HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Nisan 2023 Cuma - 09:39

Başkan Soyer’den Yüksel Taşkın açıklaması: Taraf’ta kalsaydı genel başkan yardımcısı olur muydu?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer seçim kampanyası sırasında iktidarın hedefe koyduğu İzmir’den milletvekili adayı gösterilen Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın’ı savundu. Soyer, “Yüksel Bey’in partiye kazandırdıklarının kıymetli olduğunu, genel başkanımızın entelektüel gücünü artırdığını düşünüyorum” dedi.

Başkan Soyer’den Yüksel Taşkın açıklaması: Taraf’ta kalsaydı genel başkan yardımcısı olur muydu?

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir 1. Bölge 1. Sıradan milletvekili adayı olarak Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Taşkın’ı aday göstermesi siyasetin gündem maddesi oldu.  En başta Taraf Gazetesi’nde uzun süre yazarlık yapması, kanun hükmünde kararname ile üniversiteden ihraç edilmiş olması gibi konular işlenirken iktidar partisi, CHP seçmeninin yoğun olduğu İzmir’in özel olarak seçildiğini iddia etti.

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın organize ettiği aday tanıtım toplantılarına katılan ve partinin seçime yönelik çalışmalarında yer alan Prof. Dr. Taşkın hakkındaki eleştirilere henüz bir yanıt vermedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Taşkın’ı tanıdığını belirterek kendisine haksızlık yapıldığını ifade etti.

Egedesonsöz’e konuşan Başkan Soyer, “Bu partiye Taraf Gazetesi’nden geldi ama sonrasında başka bir yolculuk izledi. Hepimizin yaşamında olduğu gibi bir değişim geçirdi. Kendi hayatında, kişisel yaşamında…Bugün geldiği noktada genel başkanım kendisini genel başkan yardımcısı yapmışsa, Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan sadakati de mutlaka bir yerde durduğu için yapmıştır. Hani yoksa bir Taraf Gazetesi yazarı olarak kalmaya devam etseydi genel başkan yardımcısı yapar mıydı? Yapmazdı…Ama demek ki onun da bir kişisel değişimi var. Onun da partiyle olan yakınlaşması söz konusu. Kendi ideolojisini, kendi siyasi tarihlerini, tanımlamalarını demek ki belli bir yerde değiştirmiş ve başka bir şey olmuş. Yüksel beyin bu partiye kazandırdıklarının, çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Yani genel başkanımın entelektüel gücünü arttırdığını, ona çok ciddi destek verdiğini, vizyonunu genişlettiğini düşünüyorum. O nedenle geçmişte yaptıklarını çok da fazla önemsemiyorum” diye konuştu.

 
Okula silahlı saldırı: 3'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti!
 
Mimarlar Odası'nda deprem çalıştayı... 'Şili modeli İzmir'e örnek olmalı'
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 29 Nisan 2023 Cumartesi 17:01

Hayalî Küçük Ali gösterisi gibi milletvekilleri ortada yok,uçaklarda yer yok sanırız,izmir'e mazbata almak için gelirler...

Yorumu oyla      3      3  
Kentli 28 Nisan 2023 Cuma 22:04

Son onbeş gündür,CHP milletvekilleri açıklandıktan sonrasında çıkan haberlere insanlar düşüncelerini bu sayfalarda yorumlar yazılıyor,elbette ki yapılan haksızlığı ve hataları yazıyor,keşke bu yazılanları parti yöneticileri veya danışmanlar ordusu okuyup ilgili yerlere bilgi verebilirler ama gerek yoktur diyerek trol olarak adlandırılıyor,çünkü izmir halkı ve seçmeni CHP tıpış tıpış oy verir genel merkezi onaylarlar yanlız bu seçimlerde tıpış tıpış oy vermek olmayacak birilerinin bilmesi gerekir...

Yorumu oyla      9      3  
Izmirli 28 Nisan 2023 Cuma 16:44

Sayın SOYER,savunma yapayım derken,Kılıçdaroğlu'nun hiç kimsenin aklına ihtiyacı yoktur,çünkü devletin önemli mevkilerinde görev yapan bir bürokrat olduğunu biliyoruz,Izmır'de hiç mi adam yok gibi ipten kazıktan boşanmış adamları milletvekili yapıyorlar,öncellikle izmir halkına hakarettir,bunları savunmasıda atama belediye başkanları ve il örgütünün görevi olabilir,ama izmir halkı bu sefere tıpış tıpış oy vermek olmayacak artık,mademki çok başarılı izmir'e atanan milletvekillerini Anadolu'da bir ilden milletvekili olarak atasınlar CHP nin oylarını artırsın,izmirde CHP milletvekili kolaylıkla seçiliyor diyerek bu seçimde ucu nereye giderse gitsin tıpış tıpış oy vermek olmayacak artık...

Yorumu oyla      12      3  
Lombak-Tek çare 28 Nisan 2023 Cuma 15:07

Aziz. Bak kopya da veriyorum.

Yorumu oyla      5      3  
Konak 28 Nisan 2023 Cuma 14:50

Başkan Soyer CHP merkezinin Ankaradan 1. sırada atadığı İTHAL izmir milletvekili adayını savunma zorunda kalıyor malesef. CHP yi bu hale düşürenler malesef utanmaz, bunlar ne yazıkki profesyonel politikacı olmuş.

Yorumu oyla      8      3  
chpli 28 Nisan 2023 Cuma 14:02

yüksel taşkın eski açıklamalarından dolayı halktan özür dilerse ve geçmiş yazıları ile ilgili pişmanım, vatandaşımdan af bekliyorum. geçmişte hata yaptım bundan sonra yapmayacağının garantisini verirse eğer kızgın chplilerin oyları geri döner yoksa minimum yüzde 5 veya 10 kaybı var listede

Yorumu oyla      6      5  
Yazık 28 Nisan 2023 Cuma 12:58

Modern şaman dedim fetöye; türk milletinden özür dilerim dedi mi? Kemalizm ırkçılıktır dedim; yanlıştı af dilerim dedi mi? Yok aranızda bir fark..!

Yorumu oyla      8      3  
Vatandaş Ahmet 28 Nisan 2023 Cuma 12:55

Hem Atatürk'ün kurduğu partiden hiç emek harcamadan cuk diye gel birinci sıradan milletvekili ol, hemde Kemalizm en büyük faşizm'dir de.. Bu y-cehape nin yaptığı şeyler akıl alacak gibi değil.. Aklı başında İzmirliler bunlara asla tıpış tıpış OY VERMEZ... İşte bu yüzden oyum Memleket Partisine, Sayın Muharrem İnce'ye..

Yorumu oyla      12      4  
yeter artık 28 Nisan 2023 Cuma 12:00

bIRAKIN BU SAÇMA SAPAN TAVIRLARI.kARŞINIZDA DÜŞÜNEN,YAZAN,ÜRETEN GENÇ BİR BİLİM İNSANI VAR,ADAY.. bİ SÜRÜ ÇAPULCUYLA KARŞILAŞTIRINCA 1 DEĞİL 10 KERE OYUM YÜKSEL TAŞKIN A...bU DÜZEN DEĞİŞECEK...

Yorumu oyla      3      13  
İzmirli 28 Nisan 2023 Cuma 11:48

Tıpış tıpış oy vermeyeceğiz

Yorumu oyla      14      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'ın İkiçeşmelik Caddesi baştan sona yenilendi
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Başkan Özlem Çerçioğlu’nun hizmet odaklı ...
İZSU Genel Müdürü duyurdu: Tüm musluklardan içilebilir su akıyor!
100 yıl 100 proje etkinliğinde konuşan İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, ...
Karşıyaka'da çifte festival başlıyor!
Karşıyaka Belediyesi, 28, 29 ve 30 Nisan tarihlerinde iyi ayrı festivali ...
 
Başkan Soyer’den Z raporu: İZSU’da 100. yılda 100 proje!
“Cumhuriyet’imizin 100.Yılında 100. Proje” başlığıyla düzenlenen etkinlikte ...
Büyükşehir'de 7 bin personelin TİS bayramı... Yüzde 68 zamma imza!
TÜM BEL-SEN ile imzalanan TİS sürecinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye ...
Aydın'ın plajlarında temizlik seferberliği
Aydın sahillerinde yaza hazırlık çalışmaları başladı. Aydın Büyükşehir ...
 
Sürdürülebilir geleceğin rotası İzmir’de oluşturuluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği iş birliğiyle yürüttüğü ...
Dünyaca ünlü karikatüristler İzmirliler için çizdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. İzmir Uluslararası ...
Başkan Tugay’dan Kasapoğlu’na ‘Karşıyaka Stadı’ yanıtı: Devir protokolü yok!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva