HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Haziran 2021 Pazartesi - 13:33

Başkan Tugay ‘geçmiş edebiyatı yapmayın’ dedi: Birileri siyaseten müdahale ediyor

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay stadın yapılması için yeniden çağrıda bulundu. “Gençlik ve Spor Bakanı’nı bekliyoruz” diyen Tugay, “Bakan iyi bir insan ama birileri siyaseten müdahale ediyor. Artık geçmiş edebiyatı yapmayı bırakın. Geçmişte yapılan doğru olsaydı, onun arkasında duruyor olsaydık şu an parti olarak; Hüseyin Mutlu Akpınar belediye başkanlığına devam ediyor olurdu” dedi.

Başkan Tugay ‘geçmiş edebiyatı yapmayın’ dedi: Birileri siyaseten müdahale ediyor

EGEDESONSÖZ- İzmir’de uzun süredir yapımı durmuş halde bekleyen Karşıyaka Stadı’yla ilgili formül arayışları devam ederken Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’dan çağrı geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan konuyla ilgili çözüm beklediklerini söyleyen Tugay, geçmiş edebiyatının sürece zarar verdiğini söyledi.

Başkan Tugay, “Ben en başından bu yana ‘gücümüzün ölçüsünde stadın yapımına katkı veririz’ dedim. Stat büyük bir proje. Bu projenin gerçekleşmesi için aslında şu anda inşaatı ihaleye çıkaracak olan ve ihaleyi verecek olan kurum Gençlik ve Spor Bakanlığı’dır. Neden? Çünkü bu alan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na verilmiş durumdadır. Buradaki belediye hissesi de protokol yapılarak bakanlığa devredilmiş. Bakanlık da ‘biz buraya stat yapacağız’ diye yola çıkmış ancak ruhsatsız bir iş yapmaya kalkmış. Ruhsatsızlık üzerinden itirazlar, çevredeki vatandaşların ve geçen dönem belediyelerin itirazlarıyla süreç durmuş. Sonradan o ruhsatsız yapılan inşaat çalışması imar affından faydalanarak yapı kayıt belgesi alınmış. Ben göreve geldiğimde o halde duruyordu. Dedim ki ‘bu stadın yapılması için bizim üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırım’… Bugüne kadar bizden otoparkla ilgili encümen kararı istendi, biz hemen 1 hafta içinde aldık ve ‘buyurun’ dedik. Bundan sonra ne var? Vatandaşların mahkemeleri var onları bekleyeceğiz falan, sonra onlar sonuçlandı, vatandaşlar kaybettiler. Mahkeme kararı orada stat yapılması yönünde çıktı. Sonra da ‘şimdi niye bekliyorsunuz?’ dedik işte ‘temyize gider de falan da filan da’..O zaman ‘bırakın artık bunları’ dedik. Böyle bir şey yok. ‘Temyiz falan diye bahane ederek bu işi uzamanın anlamı yok lütfen şu stadı ihaleye çıkarıp yapar mısınız?’ dedik ama bir adım atılmadı” ifadelerini kullandı.

“BAKAN ‘FİNANSAL PROBLEM VAR’ DEDİ”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın yapıcı bir tutumla Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı ve kendisini Ankara’ya davet ettiğini, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile görüştüklerini anlatan Başkan Tugay, “Bakan bey bize orada ‘finansal problemler var, yapamıyoruz’ dedi. Saygı gösteriyorum, haklıdır yani devletin durumu belli, sıkışık ancak dedik ki; ‘o durumda bize verin biz yapalım’. Bunu derken Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’le konuştum. Kendisine, ‘Karşıyaka’nın en önemli problemlerinden biri bu stat konusu bunu mutlaka çözmeliyiz’ dedim. O da ‘tamam biz üzerimize düşeni yaparız’ dedi. Onun için, ona güvenerek bu konuşmayı yaptım. Bakanlık sonra bize ‘bunu tam olarak öyle yapamayız,  bir ortak çalışma yapmayı düşünebiliriz’ dedi. Sonra da ‘çok güzel böyle yapalım o zaman, tamam’ dedi. Bize ‘siz bir ön çalışma hazırlayın sonra biz bir konuşalım’ dedi. Sonra kulüp başkanımızla durumu değerlendirdik. Stadın biraz daha küçük ve mimarisinin değişmesi ve güzel olması için konuştum. Sonra bakanlık ‘bir mimari proje değişikliği yeni bir mahkeme süreci başlatabilir ondan dolayı böyle bir yola gitmeyelim var olan kamu önünde aklanmış olan mimari proje üzerinden yapalım’ fikrini iletti.  Karşıyaka bir an önce stada kavuşsun mantığıyla yaklaştık. Şu anda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın burayla ilgili bir adım atması bekleniyor yani ne adım atabilir? Birincisi  ‘burayı ben yaptırıyorum’ diyebilir ihaleye çıkıp başlatabilir. İkincisi ‘ben yapamıyorum’ der ‘buyurun siz yapın’ der ya kulübe verir ya da bize verir biz yaparız. İkimize de vermiyor, kulübe de vermiyor bize de vermiyor. Bu durumda biz o arsanın sahibi değiliz orada bir inşaat nasıl yapacağız? Yapamıyoruz yani kilitlendiği nokta burasıdır. Şu anda iş paylaşımı da konuşulmuyor” dedi.

Bakan Kasapoğlu’nun Karşıyaka’ya gelmesinin gündeme geldiğini fakat programın 4-5 kez ertelendiğini anlatan Başkan Tugay, “Geleceğim diyor iptal ediyor, geleceğim diyor program değişiyor. Yani ben bunu artık nasıl yorumlamalıyım? Şimdi biz kulüp başkanımızla beraber büyükşehir başkanımıza gittik ve bu konuyu konuştuk. Tunç Başkan’ın olumlu yaklaşımını, yapıcı tutumunu kulüp başkanı da gördü. Yani ortada stat yapmak isteyen stat için hazır olan büyükşehir başkanı var, kolaylaştırmak için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır bir ilçe belediye başkanı var, ihtiyacı olan bir kulüp ve kulübün yönetimi var. Eğer Bakanlık bu kişilere yardımcı olmuyorsa bu kişiler kendi çözümünü üretecektir. Bir zahmet yapmıyorlarsa izin versinler” diye konuştu.

GEÇMİŞTE YAPILAN DOĞRU OLSAYDI...
Karşıyaka’ya gönül verenlerin ve spor camiasının yetkililerden icraat beklediğini, kavga istemediğini söyleyen Başkan Tugay, “Dışarıdaki vatandaşımız şu anda bizden kavga etmemizi mi istiyor? Yani  oy tercihini kullanırken kimin yanında duracak? Yapıcı olan, iş yapan, memleketin sorununu çözen, insanların sorununu çözenden yana oy kullanacak. Bakan beyin bugünkü yaptığı belki kendi kararı değil hükümetin kararıdır.  Şu anda ben bu konuyu açsam ‘geçmişte sizin belediyeleriniz engel oldu, sizin belediye başkanlarınız engel oldu’ diyorlar. Yahu bakın 2 senedir ben görevdeyim, size kimsenin engel olduğu falan yok. Artık bu geçmiş edebiyatları yapmayı bırakın. Ben demiyorum ki;  geçmişte yapılan doğru…Geçmişte yapılan doğru olsaydı, onun arkasında duruyor olsaydık şu an parti olarak; Hüseyin Mutlu Akpınar belediye başkanlığına devam ediyor olurdu. Parti olarak onu değiştirdiğine göre demek ki o da onaylamadı. Öyle değil mi? Bunun için tutup da geçmişin hesabıyla sürekli bir yere gidemeyiz. Burada yapılması gereken şey sorunun çözümüdür.

Bakan defalarca geldi gitti. Kendisi ‘kulübe geleceğim’ dedi ama gelmedi. Kulüp başkanı birkaç defa aradı ‘bakan gelecek sizi de bekliyoruz’ dedi. Bakan Bey aslında iyi bir insan. Bize o gün çok nazik davrandı ama tablo budur. Birileri siyaseten buna müdahale ediyor, belki Bakan Bey’in de üzerinde bir iradedir, bilemem. Bize bununla ilgili bir açıklama yapılmadığı için bilemem ama bildiğim bir şey var; şu anda orada bir hükümet var ve bu kararı onlar veriyor. Biz kesinlikle vermiyoruz” açıklamasında bulundu. 

 
Çiğli'de belediyenin geliri bir yılda yüzde 22 arttı
 
Dev takım talip oldu... Altınordu'ya Berke Özer piyangosu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
celal 7 Haziran 2021 Pazartesi 16:07

Başkanım lütfen Müdürlerinde revizyona git, temizlik işleri çalışmıyor, destek hizmetleri aynı şekilde , özel kalem müdürünüz aynı şekilde lütfen bir an önce değişiklikleri yaparsanız başkanım gerçekten başarınız artar

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de belediyenin geliri bir yılda yüzde 22 arttı
Çiğli Belediyesi, zorlu Pandemi döneminde hayata geçirdiği hizmet ve sosyal ...
Torbalı'da kurslar kaldığı yerden tekrar başlıyor
Torbalı Belediyesi kursları kaldığı yerden tekrar başlıyor. Pandemi nedeniyle ...
Bergama Vapuru, yeniden Körfez'e dönüyor
İzmir’de deniz ulaşımının tarihi simgelerinden Bergama Vapuru, bakım ve ...
 
Vali Köşger'den gençlere 'batı' uyarısı: Hiçbir işi menfaatsiz yapmazlar!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger; İmam Hatipliler ve Mezunlar Derneği (İMHAD) ...
Bayraklı'da asfalt seferberliği başlatıldı
Bayraklı Belediyesinin, İzmir Büyükşehir Belediyesiyle ilçenin ihtiyaç ...
Eğlenhoca meydanına kavuşuyor! Başkan Erdoğan'dan AK Parti'ye 'içki' salvosu!
Karaburun’un en şirin köyleri arasında yer alan Eğlenhoca’da, 2019 yılı ...
 
Bornova’da pandemi dönemine özel tiyatro
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) sanattan uzak kalınan pandemi ...
Başkan Kırgöz’den hafta sonu mesaisi
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, hafta sonu mesaisinde çeşitli etkinliklerde yer aldı.
Kent A.Ş. Bakırçay Üniversitesi ile protokol imzaladı
Kent A.Ş. ile Bakırçay Üniversitesi arasında Kuzey İzmir Sağlık ve Yaşam ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva