HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Temmuz 2021 Pazartesi - 16:16

Belediye başkanları tatilcilere sitem etti: Keşke kirletip gitmeselerdi!

Çeşme, Karaburun, Dikili ve Seferihisar Belediye başkanları, 9 günlük bayram tatilinde tüm otel ve pansiyonların dolduğunu, esnafın çifte bayram yaptığını belirtirken, sahillerin, ortak kullanılan alanların çöplüğe dönmesinden yakındı. Başkanlar, nüfuslarının 20'ye, 30'a katlandığına dikkat çekerken, Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, "Kış nüfusuna göre para alan ancak yaz nüfusu katlanan ilçelerimiz için yasal düzenleme yapmak şart oldu" ifadesini kullandı.

Belediye başkanları tatilcilere sitem etti: Keşke kirletip gitmeselerdi!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ -  16 Temmuz akşamı başlayan ve 9 gün süren Kurban Bayramı tatilinde milyonlarca insan, sahil beldelerine akın etti. İzmir'in sahil beldeleri de bundan nasibini fazlasıyla aldı. Çeşme, Karaburun, Seferihisar ve Dikili'de tüm oteller ve pansiyonlarda tatil boyunca yüzde 100 doluluk olurken, ilçelerin kışlık nüfusu 20'ye, 30'a katlandı. Belediyeler, sınırlı sayıdaki personelle ve kışlık nüfusa göre hazırlanmış altyapıyla hizmet vermeye çalıştı.

Belediye başkanları, turizm açısından ilçelerinde olağanüstü bir bayram tatili yaşandığını anlatırken, bayram sonrası fotoğraf için herkes aynı şeyi söyledi: "Keşke ortalığı kirli bırakıp gitmeselerdi!"

ORAN: SU VE ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞAMAMIZ NORMAL KARŞILANMALI
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, bayram tatilinde ilçeye 500 bin aracın giriş yaptığını, 46 bin olan kışlık nüfusun, tatilde 1 milyonu geçtiğini hatırlatarak, "Ben 50 yaşındayım, Çeşme'yi  hayatımda hiç bu kadar kalabalık görmemiştim" demişti. Başkan Oran, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Plajlarımız doldu, otellerimiz, pansiyonlarımız, butik otellerimizde yer kalmadı. Bereketli bir bayram tatili oldu.  Günübirlikçilerin de gelmesiyle olağanüstü bir bayram tatili süreci yaşadık. Esnafımız, 1,5 yıldır devam eden korona sürecinde çektiği acıları unuttu, kayıplarını önemli ölçüde telafi etti. Su sıkıntısı yaşadığımız günler oldu, elektrik kesintileri yaşandı. Tahminlerin üzerinde bir misafir gelince, böyle şeylerin yaşanması doğaldır. Çünkü altyapımız, kışlık nüfusun üstüne hitap edecek düzeyde olsa da bu kadarı çok fazlaydı. Ekiplerimiz, sahillerdeki kirliliği temizlemek için olağanüstü çalıştı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Keşke daha temiz bırakılsaydı."

YETİŞKİN: ORTALIĞI TEMİZLEMEMİZ İKİ GÜNÜMÜZÜ ALACAK GİBİ
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise ilçenin kışlık nüfusunun 48 bin olduğunu, yüz nüfusunu 350 bine kadar rahatlıkla kaldırabildiklerini ancak bu bayram tatilinde nüfusun 500 bini geçtiğini söyledi. Başkan Yetişkin, "Bayram tatili çok yoğun geçti. Normalde olması gereken yaz nüfusumuz, 350 bindi. Ancak 500 binin üstüne çıktı. Herhangi bir sorun yaşamadan atlattık. Kapasitemizin üstünde bir ağırlama oldu. Ekiplerimiz görevlerinin başındaydı, sağolsunlar, çok büyük özveriyle çalıştılar. Esnafa yaradı bu tatil. Bayramın ilk günü beni arayıp, başkanım ekmek bulamadık, diyen vatandaşlarımız oldu. Esnafımız, bu kadar yoğun kalabalık beklemediği için hazırlıksız yakalandı. Otel ve pansiyonlarda yer bulma imkanı yoktu. Ekiplerimiz vardiya halinde çalıştı. Öyle ki çöp kamyonlarımız, marş kapatmadan çalışmaya devam etti. Bayramda her zamanki gibi kirlilik vardı. Mıntıka ekiplerimizin müdahalesine, her türlü uyarının yapılmış olmasına, her yere çöp konteyneri koymamıza rağmen, maalesef çok büyük bir kirlilikle karşı karşıya kaldık. Sanırım o kirliliği temizlemek, iki günümüzü alacak gibi" diye konuştu.

ERDOĞAN: SUYUMUZ AKTI AMA KİRLİLİK ÇOK FAZLAYDI
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ise ilçesindeki bayram sürecinde yaşananları şöyle özetledi:

"Karaburun'un kışlık nüfusu, 11 bin... Fakat bu yaz, bu bayramda kışlık nüfusumuzun 30 katı misafiri ağırladık, 350 bin nüfusa ulaştık. Karaburun Karaburun olalı, böyle bir kalabalık görmedi. Ben de böyle bir kalabalığı hayatımda görmedim Karaburun'da. Sadece İzmir plakalı değil, Antalya'dan, Ankara'dan, İstanbul'dan, memleketin dört bir yanından misafirlerimiz vardı. Su sıkıntısı yaşamadık. Fosseptiklerde de sorun yoktu ancak ekiplerimiz izinsiz çalıştıkları halde, hizmet ihtiyaçlarına yetişmekte zorlandı. Hepsi insanüstü çaba harcadı. Misafirlerimizin Karaburun'u tercih etmelerinden sonsuz mutluluk ve memnuniyet duydum tabii ki. Günübirlikçilerin de katkısıyla sahillerde çok fazla çöp bırakıldığını görmek bizi üzdü. Bunun dışında bir sorun yoktu. Herkes sahili kirletiyor diyemeyiz ama doğal dokuyu koruyan, temiz tutan herkesin başımızın üstünde yeri var."

KIRGÖZ: DİKİLİ'Yİ BÖYLE KALABALIK HİÇ GÖRMEDİM
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz de "Bugüne kadar Dikili'de böylesine bir kalabalık görmedim" ifadesini kullandı. Başkan Kırgöz'ün yorumu ise şöyle:

"Bayram tatilinde her yer doluydu; restoranlar, oteller, pansiyonlarda yer yoktu. Bugüne kadar Dikili'de böyle bir kalabalık görmedim. Bunu sadece ben değil, vatandaşlarımız da söyledi. Personelimiz çok yoruldu, çünkü çöpleri toplamak bile başlı başına zordu. Keşke misafirlerimiz ortalığı kirletip gitmeseler, temiz bıraksalardı. Kamyonlarca çöp topladık. Esnafımızın yüzü güldü, esnafın rafları boşaldı. Her şeye rağmen güzel bir bayram tatili yaşandı Dikili'de."

BATUR: YENİ BİR YASAL DÜZENLEMEYE ACİLEN İHTİYAÇ VAR
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kurban Bayramı tatilinde kapasitesinin çok üstünde misafir ağırlamak zorunda kalan sayfiye kentlerinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. 1,5 yıldır pandemi yüzünden eve kapanan, tatil özlemiyle yanıp tutuşan insanların, 9 günlük tatildeki heyecanlarını normal karşılamak gerektiğinin altını çizen Başkan Batur, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Pandeminin bitmediğini bile bile insanların tatile gitmeleri, tatil beldelerinde aşırı yoğunluğa yol açmaları normal karşılanmalı. Çünkü insanlarımızın yaşam tarzları değişti. Sahil beldelerinde anormal nüfus artışları oldu. Çeşme 1 milyonu geçti, Karaburun 350 bini buldu, Seferihisar 500 bine ulaştı. Oysa bu ilçelerimiz, İller Bankası'ndan kış nüfusuna göre pay alıyor. Oysa, yaz nüfusunun dikkate alınması, ona göre pay alması lazım. Kıyı Ege Belediyeler Birliği'ne üye ilçelerimizin belediyeleri, her şeye rağmen bu bayram tatilinde başarılı bir sınav verdi. Ağustos, eylül ve ekim aylarında bu belediyelerimizin kamu kesintileri olurdu, bu dönemde ödeneklerinin tamamı verilecek. İlçelerimizin yaz nüfusuna göre yatırım yapabilmesi, hizmet verebilmesi için yasal düzenleme şart. Yeni bir düzenlemenin gerekliliğini yıllardır söylüyoruz, umarım ve dilerim, bu kez sesimizi duyan olur."

 
İçişleri: 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
 
AK Partili Aktay: Suriyeliler giderse ekonomi çöker
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ksk 27 Temmuz 2021 Salı 07:59

Eğitimlisi eğitimsizi %95 i kendine temiz ama çevresine pis olan memlekette ne bekliyorsunuz Allahaşkına.Belediye başkanları da ellerindeki yetkiyi kullanıp ceza yazsalar ya.Bostanlı sahili her akşam çöplük bas cezayı bakalım nasıl oluyormuş.Ama oy kaygısı başka bir şey herhalde..

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur'dan çağrı: Lozan barış bayramı olarak kutlanmalı
Lozan Barış Antlaşması’nın 98. yıldönümünü töreninde konuşan Konak Belediye ...
Başkan Çerçioğlu: Çocuklarımız için üretiyoruz
Ata Tohumlarından üretilen sağlıklı sebze ve meyvelerin gelecek nesillere ...
Başkan Soyer yerinde inceledi... Buca'ya hayat hattı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU Genel Müdürlüğü'nün ...
 
Narlıdere'nin parkları A'dan Z'ye yenileniyor
Çocukların ve ailelerin daha güvenli ortamlarda zaman geçirmesi için çalışmalar ...
Menemen Belediyesi’nden aşılamaya destek
Menemen Belediyesi, Menemen İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne destek olmak amacıyla ...
Kadifekale'ye sürpriz ziyaret... Canlı yayında verdiği sözü tuttu
İzmirTube’de 19 Mayıs’ta yayınlanan “Başkan’a Sor” programına katılarak ...
 
Yelkenler Dikili'de yarışacak
Yelken sporuna gönül veren sporcular Dikili’de buluşacak. Türkiye Yelken ...
Bornova’da e-Ruhsat dönemi
Vatandaşların belediye hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla ...
İzmir'den Artvin'e yardım eli!
Geçtiğimiz günlerde Rize ve Artvin'de yaşanan sel felaketi sonrasında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva