HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Temmuz 2019 Salı - 18:42

Başkan Soyer’den müjde yağmuru!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile anlaştıklarını ve İzmir’den üreticilerin iki kente giderek pazarlara katılacaklarını ifade etti. Başkan Soyer, Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümü kendilerinin başlatacağını sonra ihaleye çıkacaklarını söyledi. Soyer ayrıca temiz körfez için tarih verdi ve “3 yıl sonra denize gireceğiz” dedi. 

Başkan Soyer’den müjde yağmuru!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, Ticaret Borsası’nın Temmuz ayı meclis toplantısına katıldı. 
Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Meclis Başkanı Barış Kocagöz ve meclis üyeleri tarafından ağırlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer önemli açıklamalarda bulundu. 
Kestelli ve Kocagöz’ün konuşmalarından sonra kürsüye gelen Başkan Soyer, direkt olarak soru-cevap bölümüne geçilmesini rica etti. Meclis üyelerinin yönelttiği soruları yanıtlandıran Soyer net mesajlar verdi. 

HER GİTTİĞİM YERDE ÜRETİCİYE, ‘NE ÜRETİRSENİZ ALACAĞIM’ DİYORUM, TEK ŞART KOOPERATİF!
Soyer tarımda ilk aşamada gerçekleştirmek istediği 3 yeniliği açıklarken, “Girdi maliyetini aşağıya çekmek en temel yapmamız gereken şeydir. İkincisi mutlaka pazarlama kabiliyetini arttırmak. Üçüncüsü de; gerçekten kırsaldan kente göçü durdurmak. Bunlar üç temel önceliğimizdir. Girdi maliyetini aşağı çekerek üretimi teşvik etmek istiyoruz. Yurt dışından ithal ettiğiniz zaman vergiyi sıfırlayarak çok daha düşük fiyatla getirebiliyorsunuz ama buradaki üreticiye aynı fırsatı vermiyorsunuz. Böyle teşvikler yok. Bunu yerel yönetim olarak yapabiliriz. Yemde, gübrede yapabiliriz. Alım garantili üretim süreçleri olmalı. 2007-2019 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi 470 milyon TL’lik alım yapmış. Biz bu rakamı önümüzdeki 5 yıl için 1 milyar TL olarak hedefledik. Bu aslında iki misli gibi gözüküyor ama zamanı dikkate alırsanız 4 misli bir alım garantisi vermek demek. Her gittiğim yerde üreticiye söylüyorum ne üretirseniz ‘satın alacağım’ diyorum. Tek bir şartımız var kooperatif bünyesi altında bunu yapacaksınız” dedi. 

İMAMOĞLU VE YAVAŞ’LA ANLAŞTIK, İZMİR’İN ÜRETİCİSİ ANKARA VE İSTANBUL’DA PAZAR AÇACAK!
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile anlaşma yaptıklarını açıklayan Soyer, “Geçtiğimiz günlerde İstanbul ve Ankara başkanlarıyla birlikteydik ve anlaşma yaptık. Onların tüm semt pazarlarında İzmir’in üretici kooperatifleri bir pazar açacaklar. Lojistik desteği biz sağlayacağız, buradan gitmeleri için destek sağlayacağız. Biz sadece İzmir’in değil tüm Ege’nin kooperatiflerini ayaklandırmak istiyoruz. İstanbul’da 16 milyon, Ankara’da 5 milyonluk bir pazar var. Biz İzmir olarak yetişemeyiz. Biz aracısız, ürünlerini doğrudan doğruya tüketiciyle buluşturacağız” ifadelerini kullandı. imamoÄ?lu yavaÅ? soyer ile ilgili görsel sonucu

BÜYÜKŞEHİR MÜLKİYETİNDEKİ ZEYTİNLİKLERİ TESPİT EDECEĞİZ
“Bir de yurt dışı meselesi var” diyerek sözlerini sürdüren Soyer markalaşma vurgusu yaptı. Soyer, “Özellikle İzmir tulumu var ama sadece onunla da sınırlı değil. Bu kader olamaz, seyirci kalacağımız bir şey olamaz. Bürokrat arkadaşlarımızdan rica ettim. İzmir’de, Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetindeki zeytinlikleri tespit edeceği. O kadar bakımsız zeytinliğimiz var ki! Bu milli servetin israfı demek. O zeytinlerin toplanması, zeytinyağı üretimi de istihdam demek. Onun pazarlanması istihdam demek ve İzmir’in marka değerlerinden birini yaratmak demek. Ben öyle hayal ediyorum. İzmir’in zeytinyağını üretmeliyiz” açıklamasında bulundu. 

DENİZİ GÖRMEMİŞ KADINLARDAN BAHSEDİYORUM
Kadınların daha özgür yaşadığı bir kent haline getirmenin zorunluluk olduğunu ifade eden Soyer, “Kadın dostu kent konusunda İzmir’i kimse geçememeli. İzmir, Smyrna adını bir kadından, amazondan alıyor. Bu en çok İzmir’e yakışır. İzmir gerçekten bir kadın şehridir. Eksiği ne varsa giderilmelidir. Kadınların özgür ve rahat yaşadığı bir kent olmalıdır İzmir! Bu Aydınlatmadan, topuklu ayakkabıyla yürümeye kadar her şey için söylüyorum. Sadece Alsancak’taki kadınlarımızdan değil Buca, Karabağlar’daki kadınlardan bahsediyorum. Arka sokaklarda yaşayan, sağlık ocağına giden, denizi görmemiş kadınlardan da bahsediyorum” dedi. 

EGE MAHALLESİ’NDE BİZ BÜYÜKŞEHİR OLARAK BAŞLAYACAĞIZ SONRA İHALE YAPACAĞIZ
Kentsel dönüşüme dair açıklama yapan Soyer, “Ege Mahallesi, İzmir’in en önce çözmesi gereken meselelerden biri. Ne onların ne bizim hak etmediğimiz, bakımsız mezbelelik bir alan. Büyükşehir Belediyesi’nin burasıyla ilgili ciddi bir çalışması olmuş aslında. 5 bin civarında tapu sahibiyle mutabakat yapılmış. Bu son derece önemli bir gelişme. Türkiye’nin de içinde bulunduğu şartlar nedeniyle alıcı, müteahhit çıkmıyor. Kabasını İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Sonrasında tesisatı, seramiği, altyapısı ne varsa onlar için ihaleye çıkacağız. Yarısını biz yapmış olacağız, müteahhide, ‘bu iş yürüyor girersen bitireceğiz’ güvencesini vereceğiz. Biz Büyükşehir olarak başlayacağız ve gerisini ihaleyle çözeceğiz” diye konuştu. 

3 YIL SONRA KÖRFEZDEN DENİZE GİRECEĞİZ
Körfez temizliği konusunda gelen, ‘Ne zaman denize girebileceğiz?’ sorusunu yanıtlayan Soyer, “3 yıl sonra denize gireceğiz. Başlık atabilirsiniz. Temizlemek için hiçbir şey yapmayacağız. Sadece kirletmeyeceğiz. İzmir körfezine akan kanallar, dereler ne varsa hepsini temizleyeceğiz. Gediz dahil! Onun için Ege Belediyeler Birliğine girdik, ortak çalışacağız. Denizi kirletmediğiniz zaman doğa kendi temizliyoruz. Bilimsel çalışmalar gösteriliyor, kirletmezsek 3 yıl içinde denize gireceğiz” ifadelerini kullandı.  

İKİÇEŞMELİK’TEKİ SPOTÇULARIN ORADAN MUTLAKA KALDIRILMASI LAZIM
Soyer ayrıca kent merkezinde düzenlemeler yapılacağını söylerken, “Girin Kemeraltı’na, Havra Sokağı’na kadar devam edin, oradan Agora’ya ve İkiçeşmelik üzerinden Kadifekale’ye çıkın. Aslında bu saat Kulesi ile Kadifekale’nin bağlandığı yer dünyanın en güzel turistik yerlerinden biridir. İkiçeşmelik’teki spotçuların oradan mutlaka kaldırılması lazım. Bunu yapacağız” açıklamasını yaptı.

 
Başkan Sengel: Bizi çok çalışmak kurtarır
 
Konak’ta KHK’lıları sevindiren sözleşme
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Taşçı 31 Temmuz 2019 Çarşamba 13:09

İzmirliyiiz ne olacak bu şehrin hali

Yorumu oyla      4      5  
Kurtsaitbasaran 31 Temmuz 2019 Çarşamba 13:04

Sayın başkanım türkiyenin üçüncü buyuksehri olan izmirimizin üç anagirisi var bunlardan çiğlikarsıyaka girişi eh idare eder öteki Bornova ve Yeşildere girişleri ni ilkdefa kulananlar durup navigasyon aletlerine birdaha bakiyorlardir biz imir emi geldik yoksa viranelık gecekondusu bol olan bir taşra şehrinemi giriyoruz diye sizden önceki başkanlar buralar için hiç birşey yapmadılar mevzusunu bile gazetelerde okumadım sizden ricam birdoktor arkadasinızdan neşter isteyip bu çürümeye başlamış yarayı lütfen temizleyin bu satırları okuduğunuz için teşekür ederim ( allah yardımcınız olsun) saygılarımla

Yorumu oyla      4      5  
Gürkan 31 Temmuz 2019 Çarşamba 11:27

Körfez temizliği için hiçbir şey yapılmadı diyenler ya şehirden bihaberler ya da maksat eleştiri olsun diye yorum yazıyorlar. Körfez temizliği için yıllardır yapılanlar malum; şimdi de kanal açılacak. Bunun için de ihaleye çıkıldı. Yıllarca verilmeyen ÇED raporu daha önce verilseydi iş daha da erken başlardı.

Yorumu oyla      4      5  
Beyfendi 31 Temmuz 2019 Çarşamba 10:25

Körfez temizliğine laf atanları ben anlamıyorum neden zorunuza gidiyor ve inanmıyorsunuz açın araştırın bu konuda çok ilerleme kaydedildi körfezde iyi sonuçlar elde edilmeye başlandı. TAM35 haklısın zaten yakında bu suriyeliler yüzünden halk plajlarının özelleştirilmesini halk isteyebilir...

Yorumu oyla      6      5  
TAM 35 31 Temmuz 2019 Çarşamba 09:36

Sayın başkanım körfezin temizlenmesi elbette çok güzel bir olay ama izmir körfezinde denize girilmesi demek şehri modernleştirmez, aksine daha kötü bir görüntü katar ve etrafa rahatsızlık yansıtır. Irkçı değilim ama sahil şeridinde denize giren yüzlerce suriyeli vatandaşın yanında ben ailemle gezmeye çıkmam.

Yorumu oyla      6      6  
ibrahim 31 Temmuz 2019 Çarşamba 09:22

Körfez temizliği önce kirletmemekten geçer, tespit doğru. Başkan Aziz Kocaoğlu körfezi kirleten kanal yok diyordu, neyse. Ancak körfezin 3 yıl içinde kendi kendini temizleme konusu biraz uçuk. Bilim bunu söylüyorsa diyecek bir şey yok. Allah ömür versin, görelim bakalım. Olmazsa "doğa kendini temizlemedi" deriz olur biter.

Yorumu oyla      6      6  
deli bekir 31 Temmuz 2019 Çarşamba 09:17

3 yıl sonra görüşürüz. . 3 yıl içinde trafik iyice berbat hale gelecek? sen hala,pazardır,soskültürdü.lay lay lommm.

Yorumu oyla      5      7  
31 Temmuz 2019 Çarşamba 08:48

Her gelen söylüyor bu körfez olayını. Boş vaat bunlar

Yorumu oyla      5      5  
tuna 30 Temmuz 2019 Salı 22:41

bos sozler. Denizi her gelen korfezden gireceksiniz der ve bir halt yapamadan gider. Siz once denzi temizleyin de sonra ötün bos konusmalar

Yorumu oyla      8      9  
Hak, hukuk , adalet 30 Temmuz 2019 Salı 21:48

CHP li yetkililer ;30.07.2019 tarihinde saat 21; 00 de halk tv de yayınlanan Sayın Yaşar Okuyan’ın gündem Ankara programında İzmir’de bazı CHP ilçe belediye başkanlıklarındaki belediyeye ait iştiraklere belediye başkanları kendilerini veya yakınlarını müdür veya müdür yardımcısı atamaları hakkında söylenenleri izlemenizi öneriyorum .İzmir ‘de merkezdeki 11 ilçe dışında kalan CHP ‘li ilçe belediye başkanları toplu taşımada merkez ilçelere uygulanan sınırsız 90 dk. aktarma hakkını İzmir BB ne çevre ikçeler için de uygulatamazsanız yanı haksızlığa karşı çıkmıyorsanız , Bayramlarda da merkez ilçelerde toplu taşıma ücretsiz , çevre ikçelere toplu taşıma ücretli olsun .Mesele para meselesi değil mesele hak, hukuk , adalet meselesi . Normal günlerde toplu taşımada eşit. değilsem , sadece bayramlarda eşit olmanın ( bayramlarda herkese ücretsiz ulaşım ) bir anlamı yok .

Yorumu oyla      4      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel: Bizi çok çalışmak kurtarır
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, hakkında çıkan asılsız ...
Onur konuğu Kahramanmaraş, İEF'ye hazırlanıyor
Ticaret Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ...
Torbalı'nın Masal Parkı'nda tadilat zamanı
Torbalı’da açıldığı günden bu yana özellikle çocukların uğrak noktası ...
 
Başkan Oran'dan 'gürültü' hamlesi: Manifesto yolda!
Çeşme'de, belediye, gürültü kirliliğine karşı harekete geçti. Çevre müdürlüğü ...
Menemen Belediyesi’nden atamalarla ilgili açıklama: Çirkin bir iftira!
Menemen Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Serdar Aksoy’un yanında yer ...
Urlalı muhtarlardan Büyükşehir'de zirve
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Urla Belediye Başkanı Burak ...
 
Karşıyaka Kent A.Ş. çalışanlarına rekor zam!
Karşıyaka Belediyesi, belediye şirketi Kent AŞ’ye bağlı çalışanları için ...
Başkan Oran’dan eski Başkan Dalgıç’a: Hisseleri belediyeye devret!
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran belediye şirketi Alataş A.Ş’de şahsi ...
Başkan Karakayalı açıkladı: Kemalpaşa'ya metro müjdesi!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı, ilçesinin raylı sistem ulaşımına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva