarının laboratuvarlara götürülmesine izin verilmemesi için ‘deneysiz belediyeler’ arasına katılmak istediği rapora AK Parti Grubu tarafından şerh geldi.

‘DENEYSİZ BELEDİYELER’ DİYE WHATSAPP GRUBU BİLE YOK’
AK Partili Taştan, belediyeden hali hazırda denek olarak hayvan istenmediğini ve ‘deneysiz belediler’ diye bir dernek veya Whatsapp grubu bile olmadığını belirtti. Taştan, şerh sebeplerini şu şekilde açıkladı:

Bu deneysiz belediyelerle ilgili olarak konunun özetine bakarsak sokak ya da barınakta yaşayan hayvanların deney amacıyla laboratuvara verilmemesi konusunda bir madde var. Bize gelen bilgilere göre deneysiz belediyeler diye bir Whatsapp grubu bile yok. Bizden herhangi bir tarihte bizden sokak hayvanı talep eden bir kurum veya kişi de yok. Bunu vermek ya da vermemek bir husus da değil. Daha çok bizim böyle bir düşüncemiz diye bir karar. Herhangi bir protokol olmadığı sürece her ne kadar aynı da düşünsek meclis kararı olarak doğru bir karar olmadığını düşünmek isterim. Bakanlık sizi ilgilendirmeyen bir konu hakkında karar almayın diyebilir. Aynı fikirdeyiz ama bu şerhi düşmek isteriz. Barınakların rehabilitasyonu, hayvanların sağlık koşullarının iyileştirilmesini istiyoruz.

 
CHP'li Aslanoğlu'ndan AK Partili Saygılı'ya canlı yayın daveti: İzmir farkını yaratsın!
 
Aliağa Belediye Meclisi gerçekleştirildi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Temmuz 2023 Çarşamba 08:43

Aynı şekilde Çiğli Harmandalındaki geri gönderme binasının kapatılması ve sığınmacıların ilçeden çıkarılmasını istiyoruz.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer ve İmamoğlu buluştu... Değişim zirvesi!
CHP'de değişim tartışmaları sürerken İstanbul'da önemli bir zirve gerçekleşti. ...
İzBBŞT Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi açıklandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT) ev sahipliğinde ...
İzmir Büyükşehir'den o haberlere yalanlama!
Basın kuruluşlarında çıkan yolcu taşımacılık faaliyeti gösteren ticari ...
 
Aydın Tekstil Park’ta sinema geceleri başladı
Sinema dünyasının birbirinden değerli eserlerinin gösteriminin yapılacağı ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi hızlandırılmış KPSS kursuna yoğun ilgi
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) başvuran ...
Başkan Soyer’den ‘hat’ isyanı: UKOME hizmeti reddetti!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ESHOT’tan Aliağa’ya yeni ...
 
Karabağlar Belediyesi katledilenleri unutmadı
Karabağlar Belediyesi, Sivas Madımak Oteli’nde 30 yıl önce yakılarak katledilen ...
Torbalı'da dayanışma hasadı... İhtiyaç sahiplerine aş olacak
Torbalı Belediyesi’nin, çeşitli mahallelerinde bulunan tarlalarına ektiği ...
Buca Belediyesi'nden öğrencilere ücretsiz tercih hizmeti
Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına çalışmalarını aralıksız sürdüren ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva