HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Nisan 2016 Cuma - 09:43

Batur: Bu işin yaşı olmaz… Başkan’ı bırakmayız!

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu seçim döneminde bırakmayacaklarını söyledi. Batur, “Çalışan demir ışıldar. Selanik Belediye Başkanı 80 yaşında... Bu işin yaşı olmaz. Aziz Başkan’ı bırakmayız” dedi.

Batur: Bu işin yaşı olmaz… Başkan’ı bırakmayız!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019 seçim döneminde yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından partide ve belediye başkanları arasında yaşanan hareketlilik devam ediyor.

Birçok isim Kocaoğlu’nun erken açıklama yaptığını belirtirken bazı isimler de Kocaoğlu’nun kararının genel olarak seçime altı ay kala belli olduğunu, bunun bir taktik olduğunu dile getirmişti. Kocaoğlu’nun sözlerine farklı bir açıdan bakan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, yeni dönemde de devam etmesi gerektiğini söyledi.

Kanal 35 TV’de yayınlanan ‘Farklı Açı’ programında Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Yapar ve Gazeteci Çağdaş Yılmazer’in sorularını yanıtlayan Başkan Batur, “Aziz Başkan kendini belediye başkanlığına adadı. Bu işe ilk girdiğinde belki kendisi bile bu kadar çalışacağını bilmiyordu. Son 5 yılda özellikle kendini tamamen belediyecilik hizmetlerine verdi. İzmir’de güzel şeyler üretiliyor. Tramvay, alt yapı, metro ve bütün ilçelerde yapılan çalışmalar var. Belki o günkü duygularıyla, duygusallığı ile konuştu. Zaten ardından yeni değerlendirmeler de gelmedi. Aziz Başkan’ın yapacağı daha çok iş var Biraz erken söyledi. Süreç uzun, köprünün altında daha çok sular akar. Ayrıca çalışan demir ışıldar. Bence başkan devam etmeli. Belediye başkanları ile arasında iyi bir uzlaşı var. Belediye başkanı olarak bize kaçıncı defadır seçim sonuçlarına göre vatandaş güveniyor. Kendisi İzmir genelinde yüzde 50 oy alıyor. Bizler de ilçelerimizde yüzde 60-70’i buluyoruz. Bakın,  Selanik Belediye Başkanı 80 yaşında. Bu işin yaşı olmaz. Vatandaş memnun olduğu müddetçe devam eder. Onu bırakmazlar. Aziz Başkanı bırakmayız” dedi.

ARAYACAK DURUMU YOK!
Başkan Batur, tartışmalara neden olan açıklamaları ile gündeme gelen Sanatçı Yavuz Bingöl’ün isminin Narlıdere’den sokaktan kaldırılması ile ilgili de konuştu.

Batur, “Berkin Elvan’ın annesi ile ilgili sözlerinden sonra biz meclis kararı aldık. O sokaktan ismini kaldırdık. Önceki kaymakam veto etti ama biz kararlı durarak bunu başardık. Yavuz, hepimizin yakından tanıdığı, bildiği, benim de görüştüğüm bir isimdi. Artık kendisi ile temasım yok. Beni bu yüzden arayamadı bile… İnsan bir kişiyi neden arar? Samimi olması, arkadaş olması lazım... Bizim aramızda bir bağ kalmadığı için arayacak durumu da kalmadı. Biz belediye olarak Aşık Mahsuni Şerif adına beste yarışması düzenliyoruz. Yavuz, eskiden Mahsuni’nin çizgisindeydi. Şimdi o çizgiden eser bile yok. Onun yolundan çoktan çıktı” diye konuştu.

BAŞKANIN GÜVENCESİ OLMADAN OLMAZ
Batur, Narlıdere’de bu dönem en önemli projelerinin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. Eksik kalan mahallelerde kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını belirten Batur, “Biz kentsel dönüşüme zaten 2000 yılında başladık. Kentin içinde planlanmış alanlar ve eski mahalleler vardı. Yeni bir planlama anlayışı ile bunu yaptık. Şuan ki kentsel dönüşüm yasasında ne yazıyorsa biz o yasa olmadan bunları yaptık. Herkesin kendi yaşamına devam edeceği, taşınmadan yapılacak bir emsal olacaktı. Mahallelerde hep beraber imzaları attık. Belediye şirketi olarak üstlendik ve sözleşmeleri yaptık. Neticede belediye başkanının güvencesi ile oluyor. Vatandaş belediye başkanının imza atmadığı bir şeye imza atmaz. Sabırla 2 sene içinde sözleşmeleri yaptık. Daha önce böyle bir örnek yoktu. Ayrıca ekonomik ömürleri bitmiş olan mahallelerde daire fiyatları olabilecek en yüksek noktaya çıktı. Kararlı bir şekilde üstüne gittik. 6306 sayılı yasa çıktı. Bu yasada sıkıntılı noktalar vardı. Ama bir yasa çıktığında uygulamak durumundasın. Meclis üyesi arkadaşlarımızla ‘bakanlığa müracaat edelim, yetkiyi bize versinler’ dedik. Yapacağımız çalışmaları anlattık. Yetkiyi aldık. Her şeyi güllük gülistanlık anlatıyoruz ama çok sıkıntılar çektik. Seçim dönemi olduğu için yeni çalışmalarda Ankara ile işler yürümedi. Daha sonra 2800 tane bina tespit edildi. Geldiğimiz noktada imar planları yapıyoruz. Haziran ayının sonuna doğru tamamlandığında askıya çıkacağız. Mahallelerde temsilciler seçtik. Kooperatifler kurdular. Hedefimiz 2017’ye kadar hangi mahallede sözleşme yapılırsa o mahalleden başlamaktır” dedi.

ŞİFRE UZLAŞI!
Başkan Batur, İzmir genelinde birçok kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesine rağmen çalışmaların ilçelerde neden yürümediği konusunda ise “kararlılık ve uzlaşı” vurgusu yaptı. Batur, “Biz yapacağız diye yola çıkıyoruz. Narlıdere daha yaşanılır diyorsak, yapacağımız tek şey kentsel dönüşümdür. Biz öncelikli proje olarak bunu belirledik. Arka sıralara kentsel dönüşümü koymadık. Uzlaşı sağladık. Hükümet kanadı ve CHP’li bir belediye beraber yapalım dedik. Bunu da başardık. Hükümet de kentsel dönüşümü anlatırken bir CHP’li belediye ile ortak çalışmasını örnek gösteriyor. Diğer belediyeler belki öncelikli proje olarak belirlemiyordur. Bazı belediye başkanlarımız bizleri aradılar. Biz de elimizden geleni yaparak, nasihatlarımızı aktardık. Çok çaba gösterdik. Onlarda aynı çabayı gösterirlerse sürekli şekilde bu iş sonuca gider” diye konuştu.

VATANDAŞI DİKTİĞİ MANDALİNAYA DÜŞMAN ETMEDİK
Batur, imar planı ve planlama sorunları ile gündemden düşmeyen Balçova İnciraltı’nın uzantısı konumundaki Narlıdere Sahilevleri’nde Büyükşehir desteği ile düzenleme yaptıklarını söyledi. Batur, bölgenin koruma amaçlı bir planının olduğunu, kesinlikle imara açılmasını istemediğini vurguladı. Batur, “Biz burada villa tarzı bir imar modeli geliştirdik. Cazibesi var. Oraya gelen insan yeşili sevdiğinden geliyor ve ek olarak kendi ağaç dikiyor. Helikopterle bir geçin bakın. İnciraltı’nda yeşil olabilir ama ağaç bile kalmadı.  Narlıdere’deki o karar İnciraltı’nda da verilseydi bugün farklı olurdu. Narlıdere’nin cazibe merkezi olmasında önemli bir karar oldu. Önünde Çin Seddi yok. Mavişehir, Alsancak, Güzelyalı Çin Seddi gibi. Bizim burada planlama anlayışına ihtiyaç yok. Bizim yapılaşma tarzımıza karışmasınlar. Biz yaptığımız planlama ile vatandaşımızı kendi diktiği mandalina, portakal ağacına düşman etmedik. Onlar diktiklerini kesmedi, büyüttü, yetiştirdi” dedi.

PRESTİJ PROJESİ
Başkan Batur, daha önce Beyaz Vadi Projesi olarak kamuoyuna duyurulan sonra da ismi Yaşar Kemal Vadisi olarak değiştirilen dev rekreasyon alanı çalışmasında sona gelindiğini söyledi. Batur, “Burası 2. İnönü Mahallesi’ni de,  kentsel dönüşüm alanı içinde bir vadi. Projesi 3-4 yıl sürdü. Geçtiğimiz yıl temelini attık. O bölgede 5 bine yakın konut var. Amacımız sadece bina yapmak değil. Sosyal çevrede insanların yaşamlarını sürdüreceği, eğitim alanlarının, sosyal donatı alanlarının, dini tesislerin, rekreasyon alanlarının bulunduğu bir alan yapmak. Çalışmaları bitirdik. Yaklaşık 6.6 milyon TL’ye mal oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ekibine de çok teşekkür ediyorum. Yüzde 70’ini Büyükşehir Belediyesi karşıladı. İçinde kafeterya, restoran, alışveriş merkezi, düğün salonları, amfi tiyatrosu, çocuk oyun alanları ve piknik alanları bulunuyor. Yağmurlardan dolayı çevre düzenlemesi, ağaç dikimi yapamamıştık. Şimdi onları tamamlayacağız. Yaklaşık bir ay içinde İzmir ve Narlıdere çok önemli bir alan kazanacak” dedi. Batur, Narlıdere’nin üst bölgelerinde yüksek katların olduğu alanlarda zemin projelerinin özenle yapıldığını, özellikle sağlam yapısı nedeniyle tercih edildiğini ifade etti. Batur ayrıca, istinat duvarı bitmeyen bir projeye ruhsat vermediklerini de sözlerine ekledi.

KAYITLAR ONLARA, OYLAR BİZE
Batur, belediye olarak kentsel dönüşüm dışında ekoçiftlik, ulaşım, sosyal projeler ve birçok alanda yatırım yaptıklarını söyledi. AK Parti’nin seçim vaatleri arasında yer alan TOKİ projesi ile ilgili de, “Her genel seçim TOKİ fırtınası çıkar. Vatandaşlar müracaat eder ama oyları yine bize verirler. Bununla ilgili somut bir şey yok. 2 seçim geçti. Yine bir şey yapmadılar. Biz dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi olması için zaten projeleri bitirdik. Kentsel dönüşüm alanlarındaki konutlardan onlar da faydalanacak” dedi.

GÜZELBAHÇE VE SEFERİHİSAR’A YARADI
Batur, Karayolları tarafından kaldırılan Narlıdere Otoban Gişeleri’nin kendilerini etkilemediğini söyledi. Batur, “Zaten Narledere sınır olarak bitmiş oluyordu. Asıl fayda Güzelbahçe’ye yaradı. Seferihisar da yararlanıyor. Şimdi sırada Urla var. Yakında Urla da ‘kaldırın’ der. Gerekçe sadece ‘metropol ilçe olması’ konusu ise Urla da metropolde yer alıyor. Sırasıyla bu iş Çeşme’ye kadar gider. Onlara da daha çok konuyu gündeme getirmek kalıyor” ifadelerini kullandı.

 
AK Partili vekillerden Başkan’a taziye ziyareti
 
İzmir’deki ‘FETÖ’ iddianamesi hazır: 19 klasör, 984 sayfa!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Celal uğurlu 16 Nisan 2016 Cumartesi 08:31

Bu işin yaşı olmazsa sahalarda CHP li gençlik göremezsiniz sayın başkan

Yorumu oyla      11      5  
rafet 15 Nisan 2016 Cuma 13:52

yok bırakmasın demek o koltuga adayım demek siyaset bu izmirdeki butun belediye başkanları o koltuga aday

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZBETON kapasiteyi iki katına çıkarıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON’un Naldöken’deki asfalt tesisini kaldırıp ...
Dünya çocukları Karşıyaka’da buluşacak
Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası ...
Karabağlar’da yaz hazırlıkları başladı
Karabağlar ilçesi içinde yer alan okul, hastane, mezarlıklar, metruk yapılar, ...
 
‘Sakin Şehir’de ölümsüz ağaçların lezzetleri görücüye çıkıyor
Bin yıllık zeytin ağaçlarının meyveleri toplandı, özel yöntemlerle sıkıldı. ...
BU’Çınar Kafe kapılarını açtı!
Buca Kaynaklar Meydanı’ndaki bin yıllık Kunduracı Çınarı’nın gölgesinin ...
İzmir’den bir küresel hamle daha!
Tasarım kenti olma yolunda hızla ilerleyen İzmir, Türkiye’de Uluslararası ...
 
İzmir ulaşımına sınav ayarı: Seferler sıklaşıyor
Büyükşehir Belediyesi, 16-17 Nisan tarihlerinde yapılacak Açık Öğretim ...
Ve İZBAN direkt seferlere hazır!
Torbalı ve Aliağa’ya, Pazar gününden itibaren yoğun saatlerde 51 direkt ...
Akademiden yeni dizi: Üzümün Akdeniz'deki yolculuğu
Geçtiğimiz yıl Akdeniz’in kutsal bitkisi zeytini ele alan konferans dizilerini ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva