HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Eylül 2012 Pazartesi - 21:36

Bayraklı Meclisi’nde ‘ata binme’ tartışması!

Bayraklı Belediye Meclisi’nde Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın toplantılara katılmaması tartışmalara neden oldu. AK Parti grubu Karabağ’ı ciddiyetsizlikle suçladı. AK Parti Grup Başkanvekili Ali Aslan, “Atalarımızın ‘At binenin kılıç kuşananın’ diye bir sözü var. Belediye başkanı ata binemiyor. Belediye borç batağında” dedi. CHP Grup Başkanvekili Remzi Palabıyık ise , “Benim başkanım ata iyi biner” diye konuştu.

Bayraklı Meclisi’nde ‘ata binme’ tartışması!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi’nin Eylül ayı olağan birinci meclis toplantısı gerçekleştirildi. Uzun süredir sağlık sorunları yaşayan ve sürekli rapor alan Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın katılmadığı toplantıyı Meclis Başkanvekili Ertuğrul Sivrioğlu yönetti. 

- Konak Meclisi'nden kadınlara müjde paketi!..

- Çiğli'de katı atık tartışması...

Toplantıda Başkan Karabağ’ın devamsızlığı ve belediye işlerine harcadığı zaman tartışmalara neden oldu. AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, belediye başkanı Karabağ’ı özlediklerini söyledikten sonra eleştiri yağmuruna tuttu. Boztepe, “Biz belediye başkanını göremiyorsak halk nasıl görecek? Kendisine ulaşmak çok zor... Nasıl halkçı başkan?” dedi.

 
Başkan Karabağ’ın yanıtlaması istemiyle soru önergeleri veren Boztepe, isteklerini ardı ardına sıraladı. Karabağ’ın ‘belediyeye bin 500 kişi aldık’ sözleri bulunduğunu bunların sayılarının kesin olarak açıklanması gerektiğini ifade eden Boztepe, belediye spor kulübü üzerinden işletilen düğün salonlarının gelirlerini de sordu. Her yıl yapılan denetim komisyonu çalışmalarının ardından rapora göre bir işlemin yapılıp yapılmadığını da isteyen Boztepe görev zararının bulunup bulunmadığının açıklanmasını talep etti. Başkan Karabağ’ın kentsel dönüşüm çalışmaları ile kamulaştırma çalışmalarını birbirinden ayıramadığını da ifade eden Boztepe yine sorusunda encümen kararlarına vurgu yaptı. Tamamı CHP’li meclis üyelerinden oluşan encümende alınan olumsuz kararların Başkan Karabağ’ın oluru ile olumlu hale getirildiğinin bilgisini aldığını anlatan Boztepe, büfe yeri tahsisi kararını örnek göstererek diğer kararların da incelenmesini talep etti.
 
Karabağ’ın göreve geldiği 1 Nisan 2009 tarihinden itibaren başkanlık koltuğuna bıraktığı vekalet sayısı ve günlerin tespitini isteyen Boztepe, konuyu kaymakamlığa taşıyacaklarını anlattı. Boztepe, “Ne zaman belediye meclisi toplantısının zamanı gelse başkan ya izinli, raporla ya da mazeretli oluyor. Böyle şey olmaz. Raporlu olan başkan etkinlik ve eğlencelerde boy gösteriyor. Yasa gereği belediye başkanının aldığı sabit bir maaş var. Başkanın yerine bakan kişi her gün için para alıyor. Bu da ikinci bir kişinin devletin kasasından başkanlık maaşı alması anlamına geliyor. Bunun adı kamu zararıdır” dedi.
 
Eleştirilerin üzerine Meclis Başkanvekili Ertuğrul Sivrioğlu, Başkan Karabağ’ın sağlık sorunlarının bulunduğunu fakat şimdi iyileşme aşamasına geldiğini söyledi. Sivrioğlu, Karabağ’ın halkın içinde olduğunu da sözlerine ekledi.
 
ATASÖZLÜ GÖNDERME
Eleştirilerin ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ali Aslan, Karabağ’ın belediyeyi yönetmekte zorlandığını söyledi. Aslan, “Atalarımız ‘At binenin kılıç kuşananın’ diye bir söz söylemiş. Belediye başkanı ata binmeyi bilmiyor. Belediyenin yıllık 80-90 milyon TL’lik bütçesi var. Ama bunlar ne yazık ki kullanılamadı. Hükümet Bayraklı’yı ilçe yaparak en büyük olanağı ve imkanı sağladı. Eğer birası ilçe olmasaydı bu rakamlar Karşıyaka ve Bornova belediyelerinde kalacak Bayraklı’da sadece çöp toplanacak ve kaldırım tamir edilecekti. Bornova ve Karşıyaka icraat yaparken Bayraklı’nın belediye başkanı uyuyor. Biz burada formaliteden meclis üyeliği yapıyoruz. Sadece elimizi kaldırıp indiriyoruz. Daha önce belediyenin ne kadar borcunun olduğunu sordum. Bunun cevabını bile veremediniz. Kendi araştırmalarımla buldum. Belediyenin iller bankasında aldığı kredi miktarı 13 milyon TL. Ayrıca 7 milyon TL de SGK’ya borcu var. Siz doğmamış bebeği borçlandırdınız. Önce geçen dört yılın hesabını halka vereceksiniz. Tabi ki bu kadar geçen zamanda yapılmayan işlerin hesabını soracağız” diye konuştu.
 
BAŞKANI SAVUNDU
AK Parti grubundan gelen eleştiriler üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Remzi Palabıyık, Başkan Karabağ’ı ve çalışmaları savundu. Palabıyık, “Benim belediye başkanım atı da ata binmeyi de çok iyi bilir. Siyasetten de çok iyi anlar ve bilir. Bir yıl sonra zaten halk gerekeni yapacak. O zaman eleştirenler ve durumdan vazife çıkartmak isteyenler halkın verdiği kararı görecek. Bayraklı’da iktidar olmak sizin hayalinizde kalacak olan bir durumdur” ifadelerini kullandı.
 
CHP’li diğer Milletvekili Cemal Eroğlu da İzmir’in devlete verdiği vergilerin karşılığını alamadığını söyledi. Karşıyaka ve Bornova’nın siyaseten bölündüğünü, iktidarın da amacına ulaşamadığını ifade etti. CHP’li bir başka meclis üyesi Fahrettin Orandı da AK Parti’nin korkularının olduğunu belirterek, “Karşıyaka Belediyesi 23 yıl kirada kaldı ama yeni belediye binasını CHP’li belediye başkanı yaptı. Biz halkın parasını çarçur etmiyoruz. Yiğidin hakkını yiğide vereceksiniz. AKP’nin İzmir’de bir belediyesi var. Yerel seçimlerde o da ellerinden gidecek” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gidiyoda atlamı panelvanlamı 7 Eylül 2012 Cuma 23:40

kalmadı 14 ay var hadi bakem

Yorumu oyla      11      5  
bayraklılı partili 6 Eylül 2012 Perşembe 01:57

bu bayraklıda hizmet binası nezaman bitecek,üç beş garibanla uğraşcağına hizmet yapsın.

Yorumu oyla      14      7  
bayraklılı 6 Eylül 2012 Perşembe 01:54

bu hasan başkan ne biçim insan anlamış deyiliz,çıkardığı adamları geri alıyor sonra yine çıkartıyor niye alıyon niye çıkartıyon yazık deyilmi belediyenin adını çıkartıyorsun ve sizin gibi insanlar yüzünden partide zarar görüyor genel başkan nerde bu işe dur diyecek yokmu.

Yorumu oyla      14      7  
saim 5 Eylül 2012 Çarşamba 11:12

senin başkanın birgün mutlaka attan düşer beee palabıyık

Yorumu oyla      15      8  
Bir dost sineması 4 Eylül 2012 Salı 13:33

Ata bindin mi? Bindim... Bi daha bin!

Yorumu oyla      16      7  
Aysel 4 Eylül 2012 Salı 11:50

sayın boztepe bunlar yan gelip yatar bir iş yapmaz işleri güçleri eğlence.buca da böyle.zihniyet meselesi.halkçı filan değiller.bunlar lafta kalmış sözler.halk bunları sandığa gömecek.kendi yalanlarına bile inanıyorlar

Yorumu oyla      17      12  
Semra 4 Eylül 2012 Salı 08:46

Belediye meclis toplantısı tutanakları okudukça bizi kimler yönetiyor diyorum. Ama seçimde mhp adayı Toptaş'ı seçeceğiz. Tepekule mahallesinde oturan herkesin birleştiği isim o. Yeni Belediye hiç borç içinde olurmu. Hesapsızlık var demek ki.

Yorumu oyla      20      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU’nun ‘şaka gibi’ faturası incelemeye alındı
Konak Yenişehir’de bir okulun yüksek su ve atık bedelli faturasına itiraz ...
Gazimer’in standında halk oyunları coşkusu
Kursiyerlerinden oluşan 21 kişilik halk oyunları ekibi, kapılarını bu ...
Çiğli Balkan şöleniyle coştu
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen Zafer ve Barış Festivali’nin dördüncü ...
 
Tekin Karabağlar’ı İEF’ de ziyaret etti
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili ...
Foça'daki 'yeryüzü pazarı'ndan Marsilya'ya da kurulacak
Uluslararası Slow Food örgütünce Türkiye'nin ilk ve tek 'Yeryüzü Pazarı' ...
‘Yeni eğitim sistemi Türkiye’yi iyi bir yere götürmüyor’
Konser, gösteri, sergi gibi etkinliklerin yanında Türkiye’nin gündemine ...
 
Gaziemir’de ‘ağlatan buluşma’
Mübadeleyle Yunanistan’a göç eden Seydiköylü Rumların torunları, atalarının ...
Başkan'dan Bergamalılar'la pazar kahvaltısı
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Gaziosmanpaşa Mahallesi Semiye ...
Bornova standına büyük ilgi
Bornova Belediyesi’nin 81. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda açtığı stant ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva