HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Kasım 2023 Cuma - 19:30

Başkanvekili Pehlivan'dan eleştirilere yanıt: Film henüz başlamadı!

Menemen Belediye Meclisi'nde CHP'lilerin 32 konserin maliyetiyle ilgili sorusuna, yaptığı hizmetleri anlatarak cevap veren Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, "Benim vatandaşım her şeyin en iyisini hak ediyor. Namus şeref sözü veriyorum, en iyilerle buluşturacağım. Menemenliler, bizi izlemeye devam etsinler. Şu anda gördükleri fragman. Film henüz başlamadı" diye konuştu.

Başkanvekili Pehlivan dan eleştirilere yanıt: Film henüz başlamadı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Meclisi Kasım ayını oturumu, Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan yönetiminde gerçekleştirildi.Başkanlıktan gelen önergeler, oybirliğiyle ilgili komisyonlara sevk edilirken, komisyonlardan gelen raporlar da oybirliğiyle kabul edildi. Yaklaşık 20 dakikada gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlanırken, "Dilek ve Temenniler" bölümü yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, Menemen'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının çok güzel geçtiğini belirterek, hem Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan'ı hem de belediye personelini kutladı, teşekkür etti. Yılmaz, daha sonra, Asarlık ve Koyundere'ye yapılacak İZBAN istasyonları başta olmak üzere çeşitli konuları gündeme getirdi:

YILMAZ: BUNLARI YAPIN, CHP ADINIZI CADDEYE VERMEK İÇİN MÜCADELE EDECEKTİR
"Geçen ayki toplantıda İZBAN duraklarının müjdesini verdiniz. Oysa Koyundere ve Asarlık istasyonlarını yapma yetkisi İzmir Büyükşehir'de. Koyundere ve Asarlık'ta 45 bin insanımız yaşıyor. Durakların yapımıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Bakanı Tunç Soyer'den söz aldık. durakların yapımıyla ilgili resmi prosedür başlatıldı. İzmir Büyükşehir, üç ayrı resmi yazıyla TCDD 3. Bölge Müdürlüğü'nden Asarlık ve Koyundere istasyonları için uygunluk bilgili talep edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesine resmi bir dönüş yapılmamıştır. Buna rağmen İzmir Büyükşehir, Aralık ayında durak ihale projesini tamamlamış olacaktır.İZBAN duraklarını yapacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesidir ve TCDD 3. Bölge müdürlüğünden yazı beklenmektedir. 3. Bölge Müdürünün sizi ziyaret ettiğini duyduk. Bir de Büyükşehir'i ziyaret etse de şu yazıyı verse iyi olur düşüncesindeyiz."

BATTI ÇIKTI İHALESİ NEDEN 21-B'YE GÖRE YAPILDI?
CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, "Battı çıktı konusu var. Battı çıktıya karşı değiliz tabii ki. Kuzey Çevre yolu açıldıktan sonra, ilçemizin içinden geçen Çanakkale yolundan geçen araç trafiğinin azalması bekleniyordu. 2019'da yapılan ölçümde 41 bin geçiş günlük olmuş. Kuzey Ege yolu yapıldıktan sonra 30 bine düşmüş. İhtiyaca binaen battı çıktı yapılmasına karar verildi. Battı çıktıyı Karayolları Bölge Müdürlüğü yapabilirdi. Buraya harcanacak paranın belediyede kalmasını isterdik. İstihdam yaratacak yatırımlara harcanabilirdi.  Gördüğümüz yanlışı ifade etmek istiyorum. Battı çıktı ihalesinin, kamu ihale kanunun 21 b maddesine göre yapıldığını merak ediyoruz. Bu madde, savaş hali, salgın durumu gibi durumlarda kullanılır. Savaş yok, salgın yok, insanlar battı çıktı ne zaman olacak diye eylem yapmıyor?  Neden21-b maddesine göre ihale yapıldı?. Keşke bunu Karayollarına yaptırsaydık! Değirmendere barajını keşke DSİ'ye yaptırabilsek! Seyrek'ten Foça'ya giden yolu Karayollarına yaptırabilsek... Bunları başarırsanız, bizler de sizi takdir edeceğiz. Şahsen gelecek dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi belki de sizin adını bir caddeye vermek için çaba sarf edecektir. Menemen bunca zaman iktidar partisini bekledi. Madem Menemen'de iktidara geldiniz, o halde bunları devlet kurumlarına yaptırın, belediye kaynaklarıyla yapılmasına izin vermeyin. Bunları hükümete yaptırın, bizler de size teşekkür edeceğiz" ifadelerini kullandı.

GÜLEZ: 32 KONSERİN BELEDİYEMİZE MALİYETİNİ AÇIKLAYIN
CHP'li Meclis Üyesi Çağlar Gülez ise borçlar ve konserlerle ilgili çıkışıyla dikkat çekti:

"Göreve geldiğinizde Menemen Belediyesi'nin borcunu 530 milyon lira olarak açıklamıştınız. Daha sonraki süreçte borç tutarının ne olduğunu sordum, bilgi alamadım. Sözlü sorduk cevap alamadık, yazılı sorduk, cevap alamadık. Geçen yıl Ocak ayında, bir yerel gazete borcun 934 milyon lira olduğunu yazmıştı. Yalan demiştiniz, gazete iftira atıyor, demiştiniz. Geçenlerde bir dergi çıkarıldı. Belediyemizi 1 milyar 200 milyon liralık borç yükünden kurtardık diye yazmışsınız. 150 yıllık mazisi olan Menemen Belediyesi'nin 530 milyon liralık borcu, 1 milyar 200 milyona çıkmış iki yıl içerisinde demek ki. Borcumuz ne kadardır, açıklayınız. 32 konserlik furya sona erdi sanıyorum. 32 konserin Menemen Belediyesine maliyetini Menemen halkına açıklayın."

İNANLI: BATTI ÇIKTIYI BÜYÜKŞEHİR NİYE YAPMADI?
MHP Grup Başkan vekili Bahadır İnanlı da battı çıktıdan kendisinin de imzası olduğunu belirterek, "Cumhuriyet bayramını hakikaten muhteşem kutladık. Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır. Aynı zamanda Cumhuriyet, gençlerin omuzlarında yükselecek.Ali bey, battı çıktıdan bahsetti. Orada benim de imzam var. Bu konuda herhangi bir sıkıntı olmadığını söyleyebilirim. Menemen belediyesi olarak onu yapmaktan onur duyuyorum. Peki büyükşehir niye yapmadı? Büyükşehir, bugüne kadar hangi battı çıktıyı yaptı?" dedi.

PEHLİVAN: İSTASYON YERLERİ, YAKINLIK NEDENİYLE BELİRLENMİŞ DEĞİL
Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, tartışılan tüm konularda açıklama yaptı. İZBAN hattı ile ilgili bakım, onarım ve enerjinin getirilmesi hususunda sorumluluğun Ulaştırma Bakanlığında olduğunu hatırlatan Pehlivan, istasyon yapımının sorumluluğunun da Büyükşehir'de olduğunu söyledi. Pehlivan, şunları söyledi:

"Ali ağabeyimiz Koyundere ve Asarlık istasyonlarıyla ilgili görüş bildirdi. Biz de farklı bir şey söylemedik zaten. Durakların yerlerinin belirlenmesiyle ilgili hem TCDD 3. Bölge Müdürlüğü hem de İZBAN Genel Müdürlüğü ile irtibat halindeyiz. Gerekli ölçümler yapılıyor. Asarlık ile Koyundere arasında 850 metre mesafe var. Trenin uzunluğu 250 metre. Başka alanlar üzerinde de duruluyor. Bir hafta 10 gün içerisinde bunlar netleşmiş olacak.İzinlerin alınması konusunu hızlandırıyoruz. Sorun çözüldüğünde durakların yapımı için Büyükşehir'i bilgilendireceğiz. Eğer Büyükşehir bu durakları yapmazsa, bize yetkiyi versin, biz yapabiliriz diyoruz. Bu durakları ya Büyükşehir yapacak, ya biz yapacağız ama sonuçta mutlaka yapılacak. Battı çıktının Menemen'e çok büyük bir ihtiyaç olduğunu herkes biliyor. Muhalefet etmek adına konuşuluyor. O battı çıktıyı mutlaka yapacağız. O yolu günde 50 binden fazla araç kullanıyor. Battı çıktı ihalesini yasal şartlara uygun olarak gerçekleştirdik. Pazartesi günü ihaleyi 369 milyon lira artı KDV teklifiyle kazanan firmayla sözleşme imzalayacağız ve hemen çalışmalar başlayacak. Çok hızlı bir şekilde bu projeyi bitirmek istiyoruz."

SEYREK - FOÇA YOLUNUN İHALESİNİ 2024 YILI İÇİNDE YAPMIŞ OLACAĞIZ
Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, gündeme getirilen diğer konularla ilgili şu bilgileri aktardı:

"Seyrek Foça yolu gündemimizde. Üç hafta önceki Ankara ziyaretinde Ulaştırma bakanımızı ziyaret ettik, kendilerini ilçemizde ağırladık. 2022 yılı Cumhurbaşkanlığı Strateji'den bu kararın onayını geçirdik. İhale aşamasına gelindi. Sayın bakanımıza b yolun önemini anlattık. 2024 yılında bu yolun ihalesini yapmış olacağız. Değirmendere barajı... Bir fizibilite çalışması yaptırıyoruz. İZSU'ya 5 milyon metreküp su kapasiteli içme suyu barajı olarak planlandı. Gövde öne çekildiğinde 30 milyon metreküp su kapasitesine ulaşabileceği yönünde bir öngörü var. İZSU da içme suyu barajı olarak istiyor. Bu barajla ilgili şu kararın verilmesi gerekiyor. İçme Suyu mu, tarımsal sulama için mi kullanılmalı? Bana göre tarımsal su alınmalı. Çünkü Menemen, İzmir'e yeteri kadar içme suyu desteği sağlıyor. 220 bin dönümlük arazimiz var. Bu berekeketli topraklar susuz bırakılmamalı."

BORÇLAR KONSUNDA ÖNGÖRMEDİĞİMİZ ŞEYLER OLDU
"Borçlar yine gündeme getirildi. 500'ün üzerinde icra dosyasının olduğu, mahkemelerin vereceği kararların belli olmadığı bir süreç yaşadık. 530 milyon lira borç olduğu konusunda bürokratların bizi yanlış yönlendirdiğini burada söylemiştik. Öngörmediğimiz şeyler oldu. Aldığımız cezalar, yapılan personel sözleşmeleri, işten atmış olduğunuz 286 işçinin ortaya koyduğu maliyet, SGK'nin değişken rakamları, kesilmemiş faturalar yüzünden bizden alacaklarını isteyenler, bizi sıkıntıya soktu. Zamanında biz iş yaptık, paramızı almadık diyen bir sürü firma var.

Konserler yaptık. Hemşehrilerimiz arasında bizi takdir eden var, eleştiren de var. Şunu ifade etmek istiyorum, koymuş olduğumuz bir hedef var. En iyilerle Menemenlileri buluşturmak hedefimiz var. İnsanlarımızın eğlenmesi gerektiğini de düşünüyoruz. Kongre ve Gösteri Merkezimize, ülkemizin en meşhur sanatçıları kimlerse onları da getireceğiz. 1400 kişilik amfitiyatro inşaatına başlandı. Belki burayı Cem Yılmaz'la açacağız. Benim vatandaşım her şeyin en iyisini hak ediyor. Namus şeref sözü veriyorum, en iyilerle buluşturacağım, bunu yapacağım, yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Menemenliler, bizi izlemeye devam etsinler. Şu anda gördükleri fragman. Film henüz başlamadı."

 
Sinemanın ustaları İzmirlilerle buluştu
 
Ali Koç'tan 'İzmir grubu' açıklaması: Dibine kadar gireceğiz!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Menemenli 5 Kasım 2023 Pazar 08:09

İlçemiz altın çağını yaşıyor, ailece dededen Cumhuriyet Halk Partiliyiz ama Aydın Pehlivan hangi partiden aday olursa o partiye oy vereceğiz.

Yorumu oyla      2      4  
Konser Belediyeciliği 4 Kasım 2023 Cumartesi 12:02

32 konserin maliyeti nedir? Bunu açıklamak zorundasınız. Sabah akşam Tarkan konseri diyenler, 32 konserin maliyetini neden sormuyorsunuz? Borç içinde yüzen belediye 32 konser nasıl verir?

Yorumu oyla      3      3  
genel bütçeden yagdırın bakalım 3 Kasım 2023 Cuma 22:36

9 eylül tarkan konserını eleştiren akpliler gasp edilmiş menemen başkanlıgına baksın önce 32 konser yuh.. genel bütçeden yagdır gitsin demi..mılletı salak sanıyorsunuz

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çerçioğlu tüm vatandaşları ‘Limit Sensin Aydın’ koşu etkinliğine davet etti
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası’nda ‘Limit Sensin Aydın’ koşu etkinliği düzenliyor.
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Sakız Koyunu Çiftliği’nde doğumlar devam ediyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin tarım politikaları her geçen gün yeni meyvelerini veriyor.
Başkan Sengel sahaya indi... Yerinde inceledi
Kentin dört bir yanında devam eden saha çalışmalarını yerinde inceleyen ...
 
Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı kapılarını açtı... Sektörün kalbi İzmir'de atıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve Nobel Expo Fuarcılık ...
Sonbahar uğurlaması Kasım'da AASSM'de
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ...
Tugay'dan 'kurultaya 1 kala' mesaj!
Yarın başlayacak olan CHP Kurultay'ında Özgür Özel'i destekleyecek olan ...
 
EgeArt Sanat Günleri Vefa Sergisi Bergama’da başladı
Cumhuriyetimizin 100. Yılında, Ege Üniversitesi’nin düzenlediği  “Uluslararası ...
'Kent Mi?' sergisi kapılarını açtı!
Karabağlar Belediyesi, Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Karabağlar Kent Konseyi ...
Büyük Kanal'da kesintisiz temizlik!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Büyük Kanal Projesi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva