HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Şubat 2023 Cuma - 12:12

Başkana ‘koltuğunda rahat oturamayacak’ demişlerdi… 3 gün yevmiye cezası aldılar!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile ilgili yaptıkları açıklamada ‘İşçiler açken, Utku Gümrükçü koltuğunda rahat oturamayacak!’ ifadesini kullanan işçilere 3 günlük yevmiye kesme cezası verdiler.

Başkana ‘koltuğunda rahat oturamayacak’ demişlerdi… 3 gün yevmiye cezası aldılar!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ –  Genel İş İzmir 8 Nolu Şube üyesi Çiğli Belediyesi ÇİBEL işçileri bir süre önce maaşlarının düşüklüğünü gerekçe göstererek eylemlere başlamış, belediye binası önünde basın açıklamaları gerçekleştirmişlerdi.

Son olarak 15 Ocak pazar günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de katıldığı programa giden işçiler taleplerini dile getirmiş, açılış töreni sonrası CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile görüşmek isteyen işçilerle korumalar arasında kısa bir süreli arbede yaşanmıştı.

Eylem sonrası yazılı açıklama yapan işçiler “Sizlere ancak şunu kesin biçimde söyleyebiliriz: İşçiler açken, Utku Gümrükçü koltuğunda rahat oturamayacak!” ifadelerini kullanmışlardı.

Açıklamayı sosyal medya hesaplarından paylaşan ve yorum yapan işçilere şirket tarafından disiplin soruşturması başlatılmıştı. Başlatılan soruşturma kapsamında işçilere 3 günlük yevmiye kesme cezası verildi. Disiplin kurulunda yer alan sendika temsilcisinin ise cezaya karşı oy kullandığı öğrenildi.

İşçilere yollanan tebligatta, “15.01.2023 tarihinde sosyal medya aracılığı ile işveren hakkında eleştiri sınırını aşan ve işverenin kurumsal itibarını zedeleyici nitelikte paylaşımda bulunduğunuz tespit edilmiştir. 01.01.2022-31.12.2024 tarihli Toplu İş Sözleşmesi Disiplin Ceza Cetveli 21. maddesi uyarınca 3 günlük yevmiyenizin kesilmesine oy çokluğu ile karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Verilen cezalarla ilgili yazılı açıklama yayımlayan işçiler ise cezaları kabul etmeyeceklerini vurguladılar.



NE OLMUŞTU?
Bayraklı’da 15 Ocak Pazar günü, 30 Ekim Depremi sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kooperatif modeli ile temeli atılan Dilber Apartmanı’nın temel atma törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslerini duyurmak isteyen DİSK Genel İş üyesi işçiler pankartlarla tören alanına gelmiş ve ek zam taleplerini dile getirmişlerdi. Tören bitiminde ise Kılıçdaroğlu'nun aracının önüne kesmek isteyen işçilerle korumalar arasında kısa süreli bir arbede yaşanmıştı.

Eylem sonrası CHP Çiğli İlçe Başkanı Özcan, Bayraklı'da açılış töreninde yaşanan olaylarla ilgili olarak eyleme katılan parti üyesi işçiler hakkında disiplin süreci başlattıklarını duyurmuştu.

Eylemle ilgili ikinci bir disiplin sürecini de DİSK Genel İş Sendikası Genel Merkezi başlattı. Çiğli Belediyesi Genel İş Sendikası İzmir 8 Nolu Şube üyesi 3 işyeri temsilcisi sendika merkezi tarafından görevden alındığı öğrenildi.

Temel atma töreni sonrası yaşanan arbede ile ilgili Çiğli Belediyesi ÇİBEL Şirketi tarafından başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.

İşçilerin hakkında ceza verilmesine neden olan açıklama:

*Pazar günü eşimiz ve çocuğumuzla vakit geçirmek varken eylem yapıyorsak herkes durup, “Bu işçilerin ne derdi var” diye düşünmeli. Öncellikle ifade etmeliyiz ki, Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı programın içeriğiyle ilgili hiçbir sorunumuz bulunmuyor. Depremzedeler ve Roman insanlarımızın etkinliklerine gölge düşürmek gibi bir niyet içerisinde değiliz. Tam tersine onları destekliyoruz. Ancak bir partinin Genel Başkanı gelmişken sorunlarımızı duyurmak için bu eylemi de çocuklarımızın aşı, ekmeği için yapmak zorunda bırakıldık.

* “Zorunda bırakıldık” diyoruz çünkü bizler bugüne kadar hiçbir zaman bağcıyı dövmek istemedik. Bizim derdimiz üzüm yemek. Eylem yapalım, olay olsun diye bir insan çaba harcar mı? Harcamaz. Ancak Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, geldiği günden bugüne işçisine hep üsten baktı. İşçisi ne talep etse sert tepki verdi. En büyük gider olarak işçileri gösterdi.

*Çiğli halkıyla bizi karşı karşıya getirmek üzere, “provokatör”, “bunlar abartılı maaşlara 15 binlere çalışıyor” gibi gerçeğe uygun olmayan propaganda yürüttü. Sürekli eylem yapan, ortalığı karıştırmak üzere lanse ettiği biz işçilerin ise güzel yaşamak dışında bir talebiz bulunmuyor.

*Asgari ücretle maaşlarımızın eşitlenmesi hatta yemek parası vb nedenlerle altında kalması nedeniyle bizler eylem yapıyoruz. Yapılan zamları söylememize gerek yok. Sudan, ekmeğe tüm temel tüketim maddelerine zam yapıldı. Artık açlık sınırının altında çalıştırılmak isteniyoruz.

*Talebimiz açık ve net: Enflasyon oranında zam istiyoruz. Ek zam talep ediyoruz.

*Eylemi takip edenler görmüştür ki, biz alandayken Yeni Asır, A Haber gibi iktidar güdümlü yayın organlarını da aramıza almadık, çekim yapmak istediler yaptırmadık. Çünkü onların derdinin işçiyi savunmak olmadığını da biliyoruz. İşçiler olarak önemli bir bölümümüz CHP üyesi. Genel Başkanıyla görüşmek istemesi kadar doğal ne var? Çok ilginç bir bilgiyi de İz Gazete okurlarıyla paylaşmak isteriz: Utku Gümrükçü’ye yakın olan bir internet sitesi haberi, “Kılıçdaroğlu’na saldırı” başlığıyla eylemlerimizi haberleştirdi. Demiştik ya “Çiğli halkıyla bizi karşı karşıya bırakmak istiyor Utku Gümrükçü” diye. Şimdi de CHP üyeleri ve CHP’nin kendisiyle karşı karşıya bırakmak istiyor. Bu kadar oyun oynayacaklarına işçilerin haklarını verseler daha iyi olmaz mı?

*Bizler açıkça ifade ediyoruz. Asgari ücreti veya onun altında kalacak bir ücreti asla kabul etmeyeceğiz. Enflasyon oranında zam almadan da eylemlerimize devam edeceğiz. Bazı arkadaşlarımız Ankara’ya CHP Genel Merkezi’ne gitmeyi önerirken, bazı arkadaşlarımız greve gidilmesi için sabırsızlanıyor. CHP yeni il başkanına ziyarette gündemimizde. Ancak biz işçilerle ortak bir karar alacağız. Ortak hareket edeceğiz. Sizlere ancak şunu kesin biçimde söyleyebiliriz: İşçiler açken, Utku Gümrükçü koltuğunda rahat oturamayacak!

*Utku Gümrükçü’ye son bir uyarı: Bugün eylemler nedeniyle bir işçi arkadaşımızın iş yerini değiştirirsen veya çıkarırsan bugün yaptığımız eylemlerin on misliyle cevap vereceğiz. Çiğli Belediye işçisi birleşti mi hakkını alır. Biz sana da defalarca ifade ettik: Bizim kimseyle derdimiz yok. Biz eylem yapmak istemiyoruz. İşimize gidelim, güzel hizmetler verelim istiyoruz ama sen bizi dinlemeyerek, enflasyon gerçeğini görmeyerek bizi eylem yapmaya mecbur bırakıyorsun. Haklarımızı verin.

 
Vasiyetini açıkladı: Cenazeme politikacı gelmesin, gelirse de taşlayın!
 
'Savaş hali dışında olmazmış, ayet mi var?'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 19 Şubat 2023 Pazar 17:44

Suçlu bulundu,belediyenin çaycısı tek suçlu odur,Levent Kırca parodisinden...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Valiliği'nde deprem zirvesi
İzmir Valilği'nde depremzedelere gönderilecek yardımlarla ilgili koordinasyon toplantısı düzenlendi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi yol yapım çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, hizmet odaklı belediyecilik anlayışı ile ...
Başkan Koştu'dan dayanışma teşekkürü: Bergama tek yürek oldu!
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından tüm yurtta olduğu ...
 
Başkan Sandal afet bölgesinde: Yıkım ve acılar tarifsiz!
Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketi sonrası, yıkıma uğrayan bölgelerde ...
'Gölge belediye'lerde ilk adım Hatay!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in depremin yaralarını hızla ...
Torbalı’dan deprem bölgesine taze kuvvet!
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında seferber olan ...
 
Konak'ın yardımları 7 milyon TL'yi aştı!
Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adıyaman’da incelemelerde bulunan Konak ...
STK merkezi konteyner kente gidiyor
Güzelbahçe Belediyesi Malatya Yeşilyurt’ta kurduğu konteyner ve lojistik ...
Teklifler yüksek geldi... Çiğli'deki kritik ihale iptal!
Dördüncü kez yapılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli Atık Su Arıtma ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva