HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Aralık 2021 Pazartesi - 21:40

Başkan Soyer'den sokak hayvanları için teminat: Yaşam alanlarından koparmayacağız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "‘Kent yaşamına uyum sağlamış’ hiçbir canlıyı yaşam alanlarından koparmayacağımızın teminatını sizlere vermek isterim" dedi.

Başkan Soyer den sokak hayvanları için teminat: Yaşam alanlarından koparmayacağız!

Erdoğan'ın sokak hayvanlarının barınaklara toplanması çağrısı üzerine çok sayıda ilçede barınak olmamasına rağmen sokak köpekleri toplanmış ve köpeklerin nereye götürüldüğü konusunda hayvanseverlerin tepkileri sosyal medyada gündem olmuştu.

Bugün ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; son dönemde insan yaşamını tehdit eden sahipsiz ve tehlike arz eden hayvanlarla ilgili önlemler kapsamında hazırladığı genelgeyi 81 il valiliği ve tüm belediyelere gönderdi.

Genelgenin ardından hayvanseverler sokaklarında besledikleri ve baktıkları köpeklerin barınaklara götürülmemesi için tepki gösterirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘Kent yaşamına uyum sağlamış’ hiçbir canlıyı yaşam alanlarından koparmayacağı teminatını verdi.

Yazılı açıklama yapan Başkan Soyer şu ifadeleri kullandı:

"Kıymetli hemşehrilerim; ‘Kent yaşamına uyum sağlamış’ hiçbir canlıyı yaşam alanlarından koparmayacağımızın teminatını sizlere vermek isterim. Ancak tehlike teşkil edecek davranışlarda bulunan canlıların rehabilitasyonu da sorumluluğumuzdur. Kentimizdeki veteriner hekimlerimizle yakın zamanda başlatacağımız proje ile tüm sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasını ve aşılanmasını hızlandıracak ve popülasyon artışının önüne geçeceğiz. Gökdere'de yapımını sürdürdüğümüz avrupa standartlarındaki Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile yardıma, bakıma ve rehabilitasyona muhtaç canlılarımız için çok daha iyi mücadele vereceğiz. Sevgiyi büyütmeye; korumadan barınmaya, tedaviden rehabilitasyona kadar elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Merhamet hep bizimle olsun."

 
İzmir'deki Omicron vaka sayısı açıklandı
 
Rusya: NATO geniş çaplı çatışmaya hazırlanıyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VfV 28 Aralık 2021 Salı 09:33

Sokak hayvanı diye bir şey yoktur.Onların yaşam alanı eğer bakacaksanız evdir,bahçesidir.Onları "yaşam alanları"ndan koparmayacaksanız bu ülkede Asiyeler her zaman olacaktır.Onlara merhamet ederken benim, benim gibi mağdurların ve çocuklarımın can güvenliğini de sağlamak göreviniz o zaman.

Yorumu oyla      2      3  
izmirli... 28 Aralık 2021 Salı 08:39

Günaydın Başkanım ; Bornova Aşık Veysel parkında sokak hayvanları ile lütfen ordaki görevli personele konuşun !! neler yaşandığını onlar size söylesin,her gün kavga gürültü var orda..sahipli veya sahipsiz hayvanlar yüzünden !! ( Hayvan HAKLARI olsun,Ama İNSAN HAKLARI da olsun ) Çalışmalarınızda başarılar diliyorum : )

Yorumu oyla      3      3  
Izmirli 28 Aralık 2021 Salı 07:02

Hayvanseverlerden ricam; eğer gerçekten sokak köpeklerini seviyorlarsa onlara mama verip sağlıklarını bozmasinlar. Yaptıkları ile söyledikleri birbirini tutsun. Sokaklar yerinden kalkamayacak hasta görünümlü köpeklerle dolu. Bunun müsebbibi de iyilik diye verdikleri mamalardir. Her yerde bakkal dükkanı gibi mama dükkanı açılmış ve bu iş büyük bir sektör haline gelmiştir. Bu sektörün lobisiyle de aslında emperyal güçlerin şirketlerine hizmet eden şuursuz bir kitle ortaya çıkmıştır. Eğer bu hayvanlara iyilik yapmak istiyorsanız evlerimizde etli yemek yapın ikram edin. Çünkü sizin can dostu dediğiniz bir başkasının can düşmanı olabiliyor. Ulkenin birçok yerinde sokak köpeği saldırısı kaynaklı ölümler ve ağır yaralanmalar oluyor. Sokaklar insanların çocuklarını serbestçe yurumesi icin birakamayacagi noktaya gelmiştir. Belediyeler gereksiz işlere para harcayacaklarina çok büyük doğal ortamlar yaratarak bu canlara da hizmet edebilirler. Neticede köpek bir kaldırım hayvanı değildir doğal yaşam alanı da şehirler değildir.

Yorumu oyla      5      3  
ST 27 Aralık 2021 Pazartesi 22:36

İnsanlara saldıran, aşırı havlayıp korkutan köpekler serbest bırakılamaz, köpekler üzerinden hoş görünme edebiyatı yapmayın. Isırılan, üzerine saldırılan siz ve sizlerin çocukları olsa ne yaparsınız?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Gümrükçü ameliyat oldu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü solunum rahatsızlığı sebebiyle operasyon geçirdi.
Başkan Batur’dan Zorlu yorumu: Bu iş mahkemede biter!
Yükseklik tartışmaları ile kent gündeminde yer tutan Zorlu Konak’la projesiyle ...
Ödemiş'in 'yeşil' raporu: 2021'de 996 kg pil toplandı
Ödemiş Belediyesi’nin “Sıfır Atık Projesi” kapsamında düzenlediği Birinci ...
 
CHP'li başkanlardan Anıtkabir ziyareti
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş "Belediye başkanlarımız ...
Başkan Soyer'den İmamoğlu'na destek: Yanınızda olmaya devam edeceğiz!
İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'ne yönelik ...
Çiğli’de 33 sporcu birincilik için mücadele etti
Çiğli Belediyesi ile İzmir Satranç İl Temsilciliği ve Gençlik ve Spor ...
 
Başkan Batur’dan o polemiğe yanıt: Devlet, personel alım sistemini değiştirmeli!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve buna bağlı kuruluşlarda terör örgütü ...
İkizdere'nin fidanları İzmir'de yeşerecek
Rize’nin İkizdere ilçesinde köylülerin HES proje alanından kurtardığı ...
Bayraklı’da ‘kadının gücü’ var!
Kadın Gücü Derneği Bayraklı Şubesi, yeni yıl öncesi birlik ve dayanışma ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva