HABERLER>POLİTİKA
5 Kasım 2023 Pazar - 03:18

Bir dönemin sonu... CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel!

CHP, yeni genel başkanı belirlemek için sandık başına gitti. 13 yıldır genel başkanlık görevini sürdüren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve değişim kanadının adayı CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel kurultayda yarıştı. Seçimde ilk turda salt çoğunluk sağlanmayınca seçim ikinci tura gitti. İkinci turda Özel 811 delegenin oyunu aldı ve yeni genel başkan oldu. Kılıçdaroğlu 536 oyda kaldı.

Bir dönemin sonu... CHP nin yeni genel başkanı Özgür Özel!

EGEDESONSÖZ- CHP'nin 38. Olağan Kurultayı "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganı ile Ankara Spor Salonu'nda yapıldı.

Kurultayda 13 yıldır genel başkanlık görevini sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel adaylık için yeterli imzayı toplayıp divana sundu ve iki isim genel başkanlığa aday oldu. Genel başkan adayları Özgür Özel 600 delegenin imzasını alırken Kemal Kılıçdaroğlu ise 761 delegenin yeterli imzasını aldı.

İLK TURDA 18 OY FARK
Özel 682 oy alırken Kılıçdaroğlu 664 oyda kaldı. 18 oy geçersiz sayıldı. Adaylardan hiçbiri salt çoğunluk olan 684'e ulaşamadığı için seçim ikinci tura kaldı. 

İkinci Tur oylaması yapılırken Kılıçdaroğlu'nun aracına binerek kurultay salonundan ayrıldığı görüldü. Sandıkların kapanmasının ardından çıkan sonuca göre Özel 812 oy aldı ve yeni genel başkan oldu. Kılıçdaroğlu 536 oyda kaldı.

GENEL BAŞKAN ÖZEL'DEN İLK AÇIKLAMA
Sahneye gelerek Genel Başkan olarak ilk konuşmasını yapan Özgür Özel "Hayatımın en büyük onurunu, en büyük gururunu yaşıyorum" dedi. "Sayın Genel başkanıma teşekkür ediyorum" diyen Özel, "Sırtıma yüklediğiniz sorumluluğunun farkındayım. Yaşadığımız büyük üzüntüyü telafi etmek için yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum" dedi.

NELER YAŞANDI?

CİHANER VE ÖYMEN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
CHP Genel Başkan Adayı İlhan Cihaner ve Örsan Öymen, yeni genel başkanın seçileceği oylamaya saatler kala adaylıktan çekildi.

Genel Başkan Adayı Özgür Özel, kurultayın gerçekleştirildiği Ankara Spor Salonu'na girdi. Özel'in ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kurultayın gerçekleştirildiği salona girdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kurultayın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Konuşmasına Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak başlayan Kılıçdaroğlu, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından resmi olarak 38. Olağan Kurultay'ı başlattı.

İMAMOĞLU DİVAN BAŞKANI OLDU
Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun divan başkanlığını oylamaya sundu, İmamoğlu, oy birliği ile divan başkanı oldu. İmamoğlu’nun başkanlık yaptığı divanın diğer üyeleri de netleşti. Değişimciler Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz,Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, Giresun İl Başkanı Gökhan Senyürek, Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir’in; Genel Merkez de Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan, Uzunköprü ilçe Belediye Başkanı Özlem Becan, Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç’ın isimlerini bildirdi.

BU KURULTAY TARİHİ BİR KURULTAY
İmamoğlu yaptığı açıklamada "Bu kurultay milletimiz ve partimiz adına tarihi bir kurultay olacak. İkinci Yüzyılın inşasına giden büyük bir yolun ilk adımını atacağız. Bu kurultay Türkiye muhalefetinin toptan şekilleneceği bir kurultaydır.  Halkımıza karşı tarihi bir sorumluluğumuz var. Burada sorumlu davranmak, geleceğe güvenlebakmak gerekir. Kurultayımız biter bitmez yerel seçimler için omuz omuza vereceğiz. Her alanda halkımızla buluşacağız. Göreceksiniz yerel seçimleri hep birlikte kazanacağız. Son beş yılda ortaya koyduğumuz halkçı, adil yerel yönetim başarısını ülkeye yayacağız. Yeter ki biz halkın sesine kulak verelim" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: BEN DAHİL KİMSE KENDİSİNİ PARTİNİN ÜZERİNDE ASLA GÖREMEZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını yapmak için kürsüye çıktı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Değerli yoldaşlarım; bu yıl partimizin yüzüncü yılı. Yüz yıllık tarihimiz içinde yılmadık, direndik. Türkiye'de hiçbir partiye nasip olmayacak bir tarihi yaşıyoruz. CHP'yi yüz yıl yaşatan gerçek, kuruluşunun savaş meydanlarında Kuvâ-yi Milliyecİlerin kurduğu bir partiyiz. Biz hiçbir evladımızın yatağa aç girmemesi için mücadele eden bir partiyiz. Herkesin kimliğine, yaşam tarzına saygı duyan bir partiyiz.

Ben dahil hiç kimse kendisini partinin üzerinde asla ve asla göremez. Sevgili örgütüm; biliyorum sizleri zaman zaman üzdüm ama asla utandıracak bir şey yapmadım.

TÜRKİYE'YE İLİŞKİN 7 TESPİT 
7 madde halinde ülkenin içinde bulunduğu tabloyu ilginize sunacağım;

1. Bugün içinde bulunduğumuz koşullarda anayasa fiilen askıya alınmıştır.

2. Saray devleti çoklu organ yetmezliği ile karşı karşıyadır.

3. Yoksulluğu yaymak ve derinleştirmek, milyonları yardıma muhta hale getirmek Saray'ın politikası haline gelmiştir. Yoksulluk bir anlamda kabullenerek sürdürülebilir bir kültür haline dönüştürülmüştür. Türkiye'yi öyle bir noktaya getirdiler ki yasa dışı zenginleşme hayranlıkla izlenir hale geldi.

4. Türkiye fiilen yarı açık cezaevine dönmüş durumdadır.

5. İktidarda kalmak için her türlü hile ve sahtekarlığı yapmak Saray'ın politikası haline gelmiştir. Bir kan denizine dönüşen Filistin'de bile Türkiye'nin sözü geçmemektedir.

7. Türkiye, para karşılığı yanlış dış politikalar sonucu sığınmacı deposu haline dönüştürülmüştür.

Bu 7 madde tablonun bir yüzüdür. Saray'ın ahlaki ve siyasi meşruiyetinin artık sorgulanması gerekir.

Bu tablonun diğer yüzü, biz CHP'lilere verilen görevi göstermektedir. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmek ve var olan sorunları çözmek durumundayız. Elbette bütün bunlar olurken asla umutsuzluğa kapılmayacağız. Biz umudumuzla, tarihe yön vereceğiz. Atatürk "umusuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır" der. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim. Bu salondaki hiç kimsenin umudunu yitirmeye yetkisi de hakkı da yoktur.

"SIRTIMDAKİ HANÇERLERLE SEÇİME GİRMEK ZORUNDA KALDIM"
Tarihin bize yüklediği zorunluluk. 6 lider oturduk. bu tabloyu kısmen anlattım ve kendilerine şunu söyledim; Ülkede demokrasi yok. Bir sorunlar yumağı haline geldi. Biz 6 lider tarihin bize getirdiği sorumluluğu yapmak zorundayız.

Uzun uzun anlattım. 6 parti bir araya geldik. Ülkeyi nasıl yöneteceğimiz için oturduk çalıştık. Ortak mutabakat metni hazırladık ve halkımızla paylaştık. Güçlendirilmiş parlementer sistem için çalışmalar yaptık. İş, cumhurbaşkanlığı adaylığının seçilmesine gelince masadan kalkmalar ve masaya geri dönmeler geldi. Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım. Ateşi ve ihaneti gördük. Yalana dolana rağmen, milyonlarca sığınmayıca rağmen çalıştık yılmadık, yıkılmadık, boyun eğmedik.

"DEĞİŞİM SÖYLEMİNİ DİLLENDİRENLER UZUN SÜREDİR DEĞİŞMEYENLERDİ"
Seçim bitti, daha nefes almadan değişim söylemleri başladı. Değişim söylemini dillendirenler uzun süredir değişmeyenlerdi, seçimden sonra ilk işim onları değiştirmek oldu. CHP Sivas'ın ötesine gidemiyordu. Diyarbakır'a, Hakkari'ye, Mardin'e giremiyorduk. Bugün milletvekili çıkardık. Hangi değişimden söz ediyorsunuz?

‘CHP sağa kaydı’ diyorlar. Bunlar sağın da solun da ne olduğunu bilmiyorlar. Çok açık ve çok net söylüyorum. CHP, halkın partisidir.

Sosyal kimlikler üzerinden politika üretmeye başladık. Bazı arkadaşlarımızın sosyal kimliklerden belki hiç haberi yok. Bizim sağa kaydığımızı söyleyenlere sorarım; kağıt toplayıcılarının yanına kim gitti? Bu kardeşiniz. Taşeron işçileri önce Erzurum’da sonra değişik illerde örgütledik. Bu sağcılık mıdır solculuk mudur? Apartman görevlileri, hangi siyasal parti apartman görevlilerinin sorunların yöneldi? Onları nasıl örgütlediğimizi, dinlediğimize beraber karar verdik. Evlere, ofislere temizliğe gidenler. Binlerce kişi. Onlarla kim ilgilendi diye aklınıza geliyor mu? Onların sorunlarını masaya yatırdık. Binlerce mevsimlik işçi, seçimden önce de seçimden sonra da gittim. Onların dertlerini dinledim sonra kadın kollarımızı gönderdim. Bir kızcağız elime bir not verdi, ‘Beni bu hayattan kurtarın’ diye. Şimdi o çok güzel bir okulda okuyor. Biz onların sorunlarını çözeceğiz.

Ben haramzadelerin sofrasına oturmadım, onlarla aynı sofraya oturduk. Onlar bizi tanıdı biz de onları tanıdık. Çankaya’da çalışmak çok önemli değil, Sincan’da Pursaklar’da Mardin’de çalışacaksın. Türkiye coğrafyasının her adımını karış karış gezdim, gezmeye de devam edeceğim."

ÖZEL: 79'DAN BERİ AĞIZ TADIYLA İKTİDAR OLAMADIK
Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşma yapmamaya karar vermesi üzerine kura çekilmeden Özgür Özel, konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

Özgür Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Rize Pazar’da biri uyandı bu sabah. Isparta Yalvaç’ta, Edirne Keşan’da biri uyandı bu sabah. Tekirdağ Malkara’da Sinop Erfelek’de biri uyandı bu sabah. Konya Taşkent’te 81 ilde 973 ilçede biri uyandı bu sabah. Biri uyandı gitti partiyi açtı, televizyonu açtı, çayı demledi ve dedi ki ‘Birazdan gelir bizimkiler kurultayı izleriz’ dedi. Baba evimizde çayı demleyenlere, bacayı tüttürenlere, bayrağı sallayanlara kurultayımızdan selam olsun.

Memleketim Manisa’ya ikinci memleketim deyince kafasındaki kasveti çıkarıp başıma geçiren Ökkeş amcanın Osmaniye’sine, Ecevit’in Zonguldak’ına, sayın Genel başkanımızın Tunceli, Dersim’e, Uşak’ına, Trabzon’a, Karadeniz’e selam olsun. Güzelim Marmara’ya selam olsun. Trakya’ya selam olsun. Van’a, Mardin’e, Güney Doğu’ya selam olsun.

'DEMİRTAŞ'A, KAVALA'YA SELAM OLSUN'
Memleketimin dört bir yanında altı oklu bayrağı sallayanlara, Soma’da, Zonguldak’ta, Bartın’da yerin yüzlerce metre altında çalışanlara, İzmir’de Agrobay’da direnen kadınlara, Silivri’de Bakırköy’de hepimizin yerine yatan Can Atalay’a, Tolga Şardan’a, Osman Kavala’ya, Selçuk Mızraklı’ya, Selahattin Demirtaş’a selam olsun.

Sizlerle aynı çatı altında olmak, aynı havayı solumak, aynı partide siyaset yapmak büyük onur. Hepinize merhaba.

Bugün buraya dalları ülkemizin her köşesini saran, yaprakları her bir insanımıza umut olan yüzyıllık ulu çınarımızın gölgesine geldik. Biz geçmişten gelen büyük bir emaneti taşımanın yanında gençlerin gelecek hayalini hedefimiz sayanlarız. Bizler, 1 Mart Tezkeresi’nde ABD’de verdiği sözü tutmak için BOP Eş Başkanının gelip de Meclis’e dayattığı 1 Mart tarihinde görünen tezkerede eğer o olmasaydı 1 milyon ABD postalının ülkemize ayak basacağı Deniz Baykal’ın partisiyiz.

Biz ülkemizi çok partili rejimle barıştıran, kaybettiği ilk seçimden sonra ‘Benim en büyük zaferimdir’ diyebilen ‘Ne ezen ne ezilen’ ve Garp Cephesi komutanı İsmet Paşa’nın partisiyiz.

38. Kurultayımızdayız. Atatürk ilk kurultay olarak toplanan 1927 kongremizin açılış konuşmasında ‘Bu CHP’nin ikinci kurultayıdır’ der. Paşa der ki ‘İlkini Sivas’ta yapmadık mı’ İşte bu ifade bizim kurultayımızı diğer bütün partilerin kurultaylarından farklılaştırır. CHP Kurultayları sadece kendi partimiz için değil ülke siyasetini de şekillendirir, şekillendirmiştir. Biz bugün sadece partimize genel başkan seçmeye gelmedik. Yeni bir hikayeye başlamak, Türkiye siyasetini yeniden şekillendirmek için buradayız. Özellikle tarihimizdeki iki büyük kurultay memleketimizin önüne önemli hedefler koydu ve partimizi iktidar yaptı.

'PARTİMİZ 44 YILDIR AĞIZ TADIYLA İKTİDAR OLAMADI'
Burada bize ve kendinize yeni bir görev vereceksiniz. Bu görev Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında CHP’yi yeniden iktidar yapma görevidir. Partimiz, 1979’dan bu yana 44 yıldır ağız tadıyla iktidar olamadı. İyi niyetli çabalara rağmen 44 yıldır bunu yapmayı beceremedik. Aslında ikinci yüzyılın ilk kurultayındayız. Ben sizi sadece bir genel başkan, bir parti meclisi seçecek 38. Olağan Kurultay’ın delegeleri olarak görmüyorum. Ben bugün tribünlere baktığımda, sahaya baktığımda sizlerin gözlerinin içine baktığımda parti tarihini bilen, her biri tertemiz, sosyal demokrasiyi benimsemiş, pırıl pırıl partilileri, gençleri görüyorum. 44 yıldır delegelerimizin verdiği görevi yerine getiremediğimizden hem partimiz hem ülkemiz bedeller ödedi. CHP iktidar olmadıkça ardı ardında sağ partiler ülkeyi yönettiler."

'HELALLİK İSTEME YOLCULUĞU'
Sokağın sesini duymazdan gelemeyecek yüreklerimiz, umutsuzluğa kapılmayacak delegelerimiz var. Biz altı okumuzdan mahçup olmayacak, sokaktan ve meydandan korkmayacak bir parti anlayışına hızla evrilmek durumdayız. Biz kaybedilen seçim sonrası hiçbir şey olmamış gibi davranılmasına, hatta bu ağır yenilginin sorumluluğunun alınmamasına karşı çıkanlarız. Bir yolculuktayız, bu ‘Sana Söz’ deyip yola çıkıp boynunu büktüklerimizden helallik isteme yolculuğudur.

'CHP 'FİLİSTİN SORUNUNU ÇÖZECEĞİM' DEYİNCE GAYRICİDDİ ALGILANIYOR'
Bakın Orta Doğu yine bir ateş çemberi. Bir terör örgütü olan Hamas’ın sivillere attığı füzeler ile yaptığı katliam İsrail’in devlet terörüne dönüştü. Biz CHP olarak terörün her şekline ve İsrail’in devlet terörüne asla ve asla seyirci kalamayız. CHP, kısa bir süre önce yapılan seçimi kazanamamışken, iktidarı bize devredin Filistin sorununu çözeceğim deyince toplumda gayriciddi olarak algılanıyor."

'HANÇER' YANITI
Hiç üstüme alınmadım. CHP’de hançer yok, hançerleyecek de kimse yok. En iyi siz bilirsiniz ki ne partide ne partililer de hançer olmaz ama kılıç da olmaz. Hani seçimlere iki gün kala sizin atadığınız önce Atatürk’e sonra önceki genel başkanımıza laflar eden kadını sorduğum dediğiniz Hasan Cengiz bir kılıç getirmiş. CHP’de danışmanım diyen ama profil resminde Recep Tayyip Erdoğan olup değişim diyenlere kılıç çekenlerin alnını karışlarım."

Bu partinin ilk delegeleri Sivas Kongresi’nin delegeleridir. Bugün birkaç saat sonra oy kullanacak olan sizleri zarfa atana kadar tanıyan sonra değersiz gören bir yaklaşımı asla kabul etmiyorum. Biz partiyi daha iyi yöneteceğimizi iddia ediyoruz. Biz altı ayda bir bu delegeyi Ankara’ya davet edip, onlarla ülkenin temel meselelerini konuşacağımız gerekirse gruplara ayrılacağımız bu ülkeyi bu parti yönetir diyeceğimiz bir katılımcılığın sözünü veriyorum.

Biz partiyi daha iyi yöneteceğimizi iddia ediyoruz. Biz geçtiğimiz dönemde çok kritik bir süreç vardı. Yukarıda Rusya-Ukrayna savaşı, doğuda Azerbaycan-Ermenistan savaşı. Tayyip Erdoğan, Tahıl Koridoru ile dünyaya caka sattı ama bize bunu anlatacak genel başkan yardımcımız yoktu. Bütün gençler, Teknofest ile ilgilenirken bizim savunma sanayi konusunda bir yönetici yoktu. Dün bir yalan tweet dolaşıyordu, o tweetle alakamız yok. Yarın Parti Meclisi listesine baktığınızda Türkiye çapında dış politikacı, bir teknoloji şirketinin Ar-Ge’sinin başındaki bir kişi. Savunma sanayinde uzman bir emekli tümamiral. Hangi alan boşsa o alana yönelik bilim insanlarından. Ama böyle geçmişinde CHP’ye Atatürk’e dil uzatmışları da değil bu ülkenin evlatlarını göreceksiniz."

ÖN SEÇİMİN TEMİNATI BİR GENEL BAŞKAN OLACAĞIM
Genel başkanı sınırlayabilen, denetleyebilen, şeffaf kanallarla yöneteceğiz. Yepyeni bir katılım mekanizmasından bahsedeceğim. Halka rağmen değil üyenin, delegenin halkla temasından aldığı ve genel merkeze taşıdığı katılımcılıktan bahsediyorum. Delegeleri seçimli kurultaylarda delegelerin bilgisinden, donanımından yararlanamıyoruz. Her biri bizim kadar aydın, çalışkan, bilgili, kendi bölgesini hepimizden iyi bilen delegelerin mutlaka ama mutlaka karar alma süreçlerine katkıda bulanmasından yanayız.Ön seçimin teminatı bir genel başkan olacağım, söz veriyorum. Ayrıca bu ön seçimin çok düşmanı var.

39 VEKİL VERİLİRKEN GİZLİ PROTOKOL YAPARKEN BİZ YOKTUK
Sayın Genel Başkan, Adalet Yürüyüşü'nün videosunu izlettiniz, biz oradaydık. Sırtımıza bu yükü vurmayın. 39 vekil verilirken biz yoktuk, Oğuz Kağan Salıcı vardı yanınızda. Gizli protokol yapılırken de biz yoktuk.

KILIÇDAROĞLU: BURADA SÖYLEDİKLERİNİ KEŞKE YÜZÜME SÖYLESEYDİN
Genel başkan adaylarından Özgür Özel'in konuşmasının ardından, CHP Genel Başkanı ve adayı Kılıçdaroğlu söz aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nın konuşmalarından satır başları şu şekilde: 

"Eleştiriye açığım, benim kadar eleştiriye açık kimse yoktur. PM’de beni eleştiren kimsenin sözünü kesmem, sen de burada söylediklerini uzun süredir beraber çalışıyoruz ya keşke yüzüme söyleseydin.

ÖYMEN: CHP SAĞA KAYMIŞTIR
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından kürsüye Örsan Kunter Öymen çıktı. CHP'nin sağa kaydığını söyleyen Öymen, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. 

Öymen'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"2019 seçimlerini zafer olarak ilan edemeyiz. 39 milletvekilini oyu yüzde 2-3'ü geçmeyen partilere hediye ettik. Böyle bir şey olabilir mi? CHP sağa kaymıştır. Genel Başkan, solu hayırseverlik sanıyor. Sol düzeni değiştirmektir. AKP din devleti kuruyor ve biz buna karşı çıkamıyoruz." 

Öymen konuşmasının ardından adaylıktan çekildi.

GERİNLİK YAŞANDI
Kurultayda delegeler arasında gerginlik yaşandı. CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın düzenlendiği Ankara Spor Salonu’nda delegelerin bulunduğu alanda, değişimciler ve genel merkez destekçilerinin bulunduğu kısımda gerginlik yaşandı.

CHP eski milletvekili Turan Akdoğan’ın konuşması sonrası yaşanan gerginlik, salonda bulunan delegeler ve parti üyelerinin araya girmesiyle sona erdi.

KAÇ DELEGENİN İMZASI GEREKİYOR?
CHP’nin iç tüzüğü gereği genel başkanlığa aday gösterilmek için parti delegesinin yüzde 5’i olan 69 delegenin imzası gerekiyor. Genel Başkan seçilmek için ise delege sayısının çoğunluğu olan en az 684 delegenin oyunu almak gerekiyor.

PM VE YDK ÜYELERİ SEÇİLECEK
"İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganı ile yapılacak 38. Olağan Kurultay'da genel başkanın yanı sıra Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de belirlenecek.

Kurultayda adaylar arasında uzlaşma sağlanması durumunda PM seçimlerinin "blok liste" ve "fermuar" yöntemiyle gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Blok listede uzlaşma olmaması durumunda her aday "anahtar listesi"ni açıklayarak çarşaf listeden kendisine yakın isimlerin PM'ye girmesini sağlamaya çalışacak.

CHP'de 60 kişilik PM, kurultay sonrası en yetkili kurul olarak görev yapıyor.

MYK üyeleri, PM içinden atanırken milletvekili ve belediye başkanları listeleri de yine PM tarafından onaylanıyor.

 
Atama kararları Resmi Gazete'de!
 
Meteoroloji'den İzmir'e sarı uyarı!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent Işık 5 Kasım 2023 Pazar 17:05

Troller Kılıçdaroğlu yanlısı olduğuna göre sonuç CHP açısından olumlu.

Yorumu oyla      2      4  
5 Kasım 2023 Pazar 15:11

Hamas da İsrail gibi, hiçbir farkları yok. Elinde imkan olsa İsrail den daha beter yapar.

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 5 Kasım 2023 Pazar 11:54

Şimdi soruyorum:))) Gemi limana yanaşmadan kaptan değişse ne olur? ÖÖ'nün KK'dan farkı yok. Aynı cümleleri kuruyorlar. Kavala'ya özgürlük. Demirtaş'a "demokrasi kahramanı"??! HEDEP'e TİP'e mucuk. Hamas'a terörist. ABD'ye,AB'ye şak şak. Mavi Vatan'a tü kaka. Allah sonunuzu hayır etsin.

Yorumu oyla      5      5  
Doğrular 5 Kasım 2023 Pazar 00:19

CHP’deki değişimciler neyi değiştirecekler? Neye itiraz ettiniz? Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için ağladınız, Sadullah Ergin, Ankara’dan aday olduğunda sustunuz. Şimdi neyin kavgasını veriyorsunuz? Hangi yanlışa, yanlış dediniz? Ne garip bir parti...

Yorumu oyla      5      4  
Vatandaş 5 Kasım 2023 Pazar 00:00

BYE BYE KEMAL :)

Yorumu oyla      6      3  
Egeli 4 Kasım 2023 Cumartesi 21:53

Muharrem İnceyle kaçan şans Özgür Özelle yakalanmazsa bu parti biter.Amaçları zaten bitirmek.Umarım halkın sesi duyulmuştur.

Yorumu oyla      6      4  
cafercan 4 Kasım 2023 Cumartesi 14:34

sn genel başkan türkiye genelinde beklenti imamoğlu ve yavaş üzerinde yoğunlaşınca kendinize yakın gördüğünüz vekil belediye başkanlarını türkiye'nin her yerine gönderip kendiniz için propaganda yapmalarını istemediniz mi? onların çoğundan gelen yanıt imamoğlu olmadı mı? bu nasıl parti içi demokrasi? siz kendi partilinizi harcarsanız akşener neden chp için çaba sarfetsin?

Yorumu oyla      5      3  
SOSYAL DEMOKRAT 4 Kasım 2023 Cumartesi 14:12

HAYDİ ÖZEL..KEMAL KAZANIRSA İZMİRİ YEREL SEÇİMDE KAYBEDERİZ..İSTANBUL VE ANKARAYAI KAYBEDECEĞİMİZ GİBİ..AMA ÇIKARLARINI DÜŞÜNENLER ONA GÖRE OY VERECEĞİNDEN ÜMİTSİZİM..

Yorumu oyla      13      7  
TC misafir 4 Kasım 2023 Cumartesi 13:50

Halkın umuda ihtiyacı var, umudu verecek olan kişi 12 seçim kaybeden biri olamaz kimse de bu kadar seçim kaybeden birine güvenmez. Diğer adaylara gelecek olursak onlar bir umut değil ama en azından umut olma ihtimalleri var. Chp delegeleri mevcudiyeti koruma için oy verirse parti çıkar ilişkilerine teslim olmuş demektir ve asla demokrasiden, eşitlikten ve umut olmaktan bahsedemez. Parti sadece akp karşıtlığından ve Cumhuriyet ve Atatürk'ün mirası olmasından dolayı oy alıyor alınan oylar partide mevcut olan hiçbir siyasinin başarısı değiz bilakis başarısızlığıdır.

Yorumu oyla      7      3  
Vatandaş Ercan 4 Kasım 2023 Cumartesi 11:46

ARKADAŞLAR 13 SEÇİM + 2 REFERANDUM KAYBETMİŞ KK İŞGAL ETTİĞİ O ŞEREFLİ KOLTUĞU KEŞKE BIRAKSA... FAKAT ASLA BIRAKMAZ, BU DELEGE YAPISI YİNE GİDER TIPIŞ TIPIŞ KK'YE OY VERİR! UTANMADAN KK SON KEZ ADAY OLUCAM DİYECEKMİŞ :)) NORMALDE BAŞKA ÜLKEDE OLSA 13 SEÇİM KAYBETMİŞ BİRİNİN İNSAN İÇİNE ÇIKMAMASI LAZIM.. AMA KK HALA DAHA HİÇ BİRŞEY OLMAMIŞ GİBİ İNSAN İÇİNDE BİRDE HER SEÇİM SABAHI KAMERALAR KARŞISINA GEÇİP OYUMUZU YÜKSELTTİK, KAYBEDEN AKP DEMEZ Mİ.. AKP 23 YILDIR SENİN BECERİKSİZLİĞİN YÜZÜNDEN KAZANIYOR.. AKIL TUTULMASI İNSANLAR NASIL OLURDA 13 SEÇİM KAYBEDEN BİRİNE HALA DESTEK VERİR, OY VERİR ONUN PEŞİNDEN GİDER ANLAMIYORUM... ATATÜRK KALKSA BAŞTA KK VE AVANELERİNİ, TUNÇ'U SOPA İLE BU PARTİDEN YEMİNLE KOVALAR... YAKLAŞAN YEREL SEÇİMLERDE NE OLUR ARTIK UYANIN DA TIPIŞ TIPIŞ OYUNUZU BUNLARA VERMEYİN...

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Ölümsüzdür büyük aşklar!
Mehmet KARABEL yazdı... Ölümsüzdür büyük aşklar!
CHP’de delege kapma yarışı ve İzmir’den ‘fire’ iddiası… Soyer’den gece yarısı toplantı!
CHP’de 38. olağan kurultaya saatler kala parti genel merkezi delege akınına ...
Bakan Koca'dan sert tepki
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsrail'in Gazze'de hasta ve yaralı taşıyan ...
 
Özel'e İzmir'den 3 imza!
Aralarında Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da olduğu İzmirli ...
Başarır: Kaybedersek makamları bırakırım
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Sözcü TV'ye yaptığı açıklamada ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda döndü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'da Türk Devletleri Teşkilatı ...
 
AK Parti İzmir'in A Takımı belli oldu!
AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın yeni yönetimi belli oldu.
Gazeteci Güleç, belediye başkan adayı oldu
Demokrat Parti Ödemiş İlçe Kongresi, Genel Başkan Gültekin Uysal’ın katılımıyla ...
Savcılıktan 'sürtük' sözü için karar... CHP'li Kılıç'tan tepki!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  1 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva