HABERLER>GÜNCEL
13 Şubat 2021 Cumartesi - 21:57

Başkan Soyer'den seçim çıkışı: İzmirliler AK Parti'ye oy vermiyor çünkü...

Katıldığı televizyon programında İzmirlilerin AK Parti'ye verdiği oy oranını değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir her türlü kutuplaşmanın getirdiği, dayattığı iklime rağmen, bu iklimin etkilerini görüyor olmamıza rağmen bunu hala koruyabilen bir şehir. Bunun için AK Parti’ye oy vermiyor çünkü bu iklime tehdit oluşturacağını düşünüyor. Solcu, sosyal demokrat olduğundan değil" dedi.

Başkan Soyer den seçim çıkışı: İzmirliler AK Parti ye oy vermiyor çünkü...

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Beleiye Başkanı Tunç Soyer ve Köy-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer KRT TV'de Serdar Akinan'ın sunduğu 'Başkanla 24 saat' programına katıldı.


'Başka bir tarım mümkün' sloganı ve bu doğrultularda gerçekleştirdiği çalışmaları anlatan Başkan Soyer, AK Parti'nin İzmir'de kazanamama nedenini de açıkladı. Köy-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer ise, Tunç Soyer'in geçtiğimiz günlerde üretici için açıkladığı 'satış garantisi'nin önemine dikkat çekti.

BU POLİTİKANIN BÜTÜN TÜRKİYE'Yİ KURUTACAĞINA İNANIYORUZ
Yerli üreticinin korunmasının önemine dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bu güzelim memleketin çok büyüm bir baş ağrısı var o da bir çok alanda yanlış politikasını bulabilirsiniz ancak tarımdaki çok büyük ve vahamet taşıyor. Çünkü artık öyle bir hale geldik ki hani derler ya baraj şu kadar gün eğer yağmur yağmazsa kuruyacak …  İşte Tunus'tan buğday tohumu gelmezse seneye ekmek yemeyeceğiz gibi tablolar haline geldi. Yani gerçekten çok büyük bir sıkıntı var bu bir kısır döngüye dönüşmüş vaziyette her geçen gün de o kısır döngünün yarattığı çözümsüzlük ve tahribat büyüyor. Siz ithalat yaptıkça daha çok yapmak zorunda kalıyorsun daha çok yaptıkça daha çok... İçerideki küçük üreticinin üretimden kopmasına sebep oluyor. Ürünü satın alıyor çünkü rekabet edemiyor siz dışarıdan ürünü satın aldığınız zaman vergiyi sıfır ödüyorsunuz. Ya sen kendi vatandaşın, mazotuna vergisini, özel tüketim vergisi, KDV'sini öderken, o Cezayir'deki üretici sözgelimi sıfır vergiyle buraya ürünü göndermiş oluyor, dolayısıyla aslında sen kendi üreticini haksız rekabette sokuyorsun.  İnsanlar belediye başkanı seçerken gittiğinde mevzuatı bilerek oy kullanmıyor.  6236 ya göre şunları yapabilir bunları yapamaz... Öyle bakmıyor. Diyor ki benim seçeceğim insan benim hayatımı iyileştirsin ve kolaylaştırsın. Modern ve güzel bir hayat yaşatsın istiyor. Bende zaten seçildiğimde senin hayatını iyileştireceğim diye söz veriyorum. Tarım benim işim değil diyemem. Benim kapımda 200 bin CV var. Hepsi issiz. Nerden çıktı bu issizlik? Niye böyle bir tablo var? Ben o insanlara iş yaratmak mecburiyetindeyim. O yüzden tarımla uğraşıyorum. Bizim meselemiz sadece Ödemiş'i yada Küçük Menderes'i kurtarmak değil. Bu politikanın bütün Türkiye'yi kurutacağına inanıyoruz. Bu politika tüm ülkeyi kurtardığında öğretmenlerimizin bize öğrettiği kendi kendimize yeten bir Türkiye'yi geri kazanacağız" dedi.

TEHDİT OLUŞTURACAĞINI DÜŞÜNÜYOR
AK Parti'nin İzmir'de seçimi kazanamamasını da değerlendiren Başkan Soyer, "İzmir’i Türkiye’nin diğer şehirlerden ayıran en belirgin özellik, bir arada yaşam kültürü konusundaki, geçmişi ve deneyimi… Bu şu anlama geliyor, bir Liman kenti olmanın verdiği bir özellik belki de… Farklılıkların bir arada yaşamayı başardığı bir şehir İzmir. Birbirinin dilini, dinini bilmeyen insanlar yüzyıllarca bu topraklarda ekmeklerini büyütmüşler ve bölüşmüşler. Ermenisi, Yahudisi, Müslümanı… Bu birlikte yaşam kültürü oluşturmuş. Böyle olduğu için demokrat İzmir. İzmir her türlü kutuplaşmanın getirdiği, dayattığı iklime rağmen, bu iklimin etkilerini görüyor olmamıza rağmen bunu hala koruyabilen bir şehir. Bunun için AK Parti’ye oy vermiyor çünkü bu iklime tehdit oluşturacağını düşünüyor. Solcu, sosyal demokrat olduğundan değil. Bunun nimetlerini görüyor, hayatı kolaylaştıran bir şey olduğunu görüyor, huzur verdiğini görüyor… Özetle İzmir böyle bir iklimin şehri ve bu bugün çok daha fazla anlam taşıyor. Çünkü Türkiye'de rejim değişti, demokrasiden her gün uzaklaşıyoruz... Dolayısıyla demokrasiyi savunmak aslında refahın büyümesini savunmak, onun adil bölüşümünü savunmak anlamına geliyor. İzmir gelecekte de bunun öncülüğünü, lokomotifliğini yapacak bir şehir” ifadelerini kullandı.

BİZ KOOPERATİFLER REKABET EDEN KURUMLAR DEĞİLİZ
Programa katılan Köy-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer ise, "Tunç Başkan bu açıladığı aslında seçim zamanı başka bir tarım mümkün projesinde şimdi aldığı yolu anlattı aslında. Tarım çok uzun soluklu bir hikaye. Dönem dönem bunları yapacağız ya da yaptık diyerek hatırlatmak gerekiyordu. Çünkü diyor ki yereldeki tohumları yereldeki bilgilerimizi kullanarak dönüşüm yapmamız lazım. Çünkü pandemide gördük sınırlar kapanınca kendi kendinize yetmek zorundasınız. Başkan alım garanti konusunda bakanlığın izin verdiği ve belediyenin imkanı doğrultusunda verildi. Ancak burada önemli olan Tunç Başkan ayrıca satış garantisi vereceğini söyledi bizlere. Bizdeki asıl süreç aslında markalaşma. Bizim için ekmek toprağın altında. Tarım artık toprakta köyde olan dışında şehirdeki markalaşma da dahil. Biz kooperatifler rekabet eden kurumlar değiliz. Bize sürekli şunu bunu yapamaz kooperatif diyorlar. Ancak baktığımızda bir çok şeyi yapan gruplar var. O yüzden bizim rekabetimiz çok zor" diye konuştu.

 
Altınordu'da talihsiz sakatlık
 
Süpermarketten müşterilere 'aşkı bulma' yardımı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KSKLİ 14 Şubat 2021 Pazar 16:03

O zaman Bülent bey körfezi lağım kokan gecekondu cumhuriyeti İzmir'deki yerel yönetime oy vermeye devam et. Burası cennet köşesi çünkü.

Yorumu oyla      3      3  
Bülent ışık 14 Şubat 2021 Pazar 12:59

Önümüzdeki değil bütün seçimlerde oyum seküler yaşamı savunan partilere. Hadi şimdi olumsuza basın.25 senede Istanbul'un ulaşım sorununu çözememiş. 25 senede Ankara'da Ankaray'a inerken elimdeki bavulu yürüyen merdiven olmadığı için merdivenlere çarpa çarpa çarpa indirdiğim partiye mi oy vereceğim.

Yorumu oyla      2      5  
sezarın hakkı sezara 14 Şubat 2021 Pazar 12:52

Canpolat sabah sabah iyi güldürdün kardeşim.

Yorumu oyla      3      4  
Partili 13 Şubat 2021 Cumartesi 22:56

Sayın SOYER gelecek seçimlerde sizde garanti değilsiniz halk ve seçmen her şeyin farkında öncellikle CHP seçmeni ve parti üyeleri ön seçim olmadığı sürece oy vermeyecek artık tıpış tıpış oy yok belki parti dışı dostlarınız size verecektir seçmen ve parti üyeleri çok üzgün kendileri ne değer verilmediği adam yerine konmadığı genel merkez atamaları olduğu sürece artık izmir istanbul Muğla Aydın ve CHP güçlü olduğu yerlerde artık CHP çantada keklik değil belki Anadolunun diğer yerlerinde oylarını yükseltirler çünkü izmirde çalışmadan oy almak kolay idi...

Yorumu oyla      8      5  
Canpolat 13 Şubat 2021 Cumartesi 22:35

Sen öyle san, kendini kandırırsın ancak. Önümüzdeki seçimlerde görürsünüz! millet tıpış tıpış oy verirmi?

Yorumu oyla      5      8  
Mehmet79 13 Şubat 2021 Cumartesi 22:14

Bu gidişle size de oy vermeyecekler.

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kayalıklara düşen kadına helikopterli yardım
İzmir'in Menemen ilçesinde dağlık alanda düşme sonucu yaralanan kadın, ...
Clubhouse’dan ‘güvenlik açığı’ duyurusu!
Sesli mesaj uygulaması Clubhouse, güvenlik açığına yönelik raporlar nedeniyle ...
Kurtulan 15 Türk denizci büyükelçiliğe ulaştı
Nijerya'da serbest bırakılan Türk gemicilerden 9'unun daha getirilmesiyle ...
 
Televizyon izlerken TIR çarptı!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan TIR, yol kenarındaki ...
Harmandalı diken üstünde: Korkutan yarıklar!
İzmir’in Çiğli İlçesi Harmandalı Mahallesi sınırlarında bulunan geniş ...
Pırlanta yüzüğe rakip 18 kiloluk ‘et buketi’
Adana’da kebap ustası Yaşar Aydın, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel 18 ...
 
Kadir Topbaş yaşamını yitirdi
Hastanede corona virüs tedavisi gören eski İBB Başkanı Kadir Topbaş 76 ...
Sariye 19 yaşındaydı! Yakınları katletti! 'Töre' için karar!
Hakkari'de, 12 yıl önce akrabası olan gençle zorla evlendirilecekken, ...
Kümeste bulunan minik yumurta şaşırttı
İzmir'in Aliağa ilçesinde hobi amaçlı tavuk yetiştiren İsmet Misir'in ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva