HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Temmuz 2023 Pazar - 14:06

Başkan Soyer 'İzmir'in en sağlam yapıları' dedi: Keşke param olsa da ben de alsam!

Eksik demir kullanıldığından dolayı bir konut için yıkım kararı verilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Soyer konutların İzmir'in en güvenilir inşaatı olduğunu ifade etti. 'Konutlarda oturur musunuz' sorusuna yanıt veren Başkan Soyer, “Keşke o kadar param olsa da … Tabii ki otururuz." dedi.

Başkan Soyer  İzmir in en sağlam yapıları  dedi: Keşke param olsa da ben de alsam!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Soyer, Örnekköy’de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında bir binada eksik demir ve hatalı beton atıldığının tespit edilmesi ve belediye tarafından yıkım kararının alınması hakkında değerlendirme yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen ve kentsel dönüşüm sürecini uygun maliyetlerle daha hızlı sürdürmeyi amaçlayan Örnekköy Kentsel Dönüşüm çalışmalarında bir binadan eksik demir ve hatalı beton kullanıldığı tespit edilmiş ve bina mühürlenmişti. AK Parti milletvekilleri İzmir Büyükşehir'e tepki gösterdiği süreçte Büyükşehir Belediyesi, binanın yıkımı için karar almıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün yapımı devam eden tüm blokları denetlememesinin ardından gözler yayınlanacak rapora çevrilmişti.

İZMİRLİYE ZARAR VEREN BİR TABLO İLE KARŞI KARŞIYAYIZ! 
İZBETON'un yaptığı işi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mühürlediğini hatırlatan Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Örnekköy’deki kentsel dönüşüm projesine zarar vermek, tahrip etmek isteyen, İzmirliye zarar veren tablo ile karşı karşıyayız. Bunu iddia edenler, niye bunu iddia ediyor?  İzmir Büyükşehir Belediyesi iş vermiş. Kime vermiş İZBETON’a  vermiş. İZBETON'un yaptığı işi mühürlemişiz. Tablo bu. İzmir Büyükşehir Belediyesi kendi yaptığı işi gidip mühürlemiş. Bir kere en basitinden bu ifadenin ne demek olduğunu  insanlar düşünmeli. Neden yapar bir belediye bunu kendi kendine? Tereddüt etmişiz. Neden? Tutanak tutulmuş, o tutanak şu nedenle tutumlu? Beton dökenler hızlı yürümek istiyorlar. Kontrollerimiz de onların yaptığı işi yerinde düzgün titiz bir şekilde kontrol etmek istiyor. Orada 44 bin metrekarelik bir inşaat var. 300 metrekarelik alanda beton atılırken kontroller arkadaş orada bulunmamış. Betonu atanlar diyor ki ‘biz sizin söylediklerinizi uyarak yaptık’. Kontroller de diyor ki ‘Biz görmedik’ diyor. Ben de dedim ki yıkın görelim. Hadise bu kadar. ‘Model çöktü. Sistem yürümüyor. Bunlarda problem var.  Depreme dayanıksız mı binalar?’ gibi söylemler oldu. Tam tersine Oradaki binalar son derece güvenilir, son derece titiz kontrol edilen ve olağanüstü sağlam yapılar” dedi.

‘OTURUR MUSUNUZ?’ SORUSUNA YANIT
Gazeteci Yapar’ın ‘Siz o binalarda çoluğunuz çocuğunuzla oturur musunuz?’ sorusunu  da yanıtlayan Soyer “Keşke o kadar param olsa… Tabii ki otururuz. Bizim orada yaptığımız inşaat iddia ediyorum, İzmir’in en sağlam güvenilir inşaatıdır. Orada alt taşeronlar kullanılıyor. O şirketler İzmir'in en güvenilir, saygın insanlarıdır. ‘300 metrekarede demir çaldı’ demek düşünmek bile çok büyük hareket, saygısızlık. İnsanların itibarını yerle bir eden yaklaşım. 300 metrekarelik alanda demire niye tenezzül eder? Böyle bir şey olabilir mi? Gecekondu yapmıyorsunuz. İzmir'in en güvenilir yapılarını yapıyorsunuz. Biz titiz olmak zorundayız. Kontrollerimiz görmediyse o zaman açılıp görülecek öyle devam edilecek.” ifadelerini kullandı.

‘BAKANLIK İNCELEMESİNDEN ÇEKİNMİYORUZ’
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği’nin inşaat alanında yaptığı incelemeleri de değerlendiren Başkan Soyer  “Girip baksınlar bizim çekincemiz yok. İşin ne kadar tiriz yapıldığına inanıyoruz ve görüyoruz çünkü biz yapıyoruz kontrolleri” dedi.

 
'Siyasi çıkar hesabıyla yıpratılmaması gerekiyor'
 
Akaryakıta KDV zammı geliyor
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cumhuriyetli 10 Temmuz 2023 Pazartesi 19:26

tahsin sen önce dolar nasıl 2 senede 6 liradan 26 liraya çıktı onu açıkla Belediyelere niye halen 6 liraymış gibi ödenek gönderiyorlar onu açıkla emekli maaşı 7.500 yaptı seçimden önce şimdide kök maaş diyor zam yok size has oldu sizin tayfaya ;)

Yorumu oyla      11      3  
tahsin 10 Temmuz 2023 Pazartesi 14:55

akpartinin neler yaptıgı ortada izban konak tunelleri sehir hastanesi peki belediyeniz ne yaptı 25 senelık chp belediyeniz hala ciğli tramvay yatıyor hani acıyordunuz nısanda???? atın tutun bu arada yoksul ulkeye balkıyoru tatılde oteller ful dolu, iphone 3 zamma ragmen hala rekor satıslarda peh peh yoksul ulkeye bak kendinize gelin adam olun duzgun yorumlayın

Yorumu oyla      2      5  
10 Temmuz 2023 Pazartesi 08:51

bu akepeliler neyi konuşuyorlar anlaşılır değil. Dünya ekonomik raporlara göre şu anda dünyanın en yoksul 10.cu ülkeyiz. Akepe 21 yıl ne yapmış? Ülkeyi dünyanın en yoksul ülkesi yapmış. Hala daha akepe diyorlar. Yazıklar olsun.

Yorumu oyla      6      3  
Cumhuriyetli 9 Temmuz 2023 Pazar 22:27

Alamazsınız merak etme ;) Yazılarından bile anlıyorum izmirli olmadığını işte böyle izmirliyiz ;)

Yorumu oyla      7      5  
Az Bilmiş 9 Temmuz 2023 Pazar 22:12

Ah ah. Sayın Başkan. Beceriksiz ve kabiliyetsiz bir yönetim. İzmir''in tam 5 yılı daha kayboldu. Her şey CURCUNA. Başkanın açıklamaları da curcuna. Peki soruyorum ya meydana çıkmasaydı. İşte öyle inşaatlar devam edip gidecekti. Birileri de cebine dolduracaktı. Sen de haberin bile olmayacaktı. Zaten bu işler böyle oluyor. Kamuoyundan özür dileyeçeğinize topu orta sahada çevirmeye tercih ediyorsunuz. Geçmişte Fen İşleri Daire Başkanını belediye tarihinde ilk defa görevden alan SEN değil misin. Madem almasaydın. Bir şu aşağıda ilğisizce yorum yapanlar yok mu.

Yorumu oyla      4      4  
ÖZ İZMİRLİ 9 Temmuz 2023 Pazar 19:28

GÖÇMENİM 3 NESİL İZMİRLİYİM..ATATÜRKÇÜYÜM..YA SEN..SAYIN BAŞKANDA ÇALIŞANLARIDA EKSİK DEMİR VE VE BETON OLDUĞUNU SÖYLEDİ..SUÇLU İNŞAAT FİRMASI..AMA SEN TAKIM TUTAR GİBİ DEVAM ET..HAKLIYA HAKLI HAKSIZA HAKSIZ DEME..BU KAFAYLA YERELDE SEÇİMİ KAYBEDECEKSİN AZ KALDI..

Yorumu oyla      8      7  
Cumhuriyetli 9 Temmuz 2023 Pazar 19:12

eksik demir akpnin çıkardığı bir hayal ürünü çakma izmirli seni öz müş ! malzemeden çalacak olan 300 m2 için yapar mı bunu üstelik kontrolör tespit eden belediyenin bırakın bu işleri engelleyi yapsınlar. En sağlam inşaat demiş buyursun gelsinler demiş kontrol etmeye sana kapak olsun öz izmirli çakma kırsal göçmeni

Yorumu oyla      10      7  
ÖZ İZMİRLİ 9 Temmuz 2023 Pazar 18:08

cumhuriyetli rumuzu gol vardan iptal olacak golden önceki pozisyonda penaltı var(eksik demir ve beton) yani 1.0 önde değilsin 1.0 geriye düşeceksin. bilmem anlatabildimmi

Yorumu oyla      9      8  
altan koralttan 9 Temmuz 2023 Pazar 16:22

paran yoksa altının da mı yok başkan...yemezlerrrr...

Yorumu oyla      8      7  
Cumhuriyetli 9 Temmuz 2023 Pazar 15:28

vurdu gol oldu.Ak parti yine hüsran.

Yorumu oyla      9      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşıklar Şöleni’ne büyük ilgi
Buca Belediyesi’nin düzenlediği Aşıklar Şöleni büyük ilgi gördü. Aşık ...
Bayraklı’da yüzme kursu başlıyor!
Bayraklı sahilinde bulunan havuzda her yıl onlarca çocuğa yüzme kursu ...
Yukarıköy'de muhteşem konser
İzmir’in yeni turizm rotası Narlıdere Tarihi Yukarıköy, açılış gününün ...
 
Başkan Soyer'den delege mesaisi için çarpıcı sözler: Seçim tarihini bile bilmem!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütünde gerçekleştirilen mahalle delege ...
Belediye şantiyesi fabrika gibi üretiyor... Karşıyaka güzelleşiyor!
Karşıyaka'yı daha çağdaş bir görünüme kavuşturmak ve sürdürülebilir bir ...
İzmir'de gençlerden deniz çöpü izleme etkinliği
Genç İzmir Bornova Gençlik Yerleşkesi'nde 19 Mayıs'ta başlayan kamplar, ...
 
Engelleri ortadan kaldırmıştı... ESHOT’un projesine özel ödül!
ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından görme engelli yurttaşların destek almadan ...
Soyer’den Alsancak Limanı resti: Neden satıyorsunuz arkadaş?
Alsancak Limanı’nın özelleştirilmesi ve Birleşik Arap Emirlikleri bağlantılı ...
İzmir’de ulaşıma ve suya zam kapıda!
Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin ardından İzmir’de ulaşım ve suya da ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva