HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Nisan 2011 Salı - 10:20

Bayraklı'dan memura bahar müjdesi

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 245 memuruyla 2 yıllık toplu sözleşmeye imza attı.

Bayraklı dan memura bahar müjdesi

İZMİR - Sözleşmeli memurlarını da aynı kapsama alarak ücret dengelerini kuran ve sendikalı olmalarının önünü açan Başkan Karabağ çalışanlarından büyük alkış aldı.
Osmangazi Hizmet Binası önünde düzenlenen toplu sözleşme törenine, 191 memur, 54 sözleşmeli memur ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Tüm Bel Sen 2 No’lu Sendika yöneticileri katıldı. 2 yılı kapsayan toplu sözleşme töreni davul ve zurna eşliğinde şölen havasında gerçekleşti.  

Bahar gibi toplu sözleşme yaptık
“Güzel bir günde, bahar gibi bir toplu sözleşme gününde bir aradayız” diyen Tüm Bel Sen 2 No’lu Şube Başkanı Aygün Öğrendi, “Eşit işe eşit ücret diyerek başladığımız görüşmelerde hiçbir belediyede yaşamadığımız kadar güzel bir atmosferde geçti. Bu toplu sözleşmeye katkılarından dolayı başta Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

İlk kez böyle bir Başkanla çalışıyoruz
Sözleşme imzalayan 245 çalışan adına Kent Yenileme ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Sabri Yüksel ile Fen İşleri Şefi Murat Kocaman söz aldı. “Başkanımız Hasan Karabağ 2 yıl önce Karşıyaka’dan gelen işçilerle birlikte talepleri dahi olmadan bizlerle toplu sözleşme yapacağını, emeğimizin hakkını vereceğini dile getirdi” diyen Sabri Yüksel, “Ben şimdiye kadar 4 belediyede çalıştım. 20 yıllık belediyeciyim. İlk kez böyle bir Belediye Başkanıyla çalışmanın onurunu ve gururunu duymaktayım” diye belirtti.

“Çalışanlar olarak örgütlenme ve sendikalaşma yolunda önümüzü açan, her zaman bize yol gösteren başkanımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diyen Murat Kocaman, “Bugün güzel ve hepimiz için onur verici anlamlı bir gün. Eskiden olduğu gibi uyum içinde çalışmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Önümüzdeki TBMM dönemi taşeronu çözmeli
“Bayraklı ve Bornova’dan gelen 23 mahalleyle kurulan bir belediyeyiz” diyen Başkan Karabağ, “Belediye kurulurken har vurup harman savurmadık. Bina kiralayıp paramızı çar-çur etmedik. Sizlerin özverili çalışmaları sayesinde İzmir’de en çok konuşulan belediye olduk. Sendika yöneticilerine ve müdür arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Dilerim bir gün sözleşmeli tanımı ortadan kaldırılsın. Hep beraber çalışan olalım. Ve bir gün hizmet alımıyla çalışan işçilerin şirketlerine de sendika şartı koyulsun. Önemli olan hizmet alımı yapan şirketlere ‘sözleşme yaptığınız gün işçilere sendikal sözleşme yapmak zorundasınız’ şartı koymalısınız” diye belirtti.

Başkan Hasan Karabağ ve Tüm Bel Sen 2 No’lu Şube aşkanı Aygün Öğrendi alkışlar arasında 2 yıllık toplu memur sözleşmesine imza attı. Memurlar 2 yıl boyunca 400 TL olan aylık iyileştirmeleri, 475 TL’ye çıkartılırken yılda 5 kez ikramiye alacaklar. Sözleşmelerin imzalanmasının ardından Başkan Karabağ ve memurlar belediye binası önünde davul zurna eşliğinde halay çekti.   

Ülkeyi batıranlar çözümü pasolarınızda arıyorlar
“Ülkenin yaşadığı bu günkü duruma baktığınızda Atatürk’ün ölümünden bu yana dış borçlar artmış, iç borçları onun iki katı olmuş, ekonomisi dışa bağlı, bölgeleri ve insanları arasında gelir farklılıkları olan ve bunun gibi birçok sıkıntıları olan ülkede yaşıyoruz” diye sözlerine devam eden Başkan Hasan Karabağ, “Bu ülkenin ekonomik kaynakları silaha, baruta, savaşa gidiyorsa bütçeden tabiî ki memurda, sağlık çalışanı da eğitim çalışanı da az para alacak. İlçe Belediyeleri olarak bizim bu tablo içerisinde Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde son çıkarılan yasalarla hareket alanı çok daraltılmış, bütçelerinin büyük bir bölümü Büyükşehir’e giden şube müdürlüğüne dönüştürüldü. Benim sizlerle yaptığım anlaşmadan doğan yıllık 300 bin TL’lik fark belediyeleri batırmaz. Bu ülkeyi batıranlar milyar dolarları dışarı kaçıranlardır. Bu ülkeyi batıranlar sorunun çözümünü sizlerin pasolarında aramaması gerekmektedir. Çok parası var diye övünen

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu'nun İkiçeşmelik mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, turizm aksı haline getirilmesi ...
Vatandaşa ücretsiz kemik ölçümü
Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Sağlıkta Buluşma ...
Şampiyonlara görkemli karşılama
Denizli’de düzenlenen play-off mücadelesinde iki rakibini de 3-0’lık skorlarla ...
 
Konak seyyardan alıp yoksula veriyor
Konak Belediyesi seyyar satıcılara yönelik operasyonlarda ele geçirilen ...
Sındır'dan muhtarlara büyük jest
Bornova Belediyesi ilçedeki 33 mahalle muhtarına dizüstü bilgisayar ile ...
Öğrencilere bisiklet sevgisi aşılanacak
Çiğli Belediyesi ile İzmir Bisiklet Birliği okullarda bisiklet konusunda ...
 
Büyükşehir'den kuşlara 'organik yuva'
İzmir Büyükşehir Belediyesi, doğal yaşam alanları giderek azalan kuşlar ...
Sahipsiz köpeklere barınma imkanı
Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Tay Park içinde ...
Sasalı Avrupalı oldu
İzmir Doğal Yaşam Parkı, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva