HABERLER>ENERJİ
27 Ocak 2022 Perşembe - 09:59

Bayır, Bakan Dönmez’e sordu: Neden şimdi düzeltilmiyor?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in elektrikte kademeli tarifenin 150 kwh olarak açıklanan birinci kademesinin güncellenebileceği yönündeki açıklamasını değerlendiren CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Enerji Komisyonu üyesi Tacettin Bayır, “Dört kişilik bir ailenin aylık elektrik tüketimi 230 kwh... Ortada böyle bir veri varken, neden şimdi düzeltilmiyor? Elinizden tutan mı var? Delik o kadar büyük ki, bakanlık, en üst limitten gelir elde etmek için halkın sabrını zorluyor” dedi

Bayır, Bakan Dönmez’e sordu: Neden şimdi düzeltilmiyor?

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in, elektrikte kademeli tarifenin ilk kademesinin yükseltilebileceğine yönelik sözlerine, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’dan eleştiri geldi. Bayır, “Limiti daha makul seviyeye çekmek için elinizden tutan mı var? Denemeye, beklemeye gerek yok. İnsanların ağır elektrik faturaları karşısında haykırışlarını duymuyor musunuz?” diye çıkıştı.

VATANDAŞIN TEPKİSİNİN DOZUNA GÖRE KARAR VERECEKLER
Bakan Dönmez, “150 kwh altında ne kadar abone var, kaç abone bu limitin üstüne çıkmış, bir değerlendirme yapacağız. Şubat ayında verilere bakacağız. Zaman içinde oturup burada ihtiyaç varsa, elektrikte kademeli tarife tabii ki güncellenebilir” demişti. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknolojileri Komisyonu üyesi Bayır, “Vatandaşın cebinden daha çok nasıl para çekebiliriz, onun derdindeler. Delik o kadar büyük ki, en üst limitten gelir getirmek için halkın sabrını zorluyorlar. Madem ilk kademeyi yukarı çekmek mümkün, neden hemen yapmıyorsunuz?” diye çıkıştı.

Dört kişilik bir ailenin aylık elektrik tüketiminin asgari 230 kwh olduğunu, buna rağmen elektrik tarifesinde en üst limitlerin zorlandığını belirten Bayır, “Eğer vatandaş, daha çok isyan ederse, çok tepki gösterirse, o zaman geri vitesi takacaklar. Tepkiler cılız kalırsa, yüksek tarifeden almaya devam ederler. Kim ne kadar kullanmış, o verilere bakacaklarmış. Bunlar boş laflar. Halkın tepkisine göre limit değişikliğine karar verecekler. Bekleyip göreceğiz” diye konuştu.

BAKANA SORDUM, BOTAŞ’IN MÜDÜRÜ CEVAP VERDİ
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İran’ın doğalgaz kesmesiyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu:

“Duyumlarımıza göre, İran’a doğalgazın parasını ödememişiz, o yüzden İran doğalgazı kesmiş. Bu doğru mu, diye sordum. Bir açıklama istedim.  Cevap, Bakan beyden değil, BOTAŞ müdüründen geldi. Bizim böyle bir borcumuz yok İran’a, dedi. Ben hala Bakan beyden bir yanıt bekliyorum. Bu duyumların gerçek olup olmadığını bilmek istiyorum. Türkiye, İran’a doğalgaz borcunu ödedi mi, ödemedi mi,  kamuoyu da bilmeli.”

 
O bakanlığa ihracat düzenleme yetkisi verildi
 
Çocukların 'oyun' tartışması vahşetle bitti!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cahil olduğunun farkına varamamak 28 Ocak 2022 Cuma 03:45

Kışın sadece tek bir buzdolabı 30-40 lira elektrik harcar. Yazın bu bedel daha da artar. Yapılan zammı hâlâ daha idrak edememiş kişiler var. Komşu şehir dışında olduğu halde boş eve yaklaşık 90 lira fatura geldi. Derin dondurucu ve dolap var. Ampul bile açık değil. En asgari düzeyde elektrik kullansan dahi bedeli 205 lira oldu. 24 saat değil, bunun üzerine 6 saat klima, cay-kahve makinesi, sac kurutma, fırın vb. seyleri de eklersen fatura 650-700'leri bulacak. Gelecek ay bir faturalar gelsin de savunanlar da yandım anam diye eleştirmeye başlar. Evinde hastası, çocuğu olanlar da evi 24 saat ısıtmasın mı? Isınmanın bedeli yüzde 125 zam mı olması gerekiyor?

Yorumu oyla      2      3  
Şaka gibi! 27 Ocak 2022 Perşembe 17:38

Ben olsam bir zam daha yaparım. Tuba gibi zammı savunan çok.

Yorumu oyla      2      3  
Beyin Bedava 27 Ocak 2022 Perşembe 17:31

Tuba haklı. Isınmak, serinlemek ancak zenginlere hak. Zammı da savunmayın artık. Yüzde yüzden fazla zam gelmiş, alttaki tip klima diyor. Suya da yüzde 127 zam gelsin mi? Ne olacak, haftada bir banyo yapılır. Ne o öyle fabrikatör gibi her gün banyo mu olur!

Yorumu oyla      2      3  
tuba 27 Ocak 2022 Perşembe 12:03

evlerde full klima calıstırırlarsa fatura taii kabarır millet sanki hepsi fabrikatör gibi 24 saat klima calıstırıyorlar

Yorumu oyla      2      4  
Kotanın yükseltilmesi yerine indirim gelse? 27 Ocak 2022 Perşembe 10:39

230, 150 ... bunlar 10 yıl önce evlerde kullanılan kotalı internetlere benziyor. Evinde kliması, tost-kahve-çay-mikrodalga-fırın-ütü-çamaşır-bulaşık-termosifon-elektrikli soba-saç kurutma-bilgisayar-televizyon-modem-telefon-tablet-ses sistemleri ... varsa ki milyonlarca evde var geçmiş olsun. Saç kurutma lüks oldu; böyle bir şey olabilir mi? Klima açıyorum diye niye iki kat elektrik ödüyorum? Kademeli sistemin kime, ne faydası var? Esnaf bu faturaları nasıl ödesin? Evlerde belirlenen saçma sapan kotayı kasaba vb. yere nasıl uygularsın? Fahiş zam yapıldı; bunu örtmek için kota dendi. Sanki kotanın altı çok ucuz gibi bir algı yaratıldı.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Azerbaycan, Türkiye'ye verdiği doğalgazı artıracak
Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Sözcüsü İbrahim Ahmedov, Türkiye'ye ...
EMO İzmir Şubesi'nin yeni yönetimi belli oldu
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi 34. Dönem Yönetim Kurulu ...
Elektrik üretimi kasımda yıllık bazda yüzde 3,7 arttı
Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi, Kasım 2021'de bir önceki yılın ...
 
Elektrikte kademe limiti değişiyor mu?
Kademeli tarifeye geçilmesinin ardından elektrik faturaları hızlı yükselirken ...
Doğalgaz kesintisi 3 sektör için kalktı
BOTAŞ, ilaç, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri üreten işletmeler ...
Doğalgaz kesintisi 3 sektör için kalktı
BOTAŞ, ilaç, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri üreten işletmeler ...
 
BOTAŞ'tan doğalgaz açıklaması
BOTAŞ, İran'ın Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğalgazı 10 gün ...
EMO'dan doğalgazda önlem çağrısı: Elektriğe sıçramasın!
İran'ın doğalgazı arzını durdurmasına bağlı olarak sanayide ve elektrik ...
Benzine 46 kuruş zam daha geldi
Benzinin litre fiyatında gece yarısından geçerli olmak üzere 46 kuruş zam geldi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva