HABERLER>POLİTİKA
11 Mayıs 2012 Cuma - 19:23

BDP'li Kürkçü'nün makam aracı bisiklet

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, ''hem ulaşım kolaylığı sağladığı hem de düşündüğü gibi yaşama imkanı sunduğu'' için Meclis'e bisikletiyle geliyor.

BDP li Kürkçü nün makam aracı bisiklet

ANKARA - Meclis'e bisikletiyle gelmeyi tercih eden BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, hem milletvekillerinden hem de personelden yoğun ilgi görüyor.
 
Bisikletini, odasının bulunduğu Halkla İlişkiler Binası'nın girişine park eden Kürkcü, bisiklet sürerken kaskını takmayı da ihmal etmiyor.
 
İstanbul'da, ''şehrin çok inişli-çıkışlı olması, trafikte bisiklete saygı gösterilmemesi'' nedeniyle sadece mahalle içinde bisiklet kullanan Kürkcü, Ankara'da ise şehrin trafiğine çıkıyor.
 
EVLE MECLİS ARASI TAKSİYLE 15 BİSİKLETLE 3 DAKİKA
Kürkcü, evinden taksiyle 15 dakikada geldiği Meclis'e, bisikletiyle 3-4 dakikada ulaşabiliyor.
 
3 yıldır bisiklet süren Kürkcü, ''Şehir içinde oturunca, başka da bir imkan yok'' diyor.
 
Araç kullanımının ekolojik açıdan da büyük problem olduğuna işaret eden Kürkcü, bisikleti tercih etmesini şöyle açıklıyor:
 
''Karbon yakıtları kullanmak, hem buna karşı konuşmak hem onları kullanmaya devam etmek, çok yaman bir çelişki. Ben bu çelişkiden de kendimi kurtarmak için imkan yarattım. Hem ulaşım kolaylığı sağlıyor hem de düşündüğüm gibi yaşamak için bu bir imkan. Hep yaptığım bir şeyi yapmaya devam ettim. Meclis'e bununla gelince gösterisel bir yanı oluyor ama bu kaçınılmaz bir şeydi. Bugüne kadar saklanmaya çalıştım ama yakalandım sonunda, burada kurtuluş yok. Meclis'te gizli bir şey... En azından biz yapamayız.

ANKARA'DA TRAFİKTE DAHA SAYGILILAR
Şehir içinde oturanlar için bisiklet iyi ancak uzaktan gelenler için otobanda sürmek, araçların size saygı göstermesini beklemek, biraz çelişkili olabilir. Yüksek hız yapılan yerlerde, trafik yasası da sanıyorum buna uygun değil, otobana çıkamaz. Uzaktan gelenler otobandan geliyorlar.''
 
Kürkcü, Ankara ve İstanbul trafiğini de karşılaştırarak, Ankara'da şehir içinde trafiktekilerin, İstanbul'a göre daha saygılı olduğunu gördüğünü söylüyor. Kürkcü, İstanbul'daki trafiği ise ''Genelde sizi görmezler, yokmuşsunuz, cammışsınız gibi davranırlar. Burada öyle değil. Böylesi o yüzden benim için iyi'' sözleriyle anlatıyor.
 
Bisikletiyle Meclis'e giriş çıkışta sorun yaşamadığını dile getiren Kürkcü, Meclis güvenliğinin, bu açıdan eğitimli ve saygılı olduğunu belirtiyor.
 
Bisikletinin, lityum iyon pille çalıştığını ancak pedal çevrilmediği takdirde hareket etmediğini ifade eden Kürkcü, yokuş çıkarken bisikletin bu özelliğin iyi olduğunu anlatıyor. Kürkcü, pille günde 55 kilometre gidilebileceğini, sonra şarj edilmesi gerektiğini ifade ediyor.
 
Herkesin spor yapması gerektiğini, bunun şart olduğunu kaydeden Kürkcü, bisiklete günde yarım saat bindiğini ancak ''spor yaptım'' diyebilmek için bu sürenin 1 saat olması gerektiğini belirtiyor.
 
Bisiklete binmesinin hava durumuna göre değişip değişmediğine yönelik soruya Kürkcü, ''Yağmur yağınca kaçıyoruz'' karşılığını veriyor.
 
Kürkcü, bisiklet kullanırken kask kullanmayı da ihmal etmiyor. Kürkcü, ''Bunlar şart. Kafayı çatlatınca, toplaması çok zor'' diyor.
 
Trafikte şimdilik bir sorun yaşamadığını dile getiren Kürkcü, ''Bisikletli geliyor yol verelim'' diyenin de olmadığını söylüyor. Kürkcü, ''Burada da herkesin acelesi var'' diyor.
 
Röportaj sırasında Kürkcü'yü bisikleti üzerinde gören CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, ''Ertuğrul Bey, bizi imrendirdi'' demesi üzerine Kürkcü, ''Hepinizi bekliyorum'' diye karşılık verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Gül başkanlık sistemine 'mesafeli'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Başkanlık sistemiyle ilgili fikirlerimi daha ...
CHP Konak'ta, delegeler Başkanı yalnız bıraktı!
CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, il delegasyonuna toplantı ...
Başbakan Erdoğan: Süt sağlam, muhalefet bozuk
Trabzon'da konuşan Başbakan Erdoğan, okullarda dağıtılan sütle ilgili ...
 
Kılıçdaroğlu’dan İzmir’e özel ekip!
CHP İzmir İl Kongresi’ne yönelik ‘renk’ vermeyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ...
Baykal Erdoğan’dan bir ricada daha bulundu
Cumhuriyet gazetesi yazarı Utku Çakırözer, Baykal'ın Erdoğan'dan isteğini ...
Ülke bu röportajı konuşuyor: Atatürk bile bizi kurtaramaz!
CHP eski PM Üyesi Berhan Şimşek’in Egedesonsöz’e verdiği röportaj bomba ...
 
Tüzmen'den CHP'li Ayaydın'a kroşe!
Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile CHP'li vekil Aydın Ayaydın Ankara ...
S&P’ye: Türkiye'ye uğramadan karar veriyorlar!
Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'ye yüklenen Başbakan Erdoğan, "Derecelendirme ...
CHP Parti Okulu İzmir’de de derse başladı!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içi eğitim çalışmaları kapsamında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva